amigdas.com

Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere

Ceea ce Cirneco del Etna este renumit pentruCirneco del Etna este mai bine cunoscută ca ogorul sicilian - una dintre cele mai rare rase de câini din lume. Istoria originii speciei provine de acum mai bine de 2,5 mii de ani. Oamenii de știință sugerează că Cirneco del Etna sunt rude moderne ale celor mai vechi câini - câini egipteni.

Dar italienii categoric nu sunt de acord cu această afirmație. Ei își oferă teoria despre originea rasei, conform căreia ogoarele cresc în mod independent pe teritoriul insulei Sicilia cu un mileniu în urmă.

Dar în ciuda pe italienii ambițioși, în special, sicilienii, Cirneco del Etna, în conformitate cu cercetarea, dar de fapt au o asemănare colosală cu vechii câini egipteni spiriți. Care sunt singurele imagini ale acestor câini pe cele mai vechi fresce și basoreliefuri. Și, de asemenea, este posibil să se urmărească similitudinea reală a câinilor sicilieni, cu unul dintre zeii venerați ai Anticului Egipt - Anubis. Acest zeu a fost reprezentat de egipteni cu capul unui șacal cu tăiș ascuțit, din care provine câinii egipteni și presupușii câini Cirneco.

Prima menționare a borzoi de Cirneco datează din 1653. În cartea cercetătorului italian André Cirano "De Natura et solertia canum", se menționează existența reală a acestor câini pe teritoriul Siciliei.

Timp de mulți ani această rasă veche nu era cunoscută lumii. În timp ce, în 1934, baroneasa Agatha Castello, care era nebună în privința magnificului câinilor sicilieni, nu a hotărât să reînvie rasa și a organizat selecția câinilor - seria Etna.

Baroneasa a dat această cauză 26 de ani de viață, până la vârsta de 44 de ani a murit de cancer de piele. Sa intamplat in 1958. În același timp, ogheliștii sicilieni erau pe punctul de a degenera.

După un timp, medicul veterinar italian Francisco Skaldar, care a primit mai multe rase tribale de la canisa baronetei, a început din nou să revigoreze grațiosul Cirneco. Și datorită eforturilor unor fani indiferenți ai acestor câini, Cirneco del Etna a fost recunoscută oficial din 1989 înregistrat de Federația Cynologică Internațională și este selectat cu succes pe teritoriul multor țări ale lumii.

Caracterul și trăsăturile ogoarei siciliene

Descrierea câinului cirneco del etnaÎn ciuda calităților exceptionale de vânătoare, Cirneco del Etna are un caracter agreabil, afectiv și prietenos.

Ei se obisnuiesc repede la stăpânul său, simți subtil starea lui și asculta-l în toate. Proprietarii unei dispoziții jucăușă și activă, ca și alte rase de vânătoare, au nevoie de comunicare, de mișcare și de spațiu liber.

În ceea ce privește relațiile cu alți câini, ogorul sicilian este destul de flexibil și nu agresiv. Dar, cu străinii, se comportă cu prudență și neîncredere, datorită a ceea ce poate fi antrenat pentru un gardian excelent și un paznic.

Pentru câinele sicilian dă ușor. Singura regulă este că formarea ar trebui să aibă forma unui joc.

Caracteristica externă a Cirneco del Etna

La fel ca cele mai multe rase de vânătoare, oaia de siciliană - câine cu părul brun de mărime medie. Are un fizic rafinat, un grațios solid pentru a deveni.

Un bărbat adult cu o greutate corporală de până la 12 kilograme poate avea aproximativ 50 de centimetri într-un trunchi. În ceea ce privește femelele, acestea sunt puțin mai mici. Greutatea lor ajunge, de obicei, până la 10 kilograme, iar creșterea este de aproximativ 46 de centimetri.

Culoarea borzoi nu este diferită. Există un monofonic în întreaga paletă de roșu și maro, precum și un bicolor: alb-roșu sau roșu-alb.

Rasa modernă de oi - Cirneco este împărțit în două tipuri:

  • sud;
  • North.

Aceste două tipuri de rase sunt diferite în lungimea corpului și a membrelor.

Îngrijire pentru Cirneco del Etna

Cirneco del EtnaLa conținutul orestorului sicilian Este important să ne amintim că această rasă provine din țări calde și se teme de vreme rece. Prin urmare, tipul de viață al cuștii este absolut contraindicat. Camerele calde sunt mai potrivite pentru întreținerea sa. Pentru plimbări în timpul iernii sau la rece, ogorul sicilian trebuie să ofere îmbrăcăminte caldă impermeabilă:

Deoarece ogarul - Cirneco este o rasă de vânătoare, trebuie să se miște foarte mult. Optimă pentru întreținere este casa cu teritorii adiacente sau, cel puțin, proprietarul care conține o astfel de rasă, ar trebui să desfășoare un mod activ de viață.

De la plimbări suficiente depinde și apetitul câinelui. Proprietarii susțin că dacă câinele nu are apetit, atunci nu este suficient de obosit.

Vă mulțumim pentru lână scurtă, Cirneco del Etna nu are nevoie de îngrijire specială. Va fi suficient o dată pe săptămână pentru a curăța lâna din praf cu un prosop umed. Înotarea se efectuează după cum este necesar.

În ciuda faptului că oiștii sicilieni nu sunt potriviți pentru îngrijire, examinarea zilnică a organelor externe ale câinelui este necesară pentru a evita rănile:

  • Informații externe Cirneco del EtnaUrechile. Această rasă de câini este predispusă la inflamația urechilor și otitei. Prin urmare, procedura de examinare a urechilor ar trebui să fie zilnic.
  • Dinții și cavitatea bucală. Cu malnutriția, precum și în cazul dinților ciupiți, pot apărea pulpită și alte boli ale cavității bucale.
  • Ochii. Problemele siciliane cu oile nu sunt observate. Dar din cauza unui mod activ de viață, nisipul, semințele de iarbă și alți iritanți mici pot intra în ochii animalului. Prin urmare, dacă este necesar, ochii trebuie curățați cu un burete.
  • Gheare. Pentru a taia ghearele ogarului este necesar sa obisnuiesti de varsta catelusului. Dacă pierdeți punctul de antrenament, un câine adult poate protesta în orice mod posibil împotriva acestei proceduri și chiar mușcă.

Un tip adecvat de hrănire pentru oile de origine Cirneco va fi numai alimentele naturale și legumele crude. Atunci când alegeți carnea în dieta câinilor, merită să preferați carnea de iepure. În compoziția sa, iepurele are proteine, aminoacizi, fibre și alte substanțe esențiale pentru corpul Cirneco del Etna. Dacă este necesar, un iepure poate fi observată la carnea de pasăre fără carne dezosată sau carne de vită.

În dieta din copilărie trebuie să fie prezente legume crude. Acestea nu sunt doar o sursă naturală de fibre și vitamine, ci îndeplinesc și funcția de periere a dinților. Prin urmare, legumele brute din dietă ar trebui să fie predate din puppyhood.

Sănătatea și speranța de viață a oierului sicilian

Cum arată câinele ca o cirneco del etnaSpre deosebire de multe rase, care suferă de diverse boli genetice, Cirneco del Etna nu le este predispusă. Principalele boli pe care câinii din această rasă suferă sunt:

  • Răceli.
  • Boli ale urechilor.
  • Stretching musculare.
  • Accidentări din neglijență.

Durata medie de viață a unui bărbat este de 15 ani. Dar pentru aceasta, o condiție prealabilă este vaccinarea căței. Merită să ne amintim că această rasă este foarte susceptibilă la boli virale, comune în țara noastră.

Cirneco del Etna
Informații externe Cirneco del EtnaCreșterea câinelui Cirneco del EtnaStandarde de către ogarIstoricul originii raseiCirneco del Etna hrăneșteCirneco del EtnaCâini Cirneco del EtnaCum să aibă grijă de un câineDescrierea rasei cirneco del etna
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilorMalteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Furaj pentru câini: principalele linii de produseFuraj pentru câini: principalele linii de produse
Câine pentru câini: descrierea hranei, compoziției și scopuluiCâine pentru câini: descrierea hranei, compoziției și scopului
» » Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
© 2021 amigdas.com