amigdas.com

Câine Briard: caracteristicile și caracteristicile îngrijirii

Descrierea câinilor bariardBriard este un ovine cu păr lung, a cărui patrie este Franța. Această rasă este considerată păstor. Aceasta diferă de alte rase prin faptul că are legături duble pe picioarele posterioare. Apariția briarului este puțin neglijată. Creșterea adulților este de 56-68 cm. Culoarea unui astfel de animal este palidă, gri și negru, iar lîna lui arată ca o capră și este ușor aspru. Barierul iese în evidență cu rulment nobil, mers plastic și mișcări armonioase.

Rasă standard

În lumea modernă, rasele de câini ciobănești sunt aproape niciodată folosite în scopul propus, astfel că Briardii au devenit prieteni adevărați și prieteni de neînlocuit pentru stăpânul lor. Ei sunt îndrăzneți și foarte inteligenți, iar în caz de pericol ei vor putea întotdeauna să-și protejeze stăpânul.

apariție

Caracteristicile rasei Briard:

 • un cap mare, lung și puternic, cu un craniu ușor rotunjit;
 • urechile sunt groase și înalte;
 • botul lat și adânc, cu un nas pătrat și fălcile puternice;
 • există sprâncene, barbă și mustață;
 • Corpul este muscular și proporțional cu o spate dreaptă și un gât mare;
 • crupă largă și puternică;
 • piept adânc și coadă lungă;
 • Picioarele frontale sunt lungi și oblice, iar picioarele posterioare sunt paralele;
 • Haină este lungă și densă în diferite culori.

Sunt câini BriardsCreșterea găinilor este de 56-64 cm, iar bărbații - 62-68 cm. Adulții cântăresc aproximativ 35 kg, iar speranța de viață a câinilor de rasă Briard este de 12 ani. Puii se nasc pe lumina de culoare închisă și apoi încep să se lumineze. Culoarea stratului este stabilită în cele din urmă cu trei ani.

Rase rase de câini diferă înfățișarea puțin ușoară, deoarece, la deducerea sa, francezii doreau să obțină câini de fermă. Datorită lânii groase, astfel de animale tolerează frigul rece.

Caracteristica principală a acestei rase este mobilitatea intelectuală. Acest lucru permite animalelor să reacționeze rapid la diferite situații și să ia decizia corectă și acționează imediat. Briarzii sunt independenți și fac bine fără un om. Acești câini au o amintire minunată, sunt foarte curioși și atașați puternic de stăpânul lor.

minte

Briarzii sunt animale foarte afectuoase și atente. Datorită naturii lor echilibrate, familia se află într-o liniște totală pentru sănătatea și casa lor. O psihică constantă are un efect bun asupra stării psihice și fizice a câinelui, deoarece nu poate fi scos din sine. Nu este înclinată să arate agresiune nerezonabilă. Animalul este foarte vesel și o dispoziție veselă care îi permite să fie întotdeauna în centrul atenției. Este un companion minunat în timpul drumețiilor lungi, excursii și plimbări.

Briardii sunt puțin încrezători în sine, astfel încât, dacă proprietarul dă o mică slăbiciune, animalul poate începe să domine. Câinele este foarte atașat de maestrul său și este adesea gelos de el, deci este mai bine să nu aveți alte animale de companie. Ea reacționează cu o urgență față de străinii care arată agresiune.

caracter

Ce să hrănești câinii BriardsCâinii de rasă Briard diferă curiozitatea și activitatea, posedă o memorie bună și o inteligență ridicată. Ele pot deveni gardieni minunați, deoarece în reprezentanții moderni ai rasei există încă instincte.

Briards uneori pot arăta supărare, și, de asemenea, sunt înfricoșătoare și neprietenoase. Dar asemenea calități sunt rare. Proprietarii unei astfel de rase marchează tactfulitatea și sensibilitatea acestora. Dacă le tratezi cu respect, atunci în schimb proprietarii vor primi dedicare și devotament. Dacă câinele este pedepsit nemeritat, atunci poate manifesta o resentimente puternică.

Reprezentanții acestei rase nu pot fi crescuți foarte rigid. Rezultatul dorit poate aduce numai căi pozitive de învățare. Astfel de animale de companie ar trebui în fiecare zi să primească exerciții fizice, stimulare mentală și divertisment.

Briard-urile sunt ideale pentru persoanele care conduc un stil de viață activ. Îi iubesc pe copii și se simt bine cu ei, considerându-și datoria de a le proteja și de a le proteja. Acești câini sunt niște delicatese excelente.

îngrijire

Pentru ca briarul să aibă o formă perfectă și o haină de lux, trebuie să ai grijă de el în mod corespunzător. Lana trebuie pieptată în mod regulat, deoarece este predispusă la apariția nodurilor și bucăților. Înainte de a începe pieptănatul, lâna trebuie să fie perie. După o astfel de procedură, ei folosesc deja un pieptene tare, deoarece numai el poate trece prin astfel de păduri. Îngrijirea animalelor de companie necesită până la 8 ori pe zi și, dacă este necesar, mai des.

Puii și câinii adulți practic nu se varsă. Briardii trebuie să se scalde, mai ales dacă animalul trăiește în afara orașului. Ar trebui să se facă o dată pe lună. Pentru o astfel de procedură, utilizați un șampon lichid special și, după spălarea câinelui, trebuie să vă pieptinați din nou părul.

Câinii de rasă sunt foarte apreciați de apă, deci dacă există un iaz în apropiere, animalul de companie va fi cu adevărat fericit, mai ales vara. Mediul urban duce la acumularea de praf și murdărie în lână, astfel încât animalul să fie spălat cu mijloace igienice.

Este important să monitorizați, astfel încât paraziții să nu pornească în lâna animalului. Acest lucru este deosebit de complicat în timpul verii, deoarece este foarte dificil să găsiți o căpușă în astfel de lână groasă. Îngrijirea specială necesită și substrat. Este subțire și moale și poate fi ușor încurcat. Dacă s-ar forma coltunele, ar trebui să fie îndepărtate cu grijă. De asemenea, este necesar să eliminați excesul de păr în urechi și pe plăcuțele labelor. Nu puteți uita de ochii animalelor de companie, în colțurile cărora se acumulează adesea murdărie, care ar trebui curățată.

În plus, trebuie să oferiți animalului dragoste și îngrijire, astfel încât starea sa psihologică să fie menținută la un nivel pozitiv. Dacă câinele este tratat cu un negativ, acesta poate submina dispoziția psihologică a acestuia, din cauza faptului că nu devine atât de activ și vesel.

Sănătate și boli

Briardii sunt predispuși la următoarele boli:

 • Caracteristicile briardului raseiinversarea intestinelor;
 • hipotiroidism;
 • orbire pe timp de noapte;
 • displazia articulației sau a șoldului;
 • Limfosarcoma;
 • epilepsie.

Orice probleme de sănătate la câinii din această rasă afectează imediat starea părului ei. Dacă animalul de companie este sănătos, atunci este strălucitor și matasos. Dar când devine estompat, atunci există unele probleme de sănătate. Riscul de a dezvolta boli, mai ales dacă sunt asociate cu digestia, crește în timpul verii. Cel mai adesea acest lucru se datorează supraîncărcării. Căldura duce la scăderea activității fizice, astfel încât în ​​timpul verii ar trebui să limiteze dieta și să reducă cantitatea de alimente proteice, adăugând în schimb unt de arahide, drojdie sau vitamina E.

În primăvara și vara, proprietarii se pot confrunta cu o altă problemă - sunt paraziți. În lână groasă, acestea sunt foarte greu de detectat, așa că trebuie să inspectați în mod regulat câinele în scopul prevenirii.

Norme privind hrănirea

Briard-urile sunt animale mari, așa că mănâncă foarte mult. Hrăniți-le ar trebui să fie hrană naturală și alimente industriale. Atunci când hrăniți un animal de companie, trebuie luat în considerare nivelul său de greutate și de activitate. Furajele industriale pot fi umede (conservate) și uscate. Este util să combinăm ambele specii, care va permite câinelui să obțină toate substanțele necesare.

Dieta sănătoasă a câinilor rasa briar trebuie să includă următoarele produse:

 • Care este diferența dintre rasăpractic orice carne, dar carnea de porc este nedorită;
 • pește, în special marin;
 • cereale: fulgi de ovăz, hrișcă, orez - nu este de dorit să se dea grâu și mei de grâu;
 • fructe și legume, limitând consumul de varză proaspătă, citrice, cartof, țelină, cilantru;
 • produse lactate și acru;
 • uleiuri vegetale;
 • secară;
 • fructe de mare;
 • oua fierte;
 • semințe și nuci.

Câinii sunt interzise dați următoarele produse: cârnați, cârnați fierți, ceapă, usturoi, oase tubulare, ciocolată, condimente.

pregătire

Arată ca un bătrân de câineBriarzii învață repede comenzi și abilități noi. Animalul de companie nu scapă niciodată de la proprietar, astfel încât să îl puteți lăsa în siguranță în apropierea clinicii sau a magazinului. Puppii aproape imediat dau cursuri de formare, dar fizic ei nu pot fi pedepsiți. Pentru pedeapsă, este suficient să dezaprobați cu strictețe. Pentru executarea comenzilor și respectarea regulilor, câinele trebuie să fie răsplătit cu o delicatesă. Pentru a face acest lucru, magazinul de animale de companie ar trebui să cumpere oase speciale. Nu este necesar să angajați un antrenor profesionist pentru instruirea unui animal. Proprietarul însuși își poate pregăti cu ușurință animalul, respectând regulile de disciplină.

Astfel, Briards-urile sunt câini uimitori, neobișnuit de devotați stăpânului lor și având un caracter iubitor de pace. Cu părul lor incredibil, care seamănă cu o oaie, ele diferă de celelalte patrulape. După popularitate, Briardul se află pe locul al doilea la Shepherd-ul german. Datorită naturii sale, câinii din această rasă pot fi stabiliți de o familie cu copii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Descrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile saleDescrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile sale
Descrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijireDescrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijire
Câine de munte din Berna - o descriere a rasei, caracteristicile câineluiCâine de munte din Berna - o descriere a rasei, caracteristicile câinelui
» » Câine Briard: caracteristicile și caracteristicile îngrijirii
© 2021 amigdas.com