amigdas.com

Totul despre boli le curcan semne și tratament

Boli de curcaniCultivarea curcanilor este considerată un proces destul de dificil atât pentru fermieri, cât și pentru gospodărie. La urma urmei, orice proprietar visează să depună toate eforturile pentru a se asigura că puii nu rănesc și nu adaugă greutatea corectă. Cea mai importantă perioadă pentru curcani este o perioadă de până la o lună de la naștere. Dacă pasi peste acest stadiu de viață, atunci nu va trebui să vă faceți griji cu privire la sănătatea dumneavoastră.

Boala este bântuită pui curcani, de obicei, în primele săptămâni de viață și poate duce chiar la moartea unei păsări. Una dintre afecțiunile trădătoare care suferă de curcani este diareea. Care sunt semnele acestei boli a curcanilor și cum să le tratezi corect pentru a nu face rău tinerilor?

Caracteristicile bolilor curcanilor și ale semnelor acestora

Pentru puii de curcan este nevoie de îngrijire foarte solicitantă, deoarece sunt prea vulnerabili la mediul înconjurător la începutul vieții. Dacă condițiile de îngrijire și hrănire nu sunt respectate, atunci deteriorarea în sănătate puii vor fi acolo. Și acest lucru poate provoca moartea accidentală a curcanilor. Când o boală afectează o pui - afectează aspectul ei. Pierde greutate și devine aparent. Care sunt cele mai frecvente boli ale curcanilor în practică?

Tipuri de diaree

Cea mai pronunțată tulburare a curcanului curcan este diareea și manifestările sale. La urma urmei, nu apare accidental și necesită o abordare specială a tratamentului. Se întâmplă în funcție de câteva caracteristici motive:

 1. Lipsa de alimente complementare de calitate.
 2. Prezența infecției bacteriene.
 3. Infecția virală a puiilor.

Determinarea preciziei patologiei este cea a fecalelor excretate. Poate avea culori maro, negru, alb și galben. Uneori diareea poate simboliza doar o mică anomalie în procesul de hrănire a puilor, dar deseori tulburarea poate indica o patologie gravă care necesită o abordare adecvată a tratamentului. Clasificați tipurile de patologii va ajuta la următoarele evidență:

 • diarrhea maro nu ar trebui să fie luate pentru o problemă gravă, de multe ori se vorbește numai de malnutriția puiilor, schimbarea acestora va duce la stabilizarea situației;
 • diareea galbuie se manifeste cel mai adesea daca se adauga alimente noi in dieta, care pur si simplu nu se potriveste pasarilor;
 • diareea cu culoare neagră este considerată ca fiind periculoasă catastrofic și servește ca un semnal care denotă otrăvirea sau intoxicația;
 • diareea cu culoare albă indică o infecție, cum ar fi leziunile paratifoide sau puloroze. Aceste boli ale curcanilor pot duce la moartea lor. Dar cea mai periculoasă este răspândirea infecțiilor printre puii.

febră paratifoidăfebră paratifoidă un curcan de pui poate fi bolnav de la naștere până la o lună. Aproximativ 80% dintre pui mor de această boală dacă nu recunosc boala în timp și nu încep tratamentul. Simptomele leziunilor paratifoide sunt: ​​activitatea scăzută și somnolența puiilor, tulburările motorii și setea constantă, diareea neagră. Infecția este periculoasă prin răspândirea ei în întreaga populație de păsări, așa că curcanii bolnavi ar trebui să fie eliberați de cei sănătoși și să le monitorizeze constant.

Pullorozom puii pot fi afectați într-un raport de vârstă de până la 20 de zile. Boala se caracterizează prin două etape de percolare: acută și cronică. Până la 70% din pui pot muri de această boală. Circulația simptomatică se caracterizează prin respirație grea, sete constantă, lipsa de mobilitate a puilor, așezat cu pleoape închise semi-închis. Un simptom distinct este diareea alba cu un miros ascutit. În apropierea anusului, se poate observa murdăria lipicioasă.

Etapa inițială a unui calus este marcată de crampe și de rezultatul letal. Tratamentul pentru o astfel de boală este necesar la primele sale semne, altfel pasărea nu poate fi salvată în stadiile ulterioare ale cursului bolii. După vindecare, virusul rămâne pentru totdeauna în sângele păsării.

Nu mai puțină boală neplăcută în viața curcanilor poate fi manifestarea unei infecții sinuzita. Se caracterizează prin inflamarea mucoasei. Adesea, atunci când tratamentul nu ajunge la timp, conținutul purulent se atașează la umflături. Nimfele se pot îmbolnăvi de la o lună sau mai mult. Aceasta poate apărea din cauza hipotermiei și a lipsei de conținut de vitamine.

GistomonozDestul de des curcanii sunt afectați și gistomonozom. Această boală este numită și "cap negru" din cauza simptomelor sale. Se manifestă ca o încălcare a circulației sângelui, care duce la întunecarea picioarelor și a capului. Dacă tratamentul nu este început în timp, atunci curcanul poate fi afectat de cecum și chiar de ficat. De obicei, atunci când apare o boală, există un apetit scăzut, lipsa de mobilitate și hunchback. Această boală poate afecta atât indivizii de trei luni, cât și curcanii adulți.

În plus față de patologiile de mai sus, curcani pot suferi de avitaminoza. Această problemă poate fi observată de apariția puilor. Ele devin limitate în mișcare, penele încep să cadă, secreția nazală crește și există o lipsă evidentă de greutate.

Mai degrabă decât pentru a trata diareea la curcani?

Adesea, tratamentul diareei la puii de curcan depinde de natură manifestări. În primul rând, este necesar să le transpunem în nutriție adecvată și să îmbunătățim condițiile pentru întreținerea lor. Ar fi de prisos să se adauge la complexele de ademenit cu vitamine și microelemente pentru o creștere reușită și obstacole în calea infecțiilor și virușilor. Se recomandă să se administreze puii în doze profilactice cu o soluție slabă de permanganat de potasiu și să se producă bulion de mușețel și urzică. Toate acestea sunt potrivite pentru eliminarea obișnuită a diareei. Dar, tratamentul diareei infecțioase, care are o culoare neagră sau albă, prevede prescrierea obligatorie a antibioticelor. Veterinarii folosesc de obicei Lozewal.

infecțios înfrângere curcani necesită numirea de antibiotice, care au o gamă largă de efecte asupra agenților patogeni de diferite clase. Cele mai utilizate pe scară largă sunt grupul tetraciclinic al medicamentelor, precum Furazolidina sau Lozewal. Ei se luptă nu numai cu infecții, ci și cu viruși. În plus față de tratament, aceste fonduri sunt, de asemenea, prezentate pentru utilizare preventivă. Lozewal este un medicament mai puțin toxic și este special pentru creșterea funcțiilor de protecție ale puilor.

Medicamentul antibiotic "Lozeval" este produsă în stare lichidă pentru a fi utilizată împreună cu alimentele. De asemenea, este indicat pentru uz extern în afecțiuni ale pielii. Se utilizează, de obicei, timp de cel puțin 5 zile, la un număr de doze prescrise de medicul veterinar. Dacă nu aveți ocazia de a vă invita un medic, puteți utiliza instrucțiunile pentru a determina doza. În cazul leziunilor bacteriene, curcani arată utilizarea medicamentului cu furaje de 1 ml la 10 kg greutate corporală. Dacă pielea are pustule, puteți lubrifia zonele afectate Lozewalam de până la 2 ori pe zi.

Acest medicament a fost testat și nu a arătat nici o manifestare a efectelor secundare, așa că dacă începeți să îl luați imediat după diagnosticare, atunci tratamentul oferă întotdeauna un efect de vindecare cu paratofoid și puloroză. Principalul lucru nu este să depășească dozele.

Măsuri preventive pentru prevenirea bolilor la curcani

Dacă urmați toate regulile de hrănire și curcanii în creștere, atunci nu vă puteți confrunta cu bolile puiilor. Sunt luate în considerare măsuri importante de prevenire a reproducerii puilor de curcani următoarele:

 • oferind o dietă completă, care include numai alimente de înaltă calitate și excluderea alimentelor rafinate și cerealelor cu mucegai;
 • vetîntreținerea condițiilor corecte de întreținere, curcani nu iubesc umiditatea și pescăriile, prin urmare, este necesar ca aceștia să schimbe ouarea și să-i păstreze în încăperi uscate;
 • pre-tratarea și dezinfectarea casei de păsări înainte ca păsările să fie așezate acolo;
 • curățarea în timp util a rezervoarelor pentru hrănirea și hrănirea curcilor;
 • reproducerea puiilor trebuie efectuată la distanță de adulți și de alte păsări.

Cel mai important punct în cultivarea curcanilor este monitorizarea constantă și supravegherea puiilor. Dacă se observă anomalii ale dezvoltării, tratamentul trebuie inițiat de urgență.

vitamină

Pentru creșterea și dezvoltarea completă a curcanilor, ele trebuie hrănite vitamine. Acest lucru va întări sistemul lor imunitar și va ajuta la formarea deplină. Pentru ca curcanul sa creasca sanatos, au nevoie de o cantitate suficienta de vitamine A si E. Si cea mai folositoare vitamina este D, deoarece formeaza tesut osoase.

Beneficiul pentru curcani este grupul B. Aceste vitamine sunt implicate în formarea tuturor organelor și sistemelor. Complexele de vitamine pot fi interferate în furaje și este mai bine să cumpărați momeli deja cu vitamine. Deci, va fi mai util și mai economic.

În primele zile de viață, curcanii sunt importanți îmbogăți energia lor, deci este foarte util să le dați o soluție de glucoză cu acid ascorbic.

O altă măsură de prevenire este vaccinarea. Vaccinurile conțin agenți patogeni cunoscuți, care produc anticorpi împotriva bolilor, ceea ce sporește starea imună a păsărilor la un anumit agent patogen. Vaccinurile sunt administrate din bolile mortale, cum ar fi maladia, micoplasma, boala lui Marek și boala Newcastle.

Dacă puii nu erau vaccinate, atunci nu există nici un tratament pentru bolile de mai sus. În cazul bolii, se efectuează uciderea și utilizarea de curcani.

Desigur, atunci când cresc curcani, pot exista diferite abateri de la sănătate, dar este mai bine să prevenim problema decât să tratăm patologia. Prin urmare, trebuie urmate cu atenție măsurile preventive și nutriția adecvată. Și pasărea va crește sănătos și vă rog pe proprietarii săi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Baza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilorBaza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilor
Boala Newcastle la pui: cauze, semne, prevenireBoala Newcastle la pui: cauze, semne, prevenire
Primele semne ale bolii de curcan și tratamentul acestoraPrimele semne ale bolii de curcan și tratamentul acestora
Caracteristici de îngrijire și hrană curcan la domiciliuCaracteristici de îngrijire și hrană curcan la domiciliu
Baykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizareBaykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizare
Recomandări pentru curcani de curte la domiciliu pentru începătoriRecomandări pentru curcani de curte la domiciliu pentru începători
Creșterea curcanilor: ce să se hrănească acasăCreșterea curcanilor: ce să se hrănească acasă
Ce să hrăniți curcanii și curcanii acasăCe să hrăniți curcanii și curcanii acasă
Incubarea ouălor de curcan la domiciliuIncubarea ouălor de curcan la domiciliu
Caracteristici de curcan mare 6 de reproducere la domiciliuCaracteristici de curcan mare 6 de reproducere la domiciliu
» » Totul despre boli le curcan semne și tratament
© 2021 amigdas.com