amigdas.com

Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei

Simptome ale bolilor sistemului urinarBoli ale vezicii urinare sunt un motiv suficient de frecvent pentru a vizita un urolog. La astfel de probleme este posibil să se atribuie diferite procese inflamatorii, traume și tumori ale vezicii urinare.

Problemele cu urinarea la bărbați și femei sunt adesea însoțite de tăiere și arsură, dureri în abdomenul inferior. Motivul pentru toate acestea este mucoasa inflamata, care irita urina. Fiecare boală are propriile simptome și cauze, precum și o abordare individuală a tratamentului.

Pentru a face diagnosticul corect, nu este suficient să vă concentrați asupra durerii și a altor simptome. Pacientul trebuie să efectueze astfel de teste de laborator ca testele de sânge și urină.

Ecografia este cel mai căutat tip de diagnostic orice organ, inclusiv sistemul genito-urinar. Procedura trebuie efectuată cu o vezică completă.

În unele cazuri, pentru diagnosticare se utilizează raze X cu agent de contrast sau cistoscopie.

Simptome ale bolii vezicii urinare

Cel mai adesea, bolile sistemului genito-urinar sunt însoțite de arsuri neplăcute și de urgență puternică la toaletă. Acest lucru se poate întâmpla după îngheț. În plus, mersul la toaletă nu va fi atât de ușor. Este vorba despre durerea intensă cu care procesul de golire se transformă în agonie.

În unele cazuri, puteți observa sângele în urină, în timp ce el însuși lichidul devine tulbure și are un miros neplăcut.

După ce a trecut analiza urinei la nivelul leucocitelor, este posibil să se înțeleagă dacă există sau nu un proces inflamator.

Uneori inflamația vezicii urinare este însoțită de greață, slăbiciune, febră mare, dar astfel de semne nu sunt atât de frecvente.

Dacă există astfel de simptome, trebuie să vizitați un urolog, deoarece boala poate duce la formarea de pietre în vezică.

Boli ale vezicii urinare

Persoanele de orice vârstă și sex pot suferi de boli ale vezicii urinare. Femeile suferă mai mult din cauza asta decât bărbații. Să se îmbolnăvească suficient pentru a îngheța, dar și boala poate apărea din cauza intrării microorganismelor și bacteriilor în corpul uman.

cistita

Tipul bolii vezicii urinareAceasta este una dintre cele mai frecvente boli ale vezicii urinare. Motivul dezvoltării sale este în agenți patogeni, care pătrund în cavitatea organului, adică în canalul urogenital, dar unii microbi nu pot provoca dezvoltarea procesului inflamator. Motivul este că cavitatea organului este protejată în mod fiabil de substanțe specifice care ucid toți microbii. Pentru a se îmbolnăvi de cistite, trebuie să fie slăbite funcțiile de protecție. De aceea, cel mai adesea cauza cistitei devine stres, hipotermie severă sau alte boli.

Această afecțiune este mai frecvent diagnosticată la femei, deoarece se datorează prezenței unei uretra largi și scurte la femei.

Boala se poate manifesta atât de puternic încât un om nu poate să scape pentru un minut de un permanent sentimente de golire incompletă după urinare. Boala poate fi însoțită de febră mare și slăbiciune generală.

Pentru a trata cistita, medicii prescriu o dietă specială, luând antibiotice, vitamine și medicamente pentru a scuti spasmele.

tumorile

La cele mai periculoase boli ale vezicii urinare se pot atribui tumori. Astfel de patologii sunt însoțite de dureri și sângerări severe. Pacienții cu formațiuni maligne sunt cel mai adesea diagnosticați cu carcinom cu celule tranzitorii. În cazuri rare, poate exista o boală, cum ar fi adenocarcinomul agresiv. Lista tumorilor benigne include papilomii, polipii, hemangioamele, adenoamele.

Papiloamele ar trebui să primească o atenție deosebită, deoarece patologia poate să se dezvolte într-o tumoare malignă. Motivul pentru apariția papilomilor este imunitatea slăbită. Boala este transmisă prin contact sexual.

În majoritatea cazurilor, tumorile vezicii urinare sunt îndepărtate prin intervenție chirurgicală. Cu educația benignă utilizează metoda de îndepărtare prin laser. În patologia malignă, pacientul este prescris un curs de chimioterapie și radioterapie, care sunt urmate de intervenții chirurgicale.

hematurie

Tratamentul vezicii urinareBoala se caracterizează prin impurități de sânge în urină. În medicină, există două tipuri de patologie - microematurie și tip vizibil. Cu microematurie, puteți vedea particulele de sânge numai sub microscop.

O astfel de patologie este adesea observată la pacienții care suferă de cancer de vezică urinară. Cauza impurității sângelui în urină este infecția tractului genito-urinar sau prezența pietrelor.

Particulele de sânge se observă cel mai adesea la sfârșitul urinării.

Hematuria poate deveni unul dintre simptomele bolii renale. Organismele sângeroase din urină pot fi observate în timp ce se iau anumite medicamente. În orice caz, astfel de deviații sunt periculoase și necesită consiliere obligatorie de la un specialist.

urolitiaza

Simptomele bolii - durere în abdomenul inferior, în unele cazuri - sânge. Motivul pentru aceasta este prezența de pietre în vezică. În medicină, izolat și alte simptome ale bolii:

 • urinare frecventă;
 • durere, când mergeți la toaletă;
 • tensiune arterială crescută;
 • un miros neplăcut și o culoare murdară de urină.

După efectuarea mai multor studii, sa dovedit că principalele cauze ale urolitiazei sunt factorii ereditori și malnutriția. Puteți întâlni această patologie atât la bărbați, cât și la femei.

Boala este adesea însoțită de nevoia puternică de a merge la toaletă, în timp ce o persoană nu poate golit, chiar dacă vezica urinară și plină. În acest caz, trebuie să apelați imediat o ambulanță, deoarece un astfel de fenomen poate duce la ruperea vezicii și, prin urmare, la moarte.

Tratamentul urolitiazei constă în zdrobirea pietrelor și înlăturarea lor din vezică. Doctorul numește pacientului o dietă specială fără probleme.

Hyperacid vezicii urinare

Care sunt bolile vezicii urinare?Aproape 20% dintre oamenii din întreaga lume suferă de urgență frecventă, urgentă, de a merge la toaletă. Mulți nu acordă nici o atenție acestei trăsături, dar aceasta este o boală care necesită tratament.

Copierea cu această patologie se poate face cu ajutorul medicamentelor, exerciții speciale și fizioterapie. În situații dificile, pacientul necesită o intervenție chirurgicală.

Toate aceste boli enumerate necesită tratament imediat, deoarece infecția se poate răspândi în alte organe.

Afectează dezvoltarea urolitiazei:

 • intoxicații chimice cu diverse substanțe sau medicamente;
 • pietre în vezică;
 • arsuri;
 • chirurgie inept.

Cauza exactă a patologiei poate fi determinată numai de un urolog, după diagnosticare.

Tratamentul patologiilor vezicii urinare

Medicul trebuie să prescrie tratamentul. Identificați o patologie similară nu va fi dificilă. Totul devine clar după primele plângeri ale pacientului.

Pe baza simptomologiei patologiei, specialistul atribuie examenul necesar. Pacientul trebuie să treacă un test de sânge și urină. Este necesar să se transmită o ultrasunete. În unele cazuri, se face referire la pacient RMN, radiografie sau tomografie computerizată.

Tratamentul proceselor inflamatorii la femei și bărbați începe cu o dietă specială - excluderea alimentelor sărate, acide, prăjite și condimentate din dietă. În fiecare zi, pacientul trebuie să bea mai mult de 3 litri de apă curată. Tratamentul constă în administrarea de antibiotice, medicamente antiinflamatoare sau terapie cu plante. În caz de deteriorare a membranei mucoase, în cazuri rare, instilarea vezicii urinare. Principiul său constă în introducerea de medicamente în cavitatea vezicii pentru vindecare și acțiune antiinflamatorie.

Prevenirea bolilor vezicii urinare

 1. Măsuri preventiveEvitați supraîncălzirea. După cum știți, frigul devine cel mai adesea cauza bolilor sistemului genito-urinar. Uneori este mai bine să stai decât să stai pe o bancă rece. În timpul iernii este mai bine să acordați preferință pantalonilor calzi, mai degrabă decât o fustă scurtă.
 2. Urmați igiena. Trebuie să faceți o duș în fiecare zi și să vă schimbați și lenjeria. Acest lucru se aplică atât bărbaților, cât și femeilor.
 3. Luați medicamente numai conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Unele medicamente pot cauza inflamație în vezică.

Dacă o persoană observă durere severă la nivelul abdomenului inferior sau cu urinare, aceasta indică prezența unei boli a sistemului genito-urinar. Este necesar să vizitați un medic și să faceți un control pentru un diagnostic corect. Doar în timp, tratamentul a început să garanteze un proces rapid de recuperare fără consecințe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?
Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Tratamentul cancerului vezicii urinare la bărbațiTratamentul cancerului vezicii urinare la bărbați
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Inflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratamentInflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratament
Cistoscopia vezicii urinare la femei: cum se faceCistoscopia vezicii urinare la femei: cum se face
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
Cancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratamentCancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratament
Urolitiaza la bărbați - simptome și tratamentUrolitiaza la bărbați - simptome și tratament
» » Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
© 2021 amigdas.com