amigdas.com

Îngrijirea unei pisici după sterilizare

Cum să ai grijă de o pisică după sterilizareSterilizarea animalului este doar jumătate din bătălie. Perioada postoperatorie este foarte importantă, de aceea proprietarii de pisici trebuie să cunoască regulile de îngrijire a elevilor în acest timp. Datorită abordării competente a pisicii după operație, perioada de reabilitare este redusă semnificativ, iar dezvoltarea complicațiilor este împiedicată. Să analizăm în detaliu cum să îngrijești o pisică după sterilizare.

Îngrijire imediat după intervenție chirurgicală

Primele ore după operație sunt foarte importante. Unele spitale veterinare practică retragerea medicală medicamente somn și o pisică da proprietarului, atunci când ea începe să se trezească. Dar, de obicei, proprietarului îi este dat un animal de casă când este încă sub anestezie și dă recomandările necesare pentru îngrijirea lui.

Transportați animalul operat într-un transport special, al cărui fund este acoperit cu pânză de ulei, și puneți deasupra o cârpă curată. Pisica este plasată pe partea dreaptă pentru a reduce încărcătura inimii și a acoperi cu o pătură. Un animal sub anestezie încetinește respirația și pulsul, iar temperatura corpului poate scădea cu mai multe grade. Animalul de companie devine vulnerabil la curenți și frig.

După sterilizareÎn cazul în care manipularea chirurgicală a fost efectuată în timpul sezonului rece, trebuie avut grijă să se asigure că animalul a fost căldură în timpul transportului. Pentru acest scop, puteți utiliza un dispozitiv de încălzire, care este aplicat din partea laterală a spatelui. Trebuie să vă asigurați că atunci când mutați sticla cu apă fierbinte nu se mișcă la rana de operare, deoarece căldura poate provoca sângerare. Când animalul este adus acasă, acesta poate fi lăsat în purtător sau așternut pe podea cu o cârpă sau o pânză de ulei. Nu puteți pune un animal de companie pe pat, pe canapea și pe alte niveluri.

Cât timp pisica va pleca de la anestezie depinde de diferite factor:

 • greutate;
 • dozarea medicamentului;
 • tipul de anestezie;
 • caracteristicile individuale și așa mai departe.

În medie, animalul se trezește la 2-8 ore după operație. În acest moment, trebuie să-l urmăriți constant, deoarece, trezind de la anestezie, animalul de companie poate să sară, să facă mișcări inconștiente și este capabil să facă rău pentru sine. De asemenea, el nu este capabil să-și controleze nevoile fiziologice pentru golirea rectului și a vezicii urinare. Este posibil să fie vărsături sau frisoane în organism.

O pisică este capabilă anestezie de obicei cu ochii deschiși. Că corneea ochilor nu sa uscat, este necesar să se închidă periodic pleoapele. Puteți, de asemenea, să masați ușor ochii cu pleoape sau să arunci lacrimi artificiale. În timp ce animalul este sub anestezie generală, este interzis să se aplice și să se hrănească. Dacă dormi prea mult timp, puteți masaj labele pentru a îmbunătăți aportul de sânge.

Caracteristicile hrănirii

Apetitul unei pisiciCând anestezia trece complet, mișcările pisicilor devin încrezătoare și poate fi oferită să mănânce și să bea. Apetitul la animal apare de obicei în a doua zi după operație. Uneori poate vomita după prima masă, care este o consecință a anesteziei. digestie pisica se normalizeaza dupa 2-3 zile si returneaza apetitul anterior.

Îngrijirea pisicii după sterilizare asigură o nutriție adecvată. Pentru aceasta la început, trebuie să fii foarte atent, deoarece din cauza unei diete pre-foame înainte de operație, poate să apară constipație. hrană Pisica urmează un aliment special, care include în mod necesar în dieta legumele fierte și produsele din lapte acru. Când apar semne de constipație, animalelor de companie li se va administra vaselină (4-5 ml). Este imposibil, fără recomandarea medicului, să puneți o clismă și să aplicați un laxativ, deoarece acest lucru poate dăuna animalului.

Popona (bandaj)

Multe clinici veterinare practică îmbrăcarea pisicilor pentru păturile postoperatorii. Un astfel de dispozitiv fabricat din stofă și șnururi protejează împotriva contaminării și previne linsarea plăgii. Când pot să-l împușc? Depinde de cât de repede vindecă post-operatorie rana. De obicei, pisicile cu indiferență se referă la o rană vindecătoare, astfel încât transpirația va fi necesară numai în primele 2-3 zile. Dar unele animale de companie încearcă în mod constant să se lingă. În acest caz, bandajul de protecție trebuie lăsat timp de 10-14 zile, până când cusătura se vindecă complet.

Menținerea suturii postoperatorii

Îngrijirea pisicii după sterilizare presupune prelucrarea cusăturilor. Cusatura trebuie să fie uscată și curată. Orice umectare sau inflamație înfricoșătoare, sângeroasă este motivul contactării unui veterinar. Pentru ca sutura să se vindece mai repede, trebuie tratată cu următoarele preparate:

 • Medicamentul Betadineunguent Levomekol;
 • peroxid de hidrogen;
 • Betadine;
 • clorhexidină;
 • Zelenka.

În primele zile după intervenție chirurgicală, poate apărea umflarea articulației. Aceasta este o reacție normală a țesuturilor la traume. Uneori, roșeața cusăturii este observată, iar pielea din jurul ei are un aspect lucios. Este posibil să apară un sifilis (lichid limpede). În medie, cusătura se vindecă complet în ziua a 10-a 12-a după operație.

Suturile la pisici trebuie îndepărtate în ziua 7-10, deoarece firele încep să crească în piele. O poți face Medicii veterinari sau independent. Nimic nu este complicat în asta. Este necesar să luați pensete și foarfece mici. Uneltele sunt dezinfectate, după care penseta trebuie să tragă firul de pe nod și să taie un fir cu foarfece. Astfel, eliminați treptat toate cusăturile.

Factorii care afectează recuperarea postoperatorie

recuperare pisica după sterilizare depinde de următorii factori:

 • Atenția operației chirurgicale. Dacă a fost efectuată la momentul stabilit de medic, pisica nu a avut estrus, nu a avut sarcină și naștere, atunci regenerarea țesuturilor se produce mult mai repede.
 • Veterinar și pisicăVârsta animalelor de companie. Cu cât animalul este mai tânăr, cu atât mai repede este restaurat.
 • Calificarea chirurgului. Dacă medicul a efectuat corect operația cu traume minime de țesut, ligaturi aplicate corect, rana se vindecă mult mai repede.
 • Tratamentul postoperator. Urmărind cu atenție toate recomandările medicului, îngrijindu-i cusătura, făcând acțiunile corecte pentru păstrare și hrănire, timpul de restaurare a pisicii este scurtat.
 • Complicațiile. Dacă apar complicații după operație, acest lucru va crește semnificativ timpul de recuperare al pisicii.

Complicații postoperatorii

Perioada de după operație nu merge întotdeauna fără probleme. Uneori următoarele complicații:

 • Hipotermie post hilar prelungită. Dacă pisica ar trebui să stea într-o stare staționară, labe și urechi să fie reci la atingere, ar trebui să măsurați temperatura corpului. Dacă este sub 37 de grade, atunci pisica trebuie pusă pe o sticlă cu apă caldă, acoperită cu o cârpă și consultarea unui medic.
 • Hemoragie intraperitoneală. Dacă din vulva sau în zona de sudură au fost urme de sânge proaspăt, a existat paloare și dureri abdominale în mod clar, atunci animalul este o nevoie urgentă de a lua în spitale veterinare pentru a aresta riscul de sângerare în cavitatea abdominală. Cu confirmarea sângerării interne, intervenția chirurgicală repetată este efectuată.
 • Hipertermie postoperatorie. Dacă animalul are mai mult de trei zile de temperatură corporală de peste 39 de grade, atunci trebuie să vedeți un doctor.
 • Umflarea și înroșirea suturii. Această condiție este permisă timp de 3-5 zile, cu condiția ca rana să nu se scurgă. Dacă această condiție durează mai mult, este necesară o consultare a medicului veterinar.
 • Îndepărtarea cusăturii. Dacă cusatura este rău de a avea grijă, atunci poate începe să putrezească din cauza murdăririi în ea. Animalul trebuie arătat medicului. Dacă mijloacele prescrise pentru tratamentul local nu ajută la eliminarea unei astfel de probleme, medicul veterinar va trebui să îndepărteze cusăturile, să îndepărteze zonele afectate ale pielii sub anestezie și să reconecteze.
 • Con în zona cusăturii. Acesta poate fi un edem postoperator care va trebui să fie deschis sau o proliferare a țesutului de granulație care trece de la sine.

Comportamentul pisicii după sterilizare

operație pozitiv Aceasta afectează sănătatea pisicii în ultimii ani de viață, precum și comportamentul sexual. După o lună sau două, fundalul hormonal al animalului revine la normal, nivelul hormonilor sexuali scade și rămâne la un nivel constant scăzut. Din acest moment comportamentul pisicii după sterilizare începe să se schimbe. Ea devine afectuoasă, își petrece mult timp cu gospodăria și mai puțină intimitate.

Instincturile sexuale nu mai chinui animalul, începe să se concentreze asupra persoanei și ia parte la jocuri active cu plăcere. Toată energia sa, pisica se îndreaptă către jocuri cu un bărbat și instinctele de vânătoare.

Astfel, dacă pisica a trebuit să fie sterilizată, atunci este necesar să se facă îngrijire în perioada postoperatorie. Ce trebuie făcut trebuie să solicite medicului veterinar și aceste recomandări trebuie respectate cu strictețe. Când există diferite complicații, trebuie să consultați un specialist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoiCe trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoi
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?
Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?
Cum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutuluiCum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutului
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Îndepărtarea ghearelor la pisici și pisiciÎndepărtarea ghearelor la pisici și pisici
Cum să faci o pisică pentru tineCum să faci o pisică pentru tine
» » Îngrijirea unei pisici după sterilizare
© 2021 amigdas.com