amigdas.com

Cât cântă calul? Greutatea și gradul de grăsime

Calitatea si greutatea caluluiPână în prezent, este imposibil să se spună în mod neechivoc cât cântărește calul. Acest lucru se datorează faptului că aceste animale nu sunt doar un patrimoniu natural, ci și o creație a selecției umane. Mai mult de trei sute de rase au fost deja eclozate, care sunt destinate diferitelor scopuri, există cai absolut diferiți unul de celălalt. Există miniaturi

ponei și camioane puternice grele care au lovit nu numai dimensiunile lor, ci și capacitatea lor de transport și tracțiune.

Este de remarcat că greutatea calului nu este niciodată stabilă, variază în funcție de vârstă, scop, condiții de detenție, rasă și condiții de muncă.

Greutatea calului: clasificarea categoriilor

Categoria de greutate a unui calPuii nou-născuți au o greutate corporală care este de numai 10% din greutatea totală a mamei. Cifra medie poate varia în ambele direcții în limitele a 5 kilograme.

Persoanele tinere cresc destul de rapid și se dezvoltă, arată ca niște cai adulți. După ce au ajuns la 6 luni, masa lor atinge aproximativ 50%, iar până în anul deja toate cele 90%.

Data viitoare, intensitatea câștigului de greutate încetinește. În condiții favorabile și sănătate excelentă, greutatea animalului atinge valorile maxime cu 3 până la 4 ani. Dar cât de mult cântă calul în medie? Crescătorii de cai au acceptat următoarea diviziune condiționată a animalelor în categorii de greutate:

 • Cal de lumină, greutatea căruia este de aproximativ 400 kg, de exemplu - ponei;
 • Greutatea medie a unui cal de dimensiuni medii poate varia de la 400 la 600 kg;
 • Calul greu atinge o greutate de peste 600 kg;
 • Calul Shirair, a cărui greutate medie este de 1400 kg.

Vehiculele grele încorporează cai masivi și incredibil de frumosi, care sunt concepuți pentru greutăți fizice grele. La calcularea mediei indicatorii iau în considerare normele standard ale anilor de viață, mărimea și greutatea, care cresc timp de șase ani. Normele adoptate permit să se acorde atenție deviației în timp util și să se ia toate măsurile necesare. În cazul în care calul depășește greutatea standard, atunci aceasta este considerată normă, din cauza acestui parametru depinde direct de rezistență și rezistență.

Este demn de remarcat faptul că astăzi acest animal este folosit pe scară largă în multe ramuri ale industriei agricole, pentru transportul de mărfuri pe distanțe lungi, precum și pentru cultivarea terenurilor. Centru de echitație este foarte solicitată în rândul turiștilor și locuitorilor din mediul urban. Deschiderea școlilor de călărie, atrage atenția nu numai asupra copiilor, ci și asupra adulților.

Diferențe în gradul de îngrășare și condiții de viață

Sub rezerva condițiilor conținutul și destinația dorită, caii sunt împărțiți condițional:

 • Cât cântă calul?Greutatea necorespunzătoare este diferită pentru persoanele bolnave sau bătrâne, precum și pentru cele care nu sunt furnizate cu cantitatea corespunzătoare de alimente. Ei lipsesc complet nu numai grăsimea subcutanată, dar și lipsa masei musculare. Din poziția vizuală la animale, mai mult de trei coaste, pot acționa lame crupiene și oase.
 • Formarea sau îngrășarea sportivă este inerentă în iepuri și armasari, trecând multe teste la pista de curse, precum și pentru vorbitori în competiții ecvestre. Caii din această categorie se caracterizează printr-o musculatură de relief, un aspect sănătos și puternic.
 • Greutatea de lucru este caracteristică unui număr mare de cai de rulare, de lucru și agricoli. Sunt hrăniți moderat, poate că apare un strat de grăsime care nu îi împiedică să se deplaseze în mod activ și să îndeplinească toate funcțiile necesare pentru proprietarii lor.
 • Factorul de grăsime este caracteristic pentru compoziția pedigree a fermelor stud. Aceste animale sunt destinate continuării puilor și reproducerii rasei. Acesti cai sunt prevazuti cu un grad ridicat, iar lucrul principal - o ratie calitativa si mancarea intarita. Ele sunt caracterizate de contururi rotunjite. Deci, iepurii și armasarii sunt mult mai ușor fizic să-și îndeplinească funcția de reproducere.
 • Grosimea expoziției este posedată de cai (ponei), care sunt destinați licitațiilor, expozițiilor și show-ringurilor. Ele sunt foarte îngrășate, moderat bine hranite, dar nu posedă mușchi bine mușchi. De fapt, această formă ne permite să subliniem toate avantajele participanților la eveniment.

Relația dintre greutate, rasă și posibilități

Lumea cailor este destul de diversa. Diferență semnificativă în greutate poate fi văzut pe exemplul diferitelor rase. Cea mai ușoară categorie de greutate este de obicei ponei - animale, a căror creștere variază de la 0,8 la 1,4 metri la greabăn, precum și cai miniaturali de reproducere locală. Reprezentanții cei mai proeminenți ai acestora sunt:

 1. Poneiul galez (300 - 350 kg);
 2. Ponei australieni (până la 300 kg);
 3. Ponei Shetland (150 - 200 kg);
 4. Miniatură americană (până la 80 kg);
 5. Falabella (20 - 60 kg).
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelorCât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelor
Camionul greu sovietic este o rasă eroicăCamionul greu sovietic este o rasă eroică
Camion greu sovietic - descrierea și caracteristicile raseiCamion greu sovietic - descrierea și caracteristicile rasei
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Viteza, dezvoltată de un cal: medie și maximăViteza, dezvoltată de un cal: medie și maximă
Ridică-te și înălță-te pentru un cal, călcă cu mâinile taleRidică-te și înălță-te pentru un cal, călcă cu mâinile tale
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Rasă `Maine Coon`: greutatea unei pisici adulte de luniRasă `Maine Coon`: greutatea unei pisici adulte de luni
Cât cântărește calul, parametrii mediiCât cântărește calul, parametrii medii
Vladimir camion greu - caracteristicile raseiVladimir camion greu - caracteristicile rasei
» » Cât cântă calul? Greutatea și gradul de grăsime
© 2021 amigdas.com