amigdas.com

Este albirea dintilor sigura?

Albirea dintilorPartea vizibilă a dintelui sau coroanei constă din email și dentină. Albirea este procesul de aplicare a unei anumite compoziții (gel) pe dinți, care pătrunde în țesutul lor dur (dentină).

Culoarea și transparența dintelui depind de umbra dentinei, astfel încât sarcina agentului este să-l împartă la produse intermediare mai ușoare decât cele originale.

Emailul este o carcasă translucidă a dintelui pentru a ajunge la dentină și a lămuri-o, gelul face ca smaltul să fie cel mai mic pori care în cele din urmă se suprapun. Dar există cazuri în care smalțul nu este restabilit, iar pe acesta se formează caneluri, iar sensibilitatea este, de asemenea, crescută. De asemenea, se produce o înălbire cu laser, în locul gelului se utilizează doar fascicule laser.

Se poate concluziona că înălbirea este dăunătoare și poate provoca daune smalțului, în special proprietarilor de dinți sensibili.

Contraindicații

Emaila dinților este incapabilă de regenerare, deci este important să știți acest lucru nu toți dinții pot fi albiți fără a afecta sănătatea. Pentru a evita greșelile, este necesar să se studieze contraindicațiile:

 • vârsta este mai mică de 20 de ani, deoarece înainte de această vârstă smalțul nu este încă complet format;
 • parodonțiu, carii, pulpită;
 • alergie la componentele individuale ale gelului;
 • sarcina, lactația;
 • sensibilitate ridicată;
 • creșterea abraziunii dinților;
 • Coroanele și umpluturile pe dinții din față pot schimba culoarea;
 • dinții cu tulburări congenitale de smalț și nuanțe de gri practic nu dau la albire;
 • perioada bolilor.

Albirea la domiciliu

Poate cel mai bugetar și mai răspândit, dar necesită îngrijiri, pentru că de multe ori oamenii se bazează mai mult pe propria lor intuiție, neglijând regulile și instrucțiunile. Sunt disponibile următoarele metode:

 1. Remedii populare - cea mai comună este sifonul, cărbunelui activat, sucul de căpșuni și de lămâie. În acest fel este imposibil să vă albiți dinții, dar puteți curăța smalțul de pe placa. Merită să ne amintim că este necesar să recurgeți la astfel de metode nu mai des decât o dată pe săptămână, altfel există riscul de deteriorare a smalțului.
 2. Benzi de albire - ieftine, conțin peroxid de hidrogen, respectiv, sunt dăunătoare, mai ales dacă supraexpuse, înălbitor numai în locurile în care contactul cu dinții.
 3. paste - Dacă indicele ADR este mai mare de 150, smalțul se poate zgâria treptat, iar locurile rănite vor absorbi diferiți pigmenți. Poate să rănească membranele mucoase și să ducă la sângerare. În cazul în care dinții sunt, prin natura lor, galbui, un efect deosebit de evident va fi absent.
 4. Cum se poate face albirea dintilor?Capa - o soluție specială este turnată în kappa și pusă pe o anumită perioadă de timp, nu va exista un efect rapid, deoarece soluția are o concentrație slabă, dar după 2-4 săptămâni de utilizare se pot obține rezultate bune. Este o cale sigură, dar dacă nu respectați instrucțiunile, puteți provoca vătămări ireversibile. De asemenea, dacă produsul atinge zona gingiei, poate apărea o arsură.
 5. Ruj special pentru dinți - aplicat pe smalț și luminat pentru 5-6 tone pentru câteva ore. Efectul unei acțiuni scurte, dar poate apărea atunci când aveți nevoie urgentă de un zâmbet alb zăpadă, de exemplu, pentru o fotografie.

Albirea profesională

Pentru persoanele care doresc să-și protejeze dinții cât mai mult posibil, albirea la dentist este cea mai bună opțiune. Înălbirea profesională este împărțită în mecanică și chimică.

Albirea mecanică

Măcinarea mecanică este o condiție prealabilă pentru înălbirea chimică și nu dăunează sănătății smalțului și chiar este utilă. Procedura ajută la scăderea cariei, pietrelor și este prevenirea bolilor gingiilor, cum ar fi parodontita și parodontita. Pentru dinții sănătoși, se recomandă să se efectueze o singură dată în șase luni și cu inflamație o dată în 3-4 luni.

Această procedură constă din 4 etape:

 1. Măcinarea mecanică: pentru și contraO perie specială circulară îndepărtează depunerile dentare moi din țesuturile dure, folosind o anumită pastă.
 2. Medicul dentist utilizează ultrasunete pentru a îndepărta depunerile solide de pe suprafața dinților și zona gingiei.
 3. Lucrarea fluxului de aer cu o abrazivă specială, care vă permite să lustruiți suprafața, să luminați cu 2-3 tone și să îndepărtați acoperirea de diverse produse de colorat.
 4. Polishing cu o pastă specială și, în absența contraindicațiilor, dinții sunt acoperite cu preparate din al doilea strat. Acest lucru ajută la reducerea sensibilității și prevenirea cariilor.

Albirea chimică

Acest fel de înălbire este costisitor și implică multe riscuri poate aduce daune ireversibile. Chiar și în stomatologie nu se poate garanta un rezultat de 100% și există suficiente cazuri în care nu se obține efectul promis. Metoda necesită consultarea prealabilă obligatorie cu medicul dentist. Albirea chimică poate fi recomandată în cazul în care dinții au fost anterior albi, dar au devenit galbeni cu vârsta și, de asemenea, atunci când schimbarea de culoare a unuia sau mai multor dinți este perturbată. Există următoarele tipuri de albire chimică:

 1. Cu ajutorul gelului din sticlă.
 2. Folosind un laser.
 3. Photobleaching sau lampă.

Este sigur să albiți dinții cu gel?

Cu acest tip de albire, substanța activă este peroxidul de hidrogen. Atunci când gelul este în contact cu emailul, se eliberează oxigen activ, ducând la albire.

avantaje:

 • dacă urmați clar instrucțiunile, puteți obține rezultate bune;
 • ia un pic de timp (geluri moderne suficient pentru a tine 1-2 minute).

dezavantaje:

 • este dificil să se prevadă cu precizie efectele nocive ale interacțiunii peroxidului de hidrogen cu țesuturile dintelui (unele apar după prima procedură și în altele după 2-3 săptămâni);
 • acid, care face parte din gel, are un efect negativ asupra smalțului;
 • există sensibilitate;
 • vitaminele și microelementele sunt pierdute.

Este albirea laser în siguranță?

Avantajele și dezavantajele de albire cu laserProcedura este că un gel special este aplicat pe dinți, iar fasciculele laser creează o reacție chimică care duce la decolorare.

În acest caz, peroxidul de hidrogen este, de asemenea, baza. Această tehnică este considerat sigur, deoarece rareori duce la consecințe negative datorită vitezei comportamentului.

avantaje:

 • economisind timp;
 • rezultat eficient;
 • posibilitatea efectuării repetate a procedurii în timp;
 • Nu există nici un rău pentru smalt datorită vitezei procedurii;
 • nu există încălzire.

dezavantaje:

 • în cazuri rare, creșterea sensibilității;
 • uneori provoacă durere.

Photobleaching este sigur?

Cum se efectueaza albirea dintilor?Până în prezent, o tehnică foarte comună. Principiul de funcționare este același cu metoda anterioară, singura diferență fiind aceea că o lampă polarizantă este utilizată în locul unui laser.

Lămpile lămpii sunt mai dăunătoare decât cele laser, deoarece încălzesc smalțul. După ce a făcut blefoterapia, pacientul riscă să ajungă să cheltuiască mai mult pentru restaurare decât pentru albirea în sine. Acest tip apare numai în cazul întunecării puternic pronunțate.

avantaje:

 • un preț mic pentru înălbirea cu laser;
 • un rezultat bun.

dezavantaje:

 • emaila pacientului este încălzită;
 • aplicarea gelului este efectuată de mai multe ori pe sesiune;
 • compoziția de gel foarte concentrată;
 • smalțul este distrus;
 • senzații dureroase;
 • sensibilitate crescută;
 • este posibila posibilitatea de pete pe dinti.

Este albirea dentară dăunătoare în stomatologie?

Cum să nu deteriorați dinții în timpul albinăriiRezumând, putem concluziona Cel mai sigur tip de albire este mecanic, deoarece nu dăunează sau chiar nu tratează diferite boli, cum ar fi cariile sau parodontitele.

Secretul constă în faptul că impactul principal se realizează asupra depunerilor situate pe suprafața smalțului. În același timp, nu o penetrează substanțe. Dacă pacientul dorește să obțină un rezultat mai impresionant și decide cu privire la o metodă chimică, atunci este mai bine să alegeți un laser, deoarece el practic nu are efecte secundare. O opțiune bună este și utilizarea sistemelor de acasă, care sunt selectate în stomatologie individual pentru fiecare persoană.

Cum să minimalizați rănile cauzate de proceduri

 1. Pentru început, trebuie consultați un profesionist cu experiență în stomatologie cu o bună reputație sau cu un dentist care are încredere în pacient. Numai în stomatologie va fi capabil să determine toate contraindicațiile, să identifice bolile sau posibile reacții alergice la componentele medicamentelor.
 2. Dacă pacientul decide să efectueze albirea chimică, Este necesară efectuarea unei curățiri mecanice preliminare.
 3. Dacă există boli, atunci de la început este necesar să se recupereze complet.
 4. Pentru a vă asigura că efectul de albire a fost maxim, este necesar timp de două săptămâni și după lipiți de o dietă albă. Se utilizează în principal produse albe, care conțin minimum de substanțe colorante. Excluse din dietă sunt fructele și legumele roșii, vinul roșu, cafeaua și ceaiul. Dacă pacientul fumează, trebuie să vă abțineți de la dependență.
 5. Deoarece albirea chimică este asociată cu riscuri mai mari, nu folosiți medicamente ieftine, ei pot arde smalțul.
 6. Medicii recomandă după albire directă să efectueze proceduri de restaurare, cum ar fi remineralizare sau fluorurare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Cum de a albi dintii: nuantele metodelor de albire a dintilor, costulCum de a albi dintii: nuantele metodelor de albire a dintilor, costul
Cum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasaCum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasa
Structura dintelui uman: anatomia dinților umaneStructura dintelui uman: anatomia dinților umane
Albirea dinților în siguranță la domiciliuAlbirea dinților în siguranță la domiciliu
Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauțiiMetode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Albirea dintilor: avantajele si dezavantajeleAlbirea dintilor: avantajele si dezavantajele
Gel pentru albirea dintilor: ce sa alegetiGel pentru albirea dintilor: ce sa alegeti
» » Este albirea dintilor sigura?
© 2021 amigdas.com