amigdas.com

Maxilar maxilar: structura maxilarului superior, patologie, defecte

Upper maxilarBaza structurii feței sunt fălcile. În plus față de sănătate, apariția unei persoane depinde și de ceea ce anatomia și capacitățile fiziologice ale tuturor țesuturilor și organelor faciale sunt.

Maxilarul superior este un os gemene, are un corp și 4 procese: zigomatic, palatin, alveolar și frontal. De asemenea, există patru suprafețe: anterioare, nazale, orbitale și transversale.

Caracteristicile suprafețelor și proceselor maxilarului superior

Anatomia suprafețelor

Suprafața frontală (facies anterior) ușor concave. Marginea infraorbitală separă această suprafață de orbital, sub ea există un foramen infraorbital care trasează nervii și vasele prin el însuși. Marginea mediană a suprafeței anterioare are o incizie nazală profundă care participă la formarea diafragmei (deschiderea anterioară a cavității nazale).

Procesul occipital se separă printr-un cuvânt încrucișatsuprafața (facies infratemporalis) din față. Suprafața subterană are un tubercul al maxilarului superior, care dezvăluie canale alveolare (canale alveolare) sub formă de orificii alveolare mici. Nervii și vasele de sânge trec prin aceste canale. Marele Sulcuspalatmus major (brazdă de palatină) este situat vertical, pe partea tuberotomiei maxilarului.

Zidul inferior, ușor concav al prizei de ochi se formează cu participarea lui orbital suprafață (facies orbitalis). În părțile posterioare, începe brazda infraorbitală, care trece în canal, care se deschide cu deschiderea infraorbitală.

Peretele lateral al cavității nazale este format cu participarea lui proră suprafață (facies nazalis) a maxilarului superior. Aici puteți vedea cleftul maxilar, care este o deschidere care duce la sinusul maxilar, care este situat în grosimea corpului osului maxilar. În fața cleștei se află o bâzâie, care curge vertical. Canalul nazal se formează cu participarea acestei brazde, este restrânsă de concha inferior nazal și de osul lacrimal.

Anatomia apendicelor

Cum se identifică patologia maxilarului superiorfrontal proces (processusfrontalis) ea se învecinează cu canelura de lacrimă din față, o creastă lattică poate fi văzută pe suprafața sa laterală, partea din față a cochiliei nazale medii a osului lattic se alătură.

Se numește creșterea care se extinde în jos de la maxilarul superior sub forma unui arc alveolar. Depresiile conținute în acest arc se numesc alveole dentare (alveoli dentales). Există rădăcini de 8 dinți dintr-o parte a maxilarului superior. Septa osoasă subțire (septa interalveolaria) separă alveolele.

Este numită o placă orizontală subțire, care participă la crearea unui palat solid palatal vlăstar (procesus palatinus). Fisticurile palatine orientate longitudinal (sulci palatini) sunt prezente în număr mic în secțiunile părții posterioare a suprafeței inferioare a acestui proces. Canalul, care se numește incisiv (canalis incisivus), rulează de jos în sus de-a lungul liniei mediane a palatului dur, care se află în procesiunea din față. Placa orizontală a osului palatinei este conectată la procesul palatinei în partea posterioară.

Se numește creșterea care se extinde de la partea superioară-laterală spre osul coardei cheekbone (processuszygomaticus).

Trăsături distinctive, procese patologice și funcții

Falla superioară participă la următoarele procese:

 • procesul de mestecare, distribuția sarcinii pe dinții maxilarului superior;
 • determinarea amplasării corecte a proceselor;
 • maxilarul superior formează o cavitate pentru nas și gură și septa pentru ei.

Structura maxilarului superiorFața superioară datorată anatomiei și prezenței sinusurilor este mult mai ușoară decât cea inferioară. Volumul său este de aproximativ cinci centimetri cubi, ceea ce mărește șansele de rănire a acestui os.

Falla este fixată datorită fuziunii puternice cu alte oase craniene.

Când se rănește sau se fracturează, maxilarul superior se conectează mai rapid și mai ușor cu cel inferior datorită imobilității sale, deoarece aceasta ajută la accelerarea regenerării.

Uneori există un chist, poate fi diagnosticat de un dentist, chistul trebuie imediat eliminat.

Cu inflamația sinusului maxilar, există riscul de sinuzită, care este însoțită de dureri de cap și când complicația în sinusuri începe să acumuleze puroi.

Patologii, malformații congenitale și cauze de intervenție chirurgicală

Există un astfel de lucru ca maxilectomia - îndepărtarea maxilarului superior.

Indicatii pentru maxillectomie:

 • prezența neoplasmelor maligne în regiunea maxilarului sau în procesele sale;
 • proliferarea gurii, a țesuturilor nazale sau sinusurilor, care are o natură patologică;
 • corpul maxilarului este de asemenea înlăturat în prezența neoplasmelor benigne dacă acestea încep să se dezvolte treptat.

Contraindicații:

 1. Upper maxilarprezența de stare generală de rău la pacient;
 2. boala maxilarului superior de un caracter specific, situată în stadii acute și acute;
 3. boli infecțioase;
 4. dacă procesul patologic sa răspândit foarte mult, operația în acest caz nu va rezolva problema, ci va agrava doar starea pacientului cu oncologie.

Înainte de operație, este necesar să se efectueze o examinare detaliată, care va dezvălui alte patologii disponibile în organismul bolnav, precum și localizează neoplasmul, care este patologic.

Deteriorarea maxilarului superior poate să apară chiar și în uter. Aceasta duce la malformații congenitale ale maxilarului și ale întregii fețe.

Cauzele malformațiilor intrauterine:

 • predispoziția este genetică. Acest lucru nu poate fi prevenit. Totuși, tratamentul corect ortopedic și ortodontic după naștere corectează deformarea, restabilind funcțiile maxilarului superior;
 • leziunile primite în timpul sarcinii pot schimba cursul fiziologic al sarcinii, provocând schimbări în natura patologică. De asemenea, patologia congenitală poate apărea datorită obiceiurilor proaste ale mamei și anumitor medicamente.

Procese patologice care afectează structura maxilarului superior

 • Anormalitatea membrelor superioareAnomalii au loc în perioada embrionară - dublu față sau despicătură singură față pe față, absența parțială sau completă a dinților (Edentia) microgeny, hipoplazia sinusurilor nazale si a nasului și mai mult.
 • Aparatul sistemului dentoalveolar este deformat, acest lucru poate fi influențat de factori adversi, cum ar fi exogeni sau endogeni.
 • Procesele de deformare sunt secundare, provin din leziuni sau intervenții iraționale, precum și chimioterapia și radioterapia în prezența cancerului.

Sănătatea orală este cheia funcționării adecvate a sistemului respirator și digestiv. Este, de asemenea, o garanție a sănătății copilului psihologic și a dezvoltării copilului. Un rol foarte important îl joacă factorul psihologic, deoarece persoana este cartea de vizită a persoanei. Deformările în formă neglijată, care distorsionează aspectul, pot lăsa o amprentă serioasă la nivelul psihoemoțional și se formează multe fobii și temeri, până la starea sociopatiei.

Cheia dezvoltării sănătoase și corecte a tuturor organelor orale este salubritatea și igiena regulată și adecvată, prezența alimentelor solide și utilizarea alimentelor sănătoase

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este implantarea dentară a dinților: tipuri și descriereCe este implantarea dentară a dinților: tipuri și descriere
Care sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentițieiCare sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentiției
Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?
Ce este sinuzita, tratamentul acesteia. Cauze de tuse cu geniezităCe este sinuzita, tratamentul acesteia. Cauze de tuse cu geniezită
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Ce este anestezia conductivă în stomatologie?Ce este anestezia conductivă în stomatologie?
De ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratamentDe ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratament
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Anatomia și funcția canalelor și nazofaringieneAnatomia și funcția canalelor și nazofaringiene
Muschiul ridică pleoapa superioarăMuschiul ridică pleoapa superioară
» » Maxilar maxilar: structura maxilarului superior, patologie, defecte
© 2021 amigdas.com