amigdas.com

Durere puternică și dureroasă de a urina

Urina - dorințe frecventeMicțiunea este un efect al proprietății reflexului, controlat de componentele măduvei spinării. În momentul în care vezica urinară se umple, există un impuls puternic pentru urinare datorită terminațiilor nervoase care provoacă o contracție a organului urinar și relaxarea valvei interne a uretrei.

Durerea dureroasă poate fi cauzată de o întârziere a urinei, de o ușoară plenitudine a vezicii urinare sau de un proces dificil de urinare și, chiar și după golire, nevoia nu poate merge până la capăt.

Frecvența urinării

Eliberarea frecventă vezică urinară, de regulă, depinde de caracteristicile individuale ale organismului, de regimul de băut, de rata metabolică, dar există o valoare medie a numărului de acte de urinare, care se produc de 2-6 ori în timpul zilei.

Frecvența urinării - de ce se întâmplă acest lucruFrecvent solicită - trecerea frontierei unei stări personale a unei persoane, atunci când poate marca în mod independent manifestarea necesității de golire a organului urinar într-un interval excesiv de scurt.

În cazul în care un astfel de simptomatologia se manifesta cateva zile, și apoi dispare, atunci nu vă faceți griji. Dar, atunci când semnele sunt observate pentru o perioadă lungă de timp, atunci nu neglija abordarea medicului de la consultare pentru a evita dezvoltarea unor complicații grave.

Principalele cauze ale stării patologice

Este important să înțelegeți acest lucru la urgențe frecvente, în special în cazul în care nevoia frecventă de a urina este fixă, este necesar să vizitați un specialist. Deoarece motivele pentru formarea acestor senzații pot fi acoperite de boli grave.

Acestea includ:

 • Oncologia prostatei.
 • Constricția vezicii urinare în timpul sarcinii.
 • Miomul uterului.
 • Slăbirea țesutului muscular din podea pelviană.
 • Pietre sau educație în vezică.
 • Cauze și tratament al incontinenței la femei și bărbațiCancerul uretrei.
 • Procesul inflamator in prostata si tractul urinar (uretrita sau cistita).
 • Hipertensiunea vezicii urinare.
 • Tulburări psihice (depresie, delir sau stres).
 • Factori de influență externă (alcool, frig, apă, tuse).

În plus, cauza urgiei poate fi o boală de origine endocrină, cum ar fi diabetul, atunci când vine vorba un sentiment de sete constantă, slăbiciune și piele mâncărime. Tratamentul folosește o dietă și medicamente care aduc zahăr din sânge la normă. Într-o situație în care se observă un tip de diabet dependent de insulină, este prescrisă insulina pentru a stabiliza situația.

Atunci când diabetul de nesiguranță, redus la disfuncționalitate, se găsește activitatea hipotalamusului și a glandei hipofizare, frecvența îndemnați să urinați datorită formării excesive a urinei, aproximativ 5 litri. În același timp, sete, uscăciunea membranelor mucoase și integrarea pielii sunt fixe, iar greutatea corporală scade. În acest caz, terapia constă în a lua medicamente hormonale pe tot parcursul vieții.

Adesea nevoia la golirea vezicii poate apărea din cauza prezenței anomaliilor cardiovasculare. Deci, cu desfășurarea activă a formelor de umflare ascunse în timpul zilei, care dispar pe timp de noapte, ducând la urinare frecventă. Într-o astfel de situație este obișnuit să se elimine nu simptomul, ci chiar baza (boala cardiovasculară) care provoacă ieșirea din trăsătură.

Incontinența la bărbați - cauze posibileÎmpreună cu această urgență de a urina, se poate vorbi despre omisiunea uterului la femei. Datorită a ceea ce se observă deplasarea țesuturilor și organelor importante ale pelvisului mic.

Într-o situație în care urinarea caracterizată prin incontinență urinară, atunci este necesar să se vorbească despre omisiunea semnificativă a uterului. În acest caz, o femeie suferă de durere în abdomenul inferior, care însoțește fluxul sanguin crescut al menstruației. Terapia poate fi prescrisă sub formă de educație fizică terapeutică, medicamente care conțin hormoni și, în caz extrem, ca intervenție operativă.

Provocarea urinării dureroase

Tendința dureroasă de a urina poate servi drept simptom al dezvoltării bolilor, cum ar fi Infecții sexuale - gonoree, herpes genital, chlamydia și sifilis, precum și în prezența proceselor inflamatorii. În plus, cistita devine adesea baza pentru nevoile frecvente cu o senzație dureroasă. În acest timp, există o prezență de urină cu conținut turbid și sânge cu un număr crescut de leucocite.

De asemenea, un astfel de semn se poate manifesta în stadiul inițial al uretritei, pielonefritei și urolitiazei. Și dacă o persoană suferă de pielonefrită, el simte slăbiciune, cefalee, febră. Împreună cu aceasta, actele de urinare devin dureroase și frecvente.

Polipii uretrei și prostatitei pot avea semne dureroase de urinare. În cazul prostatitei, durerea apare atât în ​​momentul golării vezicii urinare, cât și în intestine și saculete seminal.

Excreția urinei devine, de asemenea, complicată, dacă există fimoză - îngustarea preputului, în timp ce ejacularea provoacă disconfort. Motive suplimentare manifestările simptomului sunt considerate a fi hipotermie, o scădere a funcțiilor protectoare ale corpului și un proces inflamator în apendice.

Examinarea și tratamentul

Medicina modernă este echipată cu o gamă largă de metode de diagnostic, permițând stabilirea prezentei patologii cu un procent ridicat de precizie.

Studiul include:

 • În cazul problemelor legate de urinare, trebuie să contactați un urologCT și examinarea cu ultrasunete a rinichilor și a vezicii urinare.
 • Ecografia prostatei.
 • Analiza pentru PSA (cancer de prostată).
 • Studiul probelor de sânge și urină pentru indicatori generali.
 • Urofluometriya.
 • Rezervorul seamănă cu frotiul uretrei.
 • Microscopie.
 • Palparea ganglionilor limfatici și măsurarea temperaturii prin cale rectală.

Un rol important în definirea patologiei are anamneza pacientului, plângerile sale și componentele jurnalului de urinare, atunci când se presupune hiperactivitatea vezicii. Numirile pentru efectuarea acțiunilor terapeutice pot fi prescrise numai de un medic calificat.

De exemplu, medicamentele pot fi prescrise împotriva creșterii adenomului și a medicamentelor pentru relaxarea țesutului muscular neted în cazul adenomului în corpul masculin. Dacă pacientul are o oncologie, atunci, de regulă, tratamentul este prescris sub formă de intervenție chirurgicală, medicamente sau chimioterapie.

Tratamentul poate efectuată de antibiotice, medicamente antivirale, a căror acțiune vizează eliminarea infecției. Într-o situație în care există o patologie urolitică, medicamentele sunt prescrise pentru dizolvarea concrementelor.

De ce poate fi frecvent nevoia de a urinaMedicamentele anticholinergice sunt prescrise de medicul cu activitate vezică excesivă și se efectuează un tratament chirurgical atunci când este necesară o vezică urinară și o mioctomie.

Îmbunătățirea calitativă a țesutului muscular al podelei pelvine va asigura implementarea regulată a tehnicii lui Kegel, care va permite chiar și în momentul celui mai puternic impuls restrângeți acțiunea de golire a vezicii urinare înainte de a ajunge în toaletă.

Recomandări pentru gestionarea simptomelor

În condițiile în care o persoană se simte adesea nevoită să urineze, este necesar să se schimbe regulile vieții cotidiene. De exemplu, Este important să se reducă sau să se reducă de la băut lichid noaptea și înainte de a merge într-un loc public, unde numărul necesar de vizite la toaletă nu va mai fi loc.

În plus, este necesar să excludem din meniu produsele care provoacă urinare excesivă - pepeni verzi, cofeină, picant și alcool. În plus, este important să studiem adnotările la medicamentele utilizate, deoarece acestea pot avea un efect diuretic.

Într-o situație în care urgențele apar în mod inutil, Este necesar să vizitați un specialist în mod regulat pentru a menține controlul asupra proceselor patogene. Farmaciile au în vânzare garnituri speciale, absorbind miros neplăcut și umiditate, ceea ce va ajuta la evitarea situațiilor jenante.

Este important să nu uitați în fiecare zi, să faceți exerciții de întărire pentru mușchii podelei pelviene.

Pentru pacient cu caracteristici similare este necesar să se înțeleagă că numai eliminarea complexă a cauzelor va ajuta la scăderea simptomului chinuitor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să elimini pietrele de la ureter la domiciliuCum să elimini pietrele de la ureter la domiciliu
Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Inflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratamentInflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratament
Cistoscopia vezicii urinare la femei: cum se faceCistoscopia vezicii urinare la femei: cum se face
Cancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratamentCancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratament
Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femeiSimptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
» » Durere puternică și dureroasă de a urina
© 2021 amigdas.com