amigdas.com

Metode de tratament a bolii parodontale, simptome ale bolii gingivale

Tratamentul eficient al bolii gingivaleCând vine vorba de tratamentul bolii parodontale, imaginația atrage un birou stomatologic palid, medicamente și proceduri neplacute. Această metodă va fi, fără îndoială, încheiată cu succes, dar nu poate fi exclusă

și tratamente la domiciliu care salvează de parodontită, gingită și o serie de alte afecțiuni orale.

Înainte de a începe auto-tratamentul, merită investigat ce este boala parodontală și cum să o tratezi. De asemenea, trebuie să vă consultați medicul dentist și să primiți aprobarea acestuia pentru tratamentul dumneavoastră. De regulă, în primele etape ale bolii parodontale, când simptomele nu sunt încă pronunțate, puteți scăpa de boală la domiciliu, dar dacă boala este începută, procedurile dentare profesionale nu pot fi evitate.

Boala parodontală: simptome și tratament

Boala începe necontenit. Uneori, o persoană observă sensibilitate și sângerări ale gingiilor, uneori se simte durere abcese de buzunar. Puțin mai târziu, gingiile dobândesc o culoare inflorescentă roșie violetă, umflături și apare un miros neplăcut din gură.

În aceste condiții este posibil să se facă față bolii parodontale cu antibiotice sau cu ajutorul perfuzelor pe bază de plante. Dacă nu acordați nici o importanță apariției simptomelor și sperați că sensibilitatea va dispărea de la sine, țesutul osos se va rupe și dinții dumneavoastră vor cădea pur și simplu.

Cauzele parodontitei

Bacteriile, care sunt baza plăcii, cauzează nu numai carii, ci și boli parodontale. Din păcate, majoritatea oamenilor nu acordă o importanță deosebită prezenței plăcii, având în vedere că, dimineața și seara periajul este îndepărtată și gura este complet eliminat.

Mucoasele deteriorate reprezintă un mediu excelent pentru viața microbilor, motiv pentru care fiecare rană minoră pe mucoasă poate afecta ulterior puterea sistemului imunitar.

Bacteriile se stabilesc nu numai în țesuturi moi, ci și în țesuturi dure de dinți. Dacă țesutul parodontal este sănătos, bacteriile nu pot intra în interior, dar pe măsură ce gingiile devin inflamate, situația se schimbă. Bacteriile penetrează sistemul circulator prin sângerări și gingii umflate. Microorganismele se așează în plăci și devin inaccesibile celulelor imune. Bacteriile se stabilesc în zonele inflamate, înmulțind în mod constant, iar sistemul imunitar pur și simplu nu face față unei astfel de populații.

Apoi, pacientul observă sângerarea constantă și durerea gingiilor, coborârea gingiei, care este vizibilă pe dinți. Dacă ignorați o problemă, chiar și cu astfel de simptome, mai târziu, pacientul poate avea probleme grave cu hematopoietic și a sistemului cardiovascular, femeile gravide ar putea fi respingerea fătului sau a nașterii premature.

Cel mai frecvent semn al inflamației gingiilor este sângerarea lor, cu tratamentul obișnuit.

Principalele cauze care duc la inflamarea gingiilor și a bolii parodontale:

 • Metode de tratament a bolii parodontale a bolii gingiilorplăcuța dentară în locuri greu accesibile, care nu este îndepărtată în mod regulat;
 • placa dentară, care este asociată cu tulburări hormonale;
 • diabet zaharat;
 • placa dentară provocată de procedurile dentare de calitate slabă;
 • menstruație;
 • inflamația în timpul sarcinii;
 • dezechilibru al compoziției sângelui.

De îndată ce scurful, adică cauza de inflamație, este eliminată, un simptom de sângerare și roșeață în sine trece. Dar atacurile recurente de inflamație pot provoca abcese, pierderea rezistenței țesutului osos și, ulterior, un dinte. Dacă acordați atenție simptomelor neplăcute cât mai curând posibil, factorii de risc pot fi neutralizați chiar și fără ajutorul medicului dentist.

Tratamentul medical al parodontitei

Anterior, medicii prescriu antibiotice la primele semne de boală parodontală sau inflamație a gingiilor. Aceasta a fost componenta principală a tratamentului medicamentos. În prezent, numirea lor de către medici stomatologi este limitată și recomandată pentru utilizare numai în forme grave ale bolii, complicații sau boli concomitente ale inimii și hematopoieza.

Sarcina principală a pacientului este eliminarea întregii plăci dentare și prevenirea formării sale patologice:

 • Ce metode de utilizat în tratamentul bolii parodontaledați mai mult timp să vă spălați dinții, luați mai mult în serios la locurile greu accesibile;
 • după fiecare recepție, clătiți-vă gura cu loțiuni sau decocții, vă puteți peria dinții;
 • clătiți-vă gura cu medicamente antiseptice cel puțin o dată pe zi, înainte de culcare;
 • dacă este necesar, corectați mușcătura;
 • găsiți un bun dentist și cel puțin o dată la 6 luni mergeți la el pentru o consultare.

Spălați la domiciliu

Tratamentul bolii gingivaleClătirea cu apă fiartă simplă nu este încă acceptată de toată lumea ca parte a tratamentului inflamației mucoasei orale. Mulți stomatologi susțin că microorganismele din astfel de clătire spălate mai adânc în gingii, dar bacteriile și fără influențe externe se pot deplasa independent de vasele de sânge, și separat sunt complet sigure. Pericolul așteaptă o persoană numai cu o acumulare mare de microorganisme, deoarece aceasta provoacă carii din dinți și boala parodontală din partea gingiilor.

Utilizați o periuță de dinți pentru a elimina placa este posibilă numai pe partea vizibilă superioară a dintelui, ci între ele peretele posterior și distanța dintre dinte și gingie poate fi purificată numai prin clătire cu apă curată, infuzii de plante sau lotiuni dentare. Clătirea după fiecare masă va elimina placa proaspătă, resturile de alimente și va proteja gingiile de boala parodontală.

Gumele pot acnee și sângera chiar mai mult în primele zile de clătire. Trebuie să știți că acest lucru este normal și nu trebuie să opriți procedurile în nici un caz. Chiar și acasă, tratamentul bolii parodontale apare rapid și în decurs de 3-4 zile pacientul va observa îmbunătățiri semnificative și reducerea inflamației.

Antiseptice și antibiotice pentru boala parodontală

Metode de tratare a parodontiteiAdesea, medicii stomatologi recomandă folosirea medicamentelor antiseptice pentru a trata zona afectată, de obicei acestea sunt soluții standard de furacilină sau clorhexidină. Aceste medicamente sunt deosebit de eficiente în faza acută a bolii parodontale, deoarece împiedică înmulțirea bacteriilor.

Antibioticele cu acțiune locală sub formă de pudră sau gel sunt amplasate perfect în buzunarul dentogingival și sunt un bun complement al terapiei complexe pentru boala parodontală. Un medic poate prescrie un complex de antibiotice imediat după o profundă profilaxie a cavității bucale. Acest lucru se face pentru a preveni o posibilă recidivă sau dacă procedurile dentare se dovedesc a fi în mod ineficient. În acest caz, antibioticele nu sunt recomandate pentru utilizare fără curățare preliminară la cabinetul stomatologic. Abuzul de antibiotice poate duce la un tip dureros de infecție - un abces care poate fi deschis numai chirurgical.

probiotice

Probioticele speciale care conțin Lactobacillus Reuteri Prodentis pot fi achiziționate sub formă de felii de miere. Ele pot fi vindecate nu numai de boala parodontală, ci și de gingită. De asemenea, cu ajutorul lor, un mediu natural sănătos din gură este restaurat după utilizarea antibioticelor și antisepticelor.

Pentru a trata o parodontoză: agenți naționali

În plus față de metodele medicale, boala parodontală poate fi ușor vindecată prin remedii folclorice. De obicei, această metodă este eficientă în stadiile inițiale ale bolii. Dacă tratamentul la domiciliu nu vă ajută, trebuie să vă adresați imediat unui medic.

Cele mai frecvente proceduri sunt:

 • Ce metode de tratare a parodontitei trebuie aplicatePlante medicinale. Rinunchii frecvente și frecvente reprezintă baza tratamentului de succes la domiciliu. Puteți alege ca un singur mijloc și un amestec de plante, cel mai important, că au un efect antibacterian. Cele mai frecvente și mai eficiente sunt infuziile de salvie, scoarță de stejar, musetel, șarpe, sunătoare și urzică. Rețeta de gătit este simplă: luați o lingură de fiecare ingredient (în formă uscată) și turnați 600-700 ml de apă abură abruptă. După ce medicamentul a rămas timp de o jumătate de oră și a fost filtrat, ei vă pot clăti gura, de preferință înainte de a merge la culcare.
 • Sare de mare. O cantitate mică de sare de mare ar trebui diluată într-un pahar de apă la temperatura camerei. În 30 de secunde, clătiți-vă gura și scuipați-o. Clătiți până când soluția este completă. Un astfel de medicament poate fi utilizat chiar și cu abcese, deoarece apa sărată elimină inflamația și ameliorează infecția. De asemenea, este posibil să se efectueze profilaxia de sare, pentru aceasta trebuie să vă clătiți gura de două ori pe zi imediat după periajul dinților.
 • Aloe Vera. Planta succulentă are proprietăți medicinale care sunt capabile să trateze o mulțime de boli și să vindece răni mici. Proprietățile sale antibacteriene, antiinflamatorii și antimicrobiene împiedică răspândirea infecției, distrugând rapid bacteriile. Este necesar să tăiați frunza proaspătă de aloe din marginile ascuțite și să o tăiați în jumătate. Conținutul interior al gelei vă grăbește dinții și gingiile, apoi masați sucul timp de 5-7 minute. După procedură, clătiți-vă gura cu apă caldă. Pentru o zi - două gume complet vindecate.
 • curcumă. Cantități egale de praf turmeric, sare și melasă indiană uscată amestecată într-un borcan. Cu un amestec, masați dinții de trei ori pe zi timp de câteva minute. După procedură, clătiți-vă gura cu apă. Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale turmericului tratează gingiile, distrug infecția și îmbunătățesc starea generală a cavității bucale. După mai multe proceduri, durerea va dispărea și sângerarea se va opri.
 • Dentara dentara. Nu subestimati efectul util al atei dentare. În afară de faptul că poate fi partenerul ideal de călătorie, care sunt de multe ori pur și simplu, spalatul pe dinti nu este posibil, se poate ajunge la cele mai îndepărtate colțuri ale dintelui, care nu va fi în măsură să ajungă chiar periuta de dinti cel mai scump și de modă nouă.
 • Pungi de ceai. O pungă de ceai negru trebuie ținută în apă clocotită timp de 3-4 minute, lăsați-o să se răcească puțin și apoi țineți zona afectată timp de 5-7 minute. Ceaiul negru are proprietăți tanice, care îi ajută să lupte împotriva infecției gingiilor. Astfel de loțiuni pot fi înlocuite cu o simplă băutură de ceai (fără zahăr), dar substanțele active mai activ dacă provin direct din frunze de ceai.
 • Lămâie și suc de afine. Sucul de afine previne adeziunea bacteriilor la dinți, deci specialistii recomanda sa bea puternic suc de afine în fiecare zi la 100-200 ml, desigur, fără adaos de zahăr. Sucul de lămâie poate fi folosit ca o componentă a pastă medicinală, în combinație cu sarea marină. Pasta trebuie amestecată bine, astfel încât sucul să înmoaie întregul amestec, apoi să-l aplicați pe gingii și să-l țineți câteva minute. După procedură, trebuie să clătiți bine gura și să nu mâncați timp de două ore. Sucul de lamaie are efect antibacterian și antiinflamator, care este necesar în tratamentul bolii parodontale. Puteți să vă spălați dinții cu bicarbonat de sodiu, care neutralizează acidul în gură, reducând riscul bolii gingivale.
 • Ulei din arbore de ceai. Pasta de dinți cu adăugarea de arbore de ceai ucide bacteriile care sunt prezente în placa dentară. Pastele pot fi achiziționate la o farmacie sau la un supermarket, dar este mai bine să gătești singur, adăugând o singură picătură la soluție. De asemenea, puteți utiliza pulberea dinților în loc de pasta de dinți, în care puteți adăuga câteva picături de produs și se amestecă bine. Un astfel de medicament poate fi folosit în fiecare zi. Uleiul nu trebuie înghițit, deoarece provoacă iritarea stomacului și a intestinelor.

Ce nu se poate face în tratamentul parodontitei

Cum să tratăm metodele și mijloacele parodontiteiÎn nici un caz nu trebuie să utilizați medicamente care pot deteriora integritatea mucoasei orale. Aceasta se referă la o periuță de dinți cu peri rigizi, mâncare acută sau brută sau un obicei simplu de a lua un stilou sau un creion în gură. Efectul extern minim asupra mucoasei va duce la recuperarea rapidă.

În niciun caz nu se poate ignora boala și cauzele ei, deoarece în acest stadiu este mai ușor să scapi de ea. Chiar dacă ați ales tratamentul la domiciliu, trebuie să discutați tehnica cu dentistul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chittajul buzunarului parodontal: ce este?Chittajul buzunarului parodontal: ce este?
Pus în gingie: cauze, simptome și tratamentPus în gingie: cauze, simptome și tratament
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Structura parodonțiului și funcțiile saleStructura parodonțiului și funcțiile sale
Hyperesthesia smalțului dintelui: cauze, simptome și tratamentHyperesthesia smalțului dintelui: cauze, simptome și tratament
Tratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boliTratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boli
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Ce se întâmplă dacă gingia doare? Metode de tratamentCe se întâmplă dacă gingia doare? Metode de tratament
» » Metode de tratament a bolii parodontale, simptome ale bolii gingivale
© 2021 amigdas.com