amigdas.com

Hipoplazia smalțului dinților sugarilor: dinți ferniți

Episodul hipoplaziei și cauzele acesteiaPatruzeci la sută din populație are subdezvoltarea învelișului dintelui, care dăunează foarte mult aspectului dinților. Această afecțiune poate apărea atât pe dinți, cât și pe dinți molari. Dar ce este asta? Luați în considerare în detaliu. Hipoplazia este o afecțiune în care copiii nu formează smalț dintelui. Astfel, boala poate afecta laptele și dinții permanenți. Cel mai adesea afectate de distrugerea dinților copilului, deoarece au canale mai largi și mai scurte.

Descrierea problemei

distrugere laptele de dinți cu hiperplazie la copii poate să apară adânc în. Deoarece bacteriile ar trebui să facă cel mai mic mod de a dentina. Astfel, emaila subdezvoltată poate fi văzută. Dacă vă uitați bine, puteți vedea petele de culoare galbenă și maronie pe dinți. O înfrângere mai largă se va reflecta sub formă de caneluri sau gropi, care vor avea o culoare diferită de un dinte sănătos. Un copil se poate plânge de o senzație plăcută atunci când mănâncă alimente fierbinți sau reci.

Destul de des cariile sunt confundate cu hipoplazia smalțului. Dar, de fapt, acestea sunt diferite boli care "locuiesc" în vecinătate. Datorită faptului că învelișul superior al dintelui pătrunde adânc în interior, acesta are o formă grea. În afară de aceasta, pe lângă dentină, alte țesuturi dentare sunt afectate de carii. Astfel, există riscul ca copilul să aibă o mușcătură incorectă.

Cauzele hipoplaziei smalțului dinților

Dezvoltarea dinților, precum și patologia apare pe fila și mineralizare le. Prin urmare, motivul ar trebui să fie căutat într-o sarcină actuală. Dinții permanenți se formează în perioada de optsprezece luni. Acest proces are loc înainte de a fi înlocuit cu produse lactate. Cauza bolii în acest caz poate deveni o infecție a unui copil, precum și o întrerupere a creierului. Probleme asociate cu tractul gastrointestinal în primele șase luni de la naștere.

Există mai multe perioade și factori de la concepție la vârsta de un an și jumătate, când fiecare interval de timp poate provoca boala.

Perioada embrionară. În timpul dezvoltării fetale, formarea smalțului dinților poate afecta diferite factori. Pentru ei este posibil să poarte.

 • Boala virală și infecția cu bacterii. Poate fi rubeola, toxoplasmoza, gripa si multe alte boli, la care exista o predispozitie genetica. În plus, printre alte boli poate fi toxoplasmoza, ARVI sau gripa.
 • Boala de bruxăPredispoziția genetică.
 • Cu exacerbări la mama bolilor cronice.
 • Toxicoza și gestoza.
 • Influența substanțelor chimice și sintetice, inclusiv a alcoolului și a drogurilor. Printre altele, unele medicamente.
 • Alimentația neregulată a unei femei însărcinate, precum și o dietă slabă, care duce la deficit de vitamine și lipsa de minerale.

Există factori care pot provoca hipoplazie:

 • naștere precoce;
 • leziuni la nastere ale copilului;
 • probleme ginecologice la mamă.

Perioada postpartum este determinată de următoarele negativ impacturi. Următoarele ar trebui să le fie atribuite:

 • Tulburări cardiovasculareboala hemoliticului nou-născut;
 • probleme cu mama cu lactație;
 • defectele sistemului cardiovascular de etiologie congenitală.

Copiii sub un an și jumătate pot avea alte cauze de subțiere a smalțului, inclusiv anumiți factori, și anume:

 • malnutriția copilului;
 • diverse boli ale organelor interne;
 • ereditare;
 • anemie cu deficit de fier în sânge.

Încălcarea integrității dinților sau a rudimentelor acestora poate duce la formarea de diverse boli, inclusiv parodontita, pulpita și leziunile infecțioase. Mai rar, pot fi leziuni traumatice. boli alergice severe. În plus, efectele luării de medicamente pot deveni consumul excesiv de fluor în organism.

Bolilor în mod constant progresează. Prin urmare, primele simptome sunt aproape invizibile. Dar, ulterior, fără tratament, majoritatea dinților pot fi afectați, ceea ce va afecta straturile profunde și nu va duce numai la senzații dureroase, ci și la ruinarea danturii.

Hypoplasia smalțului dinților din lapte

Copil prematuriGrupul de risc pentru dezvoltarea unei astfel de boli dentare grave include copiii, în organism, care au prezentat schimbări în prima lună de viață. Specialiștii subliniază faptul că riscul crescut de dezvoltare a patologiei este dinții de lapte. Astfel, embrionul este expus la risc de la 22 săptămâni până la 32 de săptămâni.

În această perioadă, în corp se manifestă procese de dezvoltare intensivă, care se exprimă în formarea incisivilor, precum și a caninilor. Medicina poate reduce semnificativ procesul mortalității embrionare. Nou-născuții salvați au adesea o patologie de acoperire cu email subțire.

Hypoplasia dinților: patologia dinților permanenți

Când se dezvoltă hipoplazia pentru a patra lună de viață a bebelușului, pot exista tulburări în procesele metabolice care sunt responsabile pentru mineralizarea și formarea dinților. Acest grup poate include copiii care au transferat următoarele boală:

 1. Bolile infecțioase.
 2. Prezența tetaniei este un atac convulsiv, care se datorează metabolismului calciului.
 3. Aetania - convulsii convulsive, care sunt cauzate de încălcări ale metabolismului calciului.
 4. Ricketismul este o boală cauzată de insuficiența mineralizării țesuturilor osoase.
 5. Cu probleme ale tractului gastro-intestinal.
 6. Cu o defalcare a sistemului endocrin.
 7. Dystrofie, prezența sifilisului congenital sau dispepsia toxică.

În copilărie (până la un an și jumătate), apare hipoplazia cazul:

 1. Nutriție neechilibrată.
 2. Diatza la copilPrezența parodontitei pulpite.
 3. Alergie și diateză cu un curs ușor de boală.
 4. Anemie de deficit de fier.
 5. Prezența bolilor infecțioase și cronice.
 6. Infecția și prezența traumelor la unitățile dentare.
 7. Ereditatea.
 8. Apă potabilă frecventă.

Diagnosticul hipoplaziei dentare

La marginile incisivilor centrali, se formează o boală care, este format a patra lună a vieții copilului. La copiii în vârstă mai înaintată, se formează colții și alți doi incisivi. Localizarea acestui proces se dezvăluie pe marginile tăietoare ale dinților. Al șaselea și dintele central prezintă un defect în mijlocul dintelui. Astfel, este cauzată de jumătate din coroana formată a tăietorului.

Hipoplazia locală și sistemică a smalțului dinților

Medicii disting trei grade de dezvoltare clinică a hipoplaziei. Pentru ei este necesar să poarte: un grad slab, la care se schimbă numai culoarea. Gradul mediu la care poate să apară subdezvoltarea smalțului. Forma grea, care lipsește complet cu un strat de email. Pentru a înțelege simptomatologia, luați în considerare fiecare dintre aceste formulare în detaliu.

 1. Puțin exprimată patologie, la care pe suprafața smalțului se pot observa pete de alb sau galben. Au limite clare. Și, de asemenea, pot avea un aranjament simetric și o valoare. Adesea, o astfel de leziune apare pe suprafața coroanei dentare din față. Copilul în acest moment nu simte un sentiment de disconfort. Locurile nu apar în nici un fel. Pe raze X, modificările nu vor fi determinate.
 2. Gradul mediu de hipoplaziecentral gradul bolii este exprimat în tulburări severe în formarea țesuturilor tari ale dintelui. În acest context, vor apărea pete, caneluri, valuri de acoperire cu email. În acest proces este necesar să se poarte o formă punctuală a bolii. Punctele pot fi formate la un nivel arbitrar al unităților dentare. Când inspecția vizuală va fi determinată de rolele minore, care sunt combinate cu zone sănătoase de smalț. Patologia poate fi, de asemenea, manifestată sub formă de caneluri.
 3. Forma grea poate fi dezvoltată pe o coroană dentară în legătură cu lipsa de stratul de email. Examinarea vizuală a dinților prezintă zone cu absența completă a stratului de email. Aceasta implică o reacție dureroasă și un efect asupra diferitelor stimuli ai dinților.

Hipoplazia: varietăți

Boala hipoplaziei este caracterizată ca o patologie a dinților. Prin urmare, experții au subliniat câteva sub pretextul acestei afecțiuni.

 • Dinții lui Getschinson. Caracterizat prin smalț subdezvoltat cu modificări în forma incisivilor. Incizorii din centrul maxilarului superior pot fi schimbati. În plus, din gâtul dintelui rămâne o margine de tăiere, care iese mai puțin în diametru.
 • Dinții lui Fournier. Caracterizat de forma, care a fost descrisă mai sus, dar fără o nișă semilunară. Unele surse se bazează pe faptul că această patologie apare cel mai frecvent la pacienții cu sifilis.
 • Dinții lui Pfluger. Se caracterizează prin subdezvoltarea smalțului și se determină cu forma conică a primilor molari. În același timp, dinții sunt afectați și diferă prin subdezvoltarea tuberculilor.

Hipoplazia locală poate fi declanșată de o varietate de tulburări în formarea dinților molari la un copil. În acest caz, se observă un proces inflamator la locul germenului dinților. Și, de asemenea, în cazul în care foliculul a suferit o traumă mecanică.

Poate că hipoplazia locală se manifestă sub formă de pete de diferite culori. Se pot arăta gropi de punct care se împrăștie pe suprafața coroanei dentare. De regulă, această boală este, cel mai adesea, supusă la premolari - acesta este al patrulea dinți din centru.

Tratamentul hipoplaziei smalțului

Modernizarea îngrijirii medicale pentru hipoplazie are o imensă valoare nu numai estetică, ci și o natură psihologică. Astfel, ea ajută eliminarea stărilor emoționale nedorite. Intervenția medicală va depinde în mod direct de procesul patologic propriu-zis.

Dacă pacientul are pete albe unice, atunci tratamentul nu este efectuat, dar dacă aceste pete sunt localizate pe suprafața vestibulară. În același timp, ele vor fi vizibile atunci când vorbesc sau zâmbesc, necesită o eliminare urgentă.

La stomatolog la recepțieDentiștii oferă de multe ori umplere email. Există următoarele direcții: depresiuni punctuale, intercepții și altele. Defectele sunt eliminate prin materiale moderne de umplere. Modificările pronunțate sunt observate cu hipoplazia smalțului și a dentinei. În plus, ele servesc ca indicație pentru tratamentul ortopedic.

Ca măsură preventivă, se recomandă numai prevenirea formării bolilor sistemice. Pentru aceasta este necesar nu numai monitorizarea cavității orale și efectuarea igienei zilnice. Dar, de asemenea, pentru a monitoriza starea de sănătate în general. Întrucât problemele dentare, de cele mai multe ori, nu ocupă primul rol, ci doar însoțesc bolile organelor interne. Pentru a evita consecințele negative, se recomandă să nu întârzieți contactarea medicului dentist pentru ajutor. În timpul detectării hipoplaziei smalțului, se pot evita o serie de probleme grave, inclusiv intervențiile chirurgicale.

Îngrijirea dentară adecvată vă va permite mult timp să păstrați smalțul, guma și cel mai important - dinții care sunt necesari oamenilor pentru funcțiile de bază.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când apar dinții indigeni la copii?Când apar dinții indigeni la copii?
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminarePlaca neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Pete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copiiPete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copii
Clasificarea plăcii și îndepărtarea acesteiaClasificarea plăcii și îndepărtarea acesteia
Câți dinți la un adultCâți dinți la un adult
Când își pierd copiii dinții și ce ar trebui să facă după ce vor cădea?Când își pierd copiii dinții și ce ar trebui să facă după ce vor cădea?
» » Hipoplazia smalțului dinților sugarilor: dinți ferniți
© 2021 amigdas.com