amigdas.com

Cauzele urinei galbene strălucitoare la bărbați

Lumină galbenă strălucitoare la un bărbatDe ce urina își schimba brusc umbra? Ce determină culoarea urinei tale? Aceste întrebări se referă adesea la persoanele care se ocupă de sănătatea lor. Dacă descărcarea brusc devine o culoare galben strălucitoare, nu vă grăbiți să faceți panică. Este necesar să se înțeleagă, din cauza căruia pigmenții din compoziția sa s-au întâmplat. În funcție de diferitele circumstanțe ale vieții unei persoane, culoarea urinei poate deveni mai ușoară și mai întunecată.

Cu toate acestea, ceea ce a devenit exact motivul pentru schimbarea umbrei în acest caz particular, este totuși necesar să se afle, pentru că poate fi simptom al unei boli. Autodiagnosticarea și controlul stării sale prin culoarea urinei ajută la identificarea diferitelor boli în stadiile incipiente. Motivele pentru schimbarea culorii urinei vor fi luate în considerare în continuare.

Schimbarea culorii datorată alimentelor și băuturilor

Nuanța urinei este adesea asociată cu echilibrul alimentar și a apei al unei persoane. Dacă nu este suficientă lichid în alimentație, alocarea va deveni mai concentrată, iar culoarea lor este mai închisă și mai saturată. Datorită lipsei de apă numai în dietă, umbra poate varia de la întuneric la galben strălucitor.

Alimentele schimbă culoarea urinei din cauza conținutului de pigmenți din acesta. Cele mai multe dintre acestea sunt:

  • În morcovi și sucul ei
  • În dovleac
  • În gândac
  • În portocale.

O urină frecventă cauzală este de asemenea alimente care conțin coloranți alimentari. Sunt tot felul de băuturi, bomboane colorate, prăjituri. Uneori, culoarea vie a descărcării poate fi o trăsătură ereditară a unei anumite persoane.

Dacă observați urină de culoare galbenă, în primul rând, amintiți-vă ce ați mâncat și ați băut în această zi și în ziua precedentă.

Schimbarea nuanței datorată bolilor

Cauzele unei modificări a culorii urineiIndicați imediat culoarea normală a urinei - galben deschis, paie. Dacă descărcarea dvs. este galben deschis, acestea sunt în regulă și nu puteți citi articolul în continuare. Dacă culoarea este luminată, saturată, pot exista mai multe motive pentru aceasta. Excluzând alimentele din lista cauzelor, analizați pigmenții naturali ai excreților, cum ar fi urobilin, urorezin, urochrom și altele. Ele pot schimba culoarea dacă sunteți bolnavă și există disfuncții în activitatea organelor și sistemelor corporale.

Probabil ați observat o culoare mai saturată de urină dimineața decât în ​​timpul zilei, se întâmplă deoarece noaptea nu consumăm lichide.

Un motiv frecvent pentru schimbarea culorii urinei este deshidratarea. Deshidratarea poate deveni cronică, dacă o persoană nu consumă zilnic suficientă apă. Astfel, substanțele nocive nu sunt deduse dintr-un organism din afară și se colectează în organisme, provocând treptat o otrăvire a unui organism.

Dacă, în afară de schimbarea culorii urinei, aveți umflături, poate că aveți o boală însoțită de o întârziere a fluidelor din organism. Poate fi ciroză, insuficiență cardiacă și așa mai departe.

Un număr de cauze neplăcute ale culorii urinii închise - procesele patologice ale ficatului, rinichilor, consecințele infecțiilor intestinale acute, urolitiază.

În cazul urolitiazei, rinichii formează în mod activ săruri. Sarurile reglate devin pietre cu timpul. Pietrele și sărurile scot apă din rinichi, ceea ce crește concentrația culorii descărcării.

În timpul infecțiilor intestinale poate fi adesea observată temperatura ridicată a corpului, cu transpirații mari. Vărsăturile și diareea elimină, de asemenea, o cantitate mare de apă din corp. Ca urmare a pierderii apei, concentrația de pigmenți din secreții crește. În astfel de cazuri, cu cât culoarea este mai închisă, cu atât deshidratarea este mai puternică.

Bolile vaselor de sânge, inimii, gestația și ciroza nu cauzează deshidratarea. În astfel de cazuri, umiditatea se redistribuie pur și simplu în organism, se întinde de la rinichi și se acumulează în zonele de edem.

În timpul cirozei, o persoană merge în plasmă în peritoneu. Ea ajunge acolo din sânge și limfa. Drept urmare, viscozitatea sângelui crește și crește ascitele. Schimbările în urină în cazul unei astfel de boli sunt asociate cu oliguria.

Colorarea urinei cu medicamente

Culoarea urinei din muzhinaCel mai adesea, medicamentele, culoarea urinei este afectată de vitamine. De obicei, asta vitaminele A, C, B.

Aceeași acțiune are și unii agenți antibacterieni, laxative în doze mari, precum și Furazolidone și Furacilin.

Dacă există coloranți în compoziția medicamentului, aceasta poate afecta și culoarea.

Culoarea neobișnuită poate provoca o supradoză cu Revit, Pikovich sau Multitabs.

Bright antibiotic, derivați de 5-nitrofurat, preparate de riboflavină și multe altele, mijloace sintetizate artificial dau o nuanță luminată.

Alte cauze de decolorare

Culoarea urinei depinde de vârsta și sexul persoanei. Urina unui nou-născut în prima săptămână de viață este aproape incoloră, iar odată cu vârsta și schimbarea condițiilor de viață, umbra se schimbă.

O schimbare pe termen scurt a culorii urinei la un copil este normală. Consultați pediatrul numai dacă culoarea neobișnuită persistă mult timp.

Femeile aflate în poziție de obicei au urină galben strălucitoare. Motivul pentru aceasta este conținutul în ea a unui număr mare de hormoni. Acest lucru este complet normal. La femeile care alăptează, culoarea urinei este afectată de deshidratarea datorată hrănirii.

Urina de culoare închisă la bărbați poate semnala un proces inflamator. Chiar și la femei, această culoare indică uretritis, iar la bărbați prostatită.

De aceea, pentru orice suspiciune, este necesară inspectarea în spital și verificarea organelor urinare.

Un mod minunat de a preveni urolitiaza - bea o zi 1,5 litri de apa. Este, de asemenea, o modalitate de a preveni deshidratarea. Nu luați prea multă apă. 1,5 litri pe zi este o doză amplă. Dacă beți prea multă apă pe fundalul bolii renale, aceasta poate agrava starea unei persoane.

Urina își poate schimba culoarea și din cauza schimbărilor climatice și a schimbărilor climatice sau datorită efortului fizic greu. Acest lucru se datorează unei transpirații mari și unei funcționări defectuoase în echilibrul apă-sare a corpului. S-a afectat echilibrul apă-sare și cantitatea de sare pe care o consumați împreună cu alimentele.

Boli indicate prin modificări ale culorii de descărcare la bărbați

Cum se trece testul de urinăAtunci când analizăm urina în laborator, studiem nu doar transparența și culoarea, ci și compoziția. De exemplu, dacă există o mulțime de leucocite în urina masculină, acest lucru indică acest lucru în organism există un proces inflamator. Culoarea urinei în această situație poate varia de la galben la galben-verde. Prin urmare, este foarte important să se efectueze o analiză de laborator.

Probleme asociate cu leucocitele - prostatita, boala renala, uretrita, inflamatia uretrei. În plus față de schimbarea culorii urinei, un om poate observa că bureții uretrei sunt lipiți împreună. Aceasta se datorează prezenței unui precipitat în urină. Dacă spuma de urină de sex masculin, atunci înseamnă că intră în sperma. În acest caz, este necesar să se efectueze o examinare a organelor genito-urinare.

Cum să reacționați la o modificare a culorii urinei?

Dacă culoarea urinei dvs. sa schimbat brusc de la galben deschis la galben strălucitor, trebuie să:

1. Analizați-vă alimentele și cantitatea de apă consumată. Poate că tot ce este necesar este:

  • Du-te la alte medicamente
  • Schimbați meniul
  • Reduceți numărul de activități fizice
  • Beți mai multă apă

2. Evaluați cu exactitate situația și excludeți cauzele naturale.

3. Dacă schimbarea meniului, medicamentele și consumul de lichide mai mult nu au ajutat, atunci este necesar faceți o întâlnire cu un medic. Puteți merge imediat la urolog, fără a merge la terapeut, deoarece toate plângerile legate de urină, este un urolog. Medicul, cel mai probabil, vă va îndruma asupra analizei urinei și a ultrasunetelor rinichilor.

4. Pentru prevenirea bolilor organelor urinare, se recomandă să consumați ceaiuri din plante, să faceți exerciții zilnice simple și să renunțați la fumat și alcool.

Amintiți-vă că doar medicul poate diagnostica diagnosticul. Auto-medicamentul poate complica în mod semnificativ cursul bolii. După ce ați diagnosticat boala într-un stadiu incipient și ați trecut pe parcursul tratamentului în timp, veți evita multe probleme de sănătate în viața ulterioară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratamentDe ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
Heterochromia la om - motivele apariției, cum să se îmbolnăvească în mod intenționatHeterochromia la om - motivele apariției, cum să se îmbolnăvească în mod intenționat
Principalele motive pentru apariția urinei tulburate la un copilPrincipalele motive pentru apariția urinei tulburate la un copil
Cauzele urinei întunecate la bărbațiCauzele urinei întunecate la bărbați
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Analiza urinară a lui Sulkova: necesitatea cercetării la copii, adulțiAnaliza urinară a lui Sulkova: necesitatea cercetării la copii, adulți
Cauzele apariției mucusului în urină la femeiCauzele apariției mucusului în urină la femei
Cum să folosiți un pisoar pentru nou-născut?Cum să folosiți un pisoar pentru nou-născut?
Pyelonefrita în timpul sarcinii: un pericol pentru făt și femeia gravidăPyelonefrita în timpul sarcinii: un pericol pentru făt și femeia gravidă
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
» » Cauzele urinei galbene strălucitoare la bărbați
© 2021 amigdas.com