amigdas.com

Simptomele și tratamentul nevralgiei nervului facial

Caracteristicile tratamentului nevralgiei nervului facialNeurologia nervului facial este o boală foarte neplăcută, deoarece se manifestă pe cea mai proeminentă parte a corpului, pe față. Uneori există astfel de situații în care tratamentul pe termen lung și aportul de medicamente scumpe nu conduc la rezultate pozitive.

O boală neplăcută se numește și nevrită. Atunci când nevralgia simptomelor nervului facial și tratamentul este foarte importantă pentru a afla în prealabil. Nevrita se manifestă prin durere pe partea din față a corpului, unde sunt localizate trunchiurile. Nevrita nu este o boală legată de vârstă, așa cum se manifestă foarte des la tineri, în special la femei.

Ce este nevralgia nervului facial

Descrierea nevralgiei nervului facialÎnainte de a ne explica ce neurologie a nervului facial este, trebuie să înțelegeți ce funcționează acest nerv particular și ce esență este în corpul uman.

Nervul facial este un organ important, el oferă inervație, iar funcția principală a acestui nerv este sensibilitatea. De aceea, din această coloană nervii sunt distribuiți pe ambele părți ale capului. Toată lumea este responsabilă pentru funcția sa, efectuează această mișcare.

Când se manifestă neurologia nervului trigeminal, aceasta indică faptul că funcționarea unui anumit organ a fost perturbată. Nevralgia nervului facial are simptome în formă de reduceri scurte și dureroase. Această boală este prelungită.

După efectuarea observațiilor și evaluarea tuturor manifestărilor, specialiștii declară că nevralgia nervului facial cu simptome caracteristice nu apare singură, ci numai sub formă de complicații de la boala existenta. Din păcate, nu este întotdeauna posibil să se identifice cauzele și premisele pentru debutul acestei boli.

Cauzele de nevralgie a nervului facial

Cauzele nevralgiene ale nervului facialDatorită muncii efectuate de specialiștii care au efectuat examinările, au observat și au intervievat pacienții care se caracterizează prin această boală, au reușit să stabilească câteva cauze principale ale acestei boli.

Medicii au stabilit că manifestarea acestei afecțiuni are loc în momentul supracoleirii, Septembrie și martie sunt luni cele mai probabile pentru dezvoltarea bolii. Acest lucru se datorează faptului că în acest moment un vânt rece începe să sufle, iar oamenii refuză să poarte cămăși.

Odată cu schimbarea vremii, nu este întotdeauna posibilă îmbrăcarea, astfel încât să fie caldă, astfel încât supracolerarea vine foarte repede. Nervul facial iese din priza de ureche, după care are loc hipotermia și funcționarea este întreruptă.

Ca urmare, oamenii pot începe să se bâlbâie, ei apar spasme. Rezultatul acestor spasme este apariția canalului de trecere, care duce la nevralgie. Dar aceasta este o cauză non-principală a nevralgiei nervului facial, există și alți factori care au un impact negativ asupra sănătății.

Cauzele nevralgiului nervului facial:

 1. Structura incorectă a oaselor, care este o boală congenitală. Plasarea incorectă a oaselor craniene poate duce la blocarea nervului neurologic, ceea ce va provoca spasme.
 2. Strângerea canalului osos. Cauza acestor modificări în organism poate fi sedimentul în sinusuri, sinuzită prelungită sau carii.
 3. Herpes. În plus, neurologia nervului facial poate fi rezultatul imunității slabe.

Dar de cele mai multe ori medicii practic nu poate stabili cauza exactă din această boală, astfel încât pacienții sunt diagnosticați cu nevralgie idiopatică fără a specifica cauzele care au provocat boala.

Factori ai apariției simptomelor de nevralgie

După diagnosticarea nevralgiei, boala nu se manifestă întotdeauna, creșterea simptomelor este posibilă din mai multe motive:

 • Factori care afectează manifestarea nevralgiei nervului facialcurățarea dinților;
 • deteriorarea imunității;
 • în procesul de ras;
 • la momentul masticării alimentelor solide;
 • cu discuții lungi;
 • în timpul supracoleirii;
 • în timpul unui vânt puternic;
 • cu o traumă a feței;
 • într-o situație stresantă.

Imagine clinică

Descrierea simptomelor de nevralgie a nervului facialAceastă boală se manifestă de-a lungul trunchiului nervos, motiv pentru care atunci când apar manifestări neurologice, senzațiile dureroase apar în următoarele părți ale corpului: maxilarul-obrajii-lobrovi.

Cele mai dureroase locuri în timpul unui tic neurotic sunt acele zone care sunt aproape de epidermă - acest lucru mușchii oftalmici și bărbia. Neurologia facială are propriile caracteristici și adesea apare numai pe o parte a craniului.

Fiecare pacient simte sentimente dureroase ale unui caracter individual, deci uneori este dificil să se facă un diagnostic precis. Dar medicii au făcut multă muncă pentru a găsi simptomatologia comună - asta senzatii de durere intolerabile, care durează o perioadă scurtă de timp.

Aceste tâlhăriri pot fi cauzate din diverse motive și fiecare pacient le poartă în felul lor. Deseori apariția unor senzații neplăcute este expusă triunghi nasolabial, După aceasta epicentrul durerii se extinde la restul feței.

În cazul în care criza neurotică a apărut în mod neașteptat, pacientul ar trebui să fie înghețat pentru un timp, acest lucru este semnificativ reduce timpul de convulsii. Există și alte simptome și premise care vorbesc despre manifestarea nevralgiei:

 • O persoană are lacrimi și nu este în măsură să o controleze.
 • Imediat după atacul spasmelor există o senzație de arsură.
 • Senzațiile neplăcute pot dispărea după ce se apasă puternic pe partea dureroasă a corpului.
 • Există salivare necontrolată.

După efectuarea unui sondaj în rândul pacienților cu nevralgie, a devenit clar că majoritatea persoanelor nu suferă durere în timpul somnului de noapte. Acest lucru sugerează că atunci când o persoană doarme, el se află într-o stare calmă și, prin urmare, poate apărea un atac numai cu activități active.

Posibile complicații ale nevralgiei nervului facial

Posibile complicații ale nevralgiei nervului facialFiecare pacient se caracterizează printr-o manifestare a acestei boli, o persoană suferă un impuls neurologic o dată în viață și cineva trebuie să facă față manifestărilor sale frecvente, dar ambele grupuri de pacienți nu ar trebui să permită inflamarea nervului.

Inflamația nervului este foarte periculoasă deoarece, în viitor, poate doar exacerba situația, boala va începe să progreseze și poate chiar duce la moarte. Progresia bolii poate duce la apariția unor senzații spasmolitice frecvente, durerea și arderea se vor intensifica și, în final, vor deveni insuportabile.

Dacă convulsiile se întâmplă mai des și în mod neașteptat, acestea vor conduce la tulburările psihologice, persoana va dezvolta complexe și un sentiment de nesiguranță în sine, care, în viitor, poate avea un efect distructiv asupra comunicării cu lumea înconjurătoare.

În practica medicală au existat astfel de cazuri pe care pacienții le-au făcut complet a refuzat să fie activ din cauza simptomului, au pierdut controlul de sine, au arătat agresivitate, au încetat să frecventeze munca, au refuzat să efectueze igiena personală și și-au încetat complet activitățile, doar că au stat acasă.

În istoria bolilor neurologice, au existat episoade în care pacientul nu mai putea suporta aceste chinuri teribile și a venit la ideea de sinucidere iar în cazul în care nu era disponibil suficient sprijin, sa încheiat cu o sinucidere.

Tratamentul cu medicamente

Medicamente pentru tratarea nevralgiei nervului facialCând pacientul a fost diagnosticat cu neurologie a nervului facial, este în primul rând necesar să se identifice cauza care a provocat boala. După clarificarea sa, este necesar să existe un efect medicamentos asupra bolii care a declanșat dezvoltarea nevralgiei, atunci nu este exclusă dispariția simptomatologiei.

De regulă, înainte de a stabili un diagnostic de nevralgie, medicii compara simptomatologie cu astfel de grupuri de boli: infecțio-vasculare-oncologice. Mai mult, dacă diagnosticul de nevralgie a fost confirmat, pacientul este prescris unul dintre următoarele medicamente:

 1. Fenitoina.
 2. Tebantin.
 3. Oxcarbazepină.
 4. Carbamazepină.
 5. Atsediprol.

În cele mai multe cazuri, medicii care participă prescrie carbamazepina. Acest instrument oferă ajutor extraordinar în timpul tratamentului, dar nu uitați că are efecte secundare puternice.

De aceea, în timpul primirii acestui medicament, este necesar urmăriți îndeaproape pentru activitatea ficatului și evaluarea constantă a stării de circulație a sângelui. Imediat ce sunt detectate anomalii sau agravarea afecțiunii, medicul interzice imediat administrarea acestui medicament.

În plus, dacă în timpul aplicării altor medicamente din lista de mai sus nu au fost observate rezultate pozitive, medicii completează cursul tratamentului și prescrie o altă linie de medicamente.

Acest grup include:

 • Fenitoina.
 • Fenitoina.
 • Finlepsin.

În plus față de medicamente de bază, numiți și suplimentar. În caz de hipotermie a nervului facial, individual pentru fiecare pacient își dezvoltă propriul program de tratament, anumite medicamente sunt prescrise.

Adesea medicii prescriu relaxante musculare, care includ următoarele medicamente:

 1. Baclofen.
 2. Sirdalut.
 3. Baklosan.

Medicamentele de mai sus sunt folosite pentru a elimina simptomele de spasme. Majoritatea pacienților, înainte de culcare, folosesc antidepresive, ajută la calmarea sistemului nervos și prevenirea tulburărilor psihologice. Și, de asemenea, medicii recomandă pacienții luați intramuscular vitamina B2, imbunatateste imunitatea si sanatatea generala.

În cazurile de hipotermie a nervului facial, se recomandă aplicarea creme și unguente speciale în locul înfrângerii. Compoziția cremei ar trebui să includă substanțe antiinflamatoare, fiind concepute pentru a reduce durerea în timpul crampe.

Tratamentul stomatologic al spasmelor nervului facial

Metodele de tratare spontană a nevralgiei nervului facialDacă medicii au decis să trateze pacientul într-un mediu spitalicesc, atunci în timpul terapiei se utilizează următoarele proceduri: UHF igloukalyvanie- electroforeza fonoforez-. Ca analgezic se utilizează Lidocaine sau Novocaine.

Pentru a ușura bunăstarea, sunt utilizați și agenți terapeutici suplimentari. Una dintre cele mai comune metode care ajută la eliminarea durerii neplăcute în timpul inflamației nervului facial este un masaj.

Pacientul poate efectua el însuși masajul, dar numai consultați un expert, care va demonstra tehnica corectă. Dacă masajul nervului facial este greșit, poate duce la un alt incident.

Miscari de baza de masaj:

 • mișcări ușoare de masaj vibrante în jurul pomeților și obrajilor - acest lucru va ajuta sistemul nervos să se relaxeze;
 • Folosind mâinile pentru a freca gâtul și fața feței;
 • ascuțirea ușoară și ușoară a părții occipitale;
 • cu vârful degetelor pentru masarea zonei nazolabiale.

În timpul masajului nu pot fi presate puternic sau ascuțite ascuțite, pot provoca următorul atac și senzații neplăcute. Durata unui astfel de masaj nu depășește 5 minute, cursul este de 25 de zile. Masajul se efectuează zilnic, astfel încât nervul facial inflamat se calmează.

Neurologia este o consecință a unei boli grave, dar, din fericire, medicii au reușit să găsească modalități de a elimina aceste senzații dureroase și tratamentul lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Atrofia nervului optic: cauzele chasnului, unde se poate vindecaAtrofia nervului optic: cauzele chasnului, unde se poate vindeca
Cum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliuCum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliu
Sciatic nervos și tratamentul său în conformitate cu Dr. BubnovskySciatic nervos și tratamentul său în conformitate cu Dr. Bubnovsky
În cazul în care ureche lăstari, ce să facă și acasă decât să tratămÎn cazul în care ureche lăstari, ce să facă și acasă decât să tratăm
Ce se poate face dacă nervul din spate este ciupitCe se poate face dacă nervul din spate este ciupit
Ce se întâmplă dacă pleoapa inferioară a ochiului drept se răsucește?Ce se întâmplă dacă pleoapa inferioară a ochiului drept se răsucește?
Neuropatia: cauze și simptome ale acestei boli, metode de tratamentNeuropatia: cauze și simptome ale acestei boli, metode de tratament
Inflamația dzn - edemul nervului opticInflamația dzn - edemul nervului optic
Este dureroasă îndepărtarea nervului din dinte?Este dureroasă îndepărtarea nervului din dinte?
Nevralgie de diferite tipuri: cum să o trateziNevralgie de diferite tipuri: cum să o tratezi
» » Simptomele și tratamentul nevralgiei nervului facial
© 2021 amigdas.com