amigdas.com

Dacă o pisică are 38 de cromozomi, câte au la pisică

Câți cromozomi la pisiciCromozomul este o structură care conține un acid nucleic și este responsabil pentru stocarea, executarea și transferul informațiilor despre trasaturile ereditare. Se bazează pe molecula ADN - acid deoxiribonucleic. Există două tipuri de cromozomi:

 • eucariote - conțin molecule de ADN în nucleu și mitocondriile;
 • Procarioții - structurile care conțin ADN sunt localizate într-o celulă denuclearizată.

Cromozomii din nucleu sunt lanțuri lungi cu informații genetice. O genă este o unitate de ereditate a ființelor vii, un sit al ADN-ului. Cromozomii sunt de asemenea numiți particule de ereditate, sunt perechi - persoana are 23 dintre ele, adică toate informațiile ereditare despre persoana respectivă sunt conținute pe 46 de particule.

Numărul de cromozomi la animale

La pisici, numărul 19 de perechi de cromozomi și numărul total de particule eredității - 38. Fiecare genă este responsabilă pentru o caracteristică separată a unui organism, cu multe dintre ele interacționează între ele și o altă caracteristică poate fi controlată prin mai multe gene, cu toate acestea ele sunt dificil de studiat.

Celulele sunt formate din ADN și cromozomi. Putem spune că cromozomul este o moleculă de ADN și conține o mulțime de gene. Numărul de cromozomi la diferite animale poate coincide, de exemplu, porcul are același număr ca și pisica - 38. Cel mai mic număr de particule de ereditate se observă la râme (2). Anturii sunt, de asemenea, deținători de înregistrare în această privință: în particule de sex feminin de 2 ani și la bărbați în general 1.

Ultima pereche de cromozomi la un bărbat uman are forma XY, iar la femelele XX. Același lucru este valabil și pentru animalele mai mari, inclusiv pisicile și pisicile. Dar numărul de molecule pentru fiecare specie de animale, deși în mod constant, dar diferit în cantitate pentru fiecare organism:

 • iepure - 48;
 • râu râu - 196;
 • maimuță - 54;
 • vaca - 60;
 • cal - 64.

Printre animale, cele mai numeroase seturi cromozomiale la hamsteri (92), puțin mai puțin în arici (90). Numărul minim de astfel de molecule în cangari este de 12. Pe baza probelor de țesut înghețat mamut a găsit că are 58 de cromozomi.

Particulele de ereditate a pisicilor

38 cromozomi la pisiciȘtiința geneticii se referă la studiul eredității și a numărului de cromozomi. Numărul și structura particulelor de ereditate la fiecare specie de animale este un parametru constant și se numește karyotype. Orice abatere poate provoca boli ereditare, apariția unor persoane inactive sau a unor specii noi. Toate perechile de cromozomi și pisicile lor 19 sunt identice în formă și înfățișare. O excepție este o pereche, responsabilă de caracteristicile sexuale - are particule de ereditate de dimensiuni diferite: sexul feminin al cromozomului X este mai mare și sexul masculin este mai mic. Sexul viitorului individ depinde de combinația lor în timpul fertilizării.

Informațiile încorporate în ADN se numesc genotip, iar expresia externă a caracteristicilor este un fenotip. Toate genele sunt asociate - una de la pisică și pisică. Una dintre ele este dominantă, mai puternică și determină manifestarea semnelor sale în pisoi. Celălalt este recesiv, este oprimat de dominantă și este ascuns la cerere. Și când două recesive - de la pisică și pisică, apoi pisoii sunt obținuți, spre deosebire de unul sau altul. De exemplu, o pisică albă și o pisică neagră pot avea descendenți de culoare roșie, dacă ambele gene recesive au fost responsabile pentru culoarea roșie. Caracteristicile moștenite ale pisicii sunt după cum urmează:

 • dimensiunile și conturul auriculei, localizarea urechilor;
 • culoarea stratului și lungimea vililor;
 • pigmentarea ochilor;
 • lungimea coada si altele.

Curățarea persoanelor defecte este efectuată pentru a menține puritatea rasei pe baza analizei setului de cromozomi. Este important să se păstreze o evidență a devierii încălcărilor observate pentru a încerca să influențeze corectarea anomaliilor prin hrănirea rațională și pregătirea pisicilor. Astfel, este posibil să se descopere genele oprimate care pot afecta dezvoltarea rasei sau pot da impuls creării unei noi.

Culoarea lânii și a elevilor

Câți cromozomi la pisiciAcum 20 de ani harta particulele ereditare ale pisicii au inclus doar zeci de gene, iar astăzi sunt mii de ele. Printre acestea există și unități responsabile de colorare, mutații care conduc la o schimbare a culorii stratului. De exemplu, una dintre particulele somatice este non-sexuală, conține elemente de mutație cu culoarea a șase: este în protooncogena și inhibă migrarea melanoblasturilor. Ca urmare, acestea din urmă nu au posibilitatea de a intra în piele în timp, ceea ce înseamnă că pigmentul nu ajunge la linia parului. Prin urmare, se formează un strat de lână albă.

Dacă unele melanoblaști penetrează pungile de păr de pe capul pisicii, acestea cauzează apariția de pete colorate. Melanoblastele melantice pot ajunge la retina ochiului, dar numărul lor poate fi diferit: pentru un număr mic de ele, culoarea devine albastră, iar în cazul multor - elevii vor fi galbeni.

În același cromozom - o particulă de ereditate este responsabilă pentru modelul de colorare al genei lână. Forma sa structurală obișnuită dă o culoare bandă, iar fâșiile pot fi întrerupte sau solide. Există o schimbare semi-dominantă, de exemplu, un tabel abisinian. Persoanele homozigote cu o pereche de forme structurale obișnuite pentru această schimbare, în general, fără benzi, iar culoarea părului pe care o au este omogenă. Dar la indivizii heterozigoși din această mutație, benzile apar pe bot, labe și coadă. Când schimbarea este recesivă, benzile transversale sunt deformate într-o linie de formă neregulată, iar pe spatele pisicilor apare o bandă longitudinală, puternică de culoare neagră.

Mutațiile din gena care afectează enzima tirozinazei provoacă albinismul, care apare nu numai la pisici, ci și la alte specii de mamifere. Activitate redusă a tirozinazei depinde de temperatura pisicii - cu cât este mai puțin, cu atât este mai activă enzima. Aceasta are ca rezultat o colorare mai intensă a părților periferice ale corpului: nas, vârfuri de labe și coadă, urechi de pisici birmaneze.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este un fenotip și cum diferă de genotip?Ce este un fenotip și cum diferă de genotip?
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Cum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de eaCum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de ea
Scottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasăScottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasă
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
Efectul alcoolului asupra celulelor sexuale masculine și feminineEfectul alcoolului asupra celulelor sexuale masculine și feminine
Urolitiaza la pisici: cauze, simptome și tratamentUrolitiaza la pisici: cauze, simptome și tratament
Cum diferă gemenii de gemeni: asemănări și diferențeCum diferă gemenii de gemeni: asemănări și diferențe
» » Dacă o pisică are 38 de cromozomi, câte au la pisică
© 2021 amigdas.com