amigdas.com

Peștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestora

Caracteristicile anghilului de peșteFamilia de acnee este formată din mai multe specii. În aparență, diferența lor este nesemnificativă. Diferența lor este în principal în habitat. Cel mai faimos reprezentant al acestei familii este anghila râului. În multe țări, acest tip de familie de anghilă se referă la delicatese. Dar din cauza aspectului neplăcut al anghilului, nu toți vor fi de acord să-l guste. Și în zadar, deoarece conține o cantitate imensă de minerale și proteine ​​utile, care pot întări imunitatea umană.

descriere

În aparență, anghila râului poate fi îngustă și îngustă. Peștele face parte din familia prădătorilor. Din păcate, acest pește nu a fost studiat până la capăt. Pentru anghilă este caracteristică:

 • Ce arata un pește de anghilă?un corp lung care seamănă cu un șarpe;
 • partea din față a trunchiului;
 • partea posterioară a trunchiului este ușor aplatizată;
 • suprafața pielii este acoperită cu șuvoi lipicioase;
 • aripioare situate pe coada, spatele și zona anală, topite împreună;
 • cap mic;
 • aripioarele din regiunea abdomenului absente;
 • O mică gură a cărei falcă inferioară este ușor împinsă înainte;
 • dinți mici, situați în mai multe rânduri, foarte ascuțite;
 • Numărul vertebrelor variază de la 111 la 119.

Pe cadavrul râului sunt mici cântare. Dimensiunea lor este atât de mică încât este aproape invizibilă. În cazuri excepționale, lungimea corpului peștele poate depăși 2 metri. De obicei, lungimea standard a corpului peștilor este de 1 metru. Femeile individuale sunt puțin mai lungi decât bărbații. De obicei la 5-10 centimetri. Greutatea peștilor maturi poate ajunge la 6 kilograme. Greutatea unui anghilă râulește toată viața. Prin urmare, se crede de obicei că peștii mai mari, cu atât cântăresc mai mult.

În râurile anghinare, culoarea predominant închisă verde a spatelui. Există persoane cu o nuanță maronie. Zona burta este întotdeauna ușoară. Pe măsură ce maturitatea se maturizează, indivizii dobândesc o culoare mai intensă a spatelui, iar abdomenul devine mai ușor.

Nu uitați că, în plus față de anghilă, există și un anghilă mare. De la colegul său, el se distinge printr-o dimensiune mai mare. Greutatea sa poate ajunge la 100 de kilograme, iar lungimea corpului ar trebui să fie mai mare de 3 metri. La fel ca și fratele râului, prădătorul de mare are un corp alungit care este complet lipsit de scale. De regulă, capul, cu buze groase, este puțin mai lat decât capătul trunchiului. Aproape toți indivizii acestei specii au o culoare spate maro. Lumina burtă când atinge lumina soarelui, este reflectată de o strălucire aurie. Pe coada anghilului de mare există o linie de culoare închisă, care conferă anghilului de mare un contur deosebit. Este de remarcat faptul că coada este mult mai ușoară decât întregul corp.

habitat

Acest pește ruinar a apărut cu mai mult de 100 de milioane de ani în întinderea oceanului din apropierea Indoneziei. Inițial, anghila era exclusiv pește marin. În timp, anghila a început să se răspândească în jurul lumii și a început să trăiască în râuri și lacuri. În specificitatea lor, râurile sunt considerate un habitat intermediar. Râu acnee, precum și marine, sunt distribuite în principal în râuri care curg în următoarele mări:

 • Descrierea anghilului de peșteAlb.
 • Barents.
 • Baltica.
 • Azovul.
 • Marea Mediterană.
 • Negru.

În plus față de mările de mai sus, acnee sa stabilit în multe lacuri și iazuri. Cel mai mare număr de persoane locuiește pe teritoriul Mării Baltice.

Râul de pește de pește poate fi găsit în corpurile de apă cu mult noroi. Cea mai preferată locație de locuire este terenul, înverzit de stuf. Peștele are o abilitate unică: este capabil să suprapună de la un rezervor la altul pe uscat. Astfel, anghilul poate ajunge la iazul fără dren. Peștele se simte excelent în afara apei, în detrimentul pielii, care poate absorbi oxigenul.

Practic, peștii trăiesc în corpuri de apă cu un curent mic, dar uneori se găsesc în râuri care curg rapid. Anul preferă înotul în partea inferioară a rezervoarelor.

reproducere

De mult timp, procesul de reproducere a acestor animale a fost un mister pentru toată lumea. Nimeni nu a văzut vreodată cum arată caviarul lor. Dar, la sfârșitul secolului al XIX-lea, oamenii de știință au demonstrat că procesul de reproducere a acestora se desfășoară exact în același mod ca și în cazul tuturor celorlalte pești. Aspectul ouălor este semnificativ diferit de părinții lor. Prin urmare, au fost luate în considerare pentru o vreme o specie separată și chiar ia dat numele - leptotsefalia.

Perioada de fertilizare începe la vârsta de 9 ani în viața persoanelor. În acest moment este posibil să se distingă un bărbat de o femeie. La repopulare, peștele se duce în mare. În creasta algelor Sargasso, coborând la o adâncime de 400 de metri, procesul de reproducere începe. Este de remarcat faptul că temperatura apei, pentru procesul de fertilizare, nu trebuie să fie mai mică de 14 grade și să nu depășească 18 grade. În majoritatea cazurilor, femeia deține 500 mii de larve. După perioada de reproducere, anghila moare.

Dimensiunea ouălor nu depășește 1 milimetru. Corpul larvei este complet transparent. Forma sa seamănă cu o foaie comprimată pe laturi. Pentru a deveni un pește cu drepturi depline, larva trebuie să treacă prin mai multe etape:

 • Cum se înmulțește peștele de anghilăLarvele se deplasează la suprafață, unde le transportă în partea Europei. Durata acestei perioade este de aproximativ trei ani. În această perioadă, creșterea aproape nu se întâmplă.
 • Când larvele ajung la o dimensiune de aproximativ 7 centimetri, ele scad exact cu 1 centimetru. În acest moment, formarea de anghilă de sticlă.
 • Ulterior, corpul lor devine asemănător cu șarpele, dar până acum acestea rămân transparente.
 • În această formă se îndreaptă spre râuri. Deplasându-se în direcția curentului, anghilele devin pescuite cu o culoare caracteristică pentru ele.

După ce larva a devenit un pește cu drepturi depline, ea trăiește maxim 15 ani. După aceasta, el merge la spawn, unde moartea iminentă o așteaptă.

Caracteristici ale comportamentului

Acnee de mare și fluviuPrin natura sa, peștele este un prădător. În mare parte își manifestă activitatea pe timp de noapte. Persoanele tinere de cele mai multe ori petreceți pe coastă, în timp ce adulții deja încearcă să se apropie de fund, unde, îngropați în pământ, se ascund de lumina zilei. Adâncimea adăpostului poate fi de până la 80 de centimetri. În principal, peștii ca adăpost aleg terenul noroios, încercând să evite solul stâncos.

Odată cu venirea nopții, ipsosul iese din ascunzătoare și merge la vânătoare. Peștele se mișcă destul de încet, ca niște șerpi. Ele se pot deplasa pe uscat numai daca este umeda. Viziunea necorespunzătoare este compensată de un miros excelent. Sunt capabili să miroasă prada la o distanță de până la 20 de metri.

Râul de pește trăiește în apă, îmbogățit cu oxigen. Animalele sunt activate în primăvara devreme și conduc un stil de viață plin de viață înainte de debutul înghețului. Odată cu debutul peștilor reci căzând într-o hibernare. Se pare că prăbușirea se prăbușește din pământ. Și sub forma unui lemn de pluș este doar un cap, când tot restul corpului este ascuns în siguranță în adăpostul său. După încheierea sezonului rece, anghilele devin mai active și încep să caute mâncare.

De foarte multe ori vă puteți întâlni cu acest prădător, în iazuri unde trăiesc pikes. Acest pește este tratamentul cel mai delicios. Caviarul de crap este, de asemenea, un fel de mâncare preferată. După ce a trăit în iaz timp de aproximativ 5 ani, prădătorul dobândește abilitatea de a vâna din adăpost. Toată pradă prinsă peștele mănâncă la fund.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?
Unde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulceUnde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulce
Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Sea ruff: apariția, prinderea scorpionului de la Marea NeagrăSea ruff: apariția, prinderea scorpionului de la Marea Neagră
Rechinul ghimpat Katran: descriere, hranăRechinul ghimpat Katran: descriere, hrană
Care este diferența dintre somonul de chum și somonul roz, care este mai bine de alesCare este diferența dintre somonul de chum și somonul roz, care este mai bine de ales
» » Peștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestora
© 2021 amigdas.com