amigdas.com

Plante care cresc în deșert

Plantele deșertuluiDeșertul are o diferență semnificativă față de alte habitate. În primul rând, acest lucru se datorează precipitațiilor scăzute și umidității ridicate în timpul zilei și scăderii drastice a temperaturii pe timp de noapte. Și vegetația deșertului este de asemenea diferită. Plantele deșertului sunt de obicei frumoase în felul lor, deoarece nu cresc în alte locuri mai potrivite pentru oameni. Acești reprezentanți ai florei sunt special concepuți pentru a se adapta la condițiile dure ale deșertului. Plantele din deșert sunt rare, dar rămân principala lor atracție.

Pentru a supraviețui, plantele de deșert s-au adaptat la temperaturi extreme și la uscăciune, folosind mecanisme fizice și comportamentale, cum ar fi animalele deșertului.

Ce plante cresc în deșert

 • Se numesc plante adaptate la secetă prin schimbarea structurii lor fizice xerofite. Xerofitele, cum ar fi cactușii, au de obicei mijloace speciale pentru umplerea și conservarea apei. Acestea au adesea puține frunze sau sunt absente, ceea ce reduce nevoia lor de umiditate.
 • phreatophytes Sunt reprezentanți ai florei, adaptate la mediile deșerte, care cresc rădăcini extrem de lungi, permițându-le să obțină umiditate din adâncurile pământului.
 • Ephemera, folosind adaptări comportamentale, a dezvoltat un mod de viață în conformitate cu anotimpurile celei mai mari umidități și temperaturi mai reci. Aceste tipuri de plante sunt ca plantele perene - plante care trăiesc de mai mulți ani și plante anuale care trăiesc numai în timpul sezonului.

Plantele desertice perene supraviețuiesc adesea, rămânând inactive în perioadele uscate ale anului și apoi înfloresc când apa devine disponibilă. Florile de câmp, ca cele mai multe plante anuale de deșert, germinează numai după ploi torențiale grele și apoi finalizează rapid ciclul de reproducere. În primăvară, înfloresc câteva săptămâni. Semințele lor rezistente la secetă rămân latente în sol până la precipitații anuale anul viitor.

Mai jos sunt cele mai populare plante din deșert. Acești reprezentanți sunt cele mai comune și comune plante pe care le găsim în aproape fiecare regiune aridă.

Reprezentanți ai xerofitelor

 • Cactus tubular organic. Acest tip de cactus se găsește frecvent în deșerturile stâncoase din Mexic și din SUA. Are tulpini înguste, care cresc direct dintr-un mic portbagaj chiar deasupra solului. Aceste tulpini, de obicei, nu cresc în ramuri, dar cresc în fiecare an din vârful fiecărei tulpini. Pentru a ajunge la etapa matură, creșterea durează aproximativ 150 de ani.

Plantele mai vechi au flori purpuriu sau roz deschis, care au o caracteristică specială. Aceste flori rămân deschise în timpul nopții, iar odată ce soarele se ridică, se închid din nou. Gustul fructelor acestei plante este ca un pepene verde. Ele servesc ca hrană pentru americanii nativi și sunt, de asemenea, folosiți ca medicamente. Aceste plante sunt polenizate de lilieci.

 • Cactusul lui saguaroSaguaro se referă la cactuși. Au o durată de viață de aproximativ 150 de ani, dar creșterea lor depinde de cantitatea de precipitații din deserturi. Spinii lor cresc foarte repede, crescand cu aproape un milimetru pe zi. Florile lor infloresc noaptea si stau in perioada aprilie-iunie. Florile sunt în cea mai mare parte alb și galben. Rubricile roșii sunt consumate de oamenii locali pentru hrană. Fiecare dintre ele conține mai mult de 2 mii de semințe, care pot fi ușor polenizate. Dar aceste fructe nu pot fi luate cu mâna din cauza spinării lungi ale copacului. Ei trebuie să fie smulși cu ajutorul mijloacelor improvizate.
 • Cactus baril este cea mai frecventă specie găsită în deșerturile din întreaga lume. Înălțimea sa poate fi de la 1 la 10 metri. Budi din această plantă cresc în principal până în aprilie. Poate avea culoare portocalie, roșie, galbenă sau roz. Spinii unui butoiu de cactus conțin bacterii speciale și, prin urmare, dacă sunt înțepați, poate fi necesar să luați antibiotice pentru a contracara efectul. Acești reprezentanți arată foarte frumos și sunt crescuți în pepiniere sau în grădini în aer liber ca o plantă ornamentală.

Reprezentanți ai Phreatophytes

 • Elefant în deșertElephant tree. Această plantă este o specie rară în SUA în regiunea deșertului Anza-Borrego, deșertul Sonoran, în munții Santa Rosa, precum și în părți din partea de sud-vest a Arizonei. Acest reprezentant, de regulă, este destinat adaptării la o climă deșertătoare, cu un sistem rădăcină uriaș de până la 20 de metri în profunzime. Această instalație de deșert este de asemenea capabilă să stocheze apă timp de câteva zile. Este de dimensiuni mici, iar ramurile sale sunt destul de mici în comparație cu dimensiunea trunchiului și a rădăcinilor.

De asemenea, stochează apă în partea inferioară a butoiului. Vegetația este rar distribuită, are frunze plate, lungi, de fasole. Florile se naște sub forma unor structuri galbene rotunjite, în formă de muguri și înflorite încet, în frumoase flori mici în formă de stea.

 • Arborele Desert. Și, de asemenea, cunoscut sub numele de Chilopsis, este un arbust subțire, mic, de foioase în SUA și Mexic, Africa. Florile infloresc in luna mai si raman pana in septembrie si au de obicei culori roz si lavanda. Aceste flori sunt polenizate de albine mari. Polenizarea are loc în anumite locuri și poate rezista unor condiții aride, ceea ce îl face o plantă dură.
 • Palma în deșertPalmieri. Palmierii cresc în condiții tropicale, subtropicale, calde și umede, deoarece nu pot suporta prea multă frig. Varietatea speciilor lor este mai mare de 2600 de piese. Ei au o tulpină lungă, care nu este ramificată și are un fascicul de frunze lungi în vârful tulpinei. Palmele rămân încă una dintre cele mai cultivate plante. Multe produse sunt, de asemenea, fabricate din palmieri, deci sunt importante pentru oameni.

Folosirea de palmieri pentru omenire a fost enormă. Uleiul obținut din palmieri este un ulei comestibil, sucul de palmier este fermentat pentru producerea vinului de palmier. Palmierii și copacii de cocos sunt cunoscuți a fi utili pentru omenire, de exemplu, învelișul exterior al nucilor de cocos este folosit pentru a face o perie, saltele și corzi.

Reprezentanții Efemeriei

 • Desertinele galbenele aparțin familiei asterilor și se găsesc în mod obișnuit în sud-vestul Statelor Unite și în Mexic. Acestea sunt perene anuale și pe termen scurt, care cresc de la 10 la 30 de centimetri și au frunze foarte pătate. Aceste paruri îi ajută să supraviețuiască în condiții extreme de deșert, crescând reflexia luminii, care la rândul ei reduce temperatura frunzelor și, de asemenea, ajută la blocarea razelor ultraviolete.

Florile acestor plante cresc galbene. Aceste flori de primăvară încep să înflorească în martie și continuă să înflorească până în noiembrie. În timpul ploilor, aceste efemerice înflorează mai mult, iar pârloaglele de piatră pe care se dezvoltă seamănă cu covoare galbene strălucitoare. Dar aceste flori sunt extrem de otrăvitoare. Animale în număr mare au murit după pășunat pe aceste flori.

 • Omul înțelept dezertat - un arbust frumos în înălțime de la doi la trei metri. Florile sunt de culoare albastru închis, cu brițuri violet. O caracteristică uimitoare a acestui reprezentant este că nu are nevoie de apă. Aceste arbuști au vegetație veșnică și sunt extrem de rezistente la secetă. Aceste arbuști păstrează o culoare vie și înfloresc în timpul răcirii. Aceste plante au, de asemenea, proprietăți medicinale. Diferitele triburi au folosit sucul frunzelor și tulpinilor acestei plante ca remediu pentru răceli. Acestea sunt, de asemenea, utilizate pentru a trata durerile de cap, durerile abdominale, gripa, pneumonie și diverse probleme oculare.

 • Lily of the DesertDesertul Lily. De asemenea, cunoscut sub numele de Hesperocallis. Aceste plante cu flori se găsesc în regiunile de deșert din Africa, America de Nord, Mexic, California și Arizona. Flori - în formă de pâlnie, cremă, înfloresc în martie și rămân până în mai. Această plantă este un reprezentant obișnuit în deșerturi. Frunzele sale au o lățime de aproape 4 centimetri și au o lungime de 60 centimetri. Aspectul crinului deșertului arată ca un crin de Paști. Crinul deșert are un bec profund. Acest bec este folosit ca sursă de hrană pentru americanii nativi.

După cum puteți vedea, flora deșertului este foarte tentantă și frumoasă, din punct de vedere al unicității structurii, este capabilă să crească în condiții extreme. În fiecare an, oamenii vizitează diverse parcuri arheologice pentru a observa frumusețea florilor deșertice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Pisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisipPisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisip
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Visezi o cămilă? Pentru ce e asta?Visezi o cămilă? Pentru ce e asta?
Jam din struguri: rețete pentru preparate simple și utileJam din struguri: rețete pentru preparate simple și utile
Jelly din cireșe cu gelatină: cea mai accesibilă rețetă pentru gătitJelly din cireșe cu gelatină: cea mai accesibilă rețetă pentru gătit
Rețete de merișor cu zahăr: proporții, etape de pregătireRețete de merișor cu zahăr: proporții, etape de pregătire
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
Selectarea plantelor pentru dealurile alpineSelectarea plantelor pentru dealurile alpine
» » Plante care cresc în deșert
© 2021 amigdas.com