amigdas.com

"Chiktonik": instrucțiuni de utilizare pentru păsări, descrierea preparatului

Prepararea pasarilorFiecare agricultor care reproduce puii de broileri, constată că sănătatea animalelor trebuie monitorizată în mod necesar. Un fenomen neplăcut sunt bolile și moartea puiilor tineri. Acest lucru poate afecta situația financiară a fermierului de păsări.

Pentru a se asigura că păsările au devenit puternice și sănătoase, este imposibil să se facă fără măsuri preventive. Dintre medicamentele existente, soluțiile pentru administrarea orală sunt izolate. Acesta oferă un supliment de furaj care îmbogățește hrana pentru animale cu diferite substanțe și minerale. Astfel, este posibil să se accelereze creșterea puilor.

Instrucțiunile "Chiktonik" pentru păsări, descriere

Printre crescătorii de păsări, drogul "Chiktonik" este foarte popular. Este o soluție pentru aplicare preorală pentru puii de carne de pui. Medicamentul este un supliment eficient la hrană. Principalele scopuri ale aplicării sale ar trebui atribuite.

 • îmbogățirea furajului cu substanțe utile;
 • echilibrul hranei pentru animale;
 • accelerarea creșterii puiilor;
 • asigurarea productivității la păsările adulte;
 • Preparate de vitamine pentru pasarinormalizarea metabolismului;
 • rezistenta sporita la boli;
 • spori sistemul imunitar al păsării.

Adaosul pentru hrana animalelor este folosit pentru diferite păsări. Pentru ei este necesar să se raporteze Straturi, broilere, gâște, rațe, curcani și chiar papagali. Destul de des, "Chiktonik" este folosit pentru iepuri, porci, animale de blană.

Aditiv pentru hrana animalelor "Chiktonik": caracteristici

Medicamentul este clasificat ca probiotice. Datorită funcțiilor de bază ale medicamentului în corpul animalelor tinere domestice, microflora este stabilită și metabolismul este normalizat. Compoziția medicament include un număr mare de substanțe nutritive și aminoacizi. Principalele ingrediente active ale gamutonicii sunt vitaminele B, E, A și D. Datorită acțiunii lor în corpul puiilor, precum și a păsărilor adulte, deficitul de substanțe biologic active poate fi compensat. Utilizarea aditivului furajer permite efectuarea unui număr important de funcții:

 1. reduce mortalitatea la păsările de curte și la alte animale datorită unei varietăți de boli;
 2. crește imunitatea animalului și ajută să reziste la diferite infecții;
 3. stimulează dezvoltarea țesutului muscular;
 4. reduce rata mortalității embrionilor;
 5. crește productivitatea creșterii în greutate la animalele domestice;
 6. crește nivelul de aminoacizi și vitamine. Datorită acestui fapt, se stimulează creșterea puilor;
 7. la găinile ouătoare, crește producția de ouă;
 8. îmbunătățește starea de penaj la păsări, precum și pielea animalelor pufoase;
 9. crește apetitul la animalele tinere;
 10. la păsări reduce riscul de canibalism;
 11. sulf, care face parte din medicament, completează complet lipsa de substanță în organism. Și, de asemenea, exclude apariția patologiei spărturii.

Indicații și contraindicații privind utilizarea medicamentului "Chiktonik"

Principalul scop al suplimentelor este o nutriție echilibrată și îmbogățirea corpului la animale, păsări. "Chiktonik" ajută la umplerea nivelului de aminoacizi și vitamine. Se recomandă aplicarea în următoarele cazuri:

 • în timpul creșterii active a animalelor tinere;
 • cu hrănire necorespunzătoare;
 • pentru păsările care au suferit stres;
 • după otrăvirea transferată;
 • aplicați în timpul tratamentului antibacterian;
 • Este posibil să luați medicamentul după vaccinare;
 • prescrie pentru hipovitaminoză;
 • în cazul tulburărilor metabolice, cu o deficiență de aminoacizi a organismului.

Cercetătorii de cercetare au arătat că "Chiktonik" este un instrument excelent pentru îmbunătățirea microflorei. În plus, el este capabil de creșterea imunității la păsările și animalele domestice de mai multe ori. Datorită mijloacelor, substanțele utile sunt absorbite rapid.

Nu există, practic, nicio contraindicație pentru medicament. Numai în cazuri rare este posibilă o reacție proastă la componentele medicamentului.

"Chiktonik" pentru pui: descriere

De ce avem nevoie de vitamine pentru pasari"Chiktonik" pentru o pasăre este un probiotic, având o culoare maro-negru. Acesta poate fi eliberat în diferite flacoane și în volume diferite. Concentrându-se pe dozajul medicamentului prescris în instrucțiuni, este destul de realist să calculați cât de mulți bani veți avea nevoie să achiziționați.

Soluția este prescrisă de medicul veterinar numai în formă diluată. Se adaugă într-o anumită doză la băutoare de animale. Pentru păsările de curte, doza medie este de un mililitru pe litru de apă. bovine, iar straturile sunt oferite cu două mililitri de fonduri. Puii se recomandă să ofere un supliment alimentar, începând cu vârsta de șapte zile. Unii fermieri de păsări experimentați introduc un probiotic în rația animalelor tinere de la vârsta de trei ani. În timpul vaccinării, probioticul poate fi introdus în regim alimentar, începând cu vârsta de trei zile a tinerilor.

În timpul vaccinării unui număr mare de păsări, medicamentul este prescris timp de trei zile înainte de vaccinare. Indiferent de vârstă și greutatea păsării, se calculează un mililitru de soluție pe litru de apă. În cazul în care se planifică relocalizarea sau transportul animalelor, va fi necesar să se aplice timp de două zile în conformitate cu schema standard.

"Chiktonik" este recomandat pentru toate grupele de animale în timpul iernii. Indiferent de tipul de animal, în această perioadă lipsa de vitamine și minerale. În sezonul de vară, medicamentul este recomandat pentru acele animale care au nevoie de un câștig rapid în greutate. Acestea includ rasele de carne de capre sau pui de carne.

Ce ar trebui să știe un agricultor atunci când aplică produsul?

Fiecare fermier trebuie să înțeleagă că "Chiktonik" nu este un panaceu pentru toate bolile. Este doar un aditiv pentru hrana animalelor.

 • Medicamentul nu poate înlocui hrana de înaltă calitate. Prin urmare, cu accent pe standarde și pe digestibilitate, trebuie să țineți cont de rata de consum.
 • Utilizarea preparatului îmbunătățește producția de ouă. Astfel, poate îmbunătăți rata de supraviețuire a animalelor tinere și poate stimula sistemul imunitar.
 • "Chiktonik" poate fi folosit pentru orice animale exotice și animale de companie, inclusiv pisici și câini.
 • Calitatea cărnii de pasăre nu suferă de utilizarea medicamentului.
 • Medicamentul poate fi utilizat cu orice medicamente.

Dozarea și utilizarea aditivului "Chiktonik" pentru pui

Preparatul este, de asemenea, recomandat pentru puii care trebuie diluați. Îl servesc în mod individual sau în grup de băutori. În primele zile de viață, puii trebuie să primească cantitatea maximă de vitamine, astfel încât în ​​viitor se dezvolta. Acest lucru este deosebit de important în primele două săptămâni de viață. În plus, se recomandă urmărirea regimului de hrănire a păsărilor și monitorizarea disponibilității apei proaspete și curate.

Contraindicațiile și indicațiile medicamentului "Gamotonik"

"Gammotonik" este un medicament care poate satura orice organism al unui animal de companie cu vitamine și aminoacizi. În plus, ajută la echilibru rația păsărilor. Se recomandă utilizarea "Gamototonik" pentru puii de carne în perioada creșterii active, stresului sau alimentației neechilibrate.

Destul de des, "Gamotonik" poate fi atribuit unei păsări atunci când se otrăvește cu substanțe toxice. În plus, se recomandă acest lucru ca probiotic în timpul și după administrarea de medicamente antibacteriene. El este capabil să influențeze dezvoltarea animalelor tinere și să stimuleze creșterea.

Este deosebit de important faptul că "Gamototonik" îmbunătățește datele externe ale păsării. Ea devine activă, iar perna este mai matasoasă și mai netedă. "Hamatonik" se referă la substanțele nepericuloase și este mai mult considerată ca aditivi furajeri. În timpul aplicării este necesar să se acționeze în conformitate cu instrucțiunile. Contraindicația utilizării medicamentului "Gamotonik" este intoleranța individuală a uneia sau mai multor componente ale medicamentului.

Dozarea substanței "Chiktonik" pentru păsări

MedicamentulPentru păsările adulte și, în special, broilerii, se recomandă aplicarea "Chiktonik" o dată pe trimestru. Astfel, va contribui la asigurarea celei mai mari greutăți pentru pasăre, asigurarea dezvoltării acestuia masa musculară. Utilizarea maximă a medicamentului va crește ouarea ouălor ouătoare și o carne mai mare la carnea de pui.

Indiferent dacă se utilizează "Chiktonik" pentru puii de carne sau pentru păsări, este diluat din calculul unui litru de soluție pe tonă de apă. Sunt nevoie de curcani și multe alte păsări în mai multă apă, în consecință, doza crește în acest caz. Când se administrează medicamentul ca aditiv pentru hrana animalelor, se recomandă diluarea soluției una până la patru cu apă.

Depozit înseamnă "Chiktonik"

Depozitarea joacă un rol important în eficacitatea medicamentului. Păstrați medicamentul recomandat nivel corespunzător umiditate (aproximativ 60%) într-un loc uscat și întunecat. Nu înghețați medicamentul: multe elemente pot fi distruse din astfel de depozitare.

Durata maximă de depozitare a medicamentului nu depășește doi ani. Dar la deschiderea pachetului se recomandă utilizarea pentru o lună de la deschidere. Pentru a stoca ambalajul deschis este cel mai bine în frigider.

Este important să vă amintiți că atunci când utilizați un produs cu termen de valabilitate expirat, cu o incomprehensibilitate producătorul medicamentului, și, de asemenea, cu ambalaje deteriorate, este imposibil să se obțină eficiență și beneficii pentru păsări.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chiktonik: instrucțiuni pentru păsăriChiktonik: instrucțiuni pentru păsări
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
De ce broilerele sunt disprețuite, ce trebuie să facă și cum trebuie tratateDe ce broilerele sunt disprețuite, ce trebuie să facă și cum trebuie tratate
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Medicină veterinară: enrofloxacină, instrucțiuni pentru utilizare la păsăriMedicină veterinară: enrofloxacină, instrucțiuni pentru utilizare la păsări
Instrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsăriInstrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsări
Baykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizareBaykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizare
Indicații pentru utilizarea enormă conform instrucțiunilor din medicina veterinarăIndicații pentru utilizarea enormă conform instrucțiunilor din medicina veterinară
"Amprolium": instrucțiuni de utilizare, un medicament pentru păsări"Amprolium": instrucțiuni de utilizare, un medicament pentru păsări
» » "Chiktonik": instrucțiuni de utilizare pentru păsări, descrierea preparatului
© 2021 amigdas.com