amigdas.com

Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos

Nutriția corectă a melcilor ahatinmelc

Este un nume comun, care este aplicat fără restricții pentru tipuri speciale de gastropoduri. Numele este cel mai adesea aplicat melcilor terestre, gastropodelor terestre.

Stramosii melcilor sunt una dintre cele mai timpurii specii de animale din lume. Există dovezi fosilice despre gastropodurile primitive aparținând perioadei cambriene târzii, ceea ce înseamnă că au trăit cu aproape 500 de milioane de ani în urmă.

Există multe feluri, dar ele sunt fundamental diferite, deoarece sunt apă sau terestre. Primele sunt adaptate pentru a trăi în mare sau în ape dulci, dar acestea din urmă trăiesc exclusiv pe uscat, deși în zonele umede.

Toți melcii terestre sunt gasteropode, ceea ce înseamnă că aparțin unui singur grup. Ele sunt membri ai clasei Gastropod, care includ toți melcii și melcii. Un semn al unei moluște este absența unui schelet și oase interne, însă melcii nu sunt neprotejați.

Informații generale despre melci

Melodii de hrănire ahatinGastropodii se pot adapta la diferite condiții de viață și nu necesită multă mâncare. Ei s-au putut dezvolta constant pentru a supraviețui în mediul înconjurător. Mulți cercetători consideră aceste creaturi foarte interesante.

Gastropodii aparțin moluștelor și sunt clasificați ca nevertebrate cu un corp moale, ne-segmentat, uneori acoperit cu o coajă tare. Acest tip de moluște include animale precum calmar, caracatiță, molus, sepie etc.

Melcii și sulii sunt gasteropode. Prin urmare, ele sunt strâns legate unele de altele, în ciuda faptului că acestea din urmă nu au o cochilie de protecție.

Caracteristicile biologice ale gastropodelor sunt fascinante. De exemplu, majoritatea sunt hermafrodiți. Acest lucru înseamnă că un melc are în același timp organe de reproducere masculine și feminine. Cu toate acestea, acestea sunt de obicei combinate în perechi într-un mod "tradițional": cu un partener.

La câteva săptămâni după împerechere și cu ouă, puieții mici se desprind. Sunt fără apărare împotriva multor prădători care locuiesc în jur, cum ar fi gândacii, păsările, țestoasele și chiar alți melci. Există excepții. Unele specii au o diferențiere sexuală.

Tipuri de melci terestre

  • Soiuri de melci terestreGiant pământ african. Melcul african gigant este o creatură de 20 de centimetri, originară din Africa, și este una dintre cele mai mari specii. În unele locuri, este considerat un animal invaziv datorită ratei ridicate de reproducere și apetitului insabil pentru culturi și vegetație.
  • Melc stradal Este o specie mică cu o înălțime de până la 5 centimetri și un design special al cochiliei, care o deosebește de alte specii. Ei sunt reprezentantul nativ al regiunii mediteraneene, Europa de Vest, parte din Asia și nordul Egiptului.
  • Roman melc. Are o cochilie frumoasă, care reprezintă aproape o treime din greutatea totală. Inițial născut în Europa, se găsește în majoritatea țărilor lumii. Locuiește în păduri temperate cu umiditate ridicată, dar precipitații insuficiente.

Melcii in vivo

Ei folosesc o varietate de alimente găsite în natură și în habitatele lor. Ceea ce mănâncă depinde de mediul înconjurător și de locul în care se hrănește. Există o listă cu principalele resurse - legume, plante, alge, fructe. Florile care dispar, de multe ori vor fi o mancare buna pentru ei, si pot incerca granule de nisip sau sol care sunt necesare pentru a obtine calciu in corp pentru a avea o coaja mai groasa si mai puternica.

Mulți reprezentanți terestre sunt erbivore, dar există și omnivore, iar unele sunt chiar rumegătoare. Fiecare subspecie are moduri diferite de hrănire, în funcție de greutate, viață, dietă și nevoi speciale pentru hrană. Le puteți întâlni pe stradă și în grădină, deoarece există multe flori proaspete și ierburi pentru a mânca.

Herbivorele mănâncă o mulțime de faune organice vii: frunze, flori, plante, scoarță. Mănâncă ciuperci, iar alte subspecii pot extrage uneori alge. Unele specii de melci pot fi folosite pentru alimente și consumatoare de substanțe organice vii sau moarte. Aceste creaturi sunt detritus, deoarece se hrănesc cu resturi sau reziduuri solide care se află în sol.

Ahatina dieta in vivo

Acest ierbivore nu face distincția între materia vegetală sau cea lipsă. Are o apetită atât de mare încât mănâncă mai mult de 500 de specii de plante, inclusiv cele cultivate de oameni. Gigant african Achatina mănâncă frunze, flori, fructe, tulpini, scoarță de copac, lemn, seminte, cereale, nuci, alge și chiar licheni, ciuperci și alte melci.

culturi punct de vedere economic valoroase pentru oameni, cum ar fi conopida, cacao, papaya, alune, manioc, banane și multe alte legume, de multe ori devin hrană pentru gigantul Achatina african. Ei au, de asemenea, nevoie de calciu pentru a stoca și a crește cochilii solizi, astfel încât vor consuma mai multe specii de plante pentru a obține calciul necesar. Atunci când nu pot obține suficient calciu în dieta lor din plante, pot consuma oase din carcase, nisip sau pietre mici pentru ao obține.

Dieta de melc de la domiciliu

Ce mănâncă melcii în acvariu? Mai jos este răspunsul detaliat.

  • Dieta de bază a melcilor ahatinPlante de apă. Unii reprezentanți autohtoni vor mânca plante acvatice vii, dar nu toate. Aproape toți indivizii mănâncă plante vii sau putrede. Specii de mere pot mânca plante vii, deci dacă se decide să le ofere ca sursă de hrană, ele vor trebui aduse adesea în completare. De exemplu, melcii de stradă, care sunt un fel de melci de mere, sunt mai puțin susceptibili să ia masa pe plante sănătoase.
  • algă. Algele sunt principala sursă de hrană pentru melci. Algele vor crește singure în acvariu, chiar și fără prezența peștilor. Cu cât acvariul dvs. strălucește mai mult și temperatura apei este mai caldă, cu atât mai multe alge vor crește în pietriș, pe pereții acvariului, ornamente și plante. Reprezentanții străzii adesea mănâncă alge în plante sănătoase, dar nu și pe plante.
  • fruct. Puteți da melcilor multe fructe diferite. Strugurii, pepeni, dovleac, castraveți, mere și pere se păstrează bine în acvariu, iar melcii le pot mânca cu ușurință. Ar trebui să evitați hrănirea peștilor străzii cu fructe acru, cum ar fi portocalele și roșiile. Este întotdeauna necesar să spălați bine și să uscați alimentele, deoarece substanțele chimice produse de pesticide și alimentarea cu apă sunt dăunătoare acestor creaturi. Spălarea melcilor în apă declorată - cea mai sigură opțiune. Purificarea fructelor va facilita munca animalelor dvs. de companie și va elimina orice substanțe chimice din exterior.
  • legume. Melcii le place să muste o varietate de legume. Ei pot mânca mazare, morcovi, salată și alte frunze verzi. Blanch și legume răcoritoare prea moi, cum ar fi morcovii, înainte de a le hrăni cu animalele de companie. Curățați și curățați legumele. Atașarea produselor pe partea laterală a rezervorului cu ajutorul clemelor facilitează hrana pentru aceste creaturi lentă. Magazinele pentru animale vând clipsuri speciale destinate utilizării în acvariu.

Ce mănâncă melcul acasă

Ce mănâncă melcii?Reprezentanții africanului din Ahatina vor mânca aproape orice fel de fructe și legume, iar în sălbăticie vor mânca până la 500 de specii diferite de plante. Mai ales ca castraveți, salată, piper și porumb.

Este o idee bună să vă hrăniți acasă ahaatin cu o dietă variată, deoarece acestea pot deveni fastidioase. În plus, mulți melci ca castraveți, dar este mai puțin hrănitoare decât alte legume, deci este important să continuați să mâncați alte alimente.

Ce mănâncă reprezentanții țărilor africane? Nu hrăniți melcii cu ceapă. Și, de asemenea, este necesar să se trateze alimentele cu conținut de amidon, cum ar fi pastele sau orice altceva care conține sare, deoarece probabil că le vor fi bolnave sau chiar le vor ucide.

Ahatinele africane au de asemenea nevoie de o cantitate constantă de calciu, astfel încât cochilia lor să crească. Oasele de sepie sunt perfecte pentru acest lucru și probabil sunt cele mai ușor de găsit, așa cum stochează majoritatea magazinelor pentru animale de companie. De asemenea, puteți cumpăra un melc cu sepie foarte ieftin pe Internet. Alte surse de calciu includ scoici din stridii și scoici de ouă, deși sunt mai puțin eficienți. De asemenea, puteți cumpăra lichid de calciu pentru pulverizarea alimentelor, dacă melcul dvs. este deosebit de choosy și nu va mânca sepie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Un melc este un animal sau o insectă, ceea ce esteUn melc este un animal sau o insectă, ceea ce este
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
Îngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijireÎngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijire
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Proiectarea melcului radial centrifugalProiectarea melcului radial centrifugal
Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciulHedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul
Ce trăiesc țestoasele în natură și acasăCe trăiesc țestoasele în natură și acasă
» » Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
© 2021 amigdas.com