amigdas.com

Cauzele salivării crescute la adult

Saliva și funcțiile acesteiaSaliva este un lichid clar format de mai multe glande în colțurile gurii. Saliva este o parte importantă a unui corp sănătos. Se compune în principal din apă. Dar saliva conține, de asemenea, substanțe importante pe care corpul dumneavoastră trebuie să le digeră și să vă mențină dinții puternici.

Saliva salivă

Saliva este importantă deoarece:

 • ține gura umedă;
 • ajuta la mestecare, gust si inghitire;
 • lupta cu microbii în gură și previne respirația urâtă;
 • conține proteine ​​și minerale care protejează smalțul dintelui și previne cariile dentare și boala gingiilor.

Saliva crescută: cauze

Salivarea abundentă se formează în timpul mestecării. Cu cât mestecați mai mult, cu atât mai mult saliva se formează. Glandele care secretă saliva se numesc glande salivare. Glandele salivare sunt situate în interiorul fiecărui obraj, în partea de jos a gurii sub limbă și lângă dinții din față ai maxilarului.

GlandeleExistă șase glande salivare principale și multe mici. Saliva se deplasează prin tubule, numite conducte salivare.

De regulă, o persoană adultă formează în fiecare zi până la doi litri de salivă. Cel mai puternic flux de saliva se formează în după-amiaza, iar în timpul somnului este cel mai mic.

De cele mai multe ori, o cantitate atât de mare de lichid în gură rămâne neobservată datorită constantei înghițire. Boli ale glandelor salivare sau alte patologii medicale care împiedică înghițirea frecventă pot cauza cantități excesive de saliva în gură. Salivarea excesivă se numește hipersalivare și poate rezulta dintr-o varietate de cauze.

Hipersalivarea intensă poate apărea în orele de dimineață, de obicei după trezire, deci este important să se identifice corect cauzele salivării excesive. Detectarea în timp util a problemei contribuie la un tratament corect și competent.

cauze creșterea salivării asociată cu factori non-medicali, denumită de obicei vizibilitate slabă, deficiență de miros și degustare de alimente. Alți factori pot include sentimente de anxietate severă sau nervozitate, senzații tactile de obiecte netede în gură, procesul de mestecare, sarcină.

Din motive medicale hipersalivatie pot fi legate de probleme dentare, rezultatele protezare, bruxism, traumatisme, articulațiilor temporomandibulare, durere la nivelul gurii. De asemenea, bolile și tulburările nervoase pot provoca o producție abundentă de saliva, în special nervul facial.

Gastrita și tratamentul acesteiahyperptyalism poate avea loc cu reflux gastroesofagian, esofagita infectie, inflamatie, gastrita, sifilis a tractului respirator superior, rabie. În plus, în caz de otrăvire, organismul poate reacționa în diferite moduri, inclusiv producția excesivă de saliva. Salivarea abundentă poate apărea datorită otrăvirii cu metale, de exemplu, cu mercur și arsen. Pe lângă otrăvirea cu reptile, după mușcăturile unor specii de insecte, otrăvirea cu ciuperci otrăvitoare.

Utilizarea anumitor medicamente și medicamente prescrise poate stimula supraproducția saliva la adulți. Acestea includ medicamente clasificate ca betadine, colinergice, psihoactive și narcotice.

Expunerea la toxine

Efectele pesticidelor și toxinelor puternice, inclusiv insecticidele și mercurul, pot afecta negativ organismul. Unul dintre efectele secundare ale acestui efect este hipersalivația.

Utilizarea medicamentelor

Utilizarea de droguri cum ar fi „Clozapină“, utilizat pentru tratarea demenței, poate provoca salivare anormală și poate duce la slăbire.

Leziuni ale nervilor

Persoanele care suferă de boli Parkinson sau a unor afecțiuni similare care duc la afectarea nervilor, se poate produce salivare și salivare crescută în gură.

sarcină

Femeile gravide sunt predispuse la salivare excesivă, potrivit clinicilor.

Saliva este un produs secundar important implicat în procesul digestiv. Saliva precum grăsimea este implicată în înghițire și, de asemenea, protejează împotriva cariilor și a bolii gingiilor. În medie, putem conta pe producția de 1 până la 2 litri de salivă pe zi.

Reacții home pentru tratamentul hipersalivației

Când avem saliva excesivă în timpul neliniște, sau în timp ce ne bucurăm de cel mai bun desert pe care l-am gustat vreodată. Aceasta este de obicei temporară și nu necesită tratament. În acele cazuri în care aveți salivație cronică, există remedii naturale pe care le puteți încerca acasă pentru a trata hipersalivația.

1 scorțișoară

Scorțișoară de la salivare crescutăscorțișoară reduce numărul numărul de paraziți și bacterii din gură, ceea ce duce la o scădere a salivării. Băuturile de scorțișoară, cum ar fi ceaiul în fiecare zi, sunt cele mai bune. Poți să faci ceai folosind bastoane de scorțișoară zdrobite. Apoi adăugați miere la gust.

2 garoafe

Sunt folosite garoafele calmează-te nervii și unele glande în corpul uman. Aceasta include glandele salivare, care pot avea secreție excesivă, ceea ce duce la o salivare crescută. Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale cuișoarelor vor fi îndreptate împotriva microorganismelor dăunătoare.

Doar adăugați un mic cățeluș în apă caldă sau în ceai zilnic pentru tratament. De asemenea, puteți mesteca cuișoare de trei până la cinci ori pe zi pentru tratamentul salivării excesive.

3 Kefir

Kefirul este recomandat ca parte a alimentației zilnice pentru a vă ajuta digestie, care începe cu saliva. Bea o cana de iaurt sau kefir după ce mănâncă.

4 Ghimbir

Ghimbirul este una dintre cele mai eficiente metode de tratare a hipersalivării. ghimbir reduce numărul cantitatea de saliva produsă și funcționează ca o substanță antiinflamatoare.

Puteți face ceai de ghimbir cu ajutorul apei calde și rădăcină de ghimbir. Pentru un tratament mai direct, puneți o bucată de ghimbir proaspăt în gură și plecați câteva minute. Repetați zilnic pentru cele mai bune rezultate.

5 Mentă

Mentă frunzeSaliva excesivă poate avea lateral efect sub formă de respirație urâtă. Menta vă va ajuta să luptați împotriva acestei situații dificile și, de asemenea, să eliminați rapid saliva excesivă, prevenind producția ulterioară.

Trebuie doar să țineți frunzele proaspete, curate de menta în gură timp de câteva minute. Repetați acest tratament de mai multe ori pe zi.

6 Ardei negru

Creați un amestec uscat de ingrediente și adăugați-le la produsele alimentare control salivație. Se amestecă 100 mg de piper negru, praf de ghimbir uscat și ardei iute. Amestecul are o durată de valabilitate nelimitată, deci adecvată pentru utilizare repetată.

Puteți amesteca două sau trei amestecuri de ciupituri cu o linguriță de miere și o puteți mânca de două ori pe zi. Puteți adăuga un amestec uscat la iaurt sau kefir.

7 Rădăcina lui Kutki

Această rădăcină de plante medicinale este folosită pentru control atât producția cât și cantitatea de saliva din gură. Utilizați-l, adăugând la ceai.

8 Frunze de Nyima

Utilizați frunze sau cornee pentru a reduce salivarea și pentru a trata hipersalivația.

9 frunze de Fern

ferigăFoarte cunoscut metode tratamentul hipersalivării frunzelor de ferigi. Frunzele acestei plante antice sunt considerate cel mai bun remediu natural pentru tratamentul salivării excesive. Producem o cantitate excesivă de saliva, consumând alimente dulci, sărate și acide. Fern, la rândul său, are componente astringente pentru a contracara această reacție. Poate trata orice inflamație și iritație în gură și gât care provoacă sângerare.

Din când în când, s-ar putea să prezentăm o salivare excesivă. Poate că acest lucru se datorează unuia dintre factorii externi. De exemplu, mâncați ceva dulce sau un efect secundar al medicamentului. De obicei, salivarea excesivă poate necesita tratament. Dacă suferiți de hipersalivare cronică, vă recomandăm să discutați cu medicul dumneavoastră.

Există situații în care glandele salivare produc saliva prea mică, ceea ce duce la uscăciune în gură. Principalele motive sunt:

 • boli cum ar fi HIV / SIDA, sindromul Sjogren, diabetul zaharat și boala Parkinson;
 • inflamația glandelor salivare duce la obstrucția conductelor salivare;
 • chimioterapie și radioterapie;
 • deshidratare;
 • sarcinile fizice (alergare, lupte etc.);
 • fumat tigari.

Sute de medicamente utilizate frecvent cauzează gura uscată:

 • antihistaminice;
 • medicamente pentru a normaliza tensiunea arterială;
 • supresoare de apetit;
 • unele tipuri de medicamente pentru tensiunea arterială;
 • majoritatea antidepresivelor;
 • unele medicamente pentru durere (analgezice).

Întrebați întotdeauna medicul dumneavoastră despre efectele secundare care pot apărea la administrarea de medicamente. Cauzele salivării crescute. Orice adult, fie că este o femeie sau un bărbat, ar trebui să vadă un medic cu hipersalivare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este salivarea, cauzele și consecințele încălcării saleCe este salivarea, cauzele și consecințele încălcării sale
De ce este un miros acru din gurăDe ce este un miros acru din gură
De ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentulDe ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentul
Cum se trateaza cheilita pe buzele adultilor si copiilorCum se trateaza cheilita pe buzele adultilor si copiilor
Cum să scapi de mirosul din gură?Cum să scapi de mirosul din gură?
Structura stomacului vaginului în sistemul digestivStructura stomacului vaginului în sistemul digestiv
Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminarePlaca neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
Structura și funcția cavității bucaleStructura și funcția cavității bucale
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Jurnal de dinți la copiiJurnal de dinți la copii
» » Cauzele salivării crescute la adult
© 2021 amigdas.com