amigdas.com

Bruxismul: cauzele și tratamentul acestei patologii la copii și adulți

Bruxismul în cauzele copiilorÎn mod normal, închiderea densă a dinților trebuie să aibă loc numai în timpul meselor. Cu toate acestea, mulți oameni se plâng că își înghit dinții atât în ​​vis cât și în timpul zilei, în timpul vegherii. Și această patologie se observă atât la adulți, cât și la copii. Oamenii spun că măcinarea dinților provoacă infestări cu viermi. De fapt, deloc. Astăzi vom vorbi despre bruxism la adulți, cauzele și tratamentul acestei patologii. Și, bineînțeles, nu putem ignora bruxismul copiilor.

Bruxismul: ce este?

Sub acest nume, spasmele anormale ale mușchilor masticatori sunt ascunse, însoțite de o contracție puternică a fălcilor, care determină un sunet de măcinare a dinților.

Potrivit statisticilor medicale disponibile, acest lucru patologie este detectat la 3% din persoane. Și nu numai adulții, ci și copiii se îmbolnăvesc de bruxism. Și în ultimul caz această boală este detectată mult mai des.

Reducerea patologică a mușchilor de mestecat la pacienți este periodică. În primul rând, fălcile se apropie foarte mult, ceea ce provoacă zăngănit dinți, și apoi pentru o lungă perioadă de timp relaxa. Cu bruxism, acest ciclu se repetă de mai multe ori în timpul unei singure noapte.

Medicii disting între bruxismul zi și noapte. Iar motivele patologiei de zi și de noapte variază considerabil.

 • Bruxismul în timpul zilei - un fenomen destul de rar. Cel mai adesea, este cauzată de experiențe emoționale și supraexpirări nervoase. Forma zilnică de patologie poate apărea atât la bărbați, cât și la femei. De regulă, pacienții se află într-o stare de stres mult timp. Aceasta se manifestă prin mușcarea obrajilor din interior și din buze, mestecarea obiectelor străine. Cu o experiență emoțională deosebit de puternică, astfel de oameni își contractează involuntar fălcile. Este atât de puternică încât cei din afară au auzit dinții care mănâncă. Se pare că bruxismul în timpul zilei este doar un obicei prost, totuși, eliminarea acestuia este extrem de dificilă.
 • Bruxismul de noapteBruxismul de noapte. Strigerea dintelui în timpul somnului este mult mai frecventă. Se întâmplă la persoanele de ambele sexe în toate grupele de vârstă. În timpul nopții, există, de obicei, mai multe crize de bruxism. Uneori, pacienții nici măcar nu suspectează prezența patologiei până când nu li se spune despre aceasta de către un dentist care a dezvăluit o abraziune anormală la următoarea examinare.

Dacă, cu bruxismul din timpul zilei, o persoană poate încă să se descurce singură, prin controlul emoțional de sine, atunci vederea nocturnă a patologiei necesită un tratament complex.

Cauzele bruxismului la copii și adulți

Pentru a înțelege ce este bruxismul, trebuie să studiați cauzele acestei patologii.

Cauzele bolii la copii

Prezența acestei patologii la un copil poate indica o varietate de afecțiuni ale corpului copilului.

 • Psihologii cred că bruxismul la copii este o consecință nerv sentimente, depresie sau stres emotional pe timp de zi. Aceste afecțiuni cauzează adesea tulburări grave ale somnului, în timpul cărora pot apărea contracții spasmodice ale mușchilor de mestecat, însoțite de o răzuire dentară.
 • Neurologii sunt siguri că cauza bruxismului la copii ar trebui căutată în tulburările sistemului nervos. Și această versiune are dreptul de a fi, deoarece scârțâitul dinților este adesea manifestat în apnee, tremor de membre și crize epileptice. De asemenea, contracțiile spastice ale musculaturii de mestecat se pot manifesta pe fundalul inflamației nervului trigeminal.
 • Stomatologii explică sclipirea dinților copiilor cu probleme cu mușcătura și greșelile făcute în timpul tratamentului dentar. Oricare dintre aceste cauze provoacă în mod inevitabil distrugerea smalțului.

În ceea ce privește versiunea, ca și cum ar cauza bruxismul la copii viermi, ea nu a găsit confirmări în comunitatea științifică. În același timp, medicii recunosc faptul că helmintiazele duc la o deficiență în organismul uman de vitamina B. Aceasta poate declanșa o defalcare a sistemului nervos. Din acest motiv, pacienții încă primesc teste bacteriologice în diagnosticul de bruxism.

Cauzele patologiei la adulți

Etiologia bruxismului la adulți poate fi foarte diferită. Medicii împart toate cauzele cunoscute în 6 grupe. Deci, este mai ușor să identificați un specialist care poate ajuta un pacient.

 1. psihologic motive. În marea majoritate a cazurilor, bruxismul la adulți apare pe fondul unor probleme psihologice. Din această patologie, în special oamenii suferă, care în toată ziua experimentează cel mai mare disconfort psihologic sau sunt într-o stare stresantă. Strălucirea dintelui aproape întotdeauna însoțește stările depresive. Medicii chiar numesc această patologie o boală a oamenilor de afaceri, deoarece aceștia sunt permanent în stare de stres.
 2. enurezisneurologica motive. Această patologie este foarte frecvent detectată la persoanele care prezintă următoarele boli neurologice: enurezis, epilepsie, dificultăți de respirație în somn, tremurături ale membrelor.
 3. dentar motive. Înlăturarea dinților poate fi o reacție a corpului la patologia dentară. La adulți aceasta este, de obicei, o poziție anormală a dinților sau coroane slab instalate. În plus, mușchii de mestecat se pot contracta involuntar pe fundalul bolilor articulației maxilare.
 4. gastroenterologie motive. Răzuirea dinților poate fi o consecință a aruncării conținutului stomacului în esofag. Mult mai rar, bruxismul la adulți determină malnutriția și abuzul de alcool. În plus, această patologie se poate dezvolta la persoanele care pentru mult timp iau somnifere.
 5. Otolaryngologic motive. Problemele cu nazofaringe pot provoca nu numai sforăitul puternic, ci și bruxismul.
 6. osteopatie. În opinia osteopatilor, cu ajutorul unui dinte de măcinare, corpul uman urmărește restaurarea ritmului craniosacral. Acesta din urmă este pierdut din cauza problemelor cu coloana vertebrală sau cu instalarea necorespunzătoare a protezelor.

Ce este periculos pentru bruxism?

Unii oameni cred că această patologie nu reprezintă un pericol serios, astfel încât să nu puteți fi atenți la aceasta. Aceasta este o concepție greșită. Faptul este că bruxismul la copii și adulți duce la dezvoltarea unei stomatologice grave probleme:

 • Distrugerea smalțului.
 • Consecințele bruxismuluiCrearea condițiilor pentru leziuni carioase ale dinților.
 • Deformarea dinților. În special, partea lor coroană se schimbă.
 • Distrugerea sigiliilor și coroanelor dentare stabilite anterior.
 • Gust constant al sângelui în gură.
 • Boli ale gingiilor.
 • Formarea de ulcere mici pe membrana mucoasă a gurii.
 • Dezvoltarea ocluziei anormale.
 • Deformările patologice ale articulațiilor temporomandibulare.

Problemele psihologice pot completa psihologia. O persoană cu bruxism poate începe să sufere un disconfort grav. El înțelege că îi irită pe alții cu măcinarea dinților și începe să se simtă inutil în societate. Adesea, pacienții cu bruxism dezvoltă iritabilitate. Ei se închid. Adăugați aici durerile de cap constante din cauza spasmelor musculare și înțelegeți de ce ar trebui tratată în mod necesar această patologie.

Simptomele bruxismului nocturn

După cum știți, o persoană nu poate suspecta că își zgârie dinții noaptea. Cu toate acestea, observând propria sa stare în timpul zilei, el poate suspecta prezența bolii prin următoarea indirectă motive:

 • Dureri de cap după trezire.
 • Senzații dureroase în articulația temporomandibulară.
 • Sună în urechi.
 • Senzații dureroase în sinusurile nasului.
 • Durerea în colul coloanei vertebrale, oferind spate și umeri.
 • Amețeli.
 • Senzația de lovitură puternică în cap.
 • Somnolență pe tot parcursul zilei.
 • Lipsa apetitului.

Diagnosticul patologiei

Medicii diagnostichează pe baza plângerilor pacientului sau din cuvintele părinților care au auzit că copilul își mănâncă dinții noaptea. Iar la adulți, diagnosticul se face în majoritatea semnelor indirecte identificate la examinarea cavității bucale. De exemplu, deformarea patologică a părților coroanei dinților.

Pentru o evaluare mai obiectivă a stării pacientului, se utilizează următoarele metode:

 1. Brooks-checker pentru copiicerere Brooks-Checker. Acesta este un cap special, care vă permite să determinați ce dinți au cea mai mare presiune cu o măcinare nocturnă a dinților. Pe ele este posibil să se determine prezența sau absența bruxismului la copii și adulți.
 2. polisomnografie. Această tehnologie ne permite să evaluăm calitatea proceselor de somn și să identificăm modificările patologice ale organelor.
 3. rheotachygraphy. Cu ajutorul acestuia, medicii analizează activitatea mușchilor de mestecat și dezvăluie gradul de supraexpunere.
 4. electroencefalograf. Această metodă permite medicilor să studieze activitatea creierului pacientului.

De regulă, diagnosticul de bruxism nu cauzează probleme grave.

Tratamentul bolii

În ciuda tuturor realizărilor medicinei moderne, tratamentul acestei patologii este încă considerat foarte dificil. Nu, în stadiul inițial al bolii nu este dificil să se facă față cu aceasta, atunci, odată cu dezvoltarea sa activă, nu este ușor să scapi de spasme severe ale maxilarelor. Din acest motiv, la primul semn de bruxism, pacientul ar trebui să consulte imediat un specialist.

În cazul în care o persoană de slefuire dinte nu are un caracter regulat și sub durata nu depășește 10 secunde, atunci vă faceți griji nu merită în mod special. Cel mai probabil, aceasta este o reacție temporară a corpului la starea stresantă cu care sa confruntat cu o zi înainte. Anxietatea trebuie bătută dacă răzuirea se repetă în mod regulat.

Potrivit medicilor, încercările de a scăpa de această patologie prin forță proprie în majoritatea covârșitoare a cazurilor sunt sortite eșecului.

Dacă scrâșnetul dentar este cauzat de probleme dentare, atunci primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să scăpați de sursa lor: să fixați mușcătura, să rearanjați coroanele etc.

Când scârțâitul dinților apare din cauza unor probleme cu rinofaringe, atunci va trebui să solicitați ajutor de la specialiștii potriviți. Și nu așteptați ca tratamentul să fie rapid. Totuși, de cele mai multe ori, de cele mai multe ori, se elimină bruxismul etiologiei psihologice.

Pacientul va trebui să învețe calma sistemul nervos. Puteți face acest lucru în următoarele moduri:

 • Yoga și diferite practici meditative. Toate acestea permit stabilizarea stării emoționale. Le puteți învăța atât în ​​mod independent, cât și cu un instructor. Ultima opțiune este cea mai preferată.
 • respirator gimnastică.
 • Gimnastica pentru copiiActivitatea fizică. Activitatea fizică nu lasă energia pentru experiențele emoționale. În plus, promovează producerea de endorfine, cunoscute sub numele de "hormoni ai fericirii".
 • masaj. Îndepărtarea tensiunii din mușchii maxilarului poate fi cea mai simplă mișcare de masaj: mângâierea și frământarea.
 • Baie relaxantă. Recepția unei băi calde înainte de a merge la somn reduce dramatic probabilitatea unui atac de noapte al bolii.
 • Compresele. Reduce senzațiile dureroase și calmează mușchii.

Deoarece tratamentul bruxismului durează mult timp, trebuie să vă asigurați dinții cu o protecție suplimentară, pentru că în primul rând suferă de această patologie.

pentru de protecție dinții cu dentiști bruxism sugerează utilizarea următoarelor instrumente:

 • Gura de protecție specială.
 • Anvelope care pot fi purtate zi si noapte.
 • Formatori.
 • Căptușeală care asigură extensia maxilarului inferior.

În acele cazuri în care măcinarea dinților este cauzată de starea psihoemoțională a pacientului, medicii prescriu următoarele medicamente preparate:

 • Sedative: Persen, Novo-Passit.
 • Copiii prescriu pastile de dormit pe baza de plante medicinale: Dramina, Bayu-bai.
 • Medicamente cu magneziu și calciu. De exemplu, Nycomed.
 • Vitamine din grupa B.

profilaxie

După un tratament reușit, nu vă puteți relaxa. Bolile se pot întoarce dacă uitați de prevenire. Următoarele măsuri preventive vor ajuta la prevenirea recidivei: măsuri:

 • Trebuie să vă asigurați că în timpul zilei dinții nu sunt puternic comprimați.
 • Ar trebui să mergeți cu siguranță la sport.
 • Ceaiul și cafeaua din dietă ar trebui înlocuite cu remedii pe bază de plante.
 • Este necesar să se renunțe la alimentele fast-food și la alimentele cu conținut ridicat de zahăr.
 • Este necesar să se respecte regimul zilei.
 • Nu mâncați înainte de a merge la culcare.

Este suficient să urmați aceste reguli simple pentru a uita pentru totdeauna bruxismul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
De ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratamentDe ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratament
Mâncare deschisă la copil: cauzele aparițieiMâncare deschisă la copil: cauzele apariției
Eroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratamentEroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratament
Copilul își zgârie dinții într-un vis: cauze și consecințeCopilul își zgârie dinții într-un vis: cauze și consecințe
Scuturarea dintilor intr-un vis: cauze, simptome si tratamentScuturarea dintilor intr-un vis: cauze, simptome si tratament
O mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuriO mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuri
Restaurarea dinților: trăsături de restaurareRestaurarea dinților: trăsături de restaurare
» » Bruxismul: cauzele și tratamentul acestei patologii la copii și adulți
© 2021 amigdas.com