amigdas.com

Afecțiuni comune ale hamsterilor Dzhungar

Boli ale hamsterilor din JungarDzhungar hamsters sunt animale de companie destul de populare. Aceste rozătoare mici sunt perfecte pentru familiile cu copii, pentru că se disting printr-o dispoziție jucăușă. Este destul de ușor să ai grijă de ei. Spre deosebire de alte animale, cum ar fi câinii sau pisicile, nu au nevoie de un spațiu mare și nu vor aduce mari probleme. Aceste creaturi minunate sunt foarte curate și nu exudă un miros neplăcut.

Ca și alte animale, hamsterii sunt predispuși la boli. Sănătatea lor ar trebui să beneficieze de o atenție deosebită și, dacă este necesar, merită să se adreseze specialiștilor pentru ajutor.

Proprietarii de hamsteri Dzhungar trebuie să se familiarizeze mai întâi cu bolile care pot depăși aceste animale mici. Este foarte important să recunoașteți boala în timp și să îi ajutați pe micuțul dvs. prieten.

Descrierea bolilor de hamsteri Dzhungar

Bolile din aceste mici rozătoare sunt diferite. Ele pot fi atât nesemnificative, cât și foarte periculoase atât pentru rozătoare cât și pentru proprietarul său.

Cele mai frecvente afecțiuni ale hamsterilor Dzhungar sunt:

 1. Hamsterii sunt bolnaviDiferite tipuri de traume. Practic, acestea sunt vânătăi, dislocări și fracturi. Datorită faptului că aceste animale de companie sunt foarte fragile, proprietarul, fără înțelepciune, poate provoca un prejudiciu mecanic animalului său iubit.
 2. Viruși și diverse afecțiuni bacteriene. Cauza lor poate fi nu numai hipotermia, ci și avitaminoza. Și, de asemenea, merită monitorizată îndeaproape că animalul miniatural nu este într-un proiect.
 3. Boli ale ochilor. Există o posibilitate de conjunctivită la hamsteri. Această boală poate fi cauzată de alergii, leziuni și infecții respiratorii.
 4. Boli ale dinților și gurii în general. Dzhungar hamsteri pot avea diferite tipuri de anomalii, precum și inflamația pungii de obraz. Creșterea excesivă a dinților poate deveni, de asemenea, o problemă gravă pentru sănătatea animalelor.
 5. Rănile de pe labe.
 6. Tulburare a tractului gastro-intestinal.
 7. Obezitatea.

Dzhungar hamsteri pot avea boli infecțioase. Ele sunt periculoase nu numai pentru sănătatea animalului dvs. de companie, ci și pentru persoanele care sunt în contact cu acesta.

Astfel de boli ale hamsterilor includ:

 1. Salmoneloza.
 2. Tuberculoza.
 3. Ciuma.
 4. Tularemia.
 5. Rabia. Această boală poate proveni din mușcătura unui prădător infectat. Acest lucru se întâmplă rar.
 6. Leptospiroza.
 7. Campilobacterioza.
 8. Choriomeningita limfocitică. Această boală este periculoasă deoarece oamenii o au fără simptome.
 9. Pecingine.
 10. Vermioza. Pentru o persoană, o singură specie de helminți - tartrul pitic poate fi periculoasă.

Pentru a evita apariția acestor boli, este necesar să cumpărați jungarikov de la crescătorii dovediți care au recomandări bune. De asemenea, este foarte important să respectați igiena și să nu neglijați regulile de îngrijire a animalelor.

Simptomele bolilor comune sunt:

 • Simptomele bolii de hamsterpierderea poftei de mâncare și pierderea în greutate;
 • miros neplăcut de la un hamster;
 • respirație grea;
 • tuse și strănut;
 • tulburarea scaunului la animal;
 • mâncărime continuă;
 • căderea pungilor de obraz;
 • Erupția pe piele (poate fi sub formă de bule sau sub formă de crustă);
 • Parul umed (în jurul anusului sau în jurul botului);
 • puroi sau mucus;
 • claudicație;
 • letargie;
 • caderea puternica a parului;
 • proeminența sau transparența ochilor, precum și turbiditatea acestora.

Dacă se întâlnește oricare dintre simptomele de mai sus, trebuie să contactați imediat medicul veterinar.

Boli ale gurii și ale dinților

Destul de des jungaricii au probleme dentare. Datorită creșterii excesive a dinților, hamsterii pot refuza alimentele și pot pierde în consecință. Pentru a evita aceste probleme, merită să vă oferiți animalului un produs care să-l ajute să-i sfărâme dinții.

Un fenomen frecvent este considerat a fi Patologia pungilor de obraz în hamsterii Dzhungar. Cele mai frecvente sunt:

 • traume și abcese (la atributele lor se numără lacrimile ochilor);
 • prolapsurile (formațiuni roz apar în colțurile gurii);
 • neoplasme (umflate trebuie să fie eliminate în mod operativ).

Boli oculare

conjunctivită este o boală foarte comună care apare la hamsterii djungar. Această boală poate apărea din cauza diferiților factori. Acestea includ:

 • alergii;
 • salmoneloza;
 • diverse leziuni, inclusiv înfundarea ochilor cu resturi;
 • pneumonie;
 • pseudotuberculosis.

Ce boli bolile de hamsterCu această boală ochii jungarikilor devin inflamați, poate exista fotofobie și umflarea pleoapelor. Dacă nu vă faceți timp pentru a trata această afecțiune, atunci corneea ochilor va deveni inflamată.

Cataracta ochiului Se poate întâmpla și în hamsterii Dzhungar. În această boală, animalele pot pierde parțial sau complet vederea. Opacitatea lentilei poate fi văzută pe pupil sub forma unei pete albicioase. Această boală poate fi cauzată de diferite leziuni și poate fi de asemenea congenitală.

Boli ale extremităților se referă, de asemenea, la bolile comune ale hamsterilor. Pe pernele picioarelor dzhungar pot apărea abcese de hamsteri. Această boală poate depăși animalele mici dacă sunt inactive sau sunt obezi.

Fracturi și vânătăi ale labei Este, de asemenea, destul de comună la hamsteri. Acestea pot fi provocate de un tratament neglijent al proprietarilor sau de căderea animalelor miniaturate de la înălțime.

Boala din lână, piele și gheare

Căderea părului Dzhungar hamsteri sunt observate din diverse motive. Acest lucru poate servi ca stres, și lipsa de nutrienți. Și, de asemenea, această boală poate apărea ca urmare a infecțiilor fungice sau a bolilor tractului gastro-intestinal. Pentru a preveni aceste afecțiuni, este necesar să oferiți alimente vitaminizate și echilibrate animalului dumneavoastră.

Dacă animalul este lovit de cicatrizare, atunci este necesar să se urmeze un tratament specializat.

De asemenea, jungariki poate avea dermatită. Acestea se manifestă sub formă de mâncărimi ale pielii și diverse tipuri de erupții cutanate.

Prezența păduchilor și a puricilor afectează, de asemenea, părul și pielea animalelor de companie. În același timp, mâncărime și formarea straturilor.

Heart Disease

Supraîncălzirea și stresul provoacă hipertermie la hamsterii Dzhungar. Cel mai adesea cu această boală la animale, se observă slăbiciune, iar frecvența cardiacă crește.

Bolile oncologice

La hamsteri există o posibilitate de tumori. Ele pot fi atât benigne, cât și maligne, ele sunt îndepărtate în principiu într-un mod operativ.

Bolile catarale

În cursul acestei boli, animalele de companie tind să refuze mâncarea, să strănut și să devină inactive. Pentru răceli, hamsterii trebuie să ridice imunitatea, pentru că aceasta ar trebui adăugată în dieta lor fructe și diverse vitamine.

ciumă

La apariția acestei boli periculoase există o epuizare puternică a animalului. Practic, dacă există această boală, animalele mor.

tuberculoză

Aceasta este o boală foarte periculoasă și complexă, care este însoțită de o tuse sau de dificultăți de respirație, precum și de diaree și o lipsă totală de apetit. După moarte, este de dorit să se omoare carcasele animalelor infectate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Dzhungar hamster: îngrijire și conținutDzhungar hamster: îngrijire și conținut
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Ball pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl foloseștiBall pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl folosești
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
Cuprinsul de bomboane la domiciliuCuprinsul de bomboane la domiciliu
Regulile pentru îngrijirea unui hamster sălbatic devin un animal de companieRegulile pentru îngrijirea unui hamster sălbatic devin un animal de companie
» » Afecțiuni comune ale hamsterilor Dzhungar
© 2021 amigdas.com