amigdas.com

Insuficiența renală la bărbați: simptome și tratament

Ce este insuficiența renală?Insuficiența renală însoțește multe leziuni și boli ale tuturor sistemelor și organelor. Sindromul prezintă o afecțiune gravă în care rinichii nu poate îndeplini sarcina sa principală: de a reglementa apa organismului și echilibrul electrolitic și acido-bazic, purifica sangele produselor metabolice. Ca urmare, apar afectiuni grave care, fara interventie in timp util, sunt complicate de leziuni ale tesutului in intreg corpul si pot duce la deces.

Stadiul acut al bolii

Această încălcare a rinichilor pot trece cronic sau apar ca o afecțiune acută. Având în vedere motivele care au condus la apariția insuficienței renale acute, mai multe forme ale manifestării acestei boli diferă:

 • stadiul prerenal apare ca urmare a unei deteriorări bruște a circulației sanguine în vasele rinichilor;
 • forma renală se caracterizează prin afectarea țesuturilor rinichilor, ceea ce implică o întrerupere a funcționării acestora;
 • forma postrenală a insuficienței renale poate provoca o întrerupere acută a conducerii canalelor urinare ca urmare a obstrucționării sau stoarcerii acestora.

Disfuncția renală acută sau cronică se referă la condițiile de urgență care amenință viața unei persoane. Spitalizarea urgentă și tratamentul medical în spital sunt obligatorii.

Dezvoltarea acestei stări de insuficiență renală de la apariția sa la recuperare trece prin mai multe etape diferă în ceea ce privește simptomele:

 • Dezvoltarea boliiPrima etapă a insuficienței renale acute este marcată de o scădere accentuată a cantității de urină excretată. Acest simptom se dezvoltă pe parcursul mai multor zile, crește treptat atunci când umflarea mici și semne de intoxicație: paloare, slăbiciune, pot să apară dureri abdominale și greață ușoară.
 • A doua etapă înlocuiește cea de-a doua cu creșterea caracteristicilor deja existente. Volumul de urină poate fi redus semnificativ, până la absența completă. Simptomele patologice din alte sisteme și organe se manifestă: se pot dezvolta convulsii, crește tensiunea arterială, crește bătăile inimii. Tractul digestiv reacționează la intoxicație cu dispepsie și vărsături.
 • A treia etapă apare atunci când starea este întreruptă, iar rinichii lucrează înapoi la normal. Starea omului este ușor îmbunătățită și, după aceea, revine la normal. Cât de rapid va trece semnele insuficienței renale va depinde de gravitatea trecerii etapei anterioare și de tratamentul corect al cauzei apariției acestei afecțiuni.
 • A patra etapă este cea mai lungă. Treptat, activitatea organelor afectate revine la normal. În unele cazuri, este necesar să se continue tratamentul de recuperare timp de până la șase luni.

Condiție cronică

Încălcarea rinichilor nu este întotdeauna limitată doar la un proces acut. În unele cazuri, asta tulburarea devine cronică. Apare această patologie ca rezultat al tratamentului ineficient al insuficienței renale acute sau pe fundalul afecțiunilor patologice pe termen lung și al bolilor altor sisteme și organe interne. Insuficiența cronică de rinichi se manifestă, de asemenea, simptome în mai multe etape de dezvoltare sau etape:

 • Boala renalăStadiul latent, în plus față de simptomele care provoacă complicații renale ale bolii, caracterizata prin sete crescută, oboseală, creșterea cantității de urină, care este produsă de rinichi în timpul zilei. Se poate usca gura.
 • Următoarea etapă a manifestărilor clinice are loc în spatele etapei latente. Rinichii lucrează cu abateri considerabile de la norme. Cantitatea zilnică de urină (oliguria) scade, sângele începe modificările patologice, care sunt detectate în cadrul examenului de laborator. Starea generală a bărbaților indică creșterea organismului intoxicației: somnolență, slăbiciune, vărsături și indigestie cu dureri în zona stomacului, si pierderea poftei de mâncare. Există dureri în cap, ligamente și articulații, tulburări de somn. Sistemul cardiovascular reacționează la intoxicație cu durere în inimă, aritmie și tahicardie.
 • Stadiul sever al insuficienței renale cronice, pe lângă creșterea caracteristicilor de mai sus, se caracterizează prin prezența edemului. La început, gleznele și fața se umflă, apoi coapsele și picioarele inferioare. Mirosul din gură și sudoarea devin ofensatoare. Acest lucru se datorează faptului că parțial alte organe (membranele mucoase, pielea) iau parte la secreția de rinichi, încercând să elimine produsele proceselor metabolice din organism.
 • Insuficiența cronică a funcției renale poate provoca dezvoltarea și progresia afecțiunilor severe la femei și bărbați. Datorită creșterii intoxicației, funcționarea normală a tuturor sistemelor și organelor interne ale unei persoane este întreruptă.

In plus fata de boala care a cauzat insuficienta renala, contaminarea cu țesuturi multiple cu toxine. Dacă tratamentul nu se realizează, apoi vin procesele ireversibile în organele interne, ceea ce poate duce la moartea pacientului.

Insuficiență renală: simptome la bărbați

Medicii indică unele boli sau afecțiuni ale corpului, care, cel mai adesea, provoacă apariția tulburărilor renale. Cel mai mult frecvente cauze ale insuficienței renale:

 • Semne de insuficiență renalăcronică pielonefrită;
 • glomerulonefrita cronică - o boală care afectează țesuturile dispozitivului filtrant pentru rinichi;
 • chisturi multiple care afectează rinichii;
 • pietre la rinichi, care provoacă obstrucționarea de către pietre a canalelor urinare;
 • leziuni secundare ca urmare a bolilor altor organe interne sau a bolilor infecțioase;
 • efectul nefrotoxic al anumitor medicamente sau compuși chimici;
 • traumatisme renale;
 • hepatitei, malariei, diabetului, guta, hipertensiunii, etc.

Tratamentul insuficienței renale la bărbați

În ciuda gravității situației, întreruperea acută a rinichilor este un proces reversibil. Dacă cauza acestei stări patologice este îndepărtată, corpul poate restaura funcția renală normală pentru o anumită perioadă de timp.

Trebuie să se înțeleagă că insuficiența renală acută este o afecțiune terminală (urgentă) care necesită tratament imediat într-un cadru spitalicesc. Trebuie să căutăm urgent ajutor medical.

Activitati de tratare

Cum sunt tratați rinichii la bărbațiMăsuri terapeutice pentru încălcarea rinichi făcut-nefrolog doctor in unitati de terapie intensiva.

Urgent, se efectuează un tratament anti-șoc - normalizarea tonului vascular și a activității cardiace, precum și fluxul sanguin renal, reaprovizionarea cantității de sânge circulant.

Restaurarea permeabilității uretrei sau uretere pentru a normaliza producția de urină. În cazurile în care starea provocat Tumorile maligne ale abdomenului orale, care a provocat obstrucție a ureterului, acesta va fi, probabil, necesare pentru a efectua nephrostomy.

Corectarea factorului care a cauzat această afecțiune este o condiție prealabilă pentru un tratament de succes. Identificarea și eliminarea acestor cauze se face împreună cu măsuri urgente pentru a scoate un bărbat dintr-o stare gravă, provocată de intoxicare.

Având în vedere cauzele apariției insuficienței renale, probabil numirea hemoroaselor, lavajului gastric sau absorbției sorbentului.

Tratamentul cu hemodializă

Cel mai eficient este tratamentul cu un rinichi artificial (hemodializă). Pentru a efectua acest tratament, omul este plasat într-un centru special, care dotat cu echipamentul necesar. Partea din organism în care se va efectua procedura de hemodializă trebuie determinată ținând seama de severitatea bolii renale. Alegeți partea în care funcționalitatea este cel mai bine conservată.

După normalizarea producției de urină, se recomandă utilizarea medicamentelor pentru a crește rheologia sângelui, însă aceste numiri sunt posibile numai după determinarea funcției de pliere a sângelui.

Bărbații care suferă de o etapă oligurică de insuficiență acută sunt de asemenea plasați în centrele de hemodializă. Această procedură face posibilă reducerea la minimum a numărului de cazuri care au condus la decese. Restaurarea reglementării metabolismului apei și a compoziției sângelui electrolitic nu are nicio importanță.

Dieta și perioada de recuperare

Cum se restabilește insuficiența renală?După normalizarea stării pacientului, se efectuează un tratament restaurativ, care vizează normalizarea și menținerea funcției renale.

Dieta în timpul tratamentului insuficienței renale la femei și bărbați este importantă. Medicul dezvoltă pentru fiecare persoană un sistem alimentar individual, care trebuie respectat cu strictețe. Se recomandă minimizarea consumului de proteine ​​din surse animale. Elementele principale ale nutriției sunt grăsimile vegetale și carbohidrații.

Consumul restului de alimente va depinde de rezultatele testului de sânge. În cazul creșterii cantității de potasiu, cartofii, fructele uscate, ciocolata, cafeaua și bananele sunt excluse. În timpul excesului de fosfor, orezul, fasolea, ciupercile, pâinea albă sunt interzise. Valoare calorică necesară se realizează prin consumul de uleiuri vegetale.

Tratamentul insuficienței renale cronice

Tratamentul și simptomele insuficienței renale cronice diferă ușor de trecerea acută a acestei afecțiuni. Din păcate, această boală, care durează mai mult de 3 luni, poate duce la procese ireversibile în activitatea sistemelor și organelor interne. Tratamentul unei astfel de afecțiuni cronice trebuie să fie însoțit de implementarea măsurilor de tratare a bolii subiacente. Cum va fi tratată insuficiența renală?, depinde de stadiul în care se află acest proces cronic:

 • În prima etapă, sunt tratate bolile care au provocat încălcări ale rinichilor. Dacă scapi de inflamație în rinichi, manifestările de insuficiență renală vor fi reduse semnificativ.
 • A doua etapă, în plus față de terapie, care vizează tratarea bolii subiacente, are deja nevoie de măsuri pentru a elimina intoxicația și insuficiența renală corectă. Este necesar să încetinească înrăutățirea stării și creșterea simptomelor. Pentru a sprijini activitatea rinichilor prescrise medicamente precum Hofitol și Lesprefil.
 • A treia etapă a bolii necesită deja lupta împotriva complicațiilor condiției sub formă de anemie, perturbări ale sistemului cardiovascular, boli infecțioase și alte boli.
 • Tratamentul este apoi continuat cu prepararea omului pentru terapia de substituție renală și administrarea sa directă. Metodele de terapie de substituție sunt dializa peritoneală sau hemodializa. Acestea sunt îndreptate corectarea încălcărilor compoziției sângelui și purificarea acestuia.

Prevenirea insuficienței renale

Măsuri preventive pentru insuficiența renalăMăsurile preventive împotriva apariției acestei condiții includ inspecții periodice pentru a identifica primele semne și simptome de insuficiență renală sau o boală care este periculoasă pentru o persoană de a dezvolta această patologie.

Pentru a exclude o afecțiune gravă însoțită de insuficiență renală, tratamentul trebuie început cât mai curând posibil. Să știți că este dificil pentru rinichi să-și îndeplinească funcțiile imediate va fi asistat de screening-ul la timp al bărbaților și femeilor aflate în pericol. Aceștia sunt pacienți cu boală hipertensivă, diabet, oameni care au suferit otrăviri sau infecții severe.

Semnele alarmante ale insuficienței renale sunt tulburări de echilibru acido-bazic în analiza biochimică a sângelui, compoziția electrolitului, manifestarea semnelor de intoxicare sau acumularea edemului. De asemenea, trebuie să monitorizați ritmul cardiac și tensiunea arterială.

Pacienții care au deja acest diagnostic, necesită profesioniști sondaje periodice legate de: nefrolog, cardiolog, neurolog, urolog si efectuarea examenului de laborator periodice de urină și sânge. diagnosticare cuprinzătoare, determinarea exactă a cauzelor bolii și de tratament în timp util poate ajuta la evitarea complicatiilor grave, pentru a menține stare bună de sănătate și de sănătatea dumneavoastră.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hydronephrosis a rinichilor: ceea ce este, tratamentul rinichilor drept și stângHydronephrosis a rinichilor: ceea ce este, tratamentul rinichilor drept și stâng
Ce este amiloidoza și cum este tratată?Ce este amiloidoza și cum este tratată?
Creșterea proteinei în urină, ce înseamnă aceasta?Creșterea proteinei în urină, ce înseamnă aceasta?
Cum de a scădea nivelul hemoglobinei în sângele unui bărbat?Cum de a scădea nivelul hemoglobinei în sângele unui bărbat?
Ce este encefalopatia hipertensivă?Ce este encefalopatia hipertensivă?
Cum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbațiCum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbați
Forme hiperecice cu ultrasunete renaleForme hiperecice cu ultrasunete renale
Insuficiența renală la pisici pentru tratamentul și simptomele acesteiaInsuficiența renală la pisici pentru tratamentul și simptomele acesteia
Antibiotice pentru prostatita cronicaAntibiotice pentru prostatita cronica
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
» » Insuficiența renală la bărbați: simptome și tratament
© 2021 amigdas.com