amigdas.com

Vezica neurogenă la bărbați: simptome și tratament

Informații generale despre vezica urinarăPrincipalele sarcini ale vezicii urinare sunt acumularea și eliberarea controlată a urinei din corp. Reglementarea acestei activități este încredințată sistemului nervos uman. În cazul în care există încălcări ale sistemului nervos, care este responsabil pentru activitatea organismului, apare o afecțiune care este desemnată în practica medicală ca vezică neurogenă.

În timpul acestei patologii, există hipotensiune arterială, deteriorarea activității țesuturilor musculare ale organului sau invers, starea de hipertensiune arterială. Toate acestea pot duce la imposibilitatea de a controla urinarea, astfel încât o persoană simte senzații semnificative de disconfort.

Vezica vezicii neurogenice: informații generale

Cum să înțelegeți o vezică neuralăVezica urinară constă din pereții stratului mucus cu fibrele nervoase și mușchii din acesta. Când organul este umplut cu urină în zonele corespunzătoare ale creierului un impuls vine, ca răspuns la aceasta, există dorința de golire a vezicii urinare.

În timpul urinării în fibrele musculare furnizate de semnal care asigură reducerea pereților vezicii și scoate lichidul acumulat. vezică neurogenic în pasajul diferă semnale de violare pe porțiunile necesare ale sistemului nervos, cum anomalie poate fi congenitală sau dobândită sub influența unor leziuni sau boli. De asemenea, un simptom al vezicii neurogenice apare în tulburările măduvei spinării.

Conform ICD10 patologia are numărul 31, care îl deosebește într-o boală separată. Mai mult, anomaliile cu urinare nu sunt singurele simptome ale încălcării fibrelor neuromusculare ale vezicii urinare.

Aproape jumătate dintre pacienți apar legate de boli inflamatorii și degenerative ale sistemului urinar, cele mai comune sunt nephrosclerosis, pielonefrită, cistită, in cazuri severe - rinichi insuficiență cronică.

Sub influența acestor boli apare hipertensiunea arterială. Hiperactivitatea vezicii neurogenice provoacă apariția problemelor psihoemoționale - un om cu acest diagnostic are o adaptare slabă în societate, nu se simte confortabil la locul de muncă și acasă.

Tipuri de boală

Fibrele muschilor țesuturilor vezicii urinare sub influența semnalelor nervoase anormale sunt reduse cu activitate redusă sau crescută, Clasificarea bolilor vezicii neurogenice.

Giporeflektornaya

Tipul boliiO asemenea anomalie apare în timpul tulburărilor sistemului nervos cel mai adesea în regiunea sacrală. Fibrele musculare ale corpului încep să funcționeze prost, nu există nici o descărcare reflexă a cavității vezicii urinare. Sub influența acestui țesut în întinderea timpului, vezica urinară devine mai mare în volum.

Această condiție nu duce la senzații dureroase, dar creează condiții favorabile pentru relaxarea sfincterilor. Mușchii sfincterului slabi nu pot ține urina, ceea ce creează incontinența.

Urina se poate ridica, de asemenea, până la pelvisul renal din uretere, în care zonele inflamatorii apar sub influența fluidului concentrat și corosiv.

Giperreflektornaya

Această boală este asociată cu disfuncția sistemului nervos central în creier. În timpul apariției acestei patologii apare imposibilitatea reținerii urinare. Lichidul nu se concentrează în organ, în timpul unei mici aglomerări, există nevoia de a urina.

O urgenta aspra de a emite urina poate fi provocata de iritarea zonei pelvine. În timpul unei vezicii urinare hiperactive, cistita este diagnosticată în timpul unei perioade dificile de trecere, ceea ce duce la o încrețire în timp a organului.

Scleroza testiculară, numită și boala Burneville, este o boală ereditară care provoacă dezvoltarea multor tumori benigne în corpul uman. De regulă, acestea apar pe suprafața pielii.

Disfuncție neuronală

Cum se trateaza o vezica neuronalaDisfuncția neurală a vezicii urinare suferă oameni de orice vârstă, luând în considerare acest lucru, precum și provocând factori, disting caracteristicile distinctive.

La adulți. Disfuncția neurală la femei sau bărbați poate provoca un număr mare de probleme somatice și psihologice.

Boala se poate dezvolta treptat sau poate apărea în mod neașteptat pentru o persoană. Pacienții observă incapacitatea de a reține urina în timpul situațiilor stresante, izolarea prin picătură. La bărbați, boala este adesea formată dupa o munca grea, sub influența adenomului de prostată. Femeile pot detecta simptomele insuficienței vezicii urinare după nașterea complicată, bolile pelvine cronice, intervențiile ginecologice operative.

La copii. La această vârstă, o încălcare a controlului urinării poate fi un primar, și anume cauzate de anomalii congenitale ale sistemului nervos sau a factorilor secundari care sunt influențate de cauze precipitanți exogene și endogene. Încălcarea de slăbiciune vezicii urinare la copii să spună atunci când ajung la vârsta de 2 ani, adică, la o vârstă la locul de muncă este necesară pentru a finaliza formarea vezicii urinare.

Cauzele patologiei

Funcționarea normală a vezicii urinare este controlată de un sistem complex și multiplu de reglementare, prin urmare, există un număr foarte mare de cauze ale declanșării bolii. Factorii provocatori este obișnuit să se separe, ținând cont de vârsta persoanei.

La adulți, întreruperea vezicii urinare este determinată de astfel de patologii:

 • Polineuropatie de diferite tipuri.
 • Procese degenerative și leziuni ale măduvei spinării și ale creierului. Acest grup include fractura, accident vascular cerebral, boala Parkinson, boala Alzheimer, creșteri tumorale cum ar fi, hernia sechestrat a coloanei vertebrale, a sclerozei multiple vertebrale.

copii disfuncția golire a vezicii urinare apare:

 • Ca rezultat al rănilor în timpul nașterii.
 • Patologii congenitale ale dezvoltării organelor urinare, coloanei vertebrale, sistemului nervos central.

Semne și simptome

Modificările și semnele determinate în funcționarea normală a vezicii urinare depind de forma bolii.

În timpul formei hiperreflexive a disfuncției vezicii neurogenice, acordați atenție acestor simptome:

 • Simptomele boliiIncontinență - lichidul este incontrolabil și poate să dispară brusc în timpul unei dorințe neașteptate de a vizita toaleta.
 • Îndemnați constant să goliți vezica, cu cantitatea minimă de urină eliberată.
 • Disconfort apare în timpul urinării.
 • A crescut numărul de vizite la toaletă pe timp de noapte.

În timpul unui tip hipoactiv de vezică neurogenă, pacienții notați următoarele stări:

 • În uretra, sunt înregistrate senzații de durere.
 • După urinare, nu există senzație de golire completă a urinei în cavitatea corporală.
 • Nu există dorință de golire a corpului.

Copiii dezvoltă enurezis permanent atât în ​​timpul nopții, cât și în timpul zilei. Durata prelungită a tulburării poate duce la inflamație directă în organ, în curs de dezvoltare a acestei cistite. Acumularea urinei într-o formă hipoactivă a bolii creează premise pentru pielonefrită, apariția pietrelor în uretere și vezică.

În cazul disfuncției, cistita secundară duce la o scădere a dimensiunii cavității vezicii urinare, mulți pacienți pot elimina această patologie numai după intervenția chirurgicală.

Diagnosticul bolii

Diagnosticul este determinat după o minutioasa a pacientului, și după ce le-a dus la revista, în cazul în care, în câteva zile, el este obligat să înregistreze cantitatea de alcool consumată și lichidul descărcat și golirea vezicii urinare.

Deoarece simptomele de întrerupere sunt similare cu multe boli ale sistemului genito-urinar, efectuați astfel de sondaje:

 • Radiografie a vezicii urinare cu agenți de contrast.
 • Cistoscopie și ultrasunete a vezicii urinare.
 • Cercetarea urinei pe Zimnitskiy și Nechiporenko.

Dacă, ca urmare a examinărilor, nu există nici o dovadă a proceselor inflamatorii, atunci se prescrie maduva spinării și creierul. Pentru ce folosiți electroencefalografia, tomografia computerizată, faceți raze X ale tuturor părților coloanei vertebrale și ale craniului.

Tratamentul unei vezicii neurogenice

În cele mai multe cazuri, tratamentul cu succes al unei vezicii neurogenice la om va depinde de un diagnostic complet al adevăratei cauze a bolii.

Tratamentul unei afecțiuni neurogenice a vezicii urinare trebuie făcut nu numai ca urolog, ci și ca neurolog cu alegerea mijloacelor medicale adecvate.

 • Diagnosticul boliiTratamentul începe să producă preparate medicinale, în absența efectului dorit și unele indicații pacientul poate asista o intervenție chirurgicală, o importanță considerabilă acordată gimnastica speciale, fizioterapie și metode efecte psihoterapeutice.
 • În timpul tipului de boală hipoactivă, tratamentul rapid și deplin este mult mai dificil de realizat, cu acest tip de boală aveți nevoie pentru a controla urinarea, încercând să realizați o golire obligatorie a vezicii urinare. Tratamentul antibacterian este prescris, deoarece există o mare probabilitate de patologii inflamatorii în uretere și rinichi.
 • Terapia cu medicamente este cea mai eficientă în timpul hiperreflexului vezicii urinare. Este necesar pentru a reduce tonusul muscular, pentru care este atribuit cursuri primirea alfa-blocante (Regitin, Dibenziran), antidepresive (Melipraminum), medicamente anticolinergice (Buscopan, oxibutinin), blocante ale canalelor de calciu (nifedipina). Se prezintă utilizarea grupurilor de dispozitive medicale care măresc alimentarea cu sânge a vezicii urinare. În timpul hipertensiunii arteriale, până în prezent, toxina botulinică este folosită de medicamente, care sunt injectate în țesutul organului.
 • Intervenția chirurgicală va depinde și de tipul bolii. Corectarea terminațiilor nervoase ale pereților, plasticitatea țesuturilor musculare ale vezicii urinare, în timpul tipului hipotonic, este posibilă o creștere a cavității organului.
 • Hipotonia țesuturilor organelor este eliminată prin M-colinomimetice, care măresc motilitatea - prescrie clorura Betanyol, Acekledin. În orice formă a bolii, este indicată utilizarea unui curs de antioxidanți și vitamine.
 • Psihoterapia poate avea un efect pozitiv semnificativ în timpul stabilirii cauzei psihogenice a bolii. Ajutorul psihoterapeutului este necesar pentru acei oameni cu disfuncție vezică care au depresivitate, stima de sine a scăzut dramatic.
 • Fizioterapia în această patologie vizează activarea țesutului muscular. Aplicați cu laser, ultrasunete, terapie cu electroimpuls, acțiune termică.
 • Metodele folk în timpul tratamentului unei vezicii neurogenice fac posibilă reducerea activității bacteriene a componentelor acumulate ale urinei reziduale în vezică. Puteți utiliza, de asemenea, fitopreparate cu efect sedativ. Frunzele de frunze au un efect antiseptic și diuretic, deoarece această plantă poate fi utilizată pentru boala hipoactivă. Incontinența urinară poate fi tratată cu un decoction de șold de trandafiri, semințe de fenicul, salvie, un rezultat pozitiv este un aport constant de suc de morcov proaspăt.
 • Homeopatie. Din mijloacele de homeopatie se aplică Petrozelinum, Enuran, Urilan. Medicamentele homeopatice vor putea ajuta numai cu forme severe de tulburări și în stadii incipiente de dezvoltare.

Prevenirea și prognoza tratamentului

Cum să preveniți apariția boliiO prognoză pozitivă se acordă cel mai adesea cu o formă hiperactivă de eșec vezical, o vindecare completă va depinde de stadiul bolii, asociată cu procese inflamatorii, perseverență în tratamentul direct al pacientului.

Orice tratament complex trebuie făcut cât mai repede posibil - aceasta va împiedica apariția complicațiilor secundare.

Măsurile de prevenire a apariției bolii reprezintă un tratament eficient și eficient al leziunilor la nivelul creierului și măduvei spinării, prevenirea inflamației.

Stilul de viață și caracteristicile nutriționale

Deseori cauza vezicii neurogenice este o inflamație a organelor genito-urinare. Prin urmare, cursul tratamentului include în mod necesar o dietă. De regulă, aceasta este tabelul №7 pentru Pevzner, complet excluzând din meniu acru, sarat, ascuțit, afumat și alte extractive, care perturba funcția rinichilor și agravează procesul inflamator.

În ceea ce privește stilul de viață, este adesea necesar să se adopte o poziție recenta. Acest lucru necesită un regim de tratament pentru leziuni ale măduvei spinării sau creierului. Dacă vătămarea este minoră sau cauza vezicii urinare este altceva, atunci în tratamentul unei persoane este mai bine să evitați echipa obișnuită și să efectuați un tratament la spital. Aceasta va menține echilibrul nervos și va duce la o recuperare rapidă.

Dacă sunteți diagnosticat cu "disfuncție neurogenă", atunci nu încercați să vă auto-medicați. Dacă nu aveți nicio idee despre ce a cauzat această boală, sunteți în pericol să provocați daune iremediabile sănătății și să vă agitați situația. Din păcate, operațiile simptomatice și tratamentul cu medicamente nu prezintă întotdeauna un rezultat stabil. Prin urmare, până în prezent, este în curs de lucru pentru a găsi noi modalități de tratare a disfuncției neurogenice a vezicii urinare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este anura, simptomele și tratamentul?Ce este anura, simptomele și tratamentul?
Ce este adenomul de prostată la bărbați: cauze, simptome și tratamentCe este adenomul de prostată la bărbați: cauze, simptome și tratament
Cum să elimini pietrele de la ureter la domiciliuCum să elimini pietrele de la ureter la domiciliu
Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Tratamentul cancerului vezicii urinare la bărbațiTratamentul cancerului vezicii urinare la bărbați
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Inflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratamentInflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratament
Cistoscopia vezicii urinare la femei: cum se faceCistoscopia vezicii urinare la femei: cum se face
Cancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratamentCancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratament
» » Vezica neurogenă la bărbați: simptome și tratament
© 2021 amigdas.com