amigdas.com

Amur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșii

Tigrul Amur este cea mai mare pisică sălbaticăAceastă beastă maiestuoasă are mai multe nume binecunoscute: tigrul Amur, Ussuri, Siberian sau Far Eastern.

Apariția strălucitoare, forța și puterea l-au făcut obiect de venerație a popoarelor Amur și Primorye, dar ele nu au fost salvate de la riscul de dispariție.

apariție

Amur tigru - trăsături distinctiveTigrul Amur este cea mai mare pisică cu o haină luminată și groasă. Corpul alungit grațios al animalului cu picioare puternice de la nas până la vârful coada are o lungime mai mare de 3 metri. Înălțimea fiarei la greabăn este mai mare de 1 metru. Capul este rotunjit masiv, cu urechi scurte și colțuri moarte de 8 cm. Masculul mediu cântărește 250 kilograme. Femelele sunt mai mici, până la 167 kilograme. Creșterea tigrilor toată viața mea. Există adulți individuali de peste 300 de kilograme.

Culoarea stratului este portocalie, iar pe burtă - albă, cu benzi transversale întunecate. Descrierile și fotografiile fiarei sunt confirmate, cifra de pe piele este unică.

În timpul iernii, blănurile sunt mai ușoare, mai lungi și mai groase decât în ​​timpul verii. Din tigrul rece siberian protejeaza strat gros de grăsime. Vă permite să vă așezați în condiții de siguranță pe zăpadă și să supraviețuiți în condiții climatice dure cu schimbări de temperatură ascuțite.

În habitatul natural, pisica uriașă siberiană trăiește aproximativ 15 ani, în captivitate această perioadă ajunge la 20-25 de ani.

teritoriu de habitat

Amur tigru odihnitorUnde trăiește tigrul Amur? Teritoriul habitatului de tigru de nord - Teritoriul Primorsky și Khabarovsk, acoperite cu cedri și stejari din vale pe malurile râului puternic al afluent de dreapta din Orientul Îndepărtat Amur și Ussuri.

A șasea parte a populației locuiește la poalele Sikhote-Alin. Deoarece fiara este inclusă în Cartea Roșie, întregul teritoriu al distribuției sale este sub control strict.

Există un tigru Amur în nord-estul Chinei, în Manchuria. Conform unor estimări, aproximativ 10% din populație locuiește acolo. Pentru uciderea fiarei în această țară, se prevede pedeapsa cu moartea.

Vânătoare și raționalizare

Pentru prokorma tigrul Ussuri necesită o zonă uriașă. La masculi atinge o suprafață de 800 de metri pătrați, femelele au 500 de metri pătrați. Pisica are mult timp să se dedice vânătorii, în mișcare constantă. În timpul zilei este necesar să consumați 8-10 kg de carne. Fără hrană, fiara poate supraviețui până la 3 săptămâni.

Ce se hrănește cu tigrul Amur? Baza dieta este:

  • cerb;
  • căprioară;
  • vieri;
  • Moose.

În absența unor victime mari, se hrănește cu păsări, șoareci și pești.

Vânătoare de animale pe timp de noapte. Simțurile sale sunt bine dezvoltate, Viziune de culoare acută. Vânătorul se târăște la victimă cu tampoane pe labele sale, aproape fără zgomot și la momentul potrivit face un salt ascuțit de până la 20 de metri. Extracția se trage spre apă, în timp ce înduioșă curajos concurenții. Se culcă, ținând carcasa cu labele puternice.

Tigrul siberian este un vanator excelentDacă atacul a eșuat, pisica mare se retrage și nu face încercări repetate. După o mică odihnă, merge să caute o nouă victimă. Fiara lui Amur are un laringiu destul de dezvoltat. Acest lucru îi permite imita strigătele unui cerb, lăsându-i într-o capcană.

Fiara nu atacă victima dacă are hrană. Se ține departe de așezări, numai în cazuri excepționale atacă o persoană. În cazul unui deficit alimentar, victima poate fi vită, câini.

Caracteristicile comportamentului

Tigrul siberian nu se teme de apaO pisică imensă din Siberia se mișcă ușor prin zăpadă și atinge o viteză de 50 kilometri pe oră. În ziua tigrului Ussuri trece până la 40 kilometri. ea știe cum să înoate și poate traversa un iaz câțiva kilometri. Pisicile Ussuri preferă aceleași căi, schimba rutele numai din cauza lipsei de producție.

Fiara protejează cu atenție teritoriul de vânătoare și nu permite concurenților. Întâlnirea cu un alt bărbat rareori duce la o luptă. Pentru a clarifica relația suficientă demonstrație a rezistenței și a hohotei agresive. Părinții pleacă.

Pisica sălbatică sălbatică din Orientul Îndepărtat este marcată abundent prin urină și, de asemenea, se zgârie în coaja copacilor cu gheare. Pentru aceasta, el sta pe picioarele posterioare. Benziile se găsesc la o altitudine mai mare de 2 metri.

Bărbații trăiesc singure, femelele pot fi combinate în grupuri mici. Barbati portocalii frumosi sunt poligamati. Sezonul de reproducție acoperă sfârșitul iernii. După 3-4 luni, femelele produc până la 4 pisoi orbi.

Deja în 2 luni, mama îi aduce la probă de carne. Treptat, tigrul îi învață pe puii să vâneze. Ele devin independente după 2 ani. Tigrul nu participă la educație.

Reducerea populației

Siberian tigru iarnaÎn lumea animală, tigrul Ussuri nu are dușmani. Această fiară puternică este capabilă să facă față oricărui concurent, chiar și unui urs. Doar omul a reușit să omoare cea mai mare pisică.

O scurtă excursie în istorie arată că în secolul XX numărul tigrilor a scăzut dezastruos, atingând 40-40 persoane până la vârsta de 40 de ani.

Cauzele dispariției au fost:

  • vânătoare și braconaj;
  • reducerea rezervelor de furaje;
  • distrugerea habitatelor naturale.

Tigra Amur și puiul de tigruDin fericire, oamenii au putut să se oprească la timp. Vânătoarea pentru tigrul Amur a fost complet interzisă, au fost create rezerve, specia a fost inclusă în Cartea Roșie.

Problema stingerii tigrilor a fost larg mediatizată. Tigrul Amur are adesea povesti în presă, elevii studiază o scurtă descriere a fiarei în lecțiile de istorie naturală.

Conform ultimului recensământ, în 2015, pe teritoriul Rusiei au fost mai mult de 500 de indivizi. Despre același număr de persoane trăiesc în grădini zoologice din întreaga lume. În Orientul Îndepărtat, un studiu activ al tigrului. Pe animalele pus pe gulere cu balize, care vă permit să înregistrați fiecare pas într-o zonă uriașă. Datorită implementării strategiei de protejare a tigrului Amur, a fost posibilă stoparea extincției subspecii, dar este încă devreme să excludem tigrul Amur din Cartea Roșie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum a arătat tigrul antic cu sabie?Cum a arătat tigrul antic cu sabie?
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
White Cupid: principala caracteristică a peștelui, unde este găsitWhite Cupid: principala caracteristică a peștelui, unde este găsit
Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
Amur pisică forestieră și realități moderneAmur pisică forestieră și realități moderne
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Îngrijirea corespunzătoare pentru strugurii AmurÎngrijirea corespunzătoare pentru strugurii Amur
Plantarea și îngrijirea strugurilor AmurPlantarea și îngrijirea strugurilor Amur
Pisică europeană, scurtă, CelticPisică europeană, scurtă, Celtic
» » Amur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșii
© 2021 amigdas.com