amigdas.com

Pisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratament

Boli ale pisicilorAbsolut orice persoană care este fericită de o pisică de familie de pisici, mai devreme sau mai târziu se confruntă cu problema comportamentului ciudat al animalului său de companie. În astfel de momente, oamenii tind să se rătăcească și încep să se răzgândească de faptul că animalul nu poate vorbi. Cât de ușor ar fi dacă animalul vostru a venit și i-ar fi spus despre ce-i îngrijorează, nu-i așa? Dar, din păcate, că nu este prezent, care nu este, și trebuie să încercăm să înțelegem - ceea ce este în neregulă cu acest favorit nod ... In acest articol vom vorbi despre principalele boli feline.

Boli ale pisicilor: simptome și tratament

Descriim boala pisicilor, simptomele și tratamentul acestora. Înarmat cu aceste informații, vă veți simți mult mai încrezători, în cazul în care animalul dvs. începe să se comporte "într-un fel greșit".

Pentru început, vom sublinia principalele semne că "se întâmplă" cu fuzzy:

 • - apetit scăzut, refuz total de a mânca;
 • - un set ascuțit de greutate sau invers, o pierdere accentuată a acestuia;
 • - evacuarea din nas și / sau ochi;
 • Vărsăturile la o pisică - ce să facă- agresiune;
 • - letargie;
 • - creșterea sau scăderea temperaturii corpului;
 • - vărsături, diaree;
 • - dificultăți la urinare sau oprire completă;
 • Sânge în secreții;
 • - roșeață, scalarea pielii;
 • - apariția de pete de chelie.

Dacă găsiți una sau mai multe dintre pisicile din pisică, aceste simptome reprezintă o scuză pentru a contacta imediat un specialist. Multe boli ale pisicilor provoacă o amenințare gravă la viața animalului dvs. de companie!

 • IMPORTANT să știi! Temperatura normală a corpului pisicii este de 37,5-39 C. În cazul pisicilor tinere, se apropie de granița superioară, iar la vârstnici se apropie de limita inferioară. Frecvența respirații la pisoi este de aproximativ 60 de respirații pe minut la pisici tinere - 22-24 respirații / min, persoanele în vârstă. - 17-23 respirații / min. Ritmul cardiac este de 100-130 batai pe minut.

Acum, să vorbim despre bolile pisicilor, simptomele și tratamentul lor. Descriim cele mai frecvente și mai periculoase boli.

 • BOLILE INFECTIOASE ALE PATURILOR

Bolile infecțioase sunt clasificate ca: infecții bacteriene, virale și fungice.

Printre infecții bacteriene Cele mai frecvente salmoneloza și Anemie infecțioasăinfecție anemică.

salmoneloza este cauzată de bacterii de tip Salmonella. Aceasta este o boală foarte gravă, periculoasă atât pentru pisică, cât și pentru om. Agentul cauzal al bolii nu se teme de nici frig, nici căldură - virusul persistă pentru luni lungi.

Simptome: cu cât pisica este mai tanara, cu atat mai acuta se dezvolta boala, in timp ce la adult cursul continua cronic, adica aproape imperceptibil. La pisicile tinere manifestarea bolii survine în 1-3 zile. Primul semn este o creștere accentuată a temperaturii la 41 C. Apoi este un refuz de a mânca, apatie, diaree, vărsături. În fecale, poate exista o amestecare de sânge. Și, de asemenea, pot avea crampe. Pe ochi și pe nas - alocarea purulentă. Tusea este posibilă. În cursul acut și neîncetat în timp, pisicile mor cel mai adesea.

TRATAMENTUL SALMONELLESISULUI. Este necesar să se adreseze urgent medicului veterinar - diagnosticul îl poate pune numai după efectuarea cercetărilor de laborator. Pisica bolnavă trebuie izolată într-o cameră separată, să acorde o atenție deosebită igienei, să nu permită contactul cu alte animale sau copii.

Boala de salmonelozăAnemie infecțioasă cauza microorganismelor speciale aparținând grupului Bartonella. Se crede că acestea sunt distribuite pe scară largă în animale, dar cele mai multe sunt în „somn“ de stat, și transmise prin înțepături, zgârieturi, etc. Pentru a bolii „trezit“ trebuie redus pisici de imunitate - .. În alte boli, sarcina, etc ...

Simptome: slăbiciune, apatie, scădere în greutate, uneori icter al membranelor mucoase și edem în părțile inferioare ale corpului. Pentru a stabili diagnosticul, trebuie să contactați medicul veterinar - boala este identificată și prin teste de laborator.

Infecții cauzate de ciuperci - candidoza, histoplasmoza, criptococoza.

Pisica se poate îmbolnăvi de bolile fungice după orice contact cu sporii ciupercii - prin rană, împreună cu mâncarea, în timp ce se inhalează.

SIMPTOME DE INFECTIE A TIPULUI CANDIDA: vărsături, diaree, pierderea apetitului. Deseori există leziuni ale membranelor mucoase ale gurii, nasului și conjunctivitei. Diagnosticul se face pe baza examinării clinice, după testele de laborator.

virale boli infecțioase - panleucopenie infecțioasă, rabie, calciviroz.

Panleucopenia infecțioasă sau ciuma pisicii este una dintre cele mai periculoase boli de origine virale, a căror mortalitate depășește 90%. Agenți patogeni - conține ADN mic parvovirusul, sunt conținute în salivă a animalelor bolnave, în golirea din nas, în urină și fecale. Virușii sunt foarte rezistenți, rezistenți la procesare, se răspândesc, de asemenea, cu apă, alimente, prin feluri de mâncare. Pisicile ilegale dobândesc imunitate pe tot parcursul vieții, dar în același timp rămân purtătoare de virusuri pentru o lungă perioadă de timp.

SIMPTOME ALE PLEYLOPOPENIEI INFECTIOASE: A recunoaște această boală periculoasă este destul de dificilă. t. La el sau la el practic toate organele sunt uimite. Cu o formă de fulger, o pisică moare foarte repede, fără simptome. În formă acută, semnele bolii sunt: ​​letargie. Pierderea apetitului, febra până la 41 de grade C, vărsături, diaree sau constipație pot apărea, de asemenea. Dacă boala durează mai mult de 9 zile - de obicei, animalul supraviețuiește.

TRATAMENT: întotdeauna un apel urgent către un specialist. Primele 2-3 zile introduc de obicei vitafel, fosprenil 0,2-0,4 mg / kg, de 3-4 ori pe zi. Tratamentul ulterior este prescris de un medic, în funcție de starea animalului.

furie provoacă un virus din familia mixovirusurilor.

Păcatul lui CatSimptomele tuberculozității la pisici: Există mai multe forme ale bolii, cu forma violenta - letargie, apetit scăzut, pisica încearcă să se ascundă de oameni, teamă - când forma paralitică pisica devine foarte afectuoasă, dar se înrăutățește treptat, există o scăpare a maxilarului inferior, o salivare abundentă, cu formă atipică - vărsături, epuizare, diaree sângeroasă. Din păcate, astăzi tratament din rabie nu există, animalul trebuie să fie adormit și proprietarul trebuie să urmeze un vaccin împotriva rabiei.

Calciviroza - O boală periculoasă și severă care afectează tractul respirator și sistemul digestiv.

SIMPTOME DE CALCIWIROSIS ÎN CATE: primul semn este o creștere accentuată a temperaturii la 40 ° C. Membranele mucoase sunt acoperite cu ulcere, uneori apar ulcere pe nas, pierderea apetitului, depresie, salivare. Boala se dezvoltă brusc, din cauza acestei simptomatologii care se manifestă imediat. A intarzia cu tratament este imposibil - va duce la moartea animalului de companie.

TRATAMENTUL CALCIWIROZEI ÎN CATE: Rangurile din cavitatea bucală trebuie tratate cu vată de bumbac înmuiată într-o soluție medicinală (de exemplu, Maxidin). Îngropați-i în ochi și nas. Este necesar să se alimenteze alimentele lichide - este necesar să se toarne prin forță, deoarece pisica va refuza cel mai mult să mănânce, din cauza pierderii mirosului. Acum a fost creat un medicament foarte eficient pentru a combate această boală - "Fosprenil" - este necesar să se facă injecții conform prescripției medicului. O dată pe zi, dați medicamentul "Lozewal" - împotriva virușilor și bacteriilor.

 • BOLI DE PIELE ȘI SĂNĂTATEA PĂRULUI

Cele mai multe boli ale pisicilor asociate cu pielea și părul sunt cauzate de paraziți - purici, căpușe, păduchi, greabăn.

Simptome: nervozitate, zgarieturi constante, linsuri excesive, muscatura. În cazul acarienilor - o placă de culoare brună închisă în auricule. În bolile fungice, cum ar fi, de exemplu, ringworm - patch-uri roșiatice, cruste cenușii. Cu alergii - mâncărime, roșeață, peeling al pielii.

Fleas în tratamentul pisicilorTRATAMENTUL BLOCURILOR ÎN CATE. În primul rând, trebuie să cumpărați un animal folosind un șampon special. Uneori procedura trebuie repetată. Mai mult, este necesar să procesăm mijloacele de acționare pe termen lung pentru animalele de companie, pentru o varietate de astăzi atât de variată - spray-uri diverse, uleiuri, unguente etc.

TRATAMENTUL TUMBLE. Primul pas este curățarea zonei afectate de paraziți a pielii de secreții și cruste - pentru a face acest lucru cu ușurință cu un tampon de bumbac înmuiat în peroxid de hidrogen. A doua etapă de medicament picurare ureche (de obicei, prescrise „Bare“, „Amitrazin plus“, „Tsipam“) și ușor la masaj ureche aproape de sol. Cursul de tratament este numit de către medicul veterinar.

TRATAMENTUL CROSSINGULUI CARE LEAVI. În primul rând, este necesar să se consulte un specialist - cu toate acestea, această boală poate părea simplă, poate duce la orbire și chiar la moartea dureroasă a animalului. Tratamentul în sine este realizat cu ajutorul unor agenți antifungici speciali. Lana din jurul zonei afectate trebuie să fie tăiată / ras, iar în zonele afectate, frecati remedia prescrisă. Tratamentul epilului este un proces lung și durează, de obicei, cel puțin 30 de zile.

 • Urolitiaza pisicilor

O altă boală periculoasă care amenință viața unui animal de companie. Mai are un nume urolitiaza. Cu această boală în organele sistemului genito-urinar, formează pietre sau nisip.

SIMPTOME ALE BOLII ȘTIINȚIFICE URINARE: depinde de forma a bolii - poate fi complet invizibile până la o anumită momenta- într-un alt caz, primul și cel mai de bază simptom - apariția sângelui în urină de urină pentru animale de companie este foarte dificil - animalul ca și în cazul în care încordare, o pisica devine agitat.

TRATAMENTUL UROLITAZEI. Diagnosticul se face numai după cercetări de laborator și ultrasunete. Mai întâi de toate, am spălat vezica cu un cateter - pisica este sub anestezie. Apoi urmează perioada de recuperare - picături, terapii antibacteriene și antiinflamatoare. Animalul trebuie transferat într-o dietă specială, dă-i diuretice și testează în mod regulat.

Am dat o listă cu cele mai comune și periculoase boli feline. Desigur, sunt multe altele. Amintiți-vă, observând ciudățenia comportamentului animalului dvs. de companie - nu întârziați, cereți ajutor calificat! Sănătate pentru tine și pentru fuzzy.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințeCum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințe
Cum se determină sexul unui pui nou-născutCum se determină sexul unui pui nou-născut
Cum să înțărcați pisicul să muște și să zgârieCum să înțărcați pisicul să muște și să zgârie
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpulVrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
» » Pisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratament
© 2021 amigdas.com