amigdas.com

Caracteristicile pointerului câinilor de rasă, caracteristici ale întreținerii și îngrijirii

Indiciu de câineMulți dintre aceștia sunt cunoscuți pentru câinii cu părul neted, cu ochi expresivi, gât subțire, cap mare, urechi moi și nări. Acestea sunt pointerii englezi, caracteristica distincta a acestora fiind intotdeauna coada stransa. Rasa este deosebită de o mare pasiune pentru vânătoare și prietenos caracter

. Animalele de companie sunt rezistente, rațional construite și repede supuse învățării. Cei care iubesc vânătoarea, pointerul nu va dezamăgi niciodată, deoarece este capabil să miroase jocul, să îl arate proprietarului și apoi să îl găsească rapid.

Caracteristicile rasei

Pointerul englez este destinat vânării plate, este capabil să se concentreze asupra muncii, se caracterizează prin rezistență, muscularitate, grație și ritm ușor.

Rasa standard:

 1. puternic musculatură, oasele puternice și construcția uscată. Pielea corpului este înfundată.
 2. Pe un bot puternic și lung este un nas cu spate dreptunghiular adânc. Acoperiți ușor buza inferioară a maxilarului inferior, care se potrivește bine cu pielea. Nu au falduri, dar sunt rotunjite din lateral.
 3. proporțională Capul uscat al corpului are un craniu destul de larg alungit, pe care se află o cavitate notabilă între ochi. Maxilarul este puternic, pomeții nu pătrund. Mongol occipital bine dezvoltat. Trecerea de la bot până la frunte este clar pronunțată.
 4. Tipuri de ochi mari, nu prea rotunde, pot fi maro deschis sau maro inchis. Pleoapele uscate sunt aproape de ele strâns.
 5. Urechile subțiri înclinate la capete sunt ascuțite, se potrivesc strâns cu capul și ușor închideți maxilarul inferior. Ele sunt situate mai aproape de nivelul maxilarului la nivelul ochilor.
 6. Foarfece pentru foarfece. dantură puternic, alb și mare.
 7. ac indicatorPointerul englez se distinge printr-un umăr înclinat, care este foarte important pentru un cantar. Lame lungi presate strâns pe spate. Puțina puternică este mulțumită de musculatură.
 8. Gâtul muscular uscat, moderat, lung, este ridicat.
 9. Spatele puternic de la greaban la crupa are o panta usoara.
 10. Pieptul este situat la nivelul genunchilor.
 11. Somnul ușor convex și puternic are o lungime medie.
 12. Indicatorii au un stomac ascuns și o crupă înclinată moderat.
 13. Coada dreaptă este destul de ridicată, care este îngustată spre capăt și densă la bază.
 14. în puternic și picioarele puternice ale membrelor posterioare bine dezvoltate și coapsele, unghiul articulației genunchiului este destul de pronunțat. Membrele sunt situate în spatele tuberculilor sciatici.
 15. Lamele drepte, musculare și lungi paralele sunt plasate sub corp. Coatele sunt îndreptate înapoi și presate împotriva corpului.
 16. Picioarele ovale pointerovene englezești și degetele lungi bine presate cu tampoane groase.
 17. Culoarea blanii poate fi albă cu pete negre, maro închis, portocaliu sau galben. Costumul este tricolor, piebald sau monofonic.

Rasa are un tip sexual pronunțat. Bărbații sunt mai puternici, mai mușchi și mai mari decât cățelele.

Indiciu despre vânătoarePointerul englez se distinge prin mișcări grațioase, netede și o puternică împingere a picioarelor posterioare. În timpul vânătoare Câinele are un înalt înalt și ușor coboară sau trage coada. Când alerga, capul este ridicat, gâtul este tensionat, linia din spate este dreaptă, coada se întoarce în timp cu mișcarea, nările sunt larg deschise.

Este necesar doar să începeți procesul de vânătoare sau să vă interesați animalul, cum se va schimba instantaneu. Privirea lui va fi arsă, iar mișcările vor fi dexterose și ascuțite.

Caracterul pointerului englez

Acasă, câinii sunt calm și flegmatici. Dar, în același timp, sunt ușor instruiți în abilitățile de vânătoare și au dezvoltat inteligența. În procesul de selecție cultivat proprietățile animalelor să se străduiască pentru victorie, astfel încât indicatorul de câine din sânge are un sentiment de competiție și de calități de conducere.

Cu o educație adecvată, animalul de companie se va strădui să se dezvolte fizic și intelectual. El este întotdeauna dedicat proprietarului și captează sensibil starea lui de spirit, astfel încât, atunci când nu este necesar, el nu se plictisește.

În timpul vânătorii, câinele poate arăta agresiune, dar acasă nu se pune problema. Pointerul are rezistență, ascultare, încredere în sine, dar în același timp este puțin superficial și independent. Instinctul de gardă din această rasă este absent, prin urmare este inutil să le folosiți ca gardieni.

Pointerul englez va deveni un prieten pentru toți membrii familiei și va executa comenzile lor. El este capabil să se întâlnească în aceeași casă cu alte animale de companie, cu toate acestea, el poate arăta agresiune față de pisică dacă acuză sau încearcă să o domine. Nu este necesar să păstrați pointer și păsări în aceeași casă, care sunt pentru prada câinilor.

Copil și câine în casăAnimalul de companie va trata bine copiii și va tolera jocurile și hărțuirea lor. În unele cazuri, el poate deveni bona pentru copil. El nu va tolera bine singurătate, astfel încât, de la o vârstă fragedă, catelul ar trebui învățat să rămână singur acasă.

Câinele va saluta prietenii și cunoștințele proprietarului într-un mod prietenos, dar nu va acorda atenție străinilor. Animalele din această rasă au foarte puțină agresiune, astfel încât nu vor intra niciodată în luptă. De aceea, în momentul pericolului, animalul de companie ar putea să stea în picioare pentru sine și pentru proprietar, este necesar să treacă un curs de pregătire specială și să crească garda de pază.

Câinele pointerului are un instinct bine dezvoltat de vânător, deci nu este recomandat să începeți o astfel de rasă care nu este legată de vânătoare. Absența activității fizice și a modului de viață inactiv slab va afecta dezvoltarea fizică și emoțională a animalului de companie.

Educație și formare

În ciuda faptului că câinele are un talent de vânătoare înnăscut, trebuie să fie antrenat din puppyhood. Este necesar ca animalele de companie să fie gestionate.

Cum să instruiți un indicatorPuppies cu două luni vârstă ar trebui să poată face un rack. Atunci când alegeți un animal de companie, puteți verifica acest lucru prin atașarea unui halo de la pene de păsări la tijă. "Extracția" trebuie să fie condusă înainte de bebelușul care trebuie să înghețe. Dacă el ia momeala, înseamnă că el nu o va da proprietarului, iar reacția catelului este primitivă. Dacă câinele nu are o poziție congenitală, atunci este inutil să-l antrenezi pentru vânătoare.

Pointerii nu au blană groasă, ceea ce este foarte rău pentru vânătoarea de iarnă și când trec păduchi spinoase sau tufiș gros.

Pentru catelus, un timpuriu socializare. Dacă copilul nu este obișnuit cu mediul și cu comunicarea, câinele adult va fi frică de străini și zgomote pe stradă, va deveni timid și timid.

Rasa este ușor de antrenat. Copii își amintesc repede echipa și le îndeplinesc de bună voie. În același timp, nu este recomandat să strigi la animalul de companie și să-l aduceți prin metode dure. Pointerul poate deteriora caracterul. Instruirea ar trebui să se desfășoare ușor, dar persistent.

Bolile câinelui

Rasa este notabilă pentru sănătate, dar cu conținut greșit, creșterea, îngrijirea medicală și alți factori externi se pot îmbolnăvi. Cel mai adesea indicatorii suferă de următoarele boli:

 • La recepția unui medic veterinarcheratita superficială cronică;
 • atrofia retiniană progresivă;
 • displazia corneei ochiului;
 • surditate;
 • cataracta;
 • epilepsie;
 • boli de piele;
 • artrita;
 • sold displazie.

Caracteristici de îngrijire pentru câine pointer

Îngrijirea pentru rasa cu părul moale este simplă și consumatoare de timp. Câinelui sa simțit bine, a fost îngrijit și nu a rănit, este necesar:

 1. De două ori pe săptămână pieptene Lana cu ajutorul țesăturii brute, mănușilor speciale sau periilor cu păr natural. Mutting la pointer este ușor. De obicei, este sezonier, dar păstrarea unui câine într-o cameră cu aer uscat se poate de anul trecut.
 2. Rasa este predispusă la diferite boli de piele, astfel încât pielea trebuie inspectată în mod regulat pentru tăieturi, răniri și deteriorări. Este necesar să se efectueze o inspecție după vânătoare sau mers pe jos în pădure. Dacă observați peeling, roșeață sau alte modificări de pe piele, contactați medicul veterinar.
 3. În timp ce mersul în natură, un animal poate ridica acarianul sau alt parazit. Pentru a preveni aceasta in primavara si vara, trebuie tratata cu medicamente antiparazitare speciale.
 4. Scoateți pointerul când se murdărește, deoarece lâna rigidă și netedă se poate curăța.
 5. La fiecare două săptămâni, urechile lungi ale câinelui sunt șterse cu o cârpă înmuiată în apă. Nu ar trebui să cedeze un miros neplăcut. Dacă există sulf, atunci ar trebui eliminat.
 6. Pesti de acarieniO dată pe săptămână ochii spălat preparare de ceai, pre-umezită cu o cârpă curată sau tifon. Un câine sănătos trebuie să aibă ochi strălucitori și curate.
 7. După mers, trebuie să examinați labele. Odată pe lună, ghearele sunt tăiate cu o clemă specială. O atenție deosebită se acordă labelor din față, unde se află degetul profitabil.
 8. Puii trebuie să fie vaccinați, ceea ce va împiedica apariția diferitelor boli.
 9. Rasa are nevoie de exerciții fizice, pentru care este necesar să meargă cu un animal de companie de două ori pe zi timp de două ore. În timpul plimbărilor cu câinele ar trebui să fie jucat și ascuți abilitățile ei. Indicatorii sunt excelenți însoțitori pentru sport, rulouri și ciclism, jogging.

Păstrați rasa este cea mai bună într-o casă privată, astfel încât animalul de companie să poată alerga în jurul curții și să rămână întotdeauna în formă excelentă.

Indicii de hrănire

Din alimentația corectă depinde sănătatea câinelui, strălucirea părului, bunăstarea și caracterul. prin urmare rație ar trebui să fie echilibrate și produse de înaltă calitate. Animale de companie trebuie să primească în fiecare zi cantitatea necesară de proteine, grăsimi, carbohidrați, săruri minerale și vitamine.

Mulți crescători preferă să hrănească animalele cu alimente gata preparate, deoarece trebuie pregătită mâncarea de casă, ceea ce durează mult. În plus, dietele selectate în mod necorespunzător din produsele naturale pot duce la dezechilibrul nutrienților. Mâncărurile gata sunt mai bune pentru a alege clasa premium, care sunt produse din produse de calitate și au toate vitaminele și mineralele necesare pentru câini.

Din produsele naturale ale unui pointer englez hrană:

 • Ouă de pui - rație de pointerovcarne (carne de vită cu un conținut scăzut de grăsimi, pui sau miel);
 • produse secundare fierte - de două ori pe săptămână;
 • de pește de mare fiert, de două ori pe săptămână, în loc de carne;
 • porridge fiert (fulgi de ovăz, orez sau hrișcă);
 • ca fibre, legume sau fructe care pot fi amestecate cu produse mai atractive pentru câine;
 • lapte acru și ouă fierte - de cinci ori pe săptămână.

Friptură de companie este mai bine să nu dea, deoarece organismul digerat-o prost. Din produsele din lapte acru poți să dai chefir cu conținut scăzut de grăsime, brânză de vaci, iaurt, matzoni.

categoric este interzis dați dulciuri Pointer, alimente ascuțite și grase, alimente de pe masă. Nu puteți hrăni pește cu oase mici, cârnați, carne de porc, oase tubulare, produse de patiserie.

În dieta produselor naturale ar trebui să includă suplimente minerale și vitamine, concepute special pentru câini.

Puii sunt hrăniți de cinci până la șase ori pe zi. Pentru un câine adult mai vechi de un an, sunt suficiente două mese. Animale de companie trebuie să fie întotdeauna în stare proaspătă și curată băut apă.

Pointerii englezi sunt indispensabili pentru vânători, pe care îi vor ajuta să caute și să aducă pradă. Ei vor iubi toti membrii familiei si vor deveni un excelent prieten pentru toata lumea. Dar dacă nu conduceți un stil de viață activ sau sunteți departe de casă de mult timp, atunci este mai bine să refuzați un astfel de câine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Până la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologicăPână la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologică
Dachshund Dachshund: întreținere și îngrijireDachshund Dachshund: întreținere și îngrijire
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Dog breed Mastiff englez - descrierea aspectului si caracteruluiDog breed Mastiff englez - descrierea aspectului si caracterului
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Câini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografiiCâini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografii
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
» » Caracteristicile pointerului câinilor de rasă, caracteristici ale întreținerii și îngrijirii
© 2021 amigdas.com