amigdas.com

Gonoreea simptome, tratamentul unei boli la bărbați

gonoreeO boală infecțioasă comună a unei persoane este gonoreea, sau așa cum se numește altfel o gonoree. În fiecare an, 60 de milioane de pacienți diagnosticați cu bacteria gonococică care provoacă această boală sunt diagnosticați în lume. Această afecțiune sexuală este transmisă.

Cum mă pot infecta?

Infecția are loc de la o altă persoană bolnavă sau infectată. Bacteriile provin de la organele genitale ale unei persoane pe membranele mucoase ale organelor sexuale ale partenerului său. Gonococii sunt introduși în organism și provoacă boala. În cazuri foarte rare, bacteriile sunt transmise prin scaune de toaletă, prosoape comune și covoare.

Uneori primele simptome apar în a doua zi după infecție, în alte cazuri perioada de incubație poate dura 2-3 săptămâni. Primele semne ale gonoreei sunt disconfortul în uretra, descărcarea cu puroi, mâncărime.

Semne de gonoreeMai ales periculoasă este boala pentru femei. După un sex cu un partener infectat, femeile se infectează în 85% din contacte, bărbații în 35% din contacte. Acest lucru se datorează faptului că mucoasa feminină este mai susceptibilă la bacterii. După întărire, imunitatea nu apare și este posibilă o recidivă. Există cazuri incurabile ale bolii. Din fericire, nu sunt atât de multe dintre ele.

Gonoreea este liderul tuturor bolilor venerice din Marea Britanie. Ei au chiar un program guvernamental de combatere a acestei boli. Homosexualii sunt în pericol. Aproximativ 30% dintre cazuri au fost detectate la persoanele cu orientare netradițională.

Nu numai în Regatul Unit, ci și în toată lumea, gonoreea este destul de comună, astfel că prevenirea și controlul reprezintă o sarcină importantă pentru orice țară.

Semne ale bolii la bărbați

După cum sa menționat deja mai sus, perioada de incubare în fiecare caz specific poate fi diferită. Dacă în timpul infecției și după aceasta ați luat antibiotice, simptomele vor apărea mai târziu decât de obicei. Semnele și evoluția bolii la femei și bărbați sunt foarte diferite datorită structurii diferite a organelor genitale.

La bărbați, gonoreea poate fi cronică, latentă sau acută. Forma acută durează aproximativ două luni, iar dacă boala nu este tratată, atunci devine cronică.

Primele semne de gonoree la bărbați:

 • Arsuri, mâncărime, senzații neplăcute în apropierea uretrei
 • Perfuzie purulenta de la capul penisului
 • Frecvență îndemnată la urinare, de obicei dureroasă

Simptomele gonoreeiÎn continuare infecția se extinde la testicule și la glanda prostatică. Prostatita în astfel de cazuri provoacă o erecție dureroasă prelungită. În stadiile tardive ale bolii, care este mai bine să nu se aducă, printre simptome există probleme cu rectul și mișcarea intestinului.

Inflamația testiculelor provoacă un astfel de simptom ca edemul țesuturilor și al ganglionilor limfatici în zona abdominală. Dacă în această stare de a face sex - va fi dureros și cu secreții de sânge.

Având în vedere faptul că cauza bolii este o infecție, începe și otrăvirea.

Simptome de intoxicare:

 • durere de cap
 • febră
 • frisoane

Dacă nu suferiți un tratament, în timp ce boala se află într-o stare acută, atunci cu timpul, disconfortul dureros poate să dispară de la sine. Amintiți-vă de problemele anterioare vor fi doar o picătură mică de puroi în dimineața de la capul penisului. Acesta este un semnal că gonoreea a devenit cronică și ascunsă până atunci. Acum, cu orice scădere a imunității, boala poate să apară din nou și să se joace cu culori strălucitoare, de exemplu, pe fundalul gripei sau al frigului.

Cum începe gonoreea?Care pot fi complicațiile după gonoree?Organul sexual al unui bărbat în timpul gonoreei

Declarație de diagnosticare

Pentru a detecta prezența bacteriilor gonococice în sânge, se utilizează o examinare bacteriologică a frotiului. În laborator, se determină dacă există bacterii în frotiu, cât de multe sunt acolo și rata de creștere a acestora atunci când se prezintă pe mediul nutritiv.

Smearurile sunt luate din capul penisului, de la anus și de asemenea explora secretul veziculelor seminale și al prostatei.

O altă metodă rapidă pentru determinarea bolii este imunofluorescența. Cu ajutorul lui, boala este detectată prin analiza sângelui.

Unii medici preferă metoda sensibilizării imunologice. Această metodă este similară cu Mantoux. Sub piele, se introduce un remediu care provoacă o reacție cutanată, dacă organismul conține bacterii gonococice. O zi mai târziu se măsoară o pată roșie pe piele. Dacă la locul vaccinării există o reacție cutanată, pacientului i se atribuie un examen complet.

Consecințele și complicațiile bolii

Complicații după gonoreeComplicațiile sunt mai frecvente la persoanele cu formă cronică de gonoree. Dacă nu scapi de bacteriile gonococice într-un stadiu incipient, infecția începe să se răspândească în diverse organe interne și să provoace inflamație în ele.

Adesea, alte boli ale tractului genital sunt legate de gonoree: aceasta este aftoasa, chlamydia și ureaplasmoza. Diagnosticarea în astfel de situații devine mult mai dificilă datorită faptului că este dificil să se determine ce simptom este responsabil pentru boala.

Consecințele cele mai grave ale gonoreei sunt:

 • prostatita
 • Inflamația testiculelor și a anexelor acestora
 • Infertilitatea datorată epidemiilor bilaterale

Cu epidemia în testicule, noile spermatozoizi nu mai sunt produse. În plus, epididimul cauzează dureri la nivelul bustului, mai ales atunci când se mișcă.

Prostatita cauzata de gonoree este un fenomen frecvent la barbati. Cauzează impotență, probleme cu sistemul urinar, infertilitate.

Uneori, din cauza acestei boli, începe conjunctivita, care, fără un tratament adecvat, poate provoca orbire.

Dacă gonococul intră în alte organe interne, atunci puteți aștepta apariția hepatitei, a miocarditei sau chiar a meningitei.

Identificate într-o etapă timpurie complicații la bărbați sunt supuse la tratamentul cu medicamente antibacteriene.

Procesul de tratare

În timp, bacteriile gonococice detectate sunt sensibile la terapia antibacteriană.

De obicei, antibiotice din seria de penicilină sau tetraciclină sunt utilizate pentru tratament.

În condițiile spitalelor, se tratează cazurile severe de boală:

 • cu complicații ale prostatitei și epididimitei
 • recidiva
 • infecție generalizată cu sepsis
 • evitarea terapiei

Până la sfârșitul tratamentului pentru bărbați, activitatea sexuală este interzisă. Și, de asemenea, pentru a evita sarcini grele, hipotermie. Este prescris să renunțe la obiceiurile proaste.

În plus față de antibiotice, cu gonoree la bărbați, tratamentul include vitamine, imunomodulatoare, hepatoprotectori, medicamente antiinflamatoare.

Cursul de tratament este prescris nu numai persoanei care a solicitat ajutor, ci și partenerilor săi sexuali care ar putea deveni infectați, dar încă nu știu despre aceasta.

Cum să tratați gonoreeaDupă terminarea tratamentului timp de încă două luni, este necesar să se efectueze examinări preventive ale venereologului și să se efectueze teste pentru a confirma recuperarea și absența recidivelor.

În fiecare an, bacteria Neisseria gonorrhea devine mai rezistentă la diferite antibiotice. Adesea, medicii prescriu imediat două antibiotice din diferite grupuri, sperând că unul dintre ei se va confrunta cu boala. Până în prezent, antibioticele din grupul tetraciclinic nu se descurcă în 80% din cazuri, iar antibioticele din grupul cefalosporinic sunt considerate cele mai eficiente.

Experții sunt mereu în căutarea acestei boli și caută metode mai eficiente de tratament.

profilaxie

Cea mai bună metodă de prevenire a gonoreei este utilizarea prezervativelor. Dacă a existat sex neprotejat, Pentru bărbați, se recomandă:

 • ajutor
 • Spălați-vă organele genitale cu săpun
 • Pentru a trata organele genitale cu miramistină

Și, de asemenea, amintiți-vă de necesitatea de a respecta regulile de igienă personală:

 • Folosiți numai covoare și prosoape personale
 • Spalati mainile dupa folosirea toaletei

Informații utile

Este imposibil să te infectezi cu gonoreea folosind următoarele metode:

 1. De la animale. Animalele nu primesc gonoree.
 2. Printr-o seringă. În afara corpului uman, bacteriile gonococice mor foarte repede.
 3. Picăturile din aer, prin alimente și băuturi.
 4. Din cauza containerelor murdare în transportul public.

Dacă aveți vreo îndoială, nu riscați sănătatea, înscrieți-vă pentru o întâlnire cu un medic și verificați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este chlamydia trachomatis: simptomele și tratamentul chlamidieiCe este chlamydia trachomatis: simptomele și tratamentul chlamidiei
Ce fel de infecție Gardnerella este tratamentul pentru femei și bărbați?Ce fel de infecție Gardnerella este tratamentul pentru femei și bărbați?
Vagin Gardnerella la bărbați: simptome și tratamentVagin Gardnerella la bărbați: simptome și tratament
Chlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografiiChlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografii
Cum se manifestă rubeola? Perioada de incubare a boliiCum se manifestă rubeola? Perioada de incubare a bolii
Senzații neplăcute la femei: durere în uretraSenzații neplăcute la femei: durere în uretra
Bolile venereologice la bărbați: simptome generale și specificeBolile venereologice la bărbați: simptome generale și specifice
Arsură și mâncărime în uretra la bărbațiArsură și mâncărime în uretra la bărbați
Hepatita a, c, c și perioada lor de incubațieHepatita a, c, c și perioada lor de incubație
Simptomele bolilor cu transmitere sexualăSimptomele bolilor cu transmitere sexuală
» » Gonoreea simptome, tratamentul unei boli la bărbați
© 2021 amigdas.com