amigdas.com

Din care pești puteți obține caviar negru

tipuri de caviar negruÎntr-adevăr, abisul mare este bogat în daruri pline de vitamine și oligoelemente! Un produs care nu are valoare nutritivă și utilitate egală este caviarul negru. Ce fel de pește primește este o problemă separată. Peștii din familia sturionilor merită o atenție deosebită aici. Caviarul negru este o delicatesă cu faimă la nivel mondial, care are un gust unic și un set excepțional de substanțe utile.

Excursie la lumea sturionilor

Familia de sturioni nu este prea numeroasă. Se pune întrebarea: care pești au caviar negru. În mod tradițional, este dat de către beluga, stellate sturion, sturion. Materiile prime sunt exploatate în principal în Marea Caspică. Și, de asemenea, producția sa este populară în Marea Neagră și Azov, pe râul Amur. Cea mai obișnuită și cea mai comună modalitate de obținere a unui produs este sacrificarea peștilor de sex feminin. Dar având în vedere că populația de pește de sturioni este în declin rapid, unele ferme de pește au recoltat materii prime caviar într-un mod delicat: peștele a tăiat oviductul și nu este nevoie să-l omoare. Ulterior, femela poate da în mod repetat descendenți.

Prelucrare și tipuri

Această delicatețe este folosită într-un mod sărat. În consecință, tipurile de delicatețe negre depind de modul în care sunt extrase și procesate. Cea mai faimoasă și cea mai utilizată este oiul granular pasteurizat. Că se poate vedea adesea pe vitrinele peștilor. Preambalați-o în mod tradițional în cutii de sticlă și tablă. Ambalarea dintr-un alt material poate afecta gustul. Acest produs este adesea sărat.

Ambasadorul puternic face baril de caviar. În ambele variante, produsul este foarte delicios, de calitate, semințele sunt bine separate unul de celălalt.

Următoarea specie este caviarul. Pentru aceasta, se face o soluție caldă sare saturată, în care sunt încărcate materiile prime. În timpul ambasadorului se agită constant, iar apoi se presează caviarul. Dacă rețeaua veni peste un tânăr specimen cu un descendent imatur. Din această materie primă, faceți un caviar. Jastyk este o pungă subțire care conține ouă în uterul unei femei. Yastyki a tăiat bucăți mari, de zece centimetri, și a fost imersat într-o soluție salină saturată. Un astfel de produs în magazinele noastre este extrem de rar: de obicei, acesta poate fi cumpărat în orașe unde este direct producția de caviar.

Soiuri de delicatețe negre

Metoda de sărare și recoltare nu este singurul criteriu pentru împărțirea unui produs în varietăți. În funcție de reprezentantul specific al sturionilor, distingeți următoarele tipuri de caviar negru:

  1. Beluga. Unul dintre cele mai valoroase și mai costisitoare tipuri de produse. Este un lider în ceea ce privește valoarea și valoarea nutrițională. Gurmanții îi dau un gust ușor de nuci și o absență completă a mirosului de pește. Clasa de lux este considerată caviar de aur beluga. Costul său este uluitor - aproximativ șapte mii de euro pe kilogram de produs. Deseori există falsuri. Foarte asemănătoare cu delicatețea beluga de vaci de pește. Este ouăle ei adesea falsificate sub beluga. Dar recunoașterea falsului nu va fi dificilă: prețul va fi mult mai mic, iar gustul este mai ușor și cu o nuanță evidentă de pește.
  2. Caviar negru din care se pescuiescsturion. Spre deosebire de predecesorul său, sturionul de caviar este mai puțin popular și cu o magnitudine mai ieftină. Ea are un gust evident al mării: puteți chiar să deosebiți caracteristica de aromă de fructe de mare de iod. Cu toate acestea, această evidențiere deosebită face ca caviarul de sturioni să fie neobișnuit. Unicitatea gustului este de obicei accentuată de ușurința produsului. Este o cantitate mică de sare care contribuie la descoperirea gustului unic inerent în boabele de caviar de sturioni. Prețul pe kilogram al produsului este în medie de 50.000 de ruble rusești.
  3. sevryuzhya. Ultima într-o trinitate de delicatese din caviar. Acesta din urmă nu este doar în sens cantitativ, ci și în ceea ce privește valoarea și cantitatea de microelemente. Singurul lucru în care plusul său incontestabil este cantitatea de omega-grăsime din compoziție. Caviarul de soia este extrem de caloric și dacă urmați o dietă, este mai bine să o refuzați. Masa de caviar va surprinde cu un gust subtil și rafinat. Nu este atât de pronunțat ca produsul de sturion, dar nu se înrăutățește de la el. Caviarul de soia vă va costa în jur de 40.000 de ruble rusești.

De ce costă caviarul negru? Din ceea ce peștele este extras și condițiile de creștere. Pentru a obține un produs de înaltă calitate, peștele trebuie păstrat în apă curentă. Și, de asemenea, nutriția și acompaniamentul medicilor veterinari este de o importanță redusă.

Dacă producția se bazează pe cultivarea industrială (peștele este cultivat în bazine create artificial), este necesar să se monitorizeze puritatea filtrelor de apă. Există multe subtilități și nuanțe: producția de caviar a fost întotdeauna costisitoare. Acești factori contribuie la costul ridicat al produsului final.

Beneficii pentru organism

Pe lângă condițiile costisitoare de cultivare și întreținere, prețul ridicat pentru produse de înaltă calitate și autentice se datorează compoziției "aurice" a aminoacizilor. Delicacy poate fi numit un miracol de aminoacizi. Caviarul de iarnă conține:

  • Producția de caviar neagrăRetinol.
  • Riboflavină.
  • Tiamina.
  • Foliile naturale.
  • Vitaminele B12, D, B1, B2, K, PP și multe altele.

Acest lucru are un efect benefic asupra funcțiilor vitale ale tuturor sistemelor corpului uman. Foarte mult iubim și apreciem acest produs de către femei. Caviar delicacy poate îmbunătăți culoarea pielii feței, stimulează producerea de colagen, care strânge pielea și le face mai elastice.

Oamenii de știință au demonstrat de mult că caviarul încetinește procesul de îmbătrânire. Și acizii saturați omega-3 și omega-6 vor susține corpul feminin în timpul sarcinii și alăptării.

Selecția și stocarea produselor

Alegerea produsului de caviar, încercați să opriți alegerea producătorului Vologda sau Astrakhan. Astfel, este mai puțin probabil să obțineți un fals. Fiți atenți la mărimea și culoarea caviarului. Boabele trebuie să fie întregi, negru-gri sau maro-negru, iar când se scutură în borcan, rămân în poziție. Pe un borcan de sticlă trebuie să existe o marcă de certificare CITES. Deschis, delicatețea nu este păstrată mult timp.

Înghețarea produsului nu este recomandată, deoarece ouăle de coajă se pot sparge. În plus, înghețul afectează gustul produsului. Pe ambalaj găsiți condițiile de temperatură atât pentru delicatețea închisă, cât și pentru cea inițială. Deci, într-o cutie deschisă, caviarul poate sta până la trei zile, închis - până la un an (pasteurizat - până la doi ani).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Retete de gatit caviar de dovlecel ca un magazin pentru iarnaRetete de gatit caviar de dovlecel ca un magazin pentru iarna
Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiescUnde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc
Roz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitateRoz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitate
Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Caviar de iarnă pentru iarnă cu maioneză și pastă de roșiiCaviar de iarnă pentru iarnă cu maioneză și pastă de roșii
Specii de pești de sturion: familie de sturioniSpecii de pești de sturion: familie de sturioni
Care este diferența dintre somon și somon: descriere și pregătireCare este diferența dintre somon și somon: descriere și pregătire
Pește lateral: descriere și rețetePește lateral: descriere și rețete
» » Din care pești puteți obține caviar negru
© 2021 amigdas.com