amigdas.com

Parteria parvovirusă a câinilor: cauze, simptome și tratament

Tratamentul enteritei cu parvovirusInfecția cu parvovirus la câini este una dintre cele mai frecvent observate boli infecțioase. Potențial, această boală este considerată una dintre cele mai grave. Parvovirusul la câini are o vitalitate și o virulență foarte ridicată. Ea afectează animalele tinere, care, de regulă, nu au suficientă forță pentru a lupta împotriva bolii. Deși nu a fost încă creat un instrument universal, dezvoltarea de vaccinuri moderne a redus numărul de cazuri de această boală.

Ce este parvovirusul la câini?

La câini, enterita parvovirusă (enterita infecțioasă, infecția cu parvovirus, parvovirusul câinilor) este puternic contagios (extrem de contagioasă), boală acută, virală, care se caracterizează prin mortalitate ridicată la animalele infectate. După intrarea în organism, virusul atacă instantaneu celulele divizate, cel mai adesea în membranele mucoase ale tractului gastro-intestinal. Parvovirusul infectează, de asemenea, corpurile imunitare sângeroase (neutrofile și limfocite), care, prin urmare, cauzează o slăbire a imunității.

Boala, de regulă, afectează puii de animale vechi de 1-2 luni și bătrâne, deoarece aceste grupe de vârstă au cel mai slab răspuns imunitar la introducerea virusului. În plus, la câinii tineri, cel mai frecvent și foarte afectat imun sistem, iar boala se transformă de obicei într-o formă cardiacă. Chiar și după un tratament eficient, efectele cardiace ale enteritei la animale pe parcursul întregii vieți se pot manifesta, dezvoltând pe fondul miocarditei acute.

Tratamentul cățeiInfecția cu parvovirus la câini este caracterizată de o creștere a mortalității și chiar și tratamentul prompt și corect într-un mediu spital al unei clinici veterinare sigure nu garantează un rezultat reușit.

Oamenii nu sunt purtători ai bolii, deoarece enterita cu parvovirus la câini nu este transmisă oamenilor.

Ce câini sunt cel mai adesea afectați de enteritis parvoviral?

Infecția cu parvovirus este cel mai adesea expusă la puii în vârstă de 1,5-6 luni care nu au fost vaccinați deloc sau au apărut proceduri de vaccinare cu încălcarea regulilor. Pentru pui, vaccinarea mamei este foarte importantă la o vârstă fragedă.

Ce zici de rase? câini, atunci riscul implicării parvovirusului este de obicei afectat:

 • Rottweiler-îngrijire rasăDoberman.
 • Rottweilerii.
 • Spaniolii spanioli.
 • Pit Bull Terrier.
 • Staffordshire Terrier american.
 • Labradorii retrieveri.
 • Păstorii germani.

În plus, majoritatea membrilor grupului canin pot fi infectați - vulpi, coioți, lupi și alte animale.

Obținerea cantității necesare de pui de colostru care s-au născut dintr-o mamă altoită în timp util, sunt suficient protejați de boală în primele câteva zile de viață. Dar susceptibilitatea la boală crește cu timpul, din moment ce opoziția mamei anticorp, care a fost obținut cu lapte, slăbește. In plus, enterite la pui se dezvolta adesea din cauza imunității în scădere din cauza stresului, de exemplu, din cauza înțărcare, malnutriție stabilește puii așternutului și alți factori.

Mai des, în cazul acestor pui, enterita este complicată de o infecție patogenă simultană sau de boli intestinale. În această listă de boli există adesea o campilobacterioză, clostridioză, infecție cu coronavirus, giardioză și salmoneloză. Toate aceste boli sunt caracterizate prin severitate clinic infecția cu parvovirus.

În ceea ce privește câinii adulți, atunci în cazul animalelor mai vechi de jumătate de an, de regulă, câinii de sex masculin sunt bolnavi care nu au știut niciodată cățele. La animalele mai mari de 7 ani, parvovirusul se dezvoltă în mod activ din cauza slăbirii imunității.

Simptomele și formele de enteritis

De obicei, enterita parvovirusă la câini afectează intestinul subțire, cu semne și tratament adecvate. În general, termenul "enteritis" înseamnă "inflamația intestinului", În acest caz - cauzate de infecția cu parvovirus. Dar, după cum sa menționat deja mai sus, probabil, și manifestarea formei cardiace a bolii, care este adesea observată în timpul enteritei la pui.

Forma intestinala

Acest tip de parvovirus este transmis numai prin contact oral cu fecalele infectate ale animalului afectat sau suprafețele care ar fi putut fi contaminate cu aceste excremente.

În timpul formei intestinale a bolii există o dezvoltare atât de consistentă a bolii, în timpul căreia parvovirusul:

 • Infecția cu parvovirus la câiniIntră în corpul unui animal sănătos prin cavitatea nazală sau orală.
 • Izolată cu fecalele animalului infectat în mediu.
 • Se răspândește în sânge, în care atacă celulele sanguine imunitar, distrugându-le astfel.
 • Se dezvoltă și se stabilește în țesutul limfoid care se află în gâtul unui câine sănătos.
 • Acesta trece în celulele membranei mucoase a părții intestinale mici, distrugându-l treptat, încep să apară primele semne de enteritis. Deshidratarea corpului și a încălcărilor conexe ale compoziției sângelui electrolitic apar.
 • Intră în țesuturile ganglionilor limfatici și măduvei osoase, în care distruge sistemul circulator.
 • Sepsisul general datorat acțiunii parvovirusului, imunității slabe, dezvoltării infecției secundare și simptomelor enteritei la câine duce la moartea sa dacă tratamentul necesar nu a fost efectuat.
 • Distruge proprietățile protectoare ale mucoasei intestinale, o microflore diferită începe să intre în sânge.

Formă cardiacă

Aceasta este o formă a bolii, în timpul căreia, împreună cu intestinul, mușchiul inimii devine infectat, apare atunci când puii sunt infectați în uter cu enterita. Mult mai puțin probabil este infecția puiilor născute prin fecale sau laptele matern.

Secvența formei cardiace de patogeneză a enteritei parvovirusului la câini, în timpul căreia virus:

 • Inima câineluiSe răspândește în întregul făt, concentrându-se în principal asupra țesuturilor inimii.
 • Activitatea patogenă a parvovirusului și a altor infecții în regiunea mușchiului cardiac conduc la miocardită - inflamație.
 • După naștere, virusul atacă celulele mucoasei intestinale și a corpurilor imune. Datorită slăbirii imunității în organism, se dezvoltă infecții secundare.
 • Moartea unui catel în urma enteritei se datorează acțiunii generale a infecției secundare și apariției unor zone microscopice de necroză pe inimă.

Consecințele enteritei

Puii care supraviețuiesc după enteritis, arată consecința dezvoltării țesutului fibros în miocardul, aceasta, în general, boala cardiacă dobândită, care afectează întreaga viață ulterioară a animalului.

Este necesar să se înțeleagă că câinele, care a transferat în orice formă de enteritis parvoviral, este în continuare distribuie rămășițele virusului în fecale sunt nu mai puțin de 2 săptămâni. În plus, câinele poate fi un purtător al parvovirusului și periodic, în timpul vieții, poate secreta o infecție în mediu, infectând alte animale.

Simptomele parvovirusului

Simptomele enteritei se dezvoltă de obicei în decurs de o săptămână după infecție, dar de această dată pot varia de la 3 la 20 de zile. Inițial, semnele clinice pot fi observate non-specifice, de exemplu, lipsa poftei de mâncare, letargie, cu progresia vărsături, febră, diaree hemoragica in urmatoarele 1-2 zile.

Rezultatele cercetării fizice în sine pot porniți:

 • febră;
 • pierderea activității motorii;
 • Bucle intestinale extinse pe raze X sau ultrasunete, care sunt umplute cu lichid;
 • deshidratare.

Reacția câinelui la durerea abdominală necesită o examinare de urmărire pentru a preveni o posibilă complicație a obstrucției intestinale.

În cele mai severe situații, semnele nespecifice ale parvovirusului la câini sunt depuse:

 • paloare a membranelor mucoase;
 • pierderea conștiinței;
 • temperatura scăzută a corpului;
 • tahicardie;
 • scăderea frecvenței cardiace.

Lipsa unui tratament adecvat la câini este cauzată de simptomele bolii în domeniul activității neuronale, care are loc pe fondul sepsis general, o cantitate scăzută de zahăr în sânge, alterarea metabolismului apa-sare și echilibrul acido-bazic. Trebuie amintit că la câini infecția cu parvovirus poate avea loc sub formă subclinică și asimptomatică.

Împreună cu aceasta, în timpul enteritei cu parvovirus în forma intestinală, cum ar fi simptome:

 • măsuri de precauțiePierderea jucăușiei, letargia.
 • Apetit scăzut.
 • Creșterea temperaturii cu 2-3 grade.
 • Vărsături inadecvate.
 • Depleție severă și asuprirea animalului, adesea cu simptome de insuficiență respiratorie și cardiacă.
 • Scaun apos cu mucus în primele etape ale bolii. În viitor - diaree cu sânge.

Manifestarea și dezvoltarea progresivă a acestor simptome este motivul pentru o chemare urgentă la un medic veterinar.

Tratamentul enteritei

Astăzi nu există un tratament specific pentru enteritis parvovirus. Singura opțiune este vaccinarea căței, însă această abordare nu garantează întotdeauna siguranța absolută a animalului.

Timpul este unul dintre cei mai importanți factori în tratament. Deoarece un virus este dezvăluit mai devreme și tratamentul va începe, prognoza va fi mai bună. vârstă joacă, de asemenea, un rol important în eficiența tratamentului. Câinii extrem de bătrâni sau tineri nu pot suporta tratamente agresive care vizează eradicarea parvovirusului.

Trebuie remarcat faptul că tratamentul la domiciliu al enteritei la câini de multe ori nu se termină cu recuperarea animalului de companie. Baza tratamentului cu parvovirus este pusă sub forma menținerii corpului și a utilizării complexe simptomatic tratament:

 • Boli ale câinilorUtilizarea intravenoasă a antibioticelor.
 • Utilizarea injecțiilor cu antiemetice.
 • Dripă administrarea intravenoasă a coloizilor clasici sau a soluțiilor cristaline de tipul IV.
 • Utilizarea de medicamente suplimentare care susțin suportul de viață al câinilor - glucoză, vitamine, agenți imunostimulatori, soluții saline etc.

Deoarece procesele de absorbție din intestinul subțire sunt aproape complet perturbate, tratamentul se bazează pe evaluarea simptomelor și cel mai adesea prin injecții subcutanate, intramusculare și intravenoase. Utilizarea acestui complex combinaţii medicamentele și metodele de introducere a acestora fără anumite abilități ale gazdei la domiciliu sunt pur și simplu imposibile.

În plus, pe măsură ce tratamentul survine, medicul veterinar evaluează schimbările în starea câinelui și, având în vedere acest lucru, ajustează terapia pentru enteritis parvoviral. De asemenea, un anumit animal poate avea o reacție imprevizibilă la anumite tipuri de medicamente.

Uneori, medicii pot utiliza o astfel de procedură ca transfuzia de plasmă sanguină. Acest tratament al enteritei implică obținerea de plasmă de sânge de la un animal care a supraviețuit infecției cu parvovirus și a dezvoltat anticorpi la aceasta. Dacă luăm în considerare această metodă în mod obiectiv, astăzi nu există rezultate ale studiului aprofundat al acestei metode, prin urmare este dificil să se determine eficacitatea acesteia în ceea ce privește metodele clasice de tratare a bolii.

După tratamentul inițial al parvovirusului, animalele ar trebui să fie limitate în admisie suplimentară de lichide, dar numai dacă restabilește echilibrul de apă în sângele lor. Susținerea pe viață este menținută prin alimente ușor digerabile sub formă lichidă. Cel mai adesea folosiți antibiotice continuă după apariția primelor simptome de recuperare a animalelor, în care testele de sânge arată un conținut scăzut de leucocite. Această opțiune este necesară, deoarece sistemul imunitar la un câine este puternic slăbit de parvovirus și un rezultat letal poate să apară în orice moment din cauza dezvoltării unei infecții secundare.

Pentru a rezuma

Rezumând toate cele de mai sus, putem rezuma că parvovirusul este foarte grav infecțios o boala care poate distruge catelusii intregi de pui. Datorită răspândirii semnificative în mediu, când infecția poate fi peste tot, este aproape imposibil să protejăm câinele fără ajutorul unui vaccin. Cu toate acestea, numai un medic veterinar experimentat trebuie să elaboreze o schemă de utilizare a acestuia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Leptospiroza la câini: simptome și tratamentLeptospiroza la câini: simptome și tratament
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Enterita la câini: simptome și tratamentEnterita la câini: simptome și tratament
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Ciuma de carnivore: forme și tratament la câiniCiuma de carnivore: forme și tratament la câini
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Ce ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratamentCe ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratament
Multikan: aplicație pentru câini, instrucțiuniMultikan: aplicație pentru câini, instrucțiuni
Pancreatita la câini: cauze, simptome, tratament și prevenirePancreatita la câini: cauze, simptome, tratament și prevenire
» » Parteria parvovirusă a câinilor: cauze, simptome și tratament
© 2021 amigdas.com