amigdas.com

Cele mai inteligente rase de caini din lume. Evaluarea câinilor prin inteligență

Cele mai inteligente rase de caini din lumeCâinii au luat un loc special în viața și inima oamenilor

. Cei mai buni, credincioși și credincioși, gardieni și tovarăși - aceștia îi dau o persoană momente de bucurie. Oamenii de știință au aflat de mult că inteligența unui câine corespunde inteligenței unui copil de 3 ani. Aceste animale uimitoare sunt capabile înțelege mai mult de 250 de cuvinte și gesturi, pot conta până la 5 și chiar rezolva cele mai simple probleme matematice.

Oamenii de știință canadieni au decis să efectueze un studiu și să afle ce fel de rase de câini poate fi numit astăzi cele mai inteligente rase de caini din lume. Desigur, pentru orice proprietar, animalul său de companie este cel mai inteligent, cel mai mobil, cel mai vesel, dar aș vrea să știu rezultatul cercetărilor științifice.

Cele mai inteligente rase de câini

Evaluarea câinilor prin inteligențăOamenii de știință au făcut o treabă extraordinară, au testat mai multe rase. Acest studiu a permis să facă topul celor mai inteligenți câini.

Evaluarea câinilor cei mai inteligenți, conform oamenilor de știință:

 • Shepherd Dog Collie;
 • Pudel;
 • Păstorul german;
 • Golden Retriever;
 • Doberman Pinscher;
 • Sheltie (Shepherd scoțian);
 • Labrador Retriever;
 • Papillon;
 • Rottweiler;
 • Ciobanesc australian;

Conform rezultatelor cercetărilor, vârful acestor rase de câini demonstrează cel mai înalt nivel de inteligență. Ei sunt capabili să controleze cele mai simple mecanisme, să demonstreze spectrul multor emoții inerente omului.

Evaluarea câinilor prin inteligență. Descrierea rocilor

Cele mai inteligente rase de câiniBorder Collie a fost crescută la începutul secolului al XX-lea, în Scoția. Strămoșii acestei rase au ajutat păstorii încă din secolul al XVIII-lea. Pentru reproducere, crescătorii au folosit mai multe rase de păstori. Rezultatul traversării a fost primirea unei rase extrem de rezistente de câini, cu un nivel ridicat de inteligență și rapiditate a minții. Această rasă este în special apreciată de fermierii de ovine. Ca o unitate separată a standardului, această rasă a fost adoptată în 1976 în Anglia. Border Collie este foarte ușor de antrenat.

Câinele din această rasă are o musculatură bine dezvoltată și are un schelet osos puternic. Creșterea scăzută, creșterea masculilor din această specie nu este mai mare de 53 cm, femelele sunt ușor mai mici. Greutatea variază între 15 și 20 kg. Această rasă nu este în zadar considerată cel mai deștept câine din lume, un collie de frontieră este o gardă excelentă, un prieten și chiar un ghid.

Câini inteligente de câinepudel este considerat ca un câine decorativ de origine. De la copilărie, o persoană a obișnuit să creadă că pudelii pot lucra doar într-un circ, dar aceasta este o amăgire.

Anterior, pudelii au servit ca salvatori și chiar observatori. Pudrele vin în toate dimensiunile, mici, medii și mari, există chiar vânători de păsări care ajută destul de mult pe stăpânii lor să vâneze jocul.

Rase mari de pudeli, după cum notează proprietarii lor, sunt capabili să-și protejeze stăpânul. În tezaurul pudelui a mai fost adăugată o medalie - pentru curaj. Aceste animale arata frumos, mici atinge blana buclat. Culoarea poate fi foarte diferită, de la nuanțe de culoare alb-negru la piersic și cupru. În partea de sus a câinelui cel mai inteligent are un loc onorabil pe locul doi.

Un câine cu un nivel ridicat de inteligențăStrămoși ai prezentului Păstorul german erau coafuri lungi. Încă din secolul al VII-lea î.Hr., există deja un câine similar. Primii reprezentanți ai acestei rase au fost reprezentați în orașul Hanovra, unde în 1882 a avut loc o expoziție. Păstorul german cu păr scurt a fost expus public în 1889. Von Stephanitz, un mare iubitor de câine, a adus o mare contribuție la formarea rasei păstorilor germani.

Ciobanescul german este foarte apreciat în cinematografie. Acest animal este total se obișnuiască cu rolul pe site-ul, este conștient de ceea ce se așteaptă de la ei, este ușor să o antreneze cum ar fi stivuitoare de câine, câinele este în aplicarea legii, este considerat un paznic excelent și pentru a găsi cu ușurință de contact cu copii.

Un câine cu un nivel ridicat de inteligență - Golden RetrieverGolden Retriever se referă la grupul de regizori. Strămoșii a cinci din cele șase rase existente de retrieveri sunt considerați câini ai Sfântului Ioan, care erau numiți retriversă inducatoare.

Tweedmouth, domnul, a obținut un standard pentru rasele retriever.

Crescătorul a traversat două rase: un retriever cu dreptate și acum un tweet-spaniel inexistent. Tweedmouth a vrut să aducă un tip special de câini care să poată înota și să aducă din apă apă decedată.

Prin natura, retriverele sunt foarte colectate și calme. Ei nu manifestă agresiune, învață cu ușurință noi comenzi și abilități în procesul de instruire. Retrieverul este considerat un ghid excelent, această rasă este cea mai populară printre persoanele cu dizabilități. Simțiți perfect în apă, înotați bine. Ei trăiesc aproximativ 13 ani.

Câine cu un nivel ridicat de inteligență Doberman PinscherAnimale de rasă Doberman Pinscher au fost retrase în Germania, un câine de serviciu, cu păr scurt.

Doberman Pinscher este un câine foarte emoțional. Ei au nevoie de îngrijire perfectă, familia ar trebui să aibă un microclimat sănătos, fără certuri și agresiune.

Aceste animale necesită în mod necesar formare, în caz contrar câinele va deveni o ființă necontrolată, mica.

Această specie a fost retrasă în 1800, cu accent pe capacitatea de a proteja și de a ataca. Ei trateaza foarte bine copiii, sunt prietenosi cu strainii, nu prezinta agresiune, dar, daca este necesar, isi pot proteja stapanul.

Un câine cu inteligență ridicată Shellyshelties este considerată o copie mai mică a colții. Ciobanescul scoțian are nevoie de instruire, dar nu tolerează familiaritatea, mai ales din partea celor din afara ei.

În aspect este un câine mic pufos, creșterea nu depășește 36 cm, femelele sunt ușor mai mici. Greutatea variază între 6 și 10 kg. Câinele în sine este activ, prietenos.

Extrem de atașat de proprietar, dar nu va tolera rudeness față de el însuși. Binele devine împreună cu copiii.

În partea de sus este locul al șaselea.

Un câine cu un nivel ridicat de inteligență Labrador RetrieverLabrador Retriever este foarte armonios combinat.

Cele mai des întâlnite sunt culorile negre, negre și ciocolată.

Câini de înălțime medie, masculi 60-62 cm la greabăn, femele puțin mai mici, greutatea fluctuează în limitele a 36 kg. Ei trăiesc aproximativ 12 ani.

Prin natura lor, sunt prietenoși, foarte apreciați de apă, cu copiii se simte foarte bine, nu manifestă agresiune față de cei din afară. Pentru proprietar este foarte atașat, pentru că dragostea plătește dragostea și dorința de a servi.

Această specie a fost introdusă oficial ca standard în 1903. De mult timp, animalele de acest fel au ajutat pescarii să scoată plasele din apă.

Reprezentanți ai rasei Papillon este considerat descendent al unui spaniel. Patria acestei specii este considerată a fi Belgia și Franța, câinele a apărut pentru prima dată în secolul al XIV-lea. Papillonii erau favoriți de multe familii regale, erau iubiți pentru veselie și o minte extraordinară.

Aspectul acestui câine mic provoacă emoție sinceră. Urechi uimitoare, asemănătoare cu aripile unui fluture (pentru acest papillon și-a luat numele), o mică creștere, lână pufoasă și caracter îndrăgostit de caracter - caracteristici distinctive ale acestei rase.

Natura animalului de companie depinde direct de educație. Papillonii nu sunt agresivi, dar foarte răsfățați și neliniștiți. Comportamentul trebuie adaptat neapărat. Câinele este întotdeauna într-o stare bună. Uimitorul câine de fluturi din partea de sus este pe locul opt.

Un câine cu un nivel ridicat de inteligențăRase de rase ancestrale Rottweiler se consideră a fi animale vechi romane care au căzut pe pământul Germaniei în timpul războaielor.

Ei bine dezvoltați, cu mușchi puternici, acești indivizi au fost folosiți ca gardă a vitelor, cărora li sa permis să hrănească armata în funcțiune.

Aspectul este destul de amenințător.

Un animal mare, sub pielea căruia s-au turnat mușchii, cu un cap mare, o maxilară puternică și dinții amenințători mari. Urechile atârnă, membrele sunt de lungime medie, culoarea predominant neagră cu pete roșii închise în piept.

Caracter puternic, proprietarul recunoaște doar o persoană care se supune necondiționat. Comportamentul trebuie ajustat, astfel încât în ​​viitor să nu existe dificultăți cu comenzile și ascultarea. Copiii sunt bine, destul de prietenoși, toleranți de rasele slabe de câini și pisici. Inteligența este ridicată, ușor de antrenat. În clasament pe locul nouă.

Câinele cu cel mai înalt nivel de inteligențăPăstorul australian prezentat special pentru a ajuta fermierii.

Sunt păstori excelenți, se îmbogățește cu alte animale, iubesc să lucreze și apreciază timpul petrecut împreună cu proprietarul.

Această specie a fost scoasă prin traversarea colții și a ciobăneștilor Pyrenean în Statele Unite ale Americii în secolul al XX-lea.

Se pare că un individ mediu, nu mai mult de 58 cm, cântărind 25-30 kg. Cea mai comună culoare este negru, roșu, albastru-merle. Sheepdog este bine construit, are flexibilitate și mobilitate.

Prin natura, Ciobanescul australian este foarte prietenos, nivelul de inteligenta este ridicat, cu bucuria de a servi maestrul, este usor de antrenat. Sunt capabili să se împrietenească cu toți ceilalți locuitori ai casei, fie că sunt alte rase de câini, pisici, cai, oi.

Fiecare câine este unic în felul său. Nu există câini proști în lume. Fiecare are propriile sale abilități și talente. Principalul lucru pentru proprietar este să fie capabil să dezvăluie talentul animalului său de companie și pentru asta trebuie să vă ocupați de câine, de tren și, cel mai important, de dragoste. Câinele va fi în mod necesar reciproc.

Câini de pregătire

Câini cu cel mai înalt nivel de inteligențăEste necesar să se desfășoare primele etape de îmbrăcare până la 6 luni. Petul învață comenzi prin jocuri, cățelușul trebuie să fie încurajat pentru executarea corectă a comenzilor. Proprietarul va avea nevoie de o rezervă de răbdare, să pedepsească și să folosească violența categoric imposibilă.

Nu este recomandat să solicitați mult de la un animal de companie în această perioadă, cățelușul este încă mic și se va obosi repede. Precizia și viteza comenzilor vor veni cu timpul.

Dacă dintr-o dată avea nevoie de pedeapsă, atunci catelul nu este suficient de puternic pentru a păcăli peste greabăn și să spună o nemulțumire strictă. Nu trebuie să strigi, cățelușul va înțelege timbrul vocii maestrului, că nu este fericit.

Câinii disting și nu înțeleg toate cuvintele, înțeleg intonația. Cu ajutorul ei animalul înțelege starea de spirit a gazdei. Atunci când antrenați, trebuie să utilizați un concept clar, fără variații. De exemplu, comanda "Stai!", Și nu "stai jos", "stai jos", etc.

Ce este important să predați un cățeluș?

 1. Câinele trebuie să-și cunoască în mod clar porecla. Ea va înlocui comanda "Pentru mine!". Instruirea ar trebui să aibă loc prin jocuri, astfel încât catelul își va aminti numele mai repede.
 2. Este important să arătați și să antrenați catelul la locul său. Acest lucru este necesar pentru a preveni recuperarea animalului pe paturile de bază după aceea.
 3. Este necesar să-l obișnuiți imediat pe guler. La o plimbare, gulerul este obligatoriu și, pentru a evita o situație stresantă, un cățeluș din copilărie trebuie să înțeleagă că gulerul nu este dureros și nu este periculos.
 4. După ce catelusul este obișnuit cu gulerul, a venit rândul lesei. Lesa va opri activitatea câinelui într-o plimbare, așa că catelul trebuie să se obișnuiască cu o anumită restricție a libertății.

Câine de rasă pentru câini

Un câine cu un nivel ridicat de inteligențăStarea de sănătate a câinilor de rasă depinde în mare măsură de o nutriție adecvată. Postura, strălucirea unei lâni, dinții sănătoși și oasele puternice depind complet de calitatea hrănirii. În dieta unui purin, persoana trebuie să fie prezentă:

 1. apă;
 2. Proteine ​​(ouă, carne, lapte);
 3. Carbohidrați (cereale, legume, fructe);
 4. Grăsimi (pește ocean, uleiuri vegetale;
 5. Vitamine și minerale (acid ascorbic, vitamina D, calciu)

Nu se recomandă să dai câinelui un os, care se poate prăbuși sub presiune. Câinele poate fi rănit de fragmente ascuțite ale stomacului "

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Câinii de luptă: caracteristicile raselor de luptăCâinii de luptă: caracteristicile raselor de luptă
» » Cele mai inteligente rase de caini din lume. Evaluarea câinilor prin inteligență
© 2021 amigdas.com