amigdas.com

Vârsta câinelui după standardele umane

Vârsta câinelui după standardele umaneProprietarii prietenilor cu patru picioare, se întreabă adesea cum să stabilească vârsta animalelor dvs. de companie în funcție de standardele umane și pentru ce este vorba? Este foarte simplu: dacă știți cât de vechi este câinele, puteți înțelege dezvoltarea fiziologică a animalului și, din aceasta, alegeți deja grija potrivită și metoda de educație. Puteți să-i monitorizați cu ușurință sănătatea.

Care este speranța de viață a câinilor? Este aproape imposibil să răspundă cu exactitate întrebării câți ani pot trăi câinii. Mulți factori importanți influențează acest lucru. Unele animale de companie devin deja lenești până la vârsta de șase ani și încep să sufere, în timp ce altele sunt active și sănătoase pentru tot restul vieții. Oamenii de știință au numit aproximativ cât de mult poate trăi un câine - acesta este doisprezece ani.

Fiecare regulă are excepții sale, aici e dovada: caine australian numit Albastru trăit în Statele Unite și a fost un păstor, în timp ce el a trăit timp de douăzeci și nouă ani, care este un record mare.

Prin urmare, ceea ce va fi starea fizică a animalului depinde numai de proprietar.

Apropo, etapele de creștere a unui câine sunt similare cu cele umane:

 1. Nou-născut.
 2. Adolescent.
 3. Adulți.
 4. Cel vechi.

Dar viteza de câini în creștere este fundamental diferită de la om, de exemplu, du-te la animalele de companie de la nou-nascuti la adolescenti toate au nevoie de un an, iar în două animale au devenit un caine cu drepturi depline pentru adulți.

Tabel pentru determinarea vârstei câineluiCreșterea unui câine și a unui bărbat este de la unu la șapte, adică un an de la un animal - acesta este cel mult șapte ani umane. Dar, în fiecare an, acest coeficient va scădea treptat.

Raportul vârstei unui bărbat și câine.

În primii doi ani viața animalului de companie, ar trebui să acorde mai multă atenție, deoarece în acest moment se formează caracterul său, capacitatea de a efectua comenzi și comportament.

În gol de la doi la cinci ani animalul începe să se dezvolte: execută mai bine comenzile gazdei, îi iubește să alerge, să se joace și să simtă starea de spirit a proprietarului.

Când va fi câinele șase ani, iar acest lucru, este de remarcat, la vârsta de patruzeci și doi de ani, câinele devine calm, nu atât de jucăuș, și preferă plimbări liniștite.

În zece ani câinele este deja considerat vechi și poate pur și simplu nu îți poate îndeplini comenzile și să conducă un stil de viață în același timp.

Cum să determinăm cât de vechi este câinele?

Vârsta câinilor este de obicei determinată de dinți și de corp.

Determinarea vârstei în dinți

 1. Dinții sănătosi încep să izbucnească în trei până la patru săptămâni de la nașterea catelului, până în a cincea săptămână deja apar.
 2. Schimbarea dinților la permanență are loc la vârsta de patru luni.
 3. Dinții se schimbă de la lapte la permanent pentru șapte până la opt luni.
 4. Metoda de determinare a vârstei câinelui în dințiNu udați dinții câinilor până la doi ani.
 5. Din doi ani începe un proces gradual de ștergere a dinților: primii incisivi, apoi caninii și, în cele din urmă, premolarii și molarii. De obicei, maxilarul inferior este șters mai intens decât maxilarul superior. Pe dinți apare o piatră, ei devin galbeni.
 6. La vârsta de șapte ani, dinții din față sunt deja obosiți.
 7. La vârsta de nouă sau zece ani, dinții încep să cadă lent în aceeași ordine în care au fost îndepărtați.

Determinarea vârstei pe corp

 1. Câinii vechi, cu timpul, își pierd ochii și încep să bea, iar tinerii din contră.
 2. Ei nu sunt la fel de activi ca și ei în tinerețe, preferă să se așeze mai mult.
 3. Cainii vechi se disting prin parul rigid cu parul gri.
 4. A scăzut înapoi, agățându-se de stomacul moale - toate acestea sunt semne ale unui animal îmbătrânit.

Dacă știți toate aceste caracteristici, atunci pentru a determina vârsta de câini nu va fi dificil.

Modalități de creștere a speranței de viață a unui animal de companie

Acum știi cum să stabilești vârsta câinelui după standardele umane. Dar acest lucru nu este de ajuns, tot trebuie să înțelegeți cum să monitorizați în mod corespunzător starea de sănătate a animalului dvs. de companie, astfel încât el să rămână aproape de mulți ani.

Prietenul cu patru picioare a trăit cu tine de mulți ani, ar trebui să începi să ai grijă de el cu atenție de la o vârstă fragedă. Aici putem trage unele paralele cu copii mici, pentru că ei, de asemenea, ca un copil se naște sistemul imunitar, precum și pui, și dacă dor acest moment, și nu să-l întărească în viitorii copii și câinii încep să se îmbolnăvesc des.

Pentru a susține imunitatea, trebuie să aveți în vedere:

 1. Dietă canină. Echilibrare echilibrată - asta este nevoie de cozile tale. Trebuie să fie: carne, ouă, pui, pește, legume, păsări de curte, toate aceste produse ajută la dezvoltarea corectă a câinelui. Dar, de asemenea, este imposibil sa mancati un caine, din aceasta exista un set de greutate, organismul incepe sa se uzeze mai repede, exista diverse boli. Amintiți-vă că dieta ar trebui să fie de înaltă calorie, astfel încât animalul poate duce un stil de viață activ.
 2. De ce trebuie să cunoști vârsta câineluiConținutul câinelui. Din câte va fi confortabil și confortabil pentru un animal de companie să rămână într-un apartament, starea lui depinde. În patruped trebuie să aibă sediul în casă, puteți selecta o zonă mică și canapea pentru a pune o pernă moale, rețineți câinii de talie mare nevoie de mult mai mult spațiu să se întindă până la înălțimea lui completă. Paturi este de dorit să se plaseze în apropierea locului unde dormi, de obicei, sau pur și simplu de odihnă, astfel încât hvostatik va simți protejat fiind în același timp aproape de proprietar.
 3. vet. Fără o excursie anuală la medicul veterinar nu poate face. Un animal care merge pe stradă și câinele nu-l poate evita, vaccinările sunt întotdeauna necesare, datorită faptului că este posibilă prevenirea bolii în stadiile incipiente.
 4. pregătire. Prietenii cu patru picioare au trăsături diferite de caracter: cineva este calm, dar există torpile neliniștite care urcă, dacă nu sunt necesare și mănâncă ceva care este imposibil. Acestea sunt doar acele persoane care au nevoie de educație, iar apoi, cu caracterul său, intra într-o luptă cu alți câini sau mănâncă ceva.
 5. Relația dintre om și câine. Când apartamentul este liniștit și neted, este plăcut ca mohnachtul să fie în casă. Lasă-l să știe că toți cei de aici îl iubesc, arată mai mult îngrijorare și afecțiune.

Acum știi despre raportul dintre vârsta unui câine și un bărbat și cum să-i faci pe prietenul tău să rămână cu tine de mulți ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înveți un câine comanda `da o laba`Cum să înveți un câine comanda `da o laba`
Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Prietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de eiPrietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de ei
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Până la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologicăPână la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologică
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
» » Vârsta câinelui după standardele umane
© 2021 amigdas.com