amigdas.com

Buretele hemostatic este cel mai bun hemostatic

Bureți hemostaticBurete hemostatic - o unealtă utilizată ca medicament hemostatic, care are efect antihemoragic. Datorită domeniului larg de aplicare și a unui număr mic de contraindicații, buretele hemostatic a devenit o parte integrantă a kitului de prim ajutor în fiecare casă. Dar asistentul principal serveste ca chirurg in conducerea operatiunilor. Buretele are proprietăți restaurative ale conexiunilor de țesut, protejează pielea deteriorată de factorii externi iritanți.

Principalele puncte de luat în considerare sunt:

  • farmacologie;
  • forma emiterii;
  • indicații de utilizare;
  • cum să utilizați medicamentul;
  • efecte secundare;
  • contraindicații;
  • condiții de depozitare.

farmacologie

Buretele hemostatic poate fi utilizat atât ca sorbent, cât și în aplicații antiseptice. Cu ajutorul acestuia, puteți opri rapid sângerarea și puteți proteja zona afectată de efectele bacteriilor infecțioase. În plus, medicamentul promovează regenerarea rapidă a țesuturilor.

Medicamentul hemostatic este fabricat dintr-o soluție de colagen obținută din piele și din tendoane de vaci. Componente suplimentare în fabricarea buretului sunt acidul boric și furacilina. Datorită compoziției unice, preparatul este foarte solubil în zona plăgii, dar nu este afectat de diferiți solvenți și de apă. În plus, buretele își poate menține proprietățile de vindecare până la 75 de grade Celsius.

În practică, buretele hemostatic este adesea utilizat în combinație cu ambena, care împiedică dizolvarea cheagurilor de sânge. Compoziția medicamentului, pe lângă amben, conține plasmă, obținută din sânge uman și clorură de calciu.

Forma emiterii

Aspectul buretului hemostaticEliberarea bureților hemostatici este efectuată sub formă de plăci elastice cu pori pe suprafața sa. De regulă, culoarea plăcilor este galbenă. Există un miros ușor de acid acetic. Placa absoarbe perfect lichidul. Produsul nu este expus la apă rece și solvenți pe bază organică, dar atunci când intră în apă fierbinte, se produce contracția și buretele se dizolvă în locuri.

În forma standard, plăcile sunt disponibile în mai multe dimensiuni:

  • 50 * 50 mm;
  • 100 * 100 mm.

Agentul utilizat împreună cu ambenul este produs sub formă de pulbere poroasă liofilizată albă în flacoane cu miros înțepător.

Indicații pentru utilizare

Domeniul de aplicare al agentului hemostatic este cel mai diversificat. Se utilizează în încălcarea integrității capilarelor. Sponge a fost larg răspândit în domeniul dentar. Sângerarea parenchimală și internă poate fi de asemenea oprită utilizând un burete hemostatic.

În plus față de oprirea sângerării, medicamentul este excelent pentru pielea afectată, inclusiv pentru căderi. În medicină, un burete este adesea aplicat pacienților care au suferit rezecție hepatică și holicistectomie.

Cum să utilizați medicamentul

Utilizați agentul ca un tampon, aplicate în zona afectată. În termen de cinci minute, agentul hemostatic devine impregnat cu sânge și începe să se potrivească perfect în jurul conturului plăgii. Dacă după sângerare sângerarea continuă, puteți folosi un burete încă o dată, suprapunându-l pe partea superioară. Când sângerarea se oprește, plăcile sunt fixate utilizând o cusătura în formă de P.

Pentru a spori efectul plăcii, se recomandă o pre-impregnare într-o soluție de trombină. Dacă este necesară oprirea sângerării vasculare, se aplică o placă la locul de pierdere a sângelui. După oprirea sângelui, remedierea nu este eliminată. După un timp, se va rezolva singură.

Agentul utilizat împreună cu chihlimbarul, diferă în specificitatea sa de metodele standard. Pulberea din flacon este folosită ca un tampon pentru suprafață cu o rană. Buretele este presat pe rană cu un bandaj de tifon sau un instrument chirurgical timp de cinci minute. Dacă este nevoie, remedierea poate fi lăsată în cavitatea plăgii, dar nu mai mult de o zi.

Și există, de asemenea, posibilitatea de a pulveriza buretele, care trebuie mai întâi să fie măcinat. Stropirea se efectuează cu ajutorul unui dispozitiv special numit nebulizator sau utilizând o seringă convențională.

Efecte secundare

Medicamentul este un burete hemostaticFolosind un agent hemostatic, o persoană poate fi alergic la medicament. Prin urmare, dacă o persoană știe că este hipersensibil la furacilină, atunci utilizarea medicamentului este nedorită. Și există, de asemenea, posibilitatea unei infecții repetate a zonei afectate sau a plăgii.

Este demn de remarcat faptul că impactul instrumentului nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și alte echipamente mecanizate.

Contraindicații

În nici un caz nu trebuie să aplicați remedia pentru sângerare din vasele arteriale.

Unde și cum să depozitezi medicamentul

Experții susțin că, dacă respectați toate cerințele producătorului, produsul poate fi stocat fără a-și pierde proprietățile medicinale timp de cinci ani. Drogul utilizat împreună cu ambenul nu depășește doi ani. Locul de stocare trebuie să fie bine ventilat, departe de copii, izolat de lumina soarelui, la o temperatură a aerului de 10 până la 30 de grade.

În farmacii, plăcile sunt vândute fără prescripție medicală. Medicamentele pe bază de Ambien sunt disponibile numai pe bază de rețetă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să oprești sângele după extracția dințilorCum să oprești sângele după extracția dinților
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Retracție și aplicare a filetului de retragereRetracție și aplicare a filetului de retragere
Eye teagel - compoziție, instruire, aplicare, prețEye teagel - compoziție, instruire, aplicare, preț
Instrucțiune pentru utilizarea sinupretului, costul acestuiaInstrucțiune pentru utilizarea sinupretului, costul acestuia
Ce sunt bureți de melamină și cum să le folosiți?Ce sunt bureți de melamină și cum să le folosiți?
Care este diferența dintre miramistină și clorhexidină, cu excepția diferenței de prețCare este diferența dintre miramistină și clorhexidină, cu excepția diferenței de preț
Laenec în cosmetologie: terapie cu preparat placentarLaenec în cosmetologie: terapie cu preparat placentar
Vitanol este utilizarea și instruirea saVitanol este utilizarea și instruirea sa
Solcoseril: analogi ieftini și instrucțiuni de utilizareSolcoseril: analogi ieftini și instrucțiuni de utilizare
» » Buretele hemostatic este cel mai bun hemostatic
© 2021 amigdas.com