amigdas.com

Tratamentul eficace al urolitiazei la om

urolitiazaUrolitiaza este o patologie de natura cronica, cauzata de formarea de pietre la rinichi si a canalelor urinare asociate. Urolitiaza, tratamentul cărora este redus la o metodă conservatoare sau chirurgicală de eliminare a formațiunilor. Alegerea în favoarea acestei sau acelei metode de tratament a femeilor se face în funcție de compoziția și dimensiunea lor.

Cauzele și metoda de formare a pietrelor

Medicina modernă consideră că nu există un motiv pentru dezvoltarea urolitiazei, deoarece sunt necesari mulți factori pentru provocarea ei.

Pentru ei este obișnuit să includă:

 • Proprietatea cronică a infecției sistemului urinar.
 • Patologii congenitale ale rinichilor.
 • Tulburări gastro-intestinale și leziuni osoase.
 • Eșec în metabolismul calciului.
 • Lipsa de activitate fizica.
 • Ecologie și nutriție dăunătoare.
 • Erodenie ereditară.

De ce sunt pietre în rinichiProcesul de formare a urolitiazei la om nu se desfășoară într-o singură zi, dar, de regulă, este creat în câteva luni sau chiar ani.

Urolitiaza apare adesea cu pielonefrită cronică, precum și cu o creștere a normei de săruri și proteine ​​în urină.

boala de piatra urinara este determinată de scăderea sărurilor urinare specifice asupra structurii proteinei, servind drept bază directă pentru pietre. În primul rând, poate exista o prezență de mici fracții de piatră, ale căror dimensiuni nu depășesc câteva milimetri.

În cele mai multe cazuri, ele sunt excretate simultan cu urină. Dar formarea uro-piatră, "înrădăcinată" în rinichi, suferă o stratificare ulterioară, mărind în dimensiuni la câteva centimetri.

Clasificarea pietrelor la rinichi

Primul lucru este determinat de numărul deoarece piatra poate fi atât singulară cât și plurală. Dimensiunea lor poate variază între 1 mm și 15 cm și greutate de la mai multe grame la mai multe kilograme. Ele pot fi de diferite forme. Deci, la un rinichi poate exista o impresie de piatră a unei cavități a unui organ, de forma fiind asemănătoare cu un coral și are numele - coral.

Pietre la rinichiPietrele localizării ureterale sunt formațiuni care au apărut din rinichi de mici dimensiuni, dar de o formă variată, cu suprafețe atât netede cât și aspre. Practic, ele se caracterizează printr-un singur număr, dar mai multe fragmente nu reprezintă o excepție.

Pietrele din vezică sunt predominant la bărbați decât la femei. Deoarece corpul masculin suferă adesea de o încălcare a excreției urinare din organul urinar și mai ales de vârsta senilă. Exacerbeze pozitia patologie adenomul oncologie prostatic periculoase, îngustarea uretrei, precum si deteriorarea uretrei si a vezicii urinare, iar prezența unui corp străin.

Pietre născute în vezică sau mutate din rinichi. Ele sunt ușor de a suspecta la încetarea producției de urină, sindrom de durere, sânge încorporat în mobilitatea urină, disurie și corp, în scădere într-o stare de repaus complet.

Simptomele și diagnosticul

Urolitiaza, simptomele carora sunt caracterizate de dureri de caracter constant plictisitor si dureros. După un anumit interval de timp poate deveni acută - colică renală.

O evoluție prelungită a bolii este posibilă fără simptome. De regulă, acest lucru este notat cu concrementele tipului de coral, când se obțin rezultatele analizei urinei. La femei, unul dintre primele simptome de urolitiază poate fi colici renale, în condițiile mobilității pietrelor disponibile, dimensiunilor mici și localizării ureterale.

Disconfortul din regiunea lombară apare în mod neașteptat, cu un nivel ridicat de intensitate, care se deplasează de-a lungul căilor ureterului din zona inghinală.

La vârful atacului apar următoarele simptome:

 • Boala de piatră renalăGreață.
 • Vărsături severe.
 • Constipație.
 • Pseudo cere să golești vezica.
 • Slăbiciune.
 • Suferindu-se de sete.
 • Palpitații.
 • Frisoane.
 • Creșterea semnificativă a temperaturii corporale.

În același timp, analiza urinei arată o creștere excesivă a numărului de globule albe din urina colectată.

Studiul de femei de multe ori redus la colectarea de istorie și examinarea externă cu palparea, examinarea sângelui și parametrii biochimici generale, analiza urinei, CT și ultrasonografia diviziunilor urinare, determinarea densității formațiunilor konkrementnyh și efectuarea urografia speciale pentru a detecta boala.

Metode de tratare a urolitiazei

De la urolitiază cu metode conservatoare de tratament cel mai adesea prescris medicamente în pastile și alte forme de eliberare. Toate medicamentele sunt prescrise în strictă conformitate cu accesoriile tipice ale pietrelor.

În condițiile în care pietrele au proprietăți fosfatice, De regulă, sunt prescrise difosfonații, diureticele și medicamentele antiinflamatorii. În plus, din pietrele din rinichi, medicii sunt adesea recomandați tratamente pe bază de plante.

Din pietre de oxalat, diuretice, multivitamine și lumânări în direcția citratului.

Concrementele urinare ale unei persoane sunt dizolvate prin utilizarea de medicamente, încetinind generarea de uree. În plus, se eliberează fonduri pentru a obține nivelul dorit de aciditate în urină a unei femei, ceea ce asigură dizolvarea pietrelor existente.

Tratamentul boliiCând este nevoie de eliminarea durerii la o persoană din colica renală, este necesar să se ia analgezice eficiente și medicamente spasmolitice dobândite. Împreună cu aceasta, medicul poate prescrie medicamente pentru stoparea bacteriilor.

Dacă există un simptom, această opțiune de tratament este utilizată dacă sistemul urinar este blocat de calculi mari.

Lansate forme ale bolii de la auto-tratament incorect sau precoce poate servi ca baza pentru a nu prescrie pilula, dar intervenție chirurgicală cu îndepărtarea concrementelor și, uneori, cu fragmente afectate ale rinichilor.

Relieful mai puțin traumatic din pietre este efectuat prin laparoscopie sau endoscopie.

Adesea, pacienții cu urolitiază suferă litotripsie - bărbierirea cu ultrasunete a valurilor, atunci când calea operativă nu este recomandată.

Această metodă de tratament pentru pietrele urinare are set de caracteristici pozitive datorită absenței pierderii de sânge și a unei perioade relativ mici de timp necesare restaurării corpului uman.

Prin intermediul unor senzori speciali, se determină locația exactă a pietrelor. După aceasta, din acțiunea valurilor, are loc fragmentarea necesară și o ieșire liberă spre exterior prin tractul urinar, eliminând astfel boala.

Preparate pentru tratament și profilaxie în ambulatoriu

Preparate pentru tratament de pietre la rinichiTratamentul necesar cu medicamente trebuie efectuat numai dacă există o rețetă de la medic. Deci, comprimatele auto-numite pot duce la rezultatul opus.

În plus, adesea prescrise complexe de minerale și vitamine, un regim special de băut, dieta și exerciții speciale.

De exemplu, deoarece preparatele pentru procesele inflamatorii în urolitiază pot fi scrise:

 • Ibuprofen.
 • Ketorolac.
 • Atsetomenofen.
 • Indometacin.

Medicamente împotriva creșterii bacteriene, cum ar fi Gentamicină și ceftriaxonă adesea prescris pentru a elimina simptomele severe. De asemenea, în tratament se pot utiliza medicamente precum efectul analgezic Voltaren și Diclomax. În plus, tratamentul include în principal medicamente diuretice cum ar fi Veroshpiron și Furosimide.

Ca măsuri preventive de urolitiază, nu trebuie să mâncați alimente cu calorii excesive și să mâncați prea mult. Este necesar să se minimizeze sau să se excludă complet sarea în prepararea vesela, să se monitorizeze probabilitatea supracoolării corpului, în principal a regiunii lombare, să se bea apă pură necarbonată de la 1,5 litri pe zi.

În același timp, este important să se ia în alimente, produse cu cel mai mare număr de aminoacizi, oligoelemente și vitamine, și consumul de picant, marinat, afumat și alimente grase este inacceptabil.

Urolitiază și sarcină

Această boală în timpul sarcinii este extrem de rară. În cazul în care patologia nu este exprimată prin semne și complicații, atunci nu există nici o amenințare la adresa sănătății fătului în procesul de gestație.

Dar în condițiile în care urolitiaza survine cu complicații evidente, această patologie poate provoacă nașterea prematură și avortul spontan sau gestația.

Boala de rinichi si sarcinaTratamentul într-o perioadă semnificativă de viață ca și sarcina se reduce de obicei la metode conservatoare de scăpare, este deosebit de important să se adere la o dietă prescrisă de un medic pentru a menține un echilibru al metabolismului mineral al femeii.

În momentul în care există colici, medicamente prescrise adesea de proprietăți antispastice și analgezice.

Este important în timpul sarcinii să nu vă faceți baie, să aplicați încălzitoare, recomandări folclorice de auto-tratament.

In timpul sarcinii, chirurgie se face numai în cazurile severe, atunci când există un blocaj al tractului urinar, apare pionefroza si sepsis periculoase, precum și în pielonefrita calculoasa.

Dacă apare o situație care constă din senzații neplăcute sau sindrom de cavitate abdominală dureroasă, membrelor inferioare sau coloanei vertebrale lombare, merită să vizitați imediat un urolog cu aplicarea ulterioară a tratamentului prescris de el.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Norma eritrocitelor în urină a unui copil este modul de măsurareNorma eritrocitelor în urină a unui copil este modul de măsurare
Cum să elimini pietrele de la ureter la domiciliuCum să elimini pietrele de la ureter la domiciliu
Hydronephrosis a rinichilor: ceea ce este, tratamentul rinichilor drept și stângHydronephrosis a rinichilor: ceea ce este, tratamentul rinichilor drept și stâng
Cum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbațiCum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbați
Cum se dizolvă pietrele la rinichi - sfaturi și trucuriCum se dizolvă pietrele la rinichi - sfaturi și trucuri
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Cauzele apariției mucusului în urină la femeiCauzele apariției mucusului în urină la femei
Catantar pentru pisici - manual de instrucțiuniCatantar pentru pisici - manual de instrucțiuni
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
Urolitiaza la bărbați - simptome și tratamentUrolitiaza la bărbați - simptome și tratament
» » Tratamentul eficace al urolitiazei la om
© 2021 amigdas.com