amigdas.com

Ureaplasma la femei: cauze și simptome ale debutului unei boli

Ureaplasma și tratamentul acesteiaUreaplasma - o boală destul de frecventă a sistemului genitourinar la femei. Unii oameni trăiesc cu această boală și nu știu despre prezența ei. Motivul este că diagnosticul de patologie nu este disponibil în policlinica obișnuită. Pentru a trece examenul, trebuie să faceți o imunoanaliză enzimatică specială, costul căruia este foarte mare.

Infecția are loc aproape fără simptome, iar microorganismele și bacteriile trăiesc în interiorul celulelor. Aportul de antibiotice nu afectează în nici un fel bacteriile.

După efectuarea cercetării, sa demonstrat că microorganismele patogene de ureaplasmă nu dăuna corpului uman. Numai concentrația lor ridicată poate provoca simptomele inerente infecției bacteriene.

Caracteristicile dezvoltării ureaplasmozei

Medicina spune că infecția nu are loc întotdeauna prin contact sexual. Cauza infecției și apariția bacteriilor pot fi contactul prelungit cu o persoană bolnavă, iar patologia poate trece de la mamă la copil, în timp ce infecția are loc în interiorul uterului.

Au existat cazuri de auto-vindecare, mai ales în copilărie. Unii experți spun că cauza proceselor acute și cronice ale sistemului genitourinar poate fi exact ureaplasma, în timp ce o persoană chiar nu știe despre disponibilitatea acestuia.

Unele surse spun că ureaplasmoza este singura sursă de boli genito-urinare, dacă:

 • Tratamentul ureaplasmei la femeio femeie nu are plângeri și este supusă în mod regulat examinărilor și este pur și simplu imposibil de detectat o altă boală;
 • la pacient există un proces inflamator care apare în formă acută sau cronică, care nu poate fi vindecată;
 • în timpul sarcinii, o femeie nu are plângeri și vizitează clinica la timp.

Tratamentul ureaplasmei - foarte lung proces, care necesită medicamente speciale care vor ucide bacteriile intracelulare.

Cauzele ureaplasmei la femei

Cu o imunitate puternică, boala aproape nu se manifestă. Pentru a prinde bacteriile unei ureaplasme este posibil la contactul cu purtătorul unui microb.

După cum am menționat mai devreme, patologia poate fi transmisă de la mamă la făt. În acest caz, copilul nu are simptome clinice pentru o perioadă lungă de timp.

În medicină, există o serie de situații în care riscul de contractare a virusului intracelular este semnificativ crescut:

 • utilizarea frecventă a produselor de igienă antibacteriene;
 • inflamația sistemului genito-urinar;
 • boli venerice;
 • absența microorganismelor în florei, se observă descărcarea albică.

Toți acești factori reduce imunitatea și să creeze un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor patogene.

Principalele cauze ale ureaplasmozei

 1. Imunitate redusă.
 2. Încălcarea fondului hormonal.
 3. Frecvente avorturi.
 4. Schimbarea frecventă a partenerilor sexuali.
 5. Spirală spontană.
 6. Radiografia sistemului genito-urinar, cu utilizarea agentului de contrast.
 7. Răzuirea epiteliului uterin.

Merită să spunem că motivele de mai sus nu duc întotdeauna la dezvoltarea de microbi patogeni, ci numai crește riscul de infectare cu ureaplasmoză.

Simptomele ureaplasmei

Cum se manifestă ureaplasmoza?După cum sa menționat deja, boala pentru o perioadă lungă nu se manifestă. Din acest motiv, o femeie poate să nu știe că este purtătoare de patologie și să-i infecteze partenerii sexuali. Perioada de incubație a ureaplasmozei durează 2-3 săptămâni. După ce această patologie are o formă cronică și poate duce la consecințe grave.

Când transferați ureaplasmoză unui copil, auto-vindecarea are loc foarte repede, în special pentru băieți.

O astfel de boală ca ureaplasmoza, este asociat cu sistemul genito-urinar, prin urmare, simptomele sunt observate corespunzător. Mai întâi de toate, pacientul este preocupat de o descărcare turbidă abundentă sau abundentă din uretra. În acest caz, există mâncărime severe, arsuri, durere la golire.

O femeie se poate plânge de durere în abdomenul inferior și iritație a mucoasei vaginale. Dacă timpul nu începe un tratament, boala se poate dezvolta într-o cronică și duce la patologii, cum ar fi prostatita, cistita, vezicule, endometrita. Ureaplasma la tratament intempestivă, poate declanșa dezvoltarea adeziunilor în trompele uterine si inflamatie a uterului, ceea ce duce în continuare la o sarcină problema - avort spontan si nastere prematura.

Patologia cronică cu timpul poate duce la îngustarea uretrei.

Una dintre consecințele grave ale ureaplasmozei este infertilitatea masculină - asthenospermia. În acest caz, bacteriile reduc motilitatea spermatozoizilor și îi ucid viabilitatea.

În plus față de toate acestea, ureaplasma afectează în mod negativ articulațiile, provocând inflamații.

Dacă patologia nu este tratată, ea apare periodic, mai ales după ce a luat alcool sau răceală.

Imaginea clinică a ureaplasmei include:

 • dureri puternice, de tăiere în vagin, care se intensifică în timpul actului sexual și în timpul somnului;
 • urgenta frecventa de a urina;
 • turbiditate cu un miros neplăcut;
 • procesele inflamatorii ale sistemului genito-urinar.

Într-un caz mai sever, temperatura poate crește. Forma cronică a bolii trece fără simptome.

Sarcina și ureaplasma

În timpul gestației fătului, forțele de protecție ale corpului femeii sunt reduse. Din acest motiv, există riscul de infecție cu diverse infecții, inclusiv dezvoltarea ureaplasmei. Bacteriile pot fi activate și afectarea negativă a sarcinii și sănătatea fătului.

Prin urmare, orice femeie care intenționează să aibă un copil ar trebui supusă unui screening pentru agenți patogeni și alte bacterii care au loc într-o formă ascunsă.

Tratamentul ureaplasmei

Pentru a începe tratamentul, pacientul trebuie să facă teste. Diagnosticul de laborator începe cu un frotiu normal din vaginul unei femei. Dacă după rezultat există o suspiciune de prezență a bacteriilor, este necesar un studiu special, care include:

 • cultură de cultură - analiză pentru a determina în mod clar prezența unui agent în celule;
 • PCR este un studiu al reacției polimerazei, care permite găsirea de microorganisme patogene în cel mai timpuriu stadiu al bolii și clarificarea concentrației acestora.
 • Diagnosticul imunoenzimatic este un alt tip de diagnostic al prezenței microorganismelor.

Înainte de începerea tratamentului, medicul trebuie să stabilească - dacă este necesar să se trateze această problemă? Microorganismele de ureaplasmă pot trăi o perioadă lungă de timp asimptomatic cu o altă microflore a uretrei și nu au niciun efect asupra sănătății. Recomandările clinice ale medicinii ruse arată că terapia terapeutică este necesară numai în cazuri rare. Indicatiile pentru tratament sunt:

 • Simptomele ureaplasmeiinfertilitate;
 • prezența simptomelor în absența oricărui patogen în frotiu;
 • concentrația de bacterii este prea mare;
 • avorturile la nivelul fetusului;
 • infecții concomitente;
 • sarcina planificată;
 • Bolile regulate și inflamația sistemului genito-urinar.

Nevoia de tratament a ureaplasmozei trebuie depășită de către medic după examinare și diagnostic complet al corpului pacientului.

Principala metodă de tratare a bolii este antibioticele. Acestea trebuie combinate în mod necesar cu imunomodulatori, prebiotice și vitamine. Pacientul trebuie să conducă un stil de viață sănătos și să acorde atenție dietei lor. Nu ar trebui să mâncați alimente sărate, picante sau prăjite. În timpul perioadei de tratament merită să renunți complet la intimitate. Cursul de tratament este de 2-3 săptămâni.

În ciuda diagnosticului inaccesibil de ureaplasmoză, procesul de tratament este de succes și recuperarea este rapidă. Un număr mare de femei trăiesc cu această problemă și nu știu despre existența ei. Dacă patologia nu provoacă disconfort, nu poate fi tratată. În orice caz, este necesar să se efectueze un studiu pentru a exclude eventualele consecințe negative ale bolii sistemului genito-urinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Infecția pneumococică: ce este, cauzele și simptomeleInfecția pneumococică: ce este, cauzele și simptomele
Cum de a distinge o infecție virală de o infecție bacteriană?Cum de a distinge o infecție virală de o infecție bacteriană?
Ce este chlamydia trachomatis: simptomele și tratamentul chlamidieiCe este chlamydia trachomatis: simptomele și tratamentul chlamidiei
Staphylococcus aureus la sugariStaphylococcus aureus la sugari
Vagin Gardnerella la bărbați: simptome și tratamentVagin Gardnerella la bărbați: simptome și tratament
Staphylococcus aureus: cauze și căi de infectare, tratamentStaphylococcus aureus: cauze și căi de infectare, tratament
Chlamidia la simptomele pisicilor, tratamentChlamidia la simptomele pisicilor, tratament
Staphylococcus aureus infecție în gât, cauze și simptomeStaphylococcus aureus infecție în gât, cauze și simptome
Pneumonie - inflamația plămânilor fără febră la adulți, simptomePneumonie - inflamația plămânilor fără febră la adulți, simptome
Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femeiSimptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
» » Ureaplasma la femei: cauze și simptome ale debutului unei boli
© 2021 amigdas.com