amigdas.com

Cum de a construi un coop de unul singur: secrete de aranjament

Cum de a construi o coop de puiMulți fermieri începători sau oameni care doresc să cultive puii la domiciliu devin mai devreme sau mai târziu întrebarea: "Cum să faci o coș de pui cu mâinile tale". Faptul este că întreținerea păsărilor de curte fără o cameră bine echipată este imposibilă. Astfel de creaturi vii trebuie să ofere o locuință specială cu acces stabil la alimente și apă, precum și un regim de temperatură optim. Din fericire, construiți o coopă de pui pentru găini

o poți face singur.

Principalul lucru în construcție este să găsești scheme adecvate și să urmezi instrucțiunile care sunt disponibile pentru utilizare gratuită. De asemenea, nu durează să aibă abilități de construcție de bază, unelte și un set de materiale.

Toate caracteristicile de proiectare ale viitoarei construcții depind direct de numărul de păsări care vor trăi în el. De exemplu, dacă este necesar să se construiască o găină pentru 5 găini de către propriile mâini, atunci volumul materialelor utilizate și dimensiunile structurii vor diferi de incintă cu 20 sau mai multe persoane. Înainte de a începe munca, este important să țineți cont de sfaturile profesioniștilor experimentați. Acest lucru va evita posibile dificultăți în viitor.

Cerințele de bază pentru aranjarea coopului

Pentru a finaliza cu succes construirea unei case, este necesar să se acorde atenție unor cerințe de bază și standarde pe care construcția trebuie să le îndeplinească. În caz contrar, nu va fi în măsură să ofere condiții favorabile pentru menținerea animalelor domestice, producția de ouă și ecloziunea animalelor tinere va fi redusă în mod semnificativ, iar venitul așteptat va scădea de mai multe ori, făcând acest conținut neprofitabil:

 • Pui de găină în gospodăriePentru a evita exterminarea găinilor de către diferite pradă mici și mari care iubesc carnea de pui, este important să se asigure responsabilitatea asigurării siguranței ocupanților clădirii. Pentru a face acest lucru, închideți toate fisurile, întăriți ușa și, dacă este posibil, închideți podeaua cu plăci sau ciment.
 • De asemenea, este necesar să se aibă grijă de regimul climatic normal. Este necesar să se închidă strâns toate fisurile și deschiderile pentru a rezolva problema cu curenții, care sunt adesea cauza unei mortalități ridicate a păsărilor. Majoritatea leziunilor complexe și incurabile se datorează expunerii intense la vânt.
 • Problema izolării termice trebuie tratată corect. Dacă aveți de gând să păstrați puii pe tot parcursul anului, și nu în timpul "sezonului de vară", ar trebui să faceți sistemul de încălzire dreapta. Puteți acoperi podeaua cu rumeguș, paie sau turbă. Pe pereți, se poate instala spumă.
 • Proprietățile de ventilație ale coopului ar trebui să fie adecvate. Pentru dezvoltarea normală a păsărilor este important să se asigure un flux stabil de aer curat. În caz contrar, păsările vor muri ca muștele.
 • De asemenea, aveți grijă de iluminarea adecvată. În casa de păsări de curte trebuie să existe cantitatea necesară de lumină, în caz contrar, ouarea va scădea considerabil.

Înainte de a începe să creați un proiect, trebuie să țineți cont de o mulțime de subtilități, vedeți zeci de fotografii cu diagrame și instrucțiuni.

Cum să faci un proiect de găină

Nasest pentru găiniPrimul lucru Este necesar să se determine zona sitului pe care va fi amplasată clădirea. Este important să se acorde atenție nu numai casei în sine, ci și zonei de mers pe jos a găinilor. Este important să alegeți un fel de înălțime, dar în nici un caz nu puteți pune proiectul în câmpie. Acest lucru va duce la creșterea umezelii și a umidității.

După stabilirea locului, puteți începe să calculați dimensiunea clădirii, indiferent dacă este vorba despre o cochilă de pui de iarnă sau de vară. De exemplu, dacă vorbim de o casă de găină pentru 5 pui, va fi suficient pentru ei să aibă 3 metri pătrați de suprafață, iar dimensiunile camerei pot fi 1500x2000 mm. Dacă aveți de gând să doteze casa de găină de iarnă cu propriile mâini pentru 20 de găini, apoi zona de structura poate ajunge la 10 de metri pătrați.

Este necesar să se mențină dimensiunile optime pentru a se asigura că păsările au suficient spațiu liber pentru o mișcare ușoară. Nu trebuie să uităm de o trăsătură - cu cât se mișcă mai mult puii, cu atât ouăle sunt mai mari.

Zona site-ului pentru mers pe jos este, de asemenea, determinată de numărul de persoane care vor locui în casa de păsări. De exemplu, pentru cinci păsări, este suficient spațiu de 7 metri pătrați. Foarte bine, dacă site-ul este protejat de vântul deschis și este situat în partea de sud a clădirii. Deasupra incintei, puteți instala un baldachin care va servi ca o protecție fiabilă împotriva soarelui cald sau precipitațiilor grele sub formă de ploaie.

Sfaturi pentru aranjarea unui coș de pui cu mâinile tale

 1. Cutie de pui mobilatăDacă terenul sitului rămâne relativ plat, va fi o idee bună să dați o înălțime specială prin turnarea mai multor straturi de nisip și moloz din fracțiunea de mijloc. Pentru a proteja teritoriul de numeroase rozătoare mici, puteți acoperi un strat de lut amestecat cu sticlă spartă.
 2. Este necesar să aveți grijă de condițiile optime de iluminare. Pentru lumina normală, este suficient să pună geamurile de sticlă în partea de sud-est a clădirii, deoarece din această parte soarele strălucește cea mai mare parte a zilei.
 3. Înălțimea tavanului nu trebuie să depășească 2-2,2 metri. Acest lucru este suficient pentru o schimbare completă a aerului și un flux liber de aer proaspăt.
 4. În timpul verii, în partea exterioară a clădirii se instalează cuiburi pentru ouă, iar în pereți se taie găurile corespunzătoare pentru intrarea păsării. Acoperișul extensiilor trebuie să fie detașabil. În acest caz, puteți obține ouă proaspete fără a fi nevoie să intrați în casă.

Dimensiunea cuiburilor pentru ovipoziție ar trebui să fie de cel puțin 40 x 40 centimetri.

Fundația unei case de găină

Dacă este vorba de ridicarea unei structuri de cadru, utilizarea fundațiilor din beton va fi opțională. Este suficient să se acopere sub construcția de așternut artificial sub forma unui amestec de nisip, pietriș și argilă.

În acest caz, este important să ridicați coopul de pui la cel puțin 30 de centimetri de la nivelul solului, iar spațiul rezultat ar trebui să fie acoperit cu o rețea netă-rabită cu ochiuri fine. Cu ajutorul acestei tehnologii, va fi posibilă asigurarea unei protecții fiabile pentru păsările de curte de la toate tipurile de rozătoare și de alți prădători mici. Sub cadrul inferior al cadrului, ar trebui să acoperiți stratul de argilă amestecat cu sticla spartă. Suprafața este umplută cu dărâmături granulate, iar la nivelul de deasupra se face o movilă de argilă expandată cu granulație fină, pe care rozătoarele nu-i plac prea mult.

Atunci când se construiește o structură din beton sau cărămidă, utilizarea unei fundații durabile și fiabile este o condiție prealabilă. Ca bază, puteți Utilizați orice varietate de fundații, inclusiv banda, monolitică sau coloană.

Dacă preferați structuri coloane, atunci sub ele este necesar să se facă mormântul amintit mai sus de amestecuri de nisip, piatră zdrobită și argilă cu sticlă. În loc de o rețea, puteți folosi o foaie de metal cu o adâncime de 30-40 centimetri în pământ.

Pentru clădirile din lemn sunt potrivite pentru toate tipurile de fundație, dar atunci când construiți o clădire din lemn, este important să aveți grijă de impermeabilizarea normală. Ca material de impermeabilizare, se poate folosi un ruberoid.

Caracteristici ale aranjamentului podelei

 • Cum să dotezi o coș de pui înăuntruÎn cazul în care casa de păsări este pe o fundație cu panglică mică, podeaua este acoperită cu lut sau pământ. Primul tip implică utilizarea unui amestec de lut gras și paie mărunțită. În acest proces, mai multe straturi de mortar sunt așezate, care este bine zdrobită și uscată.
 • De asemenea, cu amenajarea podelei, puteți utiliza o șapă de beton sau o structură de plăci. Este important ca podeaua să rămână plată și să nu aibă deformări semnificative.
 • Pentru a asigura o hidroizolare excelentă, podeaua este acoperită cu un strat de ruberoid cu coturi pe perete pentru 15-20 cm.
 • Dacă intenționați să dotați carapacea de iarnă, va trebui să creați o acoperire superioară eficientă și să izolați podeaua cu vată minerală sau spumă.
 • Pe partea superioară a stratului de impermeabilizare se aplică un strat temporar de nisip, rumeguș, paie sau fân. Paiele și fânul trebuie folosite numai în absența nisipului și rumegușului. Faptul este că aceste materiale se usucă foarte mult și se usucă, acumulând umiditate. Ca urmare, ele pot începe să putrezească sau să servească drept mediu pentru dezvoltarea vieții diferitelor ciuperci și microorganisme, ceea ce este extrem de periculos pentru păsările de curte. Foarte adesea bacteriile cauzează moartea în masă a urmașilor.
 • Dacă la dispoziție nu există altă izolație, cu excepția paielui, trebuie să fie așezată într-un strat mic, schimbând în mod regulat materialul cel puțin 3-4 ori pe săptămână.

Aranjament coș de pui în interior cu mâinile proprii - fotografie

Pereții clădirii trebuie să fie calzi. Cel mai bun material pentru lucrările de finisaj din interior este lemnul. Puteți utiliza grinzi sau jurnale de calitate. Adesea, fermierii folosesc structuri de cadru, unde se folosesc grinzi de lemn.

În ultimul caz, pereții sunt căptușiți cu o căptușeală, o placă plană sau placaj, cu un diametru de 10 mm. Între pereți se plasează materialul izolant, care poate fi folosit ca o spumă sau vată minerală.

Înainte de începerea lucrărilor de acoperire exterioară, clădirea este tratată cu un material rezistent la vânt și barieră la vapori. În interiorul coșului de pui, este pus un film dens de barieră de vapori, iar o căptușeală din lemn este așezată pe partea superioară.

Un material mai fiabil pentru construcția pereților este o piatră sau o cărămidă. Dar din cauza izolației termice slabe și a capacității de absorbție a umezelii, ele nu sunt utilizate. În casa de găină de iarnă din caramida este necesar să dotați un sistem calitativ de încălzire care să ridice cheltuielile.

Tavan și acoperiș

Cum de a construi o coop de puiCând construiești un coop cu propriile mâini este important să-și asume responsabilitatea pentru amenajarea acoperișului. O soluție fiabilă va fi un acoperiș gable, care creează un spațiu de mansardă volumetrică.

Dacă vorbim despre o clădire mică, atunci când instalați acoperișul se poate face fără utilizarea podelei mansardate, iar materialul izolant este fixat imediat sub acoperiș. Prezența spațiului liber sub acoperiș va afecta pozitiv influxul de aer proaspăt în coop.

Dacă pentru acoperișuri se utilizează ardezie, profilate sau acoperișuri metalice, foliile sunt instalate direct pe sistemul de rafturi.

Dacă aveți de gând să echipați acoperișul cu o nișă suplimentară pentru depozitarea rumegușului sau a furajelor, este important să instalați grinzi pe pereții laterali și să fixați foi de placaj pe partea laterală a clădirii.

Din fericire, o rețea variată de materiale foto și video este disponibilă, ceea ce va ajuta la dotarea unui acoperis de încredere și de înaltă calitate pentru funcționarea pe termen lung a casei de găină în orice moment al anului.

Lucrări de ventilare și amenajarea spațiilor interioare

La păstrarea păsărilor de curte este important să se asigure condiții normale de ventilație. Lipsa unei ventilații adecvate va afecta negativ ciclul de viață al animalelor și al puilor de incubatoare. Ar trebui să existe un flux stabil de aer curat în cameră, în caz contrar un miros murdar va duce la consecințe deplorabile. La temperaturi ridicate în vara fierbinte, ventilația este pur și simplu o necesitate.

Ventilarea poate deveni naturală. Pentru a face acest lucru, este suficientă forarea mai multor găuri în diferite colțuri ale structurii. Găurile pot fi atârnate pe orificii pentru reglarea convenabilă a intensității aerului.

O astfel de ventilație este considerată cea mai simplă și mai eficientă. Aceasta asigură o circulație stabilă a aerului datorită sosirii de mase de aer proaspăt.

Este posibilă dotarea și ventilarea obligatorie. Este instalat în același mod, dar și în loc de găuri, este folosit un ventilator electric, care servește ca un extractor.

O etapă importantă de lucru în cadrul coopului este asigurarea iluminatului adecvat. După cum am menționat deja, în timpul zilei puteți lumina camera cu lumină naturală, iar în timpul nopții utilizați lămpi suplimentare.

La efectuarea oricărei lucrări cu privire la construcția și amenajarea coopului, este important să urmați cu atenție instrucțiunile și să examinați fotografiile, videoclipurile și alte materiale conexe. În acest caz, puteți evita diferite dificultăți în acest proces.

Cooperii cu mâinile lor
Care sunt cerințele pentru kurymnikam?Cum de a construi o coop de puiCum de a construi o coop de puiCum sa faci o cochilie de puiConstruirea unui coș de puiCaracteristicile construcției coopuluiCoop dintr-un copacPelete de pui din lemn
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Furaje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile propriiFuraje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii
Cum sa faci o cușcă pentru broileriCum sa faci o cușcă pentru broileri
Cum de a construi un coop pentru broileriiCum de a construi un coop pentru broilerii
Nasest pentru pui: o instrucțiune pentru a-ți face propriile mâiniNasest pentru pui: o instrucțiune pentru a-ți face propriile mâini
Cum de a construi un coop în dachaCum de a construi un coop în dacha
Aviator pentru pui și găini: construirea unei plimbări cu mâinile lorAviator pentru pui și găini: construirea unei plimbări cu mâinile lor
Coop de mini-pui cu mâinile proprii: fabricarea și informațiile necesareCoop de mini-pui cu mâinile proprii: fabricarea și informațiile necesare
Mini-pui coop pentru 5 pui mana proprieMini-pui coop pentru 5 pui mana proprie
Cola de pui de vară în țară: construirea unui coop de mâini propriiCola de pui de vară în țară: construirea unui coop de mâini proprii
Construirea unui coop pentru puii de carneConstruirea unui coop pentru puii de carne
» » Cum de a construi un coop de unul singur: secrete de aranjament
© 2021 amigdas.com