amigdas.com

Câine japonez siba inu: standarde de rasă, caracter, educație

Caracteristicile Ciba InuRasa de Siba Inu sau Shiba Inu este cel mai strălucit și mai răspândit reprezentant al raselor japoneze. Inițial, acești bărbați cu patru picioare erau crescuți exclusiv în scopuri de vânătoare pe insula japoneză Honshu. Cu ea, ei au mers nu numai la jocul mic, ci și la evenimente la scară largă cum ar fi vânătoare de mistreți, cerbi sau chiar urși.

Dar în lumea modernă, Siba Ina nu este uitat, iar în fiecare an rasa japoneză câștigă o popularitate tot mai mare. Câini uriași sunt dobândiți chiar și în ciuda obiceiurilor de vânătoare și a particularităților de creștere, în timp ce animalele trăiesc nu numai în case de țară, ci și în apartamente mici.

Cu toate acestea, în țara natală rasa shiba inu este cultivată în funcție de scop, adică pentru vânătoare, iar cel mai mare număr de așternut este în sate.

Istoric rădăcini

Printre reprezentanții câinilor de vânătoare, rasa Shiba Inu este cea mai mică din Japonia. Din cauza asemănării lor externe, ele sunt adesea confundate cu rasa nu mai puțin populară a lui Akita Inu și nu este o coincidență. Cynologia în cultura japoneză sa dezvoltat exclusiv pe necesitate și nu din motive de îmbunătățire a rocilor ornamentale.

Câinii au provenit din nevoi specifice și în funcție de anumite criterii. De exemplu, un spitz japonez sau un Tosa-inu a fost eliminat pentru un anumit scop. Și Siba Inu și rudele ei au fost luate de la sine, putem spune "oameni din natură". Ca urmare, istoria aproape de 2,5-3 mii de ani a rasei, care trăiește în imediata apropiere a omului, este acoperită de întuneric. Prin urmare, este considerat una dintre cele mai vechi rase japoneze. Și dacă vorbim despre continent și nu întreaga lume - este într-adevăr o rasă cu o istorie de origine îndepărtată. Arheologii la săpăturile din mediul rural au reușit să găsească rămășițele câinilor care aveau dimensiuni diferite. Din aceasta rezultă că îndepărtarea raselor japoneze depinde întotdeauna de destinația lor.

Găsirea istorică indică faptul că Siba Inu a fost folosit pentru a vâna joc de orice dimensiune. Și, de asemenea, animalele au ajutat la lupta cu rozătoarele și diverse tipuri de dăunători. Complexitatea muncii câinilor în terenul japonez a fost complicată de un peisaj complex, și anume că dimensiunile modeste ale pădurii erau și plante arbalete cu densitate mare.

Istoria dezvoltării Ciba inuPădurile cu o înălțime mare se pot lăuda și o "pânză" de tufișuri. Micuța Sheba Inu ar putea depăși cu abilitate toate obstacolele, datorită manevrabilității ei, ducând astfel jocul de pe pădure la vânător. Rasa este universală și folosită pentru toate tipurile de vânătoare. Mirele, mistreții, urșii, cerbi, martensi și chiar păsări - toți pot.

Numele rasei japoneze nu a fost dat lui Inu din întâmplare. Acesta reflectă complet scopul animalului: Inu - câine, "Akita", "Siba", "Tosa" - prefixe care indică locul de origine sau specialitatea de lucru a câinelui. În lumea modernă, prefixul "siba" înseamnă "mic" sau "mic". Combinația de cuvinte este tradusă: "un câine mic din pădure dintr-un tufiș plin".

Perioada de urbanizare a afectat negativ dezvoltarea majorității raselor, inclusiv Siba Inu. Zona mică a Japoniei și viteza de progres au făcut viața câinilor de vânătoare foarte dificile. Până la mijlocul secolului al XX-lea, rasa Siba Inu era pe punctul de a dispărea, așa că iubitorii acestor oameni frumosi trebuiau să abordeze serios această problemă.

Date importante de importanță pentru revigorarea rasei:

 • 1928 - De vreme ce activiștii au început să-și revigoreze rasa, numărul de câini de rasă pură era neglijabil, crescătorii au trebuit să folosească în plus munca tribală a kisu și chow-chow;
 • 1934 - după șase ani de luptă, crescătorul a reușit să evite mutațiile care ar putea apărea din cauza legăturilor strâns legate. Deși toate acestea au fost obținute datorită rasei chow-chow și kisu - genele lor nu au jucat rolul principal în creșterea;
 • datorită eforturilor crescătorilor, Shiba Inu nu a fost doar un standard de rasă, ci a devenit și comoara națională a Japoniei. Câinele japonez Siba Inu a supraviețuit chiar și celui de-al doilea război mondial, deși și-a redus foarte mult efectivul în această perioadă. Care, totuși, a fost rapid restaurată.

Ca rezultat, Sheba Inu este încă populară, chiar mai mult decât în ​​perioada dinainte de război. Astăzi este recunoscută în întreaga lume și, pe lângă Federația Cynologică Internațională (FCI), Societatea pentru Conservarea raselor de câini japoneze (NIPPO) monitorizează dezvoltarea populației și puritatea sângelui rasei. Este sub auspiciile NIPPO că sunt ținute cele mai mari rase de câini din Japonia, datorită cărora noii proprietari sunt introduși și introduși în cultura istorică.

Lana lui Siba InuDeoarece în Japonia shiba inu este considerat o comoară națională și este foarte apreciată - proprietarul unui animal de companie își asumă o mare responsabilitate morală.

După dobândirea acestui om frumos cu patru picioare, o persoană primește o bucată din această proprietate, deci acest act necesită o atitudine corespunzătoare față de animal.

Aspect și standarde de rasă

Cel mai adesea, descrierea aspectului rasei de la FCI este acceptată ca relevantă și adevărată. Cu toate acestea, în ceea ce privește Siba inu, descrierea rasei este adaptată cadrului public, însă experții în judecare țin cont de nuanțele descrise în NIPPO. Acest fenomen mai strălucitor poate fi observat la expoziții, cu participarea judecătorilor japonezi.

Conform versiunii internaționale pentru Shiba Inu, descrierea rasei se bazează pe scopul câinelui. Acest animal, a cărui constituție este compusă perfect pentru căutarea vânatului mic. Corpul este puternic și proporțional. Personajul este însuflețit și independent, are un temperament viu și caracteristic, pentru o dispoziție impulsivă, mișcări abile și ascuțite.

Limitele de greutate pentru câinii adulți:

 • Catea: 35,5-38,5 kg.
 • Barbat: 38,5-41,5 kg.

Descrierea shea inu de la FCI:

 • Un cap lat, cu o curbă pronunțată la trecerea de la frunte la nas. Mai aproape de partea din spate a nasului din lobii frontali este canelura de divizare. Lămpile nu trebuie să se îngustă brusc.
 • Animalul are o spate netedă a nasului și buze groase și strânse.
 • Nasul are forma unui lob aproape pătrat. În varianta clasică, culoarea este neagră, dar în unele cazuri sunt posibile culori mai deschise.
 • Dinții, în conformitate cu standardul rasei, trebuie să fie în plin set și în mușcătura dreaptă.
 • Standardul adoptat al rasei de caini este Siba InuShiba Inu are ochi clasici de migdal, cu un post înclinat. Culoarea trebuie să fie în nuanțe de culoare brună și foarte saturată.
 • Urechile unui animal de dimensiuni mici, cu o ușoară înclinare înainte. Foarte mobilă și triunghiulară. Auricula este foarte rigidă, cartilajul este gros și dens.
 • Pentru că Shiba Inu este caracterizat de o musculatură bine dezvoltată, constituția este proporțională și bine construită. Rasa este ovală în secțiune transversală, gât scurt și destul de gros.
 • Sternul are o curbare accentuată pronunțată a coastelor. Spatele este de dimensiuni medii, largi și puternice, combinate armonios cu o greutate pronunțată.
 • Crupa este înclinată, regiunea lombară este puternică și puternică, puternic pronunțată.
 • Shiba Inu are coate presate pe corp și lamele umăr înclinate. Partea inferioară a membrelor posterioare trebuie să fie verticală față de sol. Șoldurile alungite și picioarele din spate sunt considerabil mai puternice decât membrele anterioare, datorită coapsei puternice. Ele sunt foarte remarcabile și se evidențiază de silueta picioarelor din spate. Și, de asemenea, pentru această rasă sunt caracteristice scurte.
 • Animalele au tampoane foarte puternice pentru labe, iar degetele sunt colectate, ușor îndoite.
 • Gheare negre.
 • O coadă groasă și foarte puternică este un atribut inalienabil al shiba inu. Într-o stare relaxată, vârful coamei ajunge la cot. Animalul îl poartă pe spate, sub forma unui inel strâns strâns.

Criterii speciale de la NIPPO

Există o serie de criterii de la NIPPO, cărora trebuie să i se acorde o atenție deosebită proprietarului Siba inu, dacă dorește să participe împreună cu animalul său de companie, să participe la expozițiile din toate rasele. Deși aceste criterii sunt extrem de rare, ele nu pot fi contestate dacă una dintre ele este respinsă de animal.

În primul rând, este necesar să se acorde atenție așa-numitei dimorfismul sexual într-o formă pronunțată. Aceasta înseamnă că sexul animalului trebuie înțeles imediat, într-un aspect exterior general. De exemplu, dacă este așa târfă, atunci are contururi subtile și armonioase corp, și privirea blândă, blândă, feminină. La bărbați, dimpotrivă, ar trebui să existe un os puternic și o musculatură puternică și bine dezvoltată. Expresia bărbatului și a botului este curajoasă și decisivă. Aceasta ar trebui să fie o impresie complet masculină care să nu provoace întrebări. Cerințele sunt aceleași pentru câinii mici și pentru cățelele mari.

Grijă de Siba inuO altă nuanță la care ar trebui să acordați atenție este geometria strictă a corpului. La evaluarea judecătorilor rasei se evaluează proporțiile și rapoartele acestora conform tabelelor NIPPO. Acesta este un criteriu foarte important în evaluare.

Deși orice disarmament extern pare a fi fermecător, pentru judecători este o scuză să respingem câinele. De exemplu, obrajii oblici sau un lob mare nas pot provoca respingerea.

Culoarea lânii

Conform descrierii FCI, Shiba Inu are capac dublu de lână. Stratul inferior este simțit și foarte dens, acesta este așa-numitul substrat. Uniform în lungime, awn este rigid și elastic, ușor înălțate. Datorită creșterii densității lânii, coada este coborâtă, deoarece lâna pare mai ridicată.

imagine urazhiro - oferă câinelui anumite avantaje atunci când participă la expoziție. Conform descrierii FCI, modelul este caracterizat prin evidențierea bărbiei, pomeții, gâtului, abdomenului, sternului, în interiorul labei, șoldurilor și fundului cozii.

Alte culori sunt permise, dar un animal de altă culoare nu va mai avea un astfel de avantaj ca un shiba inu cu o culoare uragiro. Rețineți că, vorbind despre culori, nu înțelegem culoarea monolitică a lânii, și anume combinația de culori.

Culoare Siba Inu

Sesame sau zonate. Aceasta este colorarea neagră a capetelor stratului. Cu toate acestea, o astfel de schimbare a culorii este permisă cu nu mai mult de 50% din lungimea părului. Culoarea de susan este împărțită:

 • Sosam negru Aceasta este o culoare cu o predominanță de negru într-o singură secțiune.
 • susan - asemănător cu susanul negru, numai în acest caz predomină albul.
 • Sosam roșu - gura principală a lânii este vopsită în roșu, iar sfaturile - în negru.

roșu - este o nuanță foarte luminată și saturată. Există opțiuni clarificate, și anume paleta de la nisip ușor până la alb silențios. Cu toate acestea, astfel de nuanțe sunt nedorite.

Caracterul și caracteristicile educației

Ciba inuDatorită dimensiunilor sale modeste, rasa coexistă perfect chiar și în apartamente mici, și nu doar în case cu un teren. Cu toate acestea, în orice condiții locuitorul locuiește, un astfel de câine are nevoie de mersul activ, iar proprietarul este pe deplin responsabil pentru forma sa fizică. Amintiți-vă că pentru această rasă (și, de asemenea, pentru orice altceva), strict Vioară interzisă , altfel sistemul nervos al animalului va fi subminat.

Rețineți că formarea acestei rase ar trebui începută de la o vârstă fragedă. În caz contrar, dacă proprietarul nu ia situația la timp, consecințele pot fi imprevizibile.

În descriere, ar trebui acordată o atenție deosebită independenței câinelui. Și nu este la fel de bun cum ar părea la prima vedere. În ceea ce privește independența lui Sib, inu este foarte asemănător cu oamenii, și anume, dacă câinele a decis să facă ceva, el o va face. Și "stupid", în opinia lui, interdicții, resentimente și opinia ta personală - doar o neînțelegere greșită sau nuanță enervantă, care ar trebui eliminată pe calea spre obiectiv. Prin urmare, atunci când se ocupă de educația unui shiba inu, luați în considerare acest factor. Abordarea corectă va contribui la comunicarea obiectivelor și dorințelor dvs. câinelui, astfel încât acesta să le considere propriu. Principalul lucru este să înveți să o faci bine.

Pentru a obține un catelus sau nu

Alegerea unui cățeluș inuÎn dorința de a cumpăra un câine de această rasă, proprietarul trebuie să-și amintească întotdeauna complexitatea personajului, și anume despre o altă trăsătură de caracter ascuțită - obstinacy. Temperamentul câinelui poate atinge limite inimaginabile.

Cu abordarea greșită, el te va manipula, iar dacă acest câine - atunci pune în fața faptului: "fie după cum vreau, sau în orice fel." În primele etape acest lucru nu este exprimat ca ceva teribil, cu care nu se poate face față. De exemplu, sărind pe o canapea și un pat, sau răsturnând maestrul când se întâlnește. Dar dacă aceste lucruri mici sunt permise, copilul va merge mai departe, iar cu cât devine mai în vârstă, cu atât este mai pretențioasă și nu acceptă refuzul.

O altă nuanță, pe care merită să o luați în considerare viitorului proprietar - prezența copiilor de vârstă mică. Curiozitatea copilistică uneori îi face pe copii să aibă grijă față de animale. Ei pot trage, lovi cu piciorul, se pot culca pe un animal, dacă Siba inu și vor tolera o astfel de atitudine, nu este lung și numai pentru că câinele acestei rase distinge copiii de adulți. Dar această stare de lucruri nu va dura pentru totdeauna, mai devreme sau mai târziu mândria jignită a câinelui se va simți simțită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Sahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte HuskySahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte Husky
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Trei soiuri principale de caini TerrierTrei soiuri principale de caini Terrier
» » Câine japonez siba inu: standarde de rasă, caracter, educație
© 2021 amigdas.com