amigdas.com

Utilizarea comprimatelor de ketamină și efectele secundare ale acestora

Ketanov - instrucțiuni, efecte secundare, recenziiMedicamentul Ketanov este utilizat în medicină impactul asupra centrelor de durere

diferite tipuri. Componenta activă a ketorolacului în formulare reduce temperatura corpului și reduce manifestările proceselor inflamatorii. Medicamentul este comparabil în ceea ce privește rezistența la acțiunea morfinei, dar diferă prin faptul că astfel de medicamente antiinflamatoare narcotice afectează munca motorului și a mușchilor, iar Ketanov nu. Medicamentul nu întrerupe funcționarea sistemului respirator și nu duce la dependența de administrarea acestuia.

Descrierea medicamentului Ketanov

Acțiune farmacologică

În organismul uman, medicamentul are următorul efect:

 • moderat reduce căldura;
 • reduce inflamația;
 • ajută la durere prin blocarea producției de substanțe biologic active.

Medicamentul Ketanov arată concentrația maximă într-o oră după injectarea intramusculară - există activitate la combinație cu proteinele din sânge după utilizarea unei doze normalizate de 10 mg, în termeni procentuali astfel de obligațiuni ating 99%. În acest caz, grupurile nu sunt observate chiar și atunci când se utilizează standarde ridicate ale medicamentului.

În organism, medicamentul este modificat prin un număr de procese biochimice și este excretat din organism prin sistemul urinar la 8-12 ore după ingestie. Dacă există o perturbare a activității rinichilor sau dacă pacientul a atins vârsta de pensionare, timpul de eliminare este încetinit și depinde de gradul de modificare a funcționării sistemului urinar.

Farmakodinamika comprimate analgezice Ketanov

Aplicarea comprimatelor Ketanov și a efectelor secundareActivitatea medicamentului în organism este asociată cu blocarea sintezei biologice a modulatorilor dureroși, inflamatori și termoregulatori (PG). Amestecul racemic al [-] S- și [+] R-enantiomerilor sub formă de [-] S funcționează predominant în țesuturile periferice și inhibă activitatea enzimelor COX-1 și COX-2.

Nu a existat nicio activitate a comprimatelor Ketanov atunci când acționează asupra receptorilor opioizi, astfel încât nu a existat nici o dependență de admitere, tulburări respiratorii, anxiolitic și efect sedativ. Forța de acțiune similar cu morfina, și diferite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sunt superioare în vigoare. Reducerea semnificativă a durerii pe care pacientul o simte după o jumătate de oră după administrare sau primire, iar efectul maxim se manifestă după 1-1,5 ore.

Farmacocinetica medicamentului

Absorbția medicamentului are loc în stomac și intestine, de unde intră în sânge. Aportul simultan de alimente grase mărește timpul de aspirație la jumătate. Hipoalbuminemia ajută la creșterea concentrației în sânge a medicamentului Ketanov. Compoziția face posibilă obținerea unei biodisponibilități a medicamentului la un nivel de 80-100%.

Timpul până la atingerea concentrației de lucru în sânge:

 • Ketanov comprimate (analgezice) - instrucțiuni de utilizarecând se utilizează dozele de reglare administrate oral și parenteral, după 24 de ore;
 • atunci când utilizați crescut standardul terapeutic cu o injecție intramusculară, cantitatea de echilibru a ingredientului activ este de 0,64-1,12 μg / ml (doză de 15 mg), 1,28-1,26 pg / ml (doză de 30 mg), 0,38-0,78 pg / ml (o doză de 10 mg);
 • Ketorolac este distribuit în organism din calculul de 0,15-0,32 litri pe kilogram de greutate;
 • la pacienții cu insuficiență renală, distribuția este dublată, enantiomerul R al substanței este crescut cu 20%;
 • după primirea primelor două doze de medicament (doză de 10 mg) de către mama care alăptează după 2 ore, cantitatea maximă a ingredientului activ se găsește în laptele matern.

Mai mult de jumătate din doză este metabolizată în ficat, cu formarea de metaboliți inactivi farmacologic, principalele fiind glucuronurile și hidroxicetorolacul. Metaboliții părăsesc corpul a persoanei prin sistemul genito-urinar cu 91%, restul fiind îndepărtat prin intestin. Reproducerea are loc în perioade:

 • Ketanov (pastile, injecții) instrucțiuni de utilizarela pacienții fără tulburări funcționale renale, metaboliții sunt excretați timp de aproximativ 5,2 ore (în medie);
 • după administrarea intramusculară într-o doză de 30 mg, timpul de eliminare este de 3,6-9,2 ore;
 • administrarea de comprimate Ketanov la o doză de 10 mg corespunde unui timp de eliberare de 2,5-9,1 ore;
 • anomaliile funcției hepatice nu afectează durata perioadei de așteptare;
 • dacă nivelul renal al creatininei în plasma sanguină este perturbat la 20-50 mg / l, timpul de eliminare crește până la 10,4-10,8 ore;
 • insuficiența renală severă prelungește timpul de evacuare la 13,1-13,6 ore;
 • hemodializa nu afectează pentru a elimina substanța activă din corp.

Instrucțiuni pentru utilizarea comprimatelor Ketanov

Indicatii pentru utilizarea medicamentului

Medicamentul este prescris pentru pacienți pentru a ameliora durerea în bolile:

 • durere articulară;
 • Reumatism, nevrită și nevralgie cu etiologie nespecificată;
 • dorsalgia;
 • mialgie;
 • radiculopatie;
 • durere permanentă fără semne de cupping;
 • durere de etiologie nespecificată după intervenția chirurgicală.

Metoda de utilizare a medicamentului

Forma injectabilă de Ketanov în fiole este utilizată intramuscular, doza inițială fiind de 10 mg. Este permis, dacă este necesar, creșterea normei 4-5 ore înainte de a ajunge la 30 mg. Normă maximă admisă este de 90 mg pentru pacienții tineri și cei de vârstă medie, iar pentru pensionari și cei a căror greutate corporală este mai mică de 50 kg, este redusă la 60 mg. La o astfel de dozare nu este permisă aplicarea medicamentului mai mult de 2 zile.

Forma de tabletă este dată pacienților după 5-6 ore pentru o singură bucată, durata totală a tratamentului nu poate dura mai mult de 7 zile. Doza de medicament în fiecare caz este prescrisă de medic. Pentru pacienții vârstnici, medicamentul trebuie redus.

Caracteristicile utilizării lui Ketanov

Ketanov - un efect anestezic foarte rarPentru tratamentul pacienților care prezintă hipertensiune persistentă, sunt prezentate alte boli similare, modificări ale coagulării sângelui, supravegherea medicală permanentă și controlul numărului de trombocite. Acest lucru este important pentru controlul hemostazei în timpul perioadei după operațiuni. Întreruperea administrării medicamentului se face fără a reduce mai întâi doza.

Efectul medicamentului asupra agregării plachetare este mai mic și se oprește într-o zi sau două, în funcție de rata prescrisă după retragerea medicamentului. Dacă pacientul suferă de hipovolemie, acest lucru oferă un risc suplimentar pentru apariția reacțiilor renale nedorite. Dacă este necesar, este permisă utilizarea în comun a Ketanov simultan cu analgezice ale grupului de droguri.

Nu utilizați medicamentul în cazul anesteziei de susținere în activitatea de obstetrică. Pentru persoanele care lucrează cu mecanisme precise, șoferii și lucrătorii din zona de pericol crescut ar trebui să înceteze munca pentru timpul de a lua medicamentul, deoarece somnolența se dezvoltă adesea, există amețeli.

Ketanov: efecte secundare

Experiența mea cu KetanovReacțiile adverse frecvente apar în mai mult de 3% din cazurile de prescripție medicală. La 3% dintre pacienți se observă manifestări mai frecvente, cazuri rare în care se observă utilizarea Ketanov, iar reacțiile adverse apar la mai puțin de 1% dintre pacienți.

Sistemul digestiv răspunde mai frecvent la terapia cu medicamente la vârstnici (peste 65 de ani), precum și la cei care suferă de ulcere și eroziuni ale stomacului și intestinelor. Pacienții au simptome de diaree, gastralgie, în cazuri mai puțin rare, stomatită în cavitatea bucală, constipație, greață, există un sentiment de revărsare în stomac. Foarte rar, medicamentul provoacă eroziune și ulcere ale intestinului și stomacului, cu sângerare sau perforare. Acest efect secundar este însoțit de vărsături sub formă de cafea, spasme, ușoare, arsuri si arsuri in stomac. Efectele secundare afectează pancreasul (dezvoltă pancreatită acută), ficatul (hepatita, icterul colestatic).

Pe partea din rinichi efecte secundare manifestate în apariția unei boli acute, regiunea lombară durere, se pot alătura azotemie, hematurie, dezvolta uremic anemia hemolitică, purpură, trombocitopenie. Pacienții raportează creșterea sau micșora urină detașabilă, urinare frecventă, edem la insuficiență renală severă.

În cazuri rare, există leziuni ale auzului, apariția zgomotului în urechi, viziunea se deterioreaza, obiectele nu vag. Sistemul respirator dă defecțiuni sub formă de dispnee, spasme bronhice, nas curbat, dispnee, respirație dificilă și edem al laringelui.

Reacțiile adverse frecvente din partea sistemului nervos sunt dureri de cap, o dorință constantă de a dormi. Efectele rare sunt meningita de natură aseptică, o stare febrilă, convulsii, o slăbire a țesutului muscular pe spate sau pe gât. Și, de asemenea, rareori apar stări depresive, psihoze, halucinații.

Tensiunea arterială crește, se produce edem pulmonar, apare leșin. În sistemul sanguin, schimbările rare includ apariția anemiei, leucopeniei, eozinofiliei. În perioada postoperatorie, sângerarea de la rană și nas este rareori atașată, se produce sânge rectal. Uneori apare o erupție cutanată pe piele, dermatita se poate dezvolta cu un curent feveric, suprafața fulgilor, amigdale pe cer. La locul injectării pe piele arde și se simte rănit.

Manifestările alergice apar rareori sub formă de reacții anafilactice, inclusiv simptome:

 • Instrucțiuni și reacții adverse ale comprimatelor Ketanoverupții pe piele și o schimbare a tenului; urticarie;
 • zonele mâncărime pe corp, edemul pleoapelor, edemul periorbital;
 • respirație dificilă, sunete de respirație, senzație de presiune în piept;
 • edemul degetelor pe membre, picioare, picioare, limbă;
 • se observă o transpirație puternică.

Contraindicații

În unele cazuri, nu se recomandă utilizarea medicamentului Ketanov, contraindicațiile sunt la astfel de boli și afecțiuni ale pacientului:

 • Cel mai puternic dintre analgezicele testatehipersensibilitate la componentele medicamentului;
 • spasme de bronhii, astm aspirin, deshidratare și hipovolemie;
 • eroziunea și ulcerul gastrointestinal;
 • insuficiența renală și hepatică (indicele creatininei plasmatice este mai mare de 50 mg / l);
 • maladii hemoragice suspectate, diateză hemoragică, tulburări ale sistemului hematopoiezei;
 • sarcina și alăptarea;
 • copii sub 16 ani (nu sunt disponibile informații de cercetare);
 • tratamentul durerii cronice cronice.

Există boli în care medicamentul este administrat cu prudență, pentru bunăstarea pacientului urmată de medic:

 • colecistită, colestază;
 • astm bronșic;
 • afectarea funcției renale cu un indice de creatinină plasmatică sub 50 mg / l;
 • hipertensiune arterială;
 • insuficiență cardiacă cronică;
 • hepatită în formă activă;
 • polipi în nas și gât;
 • lupus eritematos sistemic.

Interacțiunea cu alte dispozitive medicale

Precauții trebuie prescrise concomitent cu AINS, acidul acetilsalicilic, agenți de calciu, corticotropinei și etanol, ca și interacțiunea dintre aceste medicamente, în unele cazuri, duce la sângerări ale stomacului și intestinelor datorită apariției ulcerului pe pereții lor.

Administrarea simultană de paracetamol crește efectul substanțelor toxice asupra rinichilor, metotrexatul determină același efect asupra ficatului. Utilizarea simultană cu metotrexat este permisă, cu condiția ca aceasta din urmă să fie administrată în cele mai mici doze.

Probenicidul ajută la reducere distribuirea ketorolac și crește acumularea acestuia în plasma sanguină, în plus, în timp ce utilizarea Ketanov probenicid și tablete crește în timpul excreție. În același timp, clearance-ul litiului și metotrexatului este redus, ceea ce crește efectul toxic.

Utilizarea combinată a anticoagulantelor indirecte, trombolitice, cefoperazon, heparina, antiplachetar, tsefotetanom crește riscul de sângerare. Datorită scăderii producției de GHG în rinichi, efectul diureticelor și medicamentelor hipotensive este redus. Ajută la creșterea efectului analgezicelor opioide, motiv pentru care se recomandă reducerea ratei de absorbție.

Ajută la îmbunătățirea efectelor medicamentelor hipoglicemice și ale insulinei, astfel încât doza este redusă. Antacidele cu o aplicare comună care nu au efect asupra gradului de absorbție nu au. Agregarea trombocitelor este perturbată datorită interacțiunii cetone și valproatului în comun. Acumularea de nifedipină și verapamil în creșterile de sânge cu utilizare în comun în tratament.

Prin injecție intramusculară, medicamentul nu este amestecat cu sulfat de morfină, hidroxizină și prometazină, deoarece interacțiunea lor determină sedimentarea.

Condiții de depozitare și concediu

Ketanov sub formă de tablete și injecții în fiole este depozitat într-un loc închis și uscat, la temperaturi de până la 25 ° C. Termenul de valabilitate este de 2 ani. Medicamentul este eliberat în farmacii pe bază de rețetă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum funcționează ketamina cu durere de dinți?Cum funcționează ketamina cu durere de dinți?
Care este mai bine: injecții cu diclofenac sau mohvalis?Care este mai bine: injecții cu diclofenac sau mohvalis?
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Ce medicamente pentru durere pot să fac cu alăptarea?Ce medicamente pentru durere pot să fac cu alăptarea?
Lincomycin comprimate și nyxes: instrucțiuni pentru utilizarea în stomatologieLincomycin comprimate și nyxes: instrucțiuni pentru utilizarea în stomatologie
Rimadil pentru câini. Instrucțiuni de utilizareRimadil pentru câini. Instrucțiuni de utilizare
Lista comprimatelor analgezice ieftine: tipuri și numeLista comprimatelor analgezice ieftine: tipuri și nume
Tablete eficiente pentru resorbție și medicamente pentru tuse pentru adulțiTablete eficiente pentru resorbție și medicamente pentru tuse pentru adulți
Lista de analgezice puternice și sigure, tableteLista de analgezice puternice și sigure, tablete
Drotaverină comprimate: instrucțiuni de utilizareDrotaverină comprimate: instrucțiuni de utilizare
» » Utilizarea comprimatelor de ketamină și efectele secundare ale acestora
© 2021 amigdas.com