amigdas.com

Sifilis: primele semne și simptome

Cauzele sifilisuluiPrimele simptome ale sifilisului apar la 3-4 săptămâni după infectare. Acest timp are o perioadă de incubație, care, totuși, în anumite condiții poate fi redusă la câteva săptămâni sau, dimpotrivă, crește până la 6 luni. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea datorită faptului că pacientul, care încă nu știe despre infecție, ia orice medicamente antibacteriene.

Pale treponema, care au intrat în corpul uman, se comportă în secret. În analize, nu este vizibil până la sfârșitul perioadei de incubație, persoana nu se simte bine deloc. În același timp, persoana este deja purtătoarea infecției și poate infecta inconștient oamenii din jur.

Pentru propria lor siguranță, fiecare persoană ar trebui să cunoască semnele de sifilis și la prima suspiciune de infecție să caute imediat ajutor de la medici.

Simptome primare de sifilis

Care sunt semnele de sifilis?Un simptom clasic și ușor de recunoscut al sifilisului este sancrul. De fapt, acesta este primul semn al bolii.

Este un ulcer mic, cu muchii dure. De obicei, partea centrală a ulcerului sau site-ului de eroziune are culoarea carnei brute și eliberează în mod constant un lichid seros. Din această cauză, suprafața chancre este lăcuită.

Lichidul eliberat de suprafața ulcerului conține un număr mare de bacterii responsabile pentru dezvoltarea bolii. Ele se găsesc în secreții chiar și atunci când nu există încă nici un indiciu al unui treponem palid în sângele pacientului.

Fundamentul unui chancre solid este întotdeauna ferm. Marginile ulcerului sunt ușor ridicate. Durerea este absentă.

La persoanele infectate, sifilomul primar poate fi detectat nu numai pe organele genitale, ci de asemenea, în gură și în anus. Localizarea chancre depinde de tipul contactului sexual.

Durează doar câteva săptămâni și nu există nici o urmă de chancre greu. În unele cazuri, pe locul ulcerului rămâne o pată pigmentată. Toate simptomele bolii trec.

Practic, apariția unui ulcer la nivelul organelor genitale îi înspăimânță pe o persoană și imediat caută ajutor de la medici. Dar uneori pacientul ignoră această manifestare a sifilisului sau nu îl vede. De exemplu, la femei, chancroidul poate apărea pe colul uterin. De asemenea, este posibil ca pacientul, fără să știe, să trateze ușor sifilomul primar și să îl pată cu permanganat de potasiu, zelenka. Cu această abordare, el atinge - un ulcer se vindecă într-o lună, dar boala, în acest caz, intră în perioada secundară.

Soiuri de sifilom primar

Autodiagnosticarea bolii face dificilă sifilomul primar poate avea următoarele manifestări:

 • Edem inductiv. Este un sigiliu mare de culoare roz pal. Apare pe labia mare sau prepuțul. Spre deosebire de chancre clasice, compactarea se poate răspândi dincolo de limitele ulcerului sau eroziunii. În plus, dacă sifilomul primar clasic trece într-o lună, atunci umflarea indurației poate persista timp de 3 luni.
 • Felon. Acesta este un fel de sifilom ascuns sub patul unghiilor. În manifestările sale, cum sancrul este practic imposibil de distins de un răufăcător obișnuit: durere, umflarea degetelor, înroșirea și umflarea pielii în zona afectată. Acest chancre diferă de panaritiu cu termenii de vindecare - câteva săptămâni.
 • Amigdalei. Acest chancre se găsește pe amigdala. În acest caz, întreaga amigdală este afectată. Se transformă într-un mare sifilom primar, ceea ce face ca înghițirea să fie dureroasă și dificilă. De obicei, apariția amigdalei este însoțită de o creștere a temperaturii și o slăbiciune puternică. Adesea, pacientul simte dureri de cap severe, localizate în regiunea occipitală.
 • Chancre mixt. Este o combinație de sifilis primar moale și dur. Acest lucru se întâmplă cu o infecție paralelă cu diferite tipuri de treponema. Mai întâi apare un chancre moale, care după un timp devine ferm. Pentru sifilisul mixt, detectarea ulterioară este caracteristică în testele de laborator. În reacția Wassermann, sifilisul este detectat cu o întârziere de 3-4 luni în comparație cu chancreul obișnuit. De asemenea, semnele de sifilis secundar sunt întârziate.

În plus față de sifilis primar, primele semne de sifilis includ adenopatie. Dacă sifilomul primar apare în rect sau în colul uterin, boala rămâne neobservată. Desigur, ganglionii limfatici cresc, dar pentru că sunt ascunși într-un mic bazin, pacientul nu-l observă.

În cazul în care chancre apare în cavitatea bucală, atunci există o creștere a barbiei și a nodurilor submandibulare. Atunci când sifilisul apare pe deget, ganglionii limfatici sunt crescuți.

La bărbați, cu apariția chancrelui pe penis, se dezvoltă semnul distinctiv al sifilisului - limfadenita sifilitică. Este o condensare și o creștere a plexului limfatic la nivelul rădăcinii penisului.

Cu sifilis sunt remarcați următoarele varietăți de limfadenită:

 • Cum se determină tipul de sifilisBubo. O compactare mare și mobilă a ganglionului limfatic situat în imediata vecinătate a sifilomului primar. Poate fi localizat în gât, pe gât și sub braț.
 • Limfangită regională. Simptomul complicației este un ligament dens și dureros, care leagă sifilomul primar și ganglionul limfatic mărit.
 • Poliadenilare. Este o consolidare a tuturor ganglionilor limfatici. Apariția sa este un semn că boala trece în etapa secundară.

Primele simptome ale sifilisului secundar

Stadiul secundar al bolii se dezvoltă în 3 luni După infecție, în absența tratamentului adecvat. Primele semne ale sifilisului secundar sunt erupții care vin și intră în valuri. Este demn de remarcat faptul că erupțiile nu duc cu ea o mâncărime și, după dispariție, nu lasă urme.

Erupții cu sifilis secundar numit sifilis. Ele sunt destul de diverse, dar au multe în comun:

 • Ele sunt benigne în caracter și suferă complet de tratament.
 • Ele rămân pe piele timp de câteva săptămâni și nu determină o creștere a temperaturii corporale.
 • Diferite tipuri de sifilis apar în momente diferite.
 • Erupțiile nu provoacă mancarimi și nu provoacă senzații dureroase.

Există următoarele tipuri de sifilis:

 • Cum se manifestă sifilisul?Rujeolă. Este un punct roz de formă neregulată. Cel mai adesea apare pe laturile unei persoane.
 • Papule. Ele pot fi uscate și umede. Foarte des apar simultan cu roseola.
 • Erupții cutanate seboreice. Apare sub formă de cruste în zona de activitate a glandelor sebacee. Dacă o astfel de erupție apare pe cap de-a lungul marginii părului, atunci o astfel de manifestare se numește coroana lui Venus.
 • Erupție pustulară. Acestea sunt mai multe abcese, transformându-se rapid în răni. După vindecare, cicatricile rămân pe locul erupțiilor cutanate.
 • Pigment sifilis. Sunt pete albe pe piele. Cele mai multe ori apar pe gât și se numesc "colierul lui Venus".

Semnele de sifilis secundar sunt sifilis, pot apărea pe membranele mucoase și provoacă următoarele complicații:

 • Erupție cutanată eritematoasă. Sifilisul apare pe palatul moale și amigdalele.
 • Papule în gât. Papulele apar în gât. Uneori se îmbină, provocând apariția numeroaselor ulcere și eroziunii.
 • Amigdalită pustulară. Caracterizat prin formarea unui număr mare de pustule în gât.
 • Faringită. Apariția sifilisului în ligament poate duce la dispariția completă a vocii.

Uneori sifilis poate duce la alopecia pacientului. După tratament, părul de pe cap revine la normal.

Primele semne ale sifilisului terțiar

Stadiul terțiar al bolii se manifestă după câțiva ani, uneori chiar și după decenii după sifilisul secundar. În acest timp, treponema muta și încetinește treptat să distrugă corpul purtătorului.

Primele simptome ale sifilisului terțiar - Sifilis specific:

 • Tratamentul sifilisuluiSifilisul tuberculos. Este un sigiliu sub forma unei culori de burgundă bordo. De regulă, dealurile sunt situate separat, dar uneori se pot uni în ghirlande.
 • Sifilida hibridă. Această garnitură este dimensiunea unui ou porumbel sau o piuliță mare sub piele. Gunma se dezvoltă rapid și se transformă într-un ulcer, care, după vindecare, lasă o cicatrice mare. Fără tratament, guma nu durează câțiva ani.

Sifilida hibridă afectează frecvent membranele mucoase și duce la diferite deformări:

 • Guma din nas duce la distrugerea podului nasului, ceea ce provoacă o insuficiență nazală. De asemenea, un cer greu poate fi distrus, ceea ce face ca alimentele să fie aruncate în cavitatea nazală.
 • Gunma cerului moale îl face în continuare.
 • Grama limbii face ca vorbirea pacientului să fie vagă, deoarece organul devine inactiv.
 • Guma de faringe cauzează probleme cu mâncarea și înghițirea.

concluzie

Sifilisul apare la toți pacienții în moduri diferite. La unii pacienți, stadiile bolii se schimbă destul de repede, altele sunt întârziate și au simptome mai puțin pronunțate. Dar în orice caz cunoașterea primelor simptome ale bolii va identifica singură boala și va primi un tratament eficient în timp util. Beneficiul medicinii moderne vă permite să vindecați complet sifilisul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Scarlatina la un copil - cum este transmis, care este perioada de infectareScarlatina la un copil - cum este transmis, care este perioada de infectare
Meningita la copii: simptome și simptome timpuriiMeningita la copii: simptome și simptome timpurii
Gonoreea simptome, tratamentul unei boli la bărbațiGonoreea simptome, tratamentul unei boli la bărbați
Semne de rabie la pisici, diagnostic și prevenireSemne de rabie la pisici, diagnostic și prevenire
Varicela: câte zile are copilulVaricela: câte zile are copilul
Bolile venereologice la bărbați: simptome generale și specificeBolile venereologice la bărbați: simptome generale și specifice
Hepatita a, c, c și perioada lor de incubațieHepatita a, c, c și perioada lor de incubație
Simptomele bolilor cu transmitere sexualăSimptomele bolilor cu transmitere sexuală
Semne ale bolilor cu transmitere sexuală la bărbațiSemne ale bolilor cu transmitere sexuală la bărbați
Erupții cutanate sifilistice la bărbați: cauzele apariției, speciilor și fotografiilorErupții cutanate sifilistice la bărbați: cauzele apariției, speciilor și fotografiilor
» » Sifilis: primele semne și simptome
© 2021 amigdas.com