amigdas.com

Basenji este o rasă de câini care nu latră

Un câine care nu lansează niciodată, rasa BasenjiUn câine este un animal de companie preferat nu doar pentru copii, ci și pentru adulți. Mulți oameni din copilărie, și chiar și la vârsta adultă, visează să aibă un astfel de animal. Un câine, așa cum se crede de obicei, este cel mai bun prieten al bărbatului. Un câine credincios, activ și afectuos va face de câteva ori pe zi să facă promenade lungi pe străzi, deoarece le place să meargă și să se hrănească pe iarbă. Acest lucru are un efect benefic asupra sănătății gazdei.

Dar ceea ce inspiră îndoieli și nu vă permite să continuați despre vis și să vă faceți un astfel de prieten minunat? Răspunsul celui mai iubit câine va fi lătrat sonor. Într-adevăr, nu toată lumea tratează sunete tare bine, mulți oameni ca tăcere și liniște. Și dacă locuiți într-un bloc de locuințe, este puțin probabil ca vecinii să fie încântați de sunetul periodic al câinelui.

Rezultatul este găsit! Toți iubitorii de câini și tăcerea trebuie doar să-și întoarcă ochii la Basenji - un câine care nu latră. Așa cum nu este numit - un câine mut care nu face câine african. Basenji pur și simplu nu știe cum să facă sunete care sunt inerente în ceilalți reprezentanți ai gardienilor. Concluzia se sugerează - Basenji va deveni doar favoritul, ceea ce nu va deranja pacea și pacea vecinilor tăi cu o crocantă inutilă.

Originea câinilor africani care nu latră

Cynologii cred că Basenji este una dintre cele mai vechi rase din lume. Ultimii, unii oameni de știință încă nu sunt de acord cu această opinie, dar încă îi clasifică pe acești câini printre cele mai vechi rase înregistrate. La urma urmei, Basenji nu sunt departe de dezvoltarea lor fizică de la lupii sălbatici, codurile lor genetice aproape că nu diferă una de cealaltă.

În cazul în care exact această rocă originară nu poate fi stabilit cu precizie. Unii oameni de știință cred că locul apariției lui Basenji este continentul Africii. Alți cercetători furnizează dovezi că strămoșii acestor câini au fost aduși în Africa din țările estice din Asia. Crescătorii și purtătorii de cunoștințe ale rasei sunt siguri că Basenji sunt purtători ai genelor lupilor chinezi sau a triburilor lor care trăiesc în sudul Asiei de Est.

Știm un lucru - în țările africane Basanji de foarte mult timp mergem mână în mână cu un bărbat. În locurile de înmormântare ale faraonilor antic, au fost descoperite desene care descriu câini foarte asemănătoare cu reprezentanții acestei rase. De asemenea, au fost găsite mumiile Basenji îngropate sub toate regulile de înmormântare din acele secole. Din care putem concluziona că acești câini erau foarte apropiați de oameni și aveau un statut ridicat printre ei.

Rasa de câini Basenji nu știe cum să latrezeCa parteneri de vânătoare, vechii egipteni preferau câinii din această rasă, erau considerați a fi fiare splendide ale pradă și vânători de neegalat.

Europenii au fost destul de norocoși să se confrunte cu Basenji abia în 1895. Ei au găsit acești câini în Congo, de aceea reprezentanții acestei rase au fost numiți mult timp câini congolezi.

La începutul secolului al XIX-lea, câinii Basenji au fost introduși la grădina zoologică din Berlin ca o rasă exotică de animale. Acestea au fost considerate ca atare de mult timp, până în 1943 cercetătorii au obținut totuși recunoașterea oficială a acestei rase de la Asociația Kennel.

Descrierea rasei Basenji

Basenji nu sunt foarte mari, câini drăguți. Culoarea lor este dominată de culori strălucitoare și tranziții clare între ele. Principalele caracteristici distinctive ale câinilor din rasa Basenji:

 • Înălțimea la greabăn de la treizeci și șapte la patruzeci și trei de centimetri. Lungimea cazului este de treizeci și opt până la patruzeci și trei centimetri. Femelele sunt aproape întotdeauna mai mici decât bărbații. Greutatea optimă cu astfel de caracteristici, de la opt la doisprezece kilograme.
 • Culoarea pielii poate fi tigru, roșu, negru sau negru cu semne roșii. Pieptul și vârful cozii sunt întotdeauna albe. De asemenea, albul poate fi labe, dar această culoare nu este niciodată culoarea principală a câinelui.
 • Basenji se referă la rasele de dimensiuni medii. Are oase puternice și un corp bine construit, destul de elegant.
 • Urechile stau, coada este răsucite într-o mică spirală, ochii sunt întunecați.
 • Caracteristică principală rasa - nu poate latra.

Temperamentul câinilor Basenji

Basenji sunt animale foarte independente și mândre. Nu este suficient pentru ei pur și simplu să aibă un maestru care să hrănească și napitit, și, de asemenea, reduce mersul pe jos. Acești câini trebuie să se simtă parte din "pachetul", un membru al familiei tale. În astfel de cazuri, câinele vă va oferi toată dragostea și devotamentul său.

Basenji are un instinct de vânătoare foarte dezvoltat. Prin urmare, lăsând câinele să meargă în curte sau în timpul plimbărilor fără o leșie, trebuie să îl monitorizați îndeaproape. În câmpul de vedere al câinelui, poate intra o pisică, un câine mic sau o pasăre și se va grăbi după pradă. Deci, puteți să vă pierdeți animalul din vedere și să vă petreceți mult timp în căutarea acestuia, nu se știe în ce distanțe pot începe instinctele acestui vânător de neegalat.

Dacă sunteți gata să vă respectați animalul și să căutați un partener și un partener, și nu un câine trădat sclav, atunci Basenji va deveni prietenul tău adevărat, devotat. Câinii acestei rase sunt animale foarte jucăușătoare și energice, așa că ele foarte potrivit pentru copii și oameni activi. Basenji sunt creaturi sociabile, este important ca ei să-și petreacă mult timp cu stăpânul lor. Dar în nici un caz nu ar trebui să-i ofensești pe acești câini mândri! Ei nu vor tolera țipătul, pălmuirea sau tragerea coada de către copilul tău. Basenji va răspunde în mod necesar infractorului și insultă în port, acest lucru va ruina pentru totdeauna relația dvs. cu animalul de companie.

Puppies Basenji - animale amuzanteBasenji de sexe diferite coexistă perfect într-o casă. Relațiile cu câinii de alte rase depinde în mod direct de natura ambelor animale. Prietenia cu animale de alte specii, de exemplu, cu pisici sau papagali, poate fi împiedicată de instinctul de vânătoare extrem de dezvoltat al Basenji.

Din motive de securitate, rasa Basenji nu va face. Ce fel de gardian poate ieși dintr-un câine care nu știe să latreze?

Conținutul lui Basenji

Basenji sunt animale foarte active. Dacă nu au unde să își petreacă energia, atunci câinele va începe să distrugă casa. Wallpaper distrus, mobilier rupt și lucruri mestecate - nu este cel mai rău lucru care te așteaptă. prin urmare astfel de animale de companie cel mai bine este să vă păstrați într-o casă spațială, unde Basenji va avea ocazia de a alerga și de a juca cât de mult îi place. Acest lucru nu înseamnă că câinii din această rasă nu se obișnuiesc cu un apartament în oraș, pot fi ținute în siguranță acolo. Dar proprietarii vor trebui de multe ori să meargă cu un animal de casă, cel puțin dimineața și seara, timp de o oră.

Pepinierele și crescătorii recomandă hrănirea cu Basenji a hranei pentru câini uscate de clasă premium, adaptată la nevoile animalului. De asemenea, pentru a diversifica hrănirea animalelor de companie, mâncarea uscată poate fi înlocuită cu una umedă în proporție de trei până la unu.

Instruirea câinilor

Formarea acestei rase va fi posibilă numai pentru o persoană care are experiență în educația câinilor. Basenji sunt încăpățânați, astfel încât este posibil să nu răspundă la comenzi. Ei nu fac asta pentru că nu le înțeleg, ci pentru că vor să privească reacția gazdei.

Formarea acestor câini necesită abilitatea de a se comporta în mâini. Trebuie să fii capabil să răspunzi corect la refuzul câinelui de a executa comenzi, să nu-ți ridici vocea și să fii mereu prietenos. Câinele nu te-a mai verificat pentru putere, va trebui să dovedești că liderul articolului ești tu, nu ea. Prin urmare, este important să începeți instruirea în timp ce câinele este încă un cățeluș. În forma de joc, își amintesc bine de echipe și sunt mai ușor instruiți.

Merită să ținem cont de faptul că chiar și un câine ideal instruit și supus va acționa periodic ca și când nu va auzi comenzile și nu înțelege ce aveți nevoie. Câine face acest lucru pentru a se asigura că proprietarul nu și-a pierdut încă conducerea și este încă liderul pachetului.

Basenji câini - caracteristici speciale și de îngrijireConcluzie, pentru o educație și formare de succes cerută:

 • Experiență.
 • Cunoașterea principiilor de bază ale instruirii câinilor.
 • Abilitatea de a reacționa calm la lipsa de a asculta.

Viața și sănătatea

Câinii din rasa Basenji rămân animale active și jucăușă pentru tot restul vieții. Ei trăiesc în medie între zece și cincisprezece ani. Astfel de animale de companie au un sistem imunitar bun și un corp puternic, dar sunt încă susceptibile la anumite boli.

 1. Fanconi bolii renale. Acest sindrom interferează cu procesarea normală a zahărului și a proteinelor de către organism. De obicei, se manifestă în al patrulea - al șaptelea an de viață. Până de curând boala a fost considerată incurabilă, dar acum există medicamente și modalități de combatere a bolii. Oamenii de știință nu au putut dovedi că Fanconi este transmis genetic.
 2. Nu un câine de lătrat nu este un mit, există o astfel de rasăInferioritatea congenitală a articulațiilor. Este tratată numai cu ajutorul intervențiilor chirurgicale.
 3. Defect în ochi - colobomul. Cel mai adesea câinele este moștenit de la strămoși.
 4. Anemie hemolitică. O boală rară, scurtează viața celulelor roșii din sânge. Este cel mai frecvent întâlnită la pui. Boala este considerată incurabilă și duce la moartea persoanei în sută la sută din cazuri.

Cumparand Basenji

Rasa este destul de răspândită în rândul crescătorilor. În prezent, Rusia are un număr destul de mare de pepiniere profesionale angajate în creșterea și vânzarea de pui de rasă Basenji.

Înainte de a cumpăra un catelus, aflați dacă au existat boli grave la câini de la așternutul anterior al părinților. cățeluș în nici un caz nu ar trebui să fie slab și pasiv. Ochii și urechile trebuie să fie curate, fără evacuări.

Dacă puteți vedea părinții căței, utilizați-l. Uită-te la aspectul câinilor și la activitatea lor.

Costul câinilor din rasa Basenji variază de la douăzeci de mii la șaizeci de mii de ruble pentru un individ. Pentru achiziție, vă rugăm să contactați numai pepiniere bine-cunoscute, care s-au dovedit deja. Ei trebuie să aibă toate documentele necesare, care să confirme legalitatea crescătorului și sănătatea tuturor câinilor.

E timpul să facem inventarul. Dacă aveți nevoie de un prieten bun și de un partener loial, și să vă stabiliți în casă câine-câine în planurile tale nu intra, catelusul rasei Basenji va fi o alegere excelenta pentru tine. Un astfel de câine, cu grija și respect, va deveni un animal de companie dificil, dar un membru al familiei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Temperatură normală la câiniTemperatură normală la câini
» » Basenji este o rasă de câini care nu latră
© 2021 amigdas.com