amigdas.com

Soluția albastru de metil din multe boli

Soluție din multe boliAlbastru de metilen

(Latin Methylenum coeruleum) sunt cristale verde de nuanță închisă cu strălucire de bronz. A fost obținută pentru prima dată de Henry Curo în 1876. Pulberea cu albastru de metilen are o acțiune de dezinfectare și de reducere a oxidării. Datorită faptului că formează compuși cu proteine ​​bacteriene care sunt considerate insolubile, microorganismele sunt ucise.

Albastru de metilen

Este folosit ca un antidot la otrăvirea puternic, chirurgie, tratamentul leziunilor supurative, în tratamentul afecțiunilor ORL (amigdalite, faringite), în industria textilă ca materiale de colorant în chimia analitică, pentru recunoașterea elementelor chimice (cobalt, staniu, magneziu, mercur, guma, calciu și altele asemenea. d.), în medicina veterinară și ca pigment pentru creioane de papetărie. Alte nume:

 • Clorura de metiltoniu.
 • Albastru de metilen.
 • Metilenblyu.

Pulberea preparatului practic nu se dizolvă în alcool, ci și în apă, în proporție de 1:30. Soluția în apă este albastră. Medicamente similare:

 • Brilliant verde.
 • Iod cristalin.
 • Alcool etilic.
 • Peroxidul de hidrogen.

Aceste medicamente pot fi cumpărate cu ușurință la farmacii, fără prescripție medicală.

Instrucțiuni privind utilizarea albastru de metil

Se utilizează albastru de metilen pentru uz extern. Este foarte eficient în piodermie, arsuri, foliculită și alte boli ale pielii. Și, de asemenea, soluția apoasă este prescrisă pentru îndepărtarea cu laser a papilomilor.

Utilizarea unei soluții apoase se extinde la tratamentul proceselor inflamatorii ale tractului urinar. De obicei, aceasta este cistita si uretrita. Soluția este utilizată ca agent de spălare. Instrucțiunea indică, de asemenea, că albastrul de metilen ajută la diagnosticarea rinichilor, deoarece, după aplicarea internă, urina are o culoare albastră.

La otrăvire, albastrul de metil este administrat intravenos. Pentru a trata diferite grupuri de afecțiuni, ar trebui să se facă soluții de concentrații diferite.

 • Pentru uz extern, este utilizată o soluție de alcool de 1-3%. Locurile afectate sunt tratate cu un tampon de bumbac.
 • Cistita și uretrida aplică o soluție apoasă de 0,002% în raport (1: 5000). Ar trebui să-și spele organele genitale.
 • Intoxicatia cu monoxid de carbon și hidrogen sulfurat diferite cianurile, se prepară o soluție apoasă 1% și administrată intravenos într-o cantitate de 50-100 ml de otrăvire otrăvuri metgemoglobinoobrazuyuschimi și anilină, un albastru de metilen utilizat în doze mai mici, este de 0,1 până la 0,15 ml / kg. , ca o soluție de 1%. Dacă intoxicație cu monoxid de carbon este utilizat cu cărbune activat.

Soluție de peșteRata de dozare pentru un adult, când este ingerat, 0,1 g. De 3-4 ori pe zi, iar pentru copii, norma variază în funcție de vârstă, aceasta fiind de la 0,005 până la 0,01 g. De 3-4 ori pe zi.

Cu tehnologii moderne privind sursele de informare, eficacitatea albastru de metilen a fost dezvăluită în tratamentul bolii Alzheimer. Dar studiul acestui fenomen continuă până la confirmarea completă.

Contraindicații

mijloace nu pot fi folosite pentru alergii pe droguri. Evitați contactul cu membranele mucoase, inclusiv ochii. Nu se recomandă utilizarea unui remediu pentru pădurea copiilor cu vârste mai mici de un an. Pentru femeile însărcinate, numirea este în doze individuale. Dacă o femeie este o mamă care alăptează, atunci utilizarea albastru de metilen trebuie discutată neapărat cu medicul.

Efecte secundare

Albastrul de metilen poate fi periculos. Instrumentul poate cauza:

 • Deteriorarea rinichilor și a vezicii urinare.
 • Durerea din regiunea epigastrică.
 • Greață.
 • Vărsături.
 • Anemia.

Cu aplicare externă, riscul unei reacții alergice crește odată cu tratamentul unei suprafețe mari a pielii. Dacă apare o supradoză, se efectuează o terapie simptomatică. Instrucțiunea avertizează că este imposibil să se trateze albastru de metilen cu stomatită, poate provoca arsuri. Cu alte medicamente, albastrul de metil interacționează bine. Și în studiile de antagonism nu a fost găsit.

Instrucțiuni privind utilizarea metalenului albastru în scopuri dentare

În stomatologie, soluția este folosită în majoritatea cazurilor ca un excelent antiseptic, care este indispensabil pentru mulți medici.

soluție albastră din multe boliÎn mod obișnuit, în acest medicament, albastrul este utilizat ca soluție gata de soluție 1% pe apă.

Această soluție se aplică la țesuturile deteriorate, în cavitatea orală este necesar să se folosească un tampon medical sau muguri de bumbac, deoarece în timpul lucrului soluția poate pata pielea mâinilor. Decizia de a folosi sau nu de a folosi albastru de metilen în tratament trebuie să se bazeze în mod necesar pe concluzia unui medic care va avea grijă dacă sunteți alergic la această soluție și alte nuanțe.

Albastru de metilen în stomatologie:

După cum s-a menționat mai devreme, s-au utilizat tampoane de bumbac cu soluție apoasă 1% de albastru de metilen:

 • Cu stomatită - aceasta este o aplicare punct a preparatului (cauterizarea unui situs al țesutului infectat). În tratamentul stomatitei, este posibilă combinarea cu alte medicamente, și anume: cuuterizarea la fiecare 2 ore cu tratament ulterior și 1 după utilizare, este necesară spălarea cavității bucale.
 • Cu gingwit (înfrângerea gingiilor) se utilizează prin lubrifierea soluției apoase de 1-2%.
 • cerere cu stomatită candidoasă (aftoasă) în cavitatea bucală. Soluția de albastru se descurcă bine cu ciupercile din genul Candida, datorită soluției, țesuturile afectate sunt repede restaurate. Pentru adulți, tratamentul trebuie efectuat de cel puțin 6 ori, recomandat de până la 15 ori, pentru copii într-o doză mai mică de 3 până la 6 ori. Dacă observați toate regulile și aplicarea regulată a acestui dispozitiv, primele semne de vindecare a țesuturilor afectate se văd deja a doua zi.

Albastru de metilen pentru pești

Albastrul de metilen este, de asemenea, utilizat pentru tratarea peștilor. Ea tratează astfel de boli ca:

 • Aeromonas.
 • Branhiominoz.
 • Kostioz.
 • Plastoforez.
 • Tetrahimenoz.
 • Gidraktilez.
 • Trihodinioz.
 • Saprolegnioz.
 • Hilodonellez.

Tratamentul se efectuează cel mai bine în vase separate, deoarece vopseaua albastră pătează pereții acvariului și interferează cu observarea peștilor. Agentul este utilizat ca soluție de 2 ml de 1% pe 10 litri. Apa. Tratamentul durează până la o lună. Pentru purificare din albastru se utilizează filtre cu cărbune activ.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bobină de piatră - proprietățile sale magice și semnificațiaBobină de piatră - proprietățile sale magice și semnificația
Misteriosul Apatit de Piatră: descriere, proprietăți și fotografiiMisteriosul Apatit de Piatră: descriere, proprietăți și fotografii
Topaz london albastru albastru: o piatră naturală sau nu?Topaz london albastru albastru: o piatră naturală sau nu?
Piatra de piatră: semnificație, caracteristici, proprietăți și fotografiiPiatra de piatră: semnificație, caracteristici, proprietăți și fotografii
Instrucțiuni pentru utilizarea dintelui albastru medical de la stomatităInstrucțiuni pentru utilizarea dintelui albastru medical de la stomatită
Recenzii ale medicilor despre curățarea corpului cu tiosulfat de sodiuRecenzii ale medicilor despre curățarea corpului cu tiosulfat de sodiu
Indigolitul și proprietățile sale de bazăIndigolitul și proprietățile sale de bază
Opal: proprietățile pietrei, principalele sale soiuri și culoriOpal: proprietățile pietrei, principalele sale soiuri și culori
Zirconia: proprietățile pietrei pentru semnele zodiaculuiZirconia: proprietățile pietrei pentru semnele zodiacului
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
» » Soluția albastru de metil din multe boli
© 2021 amigdas.com