amigdas.com

Boli ale puiilor și aspecte ale tratamentului acestora

Boli ale găinilorPuii se îmbolnăvesc uneori. Fiecare fermă de păsări monitorizează sănătatea păsării. Dar, cât de înaltă calitate nu se realizează această lucrare, găinile și găinile pentru găini sunt încă bolnave. Din când în când, oamenii care cresc păsări de curte se confruntă cu boli. Dar, de regulă, toate sunt ușor de tratat. Ele pot fi vindecate. Cu toate acestea, există unele patologii care nu pot fi vindecate.

lua în considerare simptome ale bolilor cele mai frecvente și periculoase ale găinilor și aspecte ale tratamentului lor.

Motive pentru anxietate

Boli ale puiilor și tratamentul acestoraDatorită faptului că toate bolile se dezvoltă rapid și multe dintre ele duc la o moarte precoce, principalul motiv pentru anxietate poate fi cel mai mic schimbarea comportamentului pasarilor. Prin urmare, este necesar să se observe, la prima vedere, mici lucruri nesemnificative în comportamentul puiilor și puiilor adulți. Este un lucru atât de mic în viitor poate face rău mare.

Primele semne ale bolilor de pui:

 • letargia este cel mai frecvent simptom;
 • perspirație somnolență;
 • reticența de a se mișca (în timp ce pasărea stă cu ochii închiși);
 • refuzul total al alimentelor sau cel puțin o scădere a apetitului;
 • apatie;
 • excitație excesivă și anxietate.

Pentru a preveni apariția oricărei boli, experții recomandă acordarea unei atenții deosebite simptomelor enumerate de sănătate. Dacă observați primele semne ale unei boli în timp și sunați alarma, păsările de curte pot fi salvate.

În plus față de simptomele discret, există, de asemenea, pronunțate, nu pentru a observa care - este pur și simplu imposibil. Acestea sunt cauza frecventă a morții și, ca o consecință, reducerea numărului de animale.

Semnele diferitelor patologii includ următoarele simptome:

 • inflamația sistemului respirator;
 • roșeață în jurul ochilor;
 • pierderea parțială a penajului sau aspectul murdar, neplăcut;
 • diaree.

În cazuri rare, vă puteți întâlni cu balonare a stomacului, goiterului, crampe ale extremităților. Pentru a preveni o scădere masivă a păsărilor de curte de la capturarea păsărilor de curte prin surprindere, aceste simptome nu ar trebui să fie niciodată ignorate.

Bolile infecțioase ale găinilor și tratamentul acestora

Simptomele celor mai frecvente și mai periculoase boli ale puiilorLa găinile ouătoare, simptomele bolilor sunt adesea văzute ca boli infecțioase cauzate de diferite virusuri, agenți patogeni, bacterii.

Dintre bolile infecțioase ale găinilor și găinilor, cele mai frecvente sunt pasteurelozele (septicemia hemoragică). La oameni aceasta boala se numeste holera de pasari. Aceasta este cea mai periculoasă patologie, care poate duce la o mortalitate în masă a fumatului. În acest caz, de regulă, 100% dintre pui mor. Puii mor, de asemenea.

De ce găinile și găinile ouătoare mor când suferă de pasteureloză? De ce nu pot fi mântuiți după descoperirea primelor simptome ale holerei aviară?

Cauza principală a decesului rapid al straturilor și, ca o consecință, a cazului, este dezvoltarea rapidă a bolii. Se dezvoltă atât de repede încât pur și simplu nu mai este timp pentru a le salva. În acest caz, tot ce se poate face este să se constate că decesul păsărilor de curte.

O boală mai puțin periculoasă, în comparație cu pasteureloza, este boala Newcastle. Ea afectează atât puii cât și puii de orice rasă. Mulți fermieri de păsări de curte consideră că această boală este și mai teribilă, deoarece poate aduce moartea fulgerului.

O caracteristică neplăcută a bolii Newcastle constă în faptul că nu apare deloc. Recunoașteți că este imposibil. Dar poți evita asta. Că ea nu a lovit păsările de curte în cel mai rapid mod, este necesar să se efectueze diverse proceduri preventive în timp util.

Boli pot fi clasificate ca boli periculoase. Dar, spre deosebire de patologiile de mai sus, această boală cedează cu succes tratamentului. Evitați să întâlniți cu el poate face obiectul punerii în aplicare a măsurilor de precauție. Dacă variola a intrat deja în casă, nu disperați. Poate fi vindecat.

Simptomele pasteurelozei și tratamentul acesteia

Simptomele bolilor de puiOdată cu înfrângerea găinilor domestice cu pasteureloză, pasărea este fixată temperatură ridicată. Și, de asemenea, există o spumă care iese din diafragma nazală și din cioc. În cele mai multe cazuri, aceste simptome sunt însoțite de slăbiciune severă și respirație șuierătoare.

La păsările și puii adulți, semnele de pasteureloză se manifestă în mod identic. Sunt foarte însetate când suferă de această boală.

În cercei și piepteni puii dobândesc o nuanță cianotică. În unele cazuri, urme de sânge se găsesc în așternutul pasărelor. Când se găsesc astfel de simptome, puicuțele nu pot fi salvate. Timpul este pierdut.

Pentru a crește imunitatea păsărilor de curte la această patologie, este necesar să se efectueze măsuri preventive în avans. Numai prevenirea în timp util poate ajuta la evitarea pasteurelozei.

În ciuda faptului că holera de păsări este bine studiată, ea atacă păsările de curte astăzi, provocând daune mari păsărilor de curte. Tratează-o medicamente antibacteriene:

 • Levomycetin (70 mg pe cap de 3 ori pe zi);
 • norsulfazol (0,5-0,6 g pe cap de 2 ori pe zi);
 • tetraciclină, dioxiciclină sau oxitetraciclină (60 mg pe cap de 3 ori pe zi).

Boala Newcastle: simptome și tratament

Boala Newcastle la puii de găinăDupă cum sa menționat deja mai sus, Boala Newcastle (ciuma de păsări) nu se manifestă în niciun fel și, când se manifestă, se desfășoară destul de puternic. Aceasta boala se raspandeste cu viteza fulgerului toate puii de pasăre case individuale, și apoi - la puii care trăiesc în alte ferme de păsări de curte, păsări de curte case și terenuri.

Ciuma păsărilor afectează organele respiratorii ale păsărilor, ale tractului gastro-intestinal și ale sistemului nervos central. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să efectuați o vaccinare timpurie. La păsările pre-vaccinate, simptomele ciumei de păsări sunt mai puțin acute.

În ceea ce privește tratamentul, nu există nimic care să le mulțumească fermierilor de păsări de curte aici. În ciuda faptului că această patologie a existat de mult timp, a fost puțin studiată. Prin urmare, fermierii de păsări de curte nu au aproape nici o șansă de a lupta împotriva lor. Nu puteți să o tratați, dar puteți să vă avertizați, cum ar fi pasteureloza, cu proceduri preventive.

Pentru a evita bolile, este necesară efectuarea unei vaccinări timpurii. Și cu o săptămână înainte și după vaccinare, amestecați vitaminele A, B și D în alimente.

Prevenirea ciumei de păsări este efectuată pentru a evita introducerea bolii. O poți aduce cu ouă de incubație. O pasăre importată de alte case de curte poate purta, de asemenea, ciuma. Chiar și oamenii care lucrează în casele de păsări pot purta această boală. Pentru a vă proteja puii de această infecție, ar trebui să încercați să nu vă contactați alți lucrători de păsări. În timpul epidemiei nu puteți cumpăra ouă de incubație. Și, de asemenea, nu permiteți unei alte păsări să zboare accidental în casă. Trebuie să ne amintim că toate păsările din jur pot fi infectate.

Teritoriul fermei sale de pasari trebuie izolat de lumea exterioara. Toate recipientele transportate în afara casei de păsări, la întoarcere, trebuie tratate cu o soluție fierbinte de sodă 3%. Și, de asemenea, dezinfectat cu vapori de formaldehidă. Pentru a face acest lucru, trebuie să pulverizați 40% formalină peste container în mediul infecțios.

Deci, nu este posibil să tratați multe boli ale găinilor ouătoare acasă. Cu toate acestea, pasărea poate fi salvată, cu condiția să fie luate toate măsurile de precauție.

Variolă: simptome și tratament

Variola este o boală periculoasă. Pericolul este că orice întârziere a tratamentului amenință cu complicații grave. Pentru a trata puii de la această afecțiune este necesară imediat după descoperirea primelor simptome. Dacă nu le acordați atenție la timp, atunci pasărea va pierde din vedere, apoi va muri.

Simptomele variolei:

 • pe corpul păsării apar pete rotunde galbene, care, odată cu dezvoltarea blândei de boală;
 • după un timp, petele sunt acoperite cu creșteri grosolane;
 • puii sunt constant deprimați și răniți;
 • își pierd apetitul.

Toate păsările domestice din variolă sunt tratate în mod egal. Spinii care acoperă carcasele puilor trebuie să fie tratați cu glicerină. Dacă nu există glicerină, orice grăsime neutră va face. După aceasta, sunt necesare creșteri nodulare grosiere tratate cu soluție de iod 1% cu cloramină. Ulcerele din nas sunt tratate cu o soluție 3% de acid boric sau decoct de mușețel.

După efectuarea tuturor procedurilor, pentru a preveni eventualele complicații, puii de găină în timpul celor 7 zile sunt hrăniți cu vitamine. În apă se adaugă paracilină în proporție de 1 g pe 1 litru de apă.

Bolile infecțioase, care sunt periculoase nu numai pentru pui, ci și pentru persoana în sine, au multe simptome similare. Este foarte ușor să dezvăluiți greșit. De aceea, decizia privind tratamentul trebuie luată de un specialist veterinar.

Boli ale găinilor ouătoare cauzate de paraziți

Boli ale găinilorPe lângă bolile infecțioase, pericol grav reprezintă viermi paraziți și vărsări de sânge: acarieni, bug-uri, helminți și alții.

Boli care rezultă din sug sângele paraziți și viermi în organism de multe ori duce la tulburări digestive, letargie, respingerea completă a produselor alimentare, epuizare, și, în consecință, moartea.

Paraziții la găini provoacă leziuni ale pielii, care sunt însoțite de mâncărime constante. Infecțiile secundare cauzate de acțiunea parazitului pot provoca multe probleme. Nu poți lua carne de la un pui bolnav. Trebuie mai întâi să fie vindecat.

În timp ce diagnosticul corect nu este făcut, nu vă grăbiți să alegeți medicamente pentru tratarea unei posibile boli. Mai întâi trebuie să arătați pasărea bolnavă unui specialist, astfel încât acesta să fi fost diagnosticat. Când se știe exact ce a îmbolnăvit pasărea, numai atunci este posibil să începeți tratamentul.

Independent de a pune diagnosticul în orice mod este imposibil. Dacă tratați boala greșită, puteți face mai multă răutate, mai rău decât ceea ce pot face bolile în sine.

Multe boli au simptome similare. De exemplu, boli, cum ar fi heteromeridoza, ascarioza și gastroenterita non-contagioasă, sunt la fel de manifeste. Bolile sunt atât de diferite, iar simptomele sunt aceleași. Punerea independentă a diagnosticului - o problemă minoră. Prin urmare, dacă un pui are semne de nesănătoase, este necesar împrăștiați și arată un specialist. Doar un expert poate face diagnosticul corect.

Boli netransmisibile și tratamentul acestora

În ciuda faptului că bolile infecțioase și paraziții reprezintă cel mai mare pericol, nu este o patologie infecțioasă care aduce daune mai mari păsărilor de curte. Apari și dezvoltă astfel de afecțiuni cel mai adesea în fermele de păsări, în care există încălcări ale condițiilor de detenție, hrănire irațională sau necorespunzătoare.

Producătorul de păsări trebuie să acorde mai multă atenție acestor boli și simptomelor acestora. Starea puilor trebuie să fie întotdeauna sub control. Aceasta este singura modalitate de a obține o producție mare de ouă.

Diferitele încălcări, de exemplu, hrănirea cu o calitate slabă, murdară sau abundentă, pot provoca diverse boli. Păsările, în același timp, pot pierde capacitatea de a hrăni. Ei încetează să mai poarte, să slăbească și să piară.

Ca și în cazul patologiilor infecțioase, nu poți să te diagnostichezi. Dacă o pasăre are simptome, trebuie arătată unui specialist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chiktonik: instrucțiuni pentru păsăriChiktonik: instrucțiuni pentru păsări
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Furaje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile propriiFuraje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii
De ce broilerele sunt disprețuite, ce trebuie să facă și cum trebuie tratateDe ce broilerele sunt disprețuite, ce trebuie să facă și cum trebuie tratate
Simptomele bolilor de pui, prevenirea și tratamentul acestoraSimptomele bolilor de pui, prevenirea și tratamentul acestora
Bolile bolilor: simptome de boală, tratament, fotografieBolile bolilor: simptome de boală, tratament, fotografie
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Instrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsăriInstrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsări
Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?
» » Boli ale puiilor și aspecte ale tratamentului acestora
© 2021 amigdas.com