amigdas.com

Restaurarea dinților: trăsături de restaurare

Dinții sănătoșiRestaurarea dinților este o procedură foarte importantă, necesară nu numai pentru a avea un zâmbet frumos și atractiv, dar și pentru a asigura o stare sănătoasă a gurii, a organelor digestive și a corpului uman în ansamblu.

Nu este un secret faptul că dinții frumos și sănătos sunt un angajament și emoțional confort. La urma urmei, pentru orice deficiențe în cavitatea bucală, o persoană suferă de disconfort, începe să devină nervoasă, astfel încât să se poată dezvolta alte boli.

Restaurarea dinților: când este nevoie?

Recuperarea este necesară în cazul încălcării integrității dentiției din diverse motive. Bineînțeles, dacă o persoană își pierde dinții, nu va mai putea mesteca în mod corespunzător mâncarea și, dacă îl înghite în bucăți mari, se poate dezvolta un ulcer gastric.

În plus, dinții lipsă pot provoca apariția unor încălcări ale dictării și acest lucru poate provoca disconfort psihologic unei persoane atunci când comunică cu ceilalți.

Printre evidență la restaurare:

 • carii situate sub umpluturi vechi;
 • dinte, care este afectat de boala carioasă mai mult de jumătate;
 • Indicații interdentare pentru restauraredanturi dinti;
 • distrus, mai mult de jumătate din dinți;
 • spațiile interdentare;
 • dinți inegali;
 • defecte ale smalțului.

Datorită procedurii de restabilire a dinților, puteți restabili culoarea și forma acestora și acest lucru se face astfel încât dentiția să pară complet sănătoasă.

Caracteristici de restaurare

estetic restaurarea poate fi completă sau parțială, pentru că sunt folosite diferite materiale. Și cât de mult restabilirea dintelui depinde de complexitatea lucrării și de compoziția materialelor. Recuperarea este uneori efectuată adesea prin utilizarea de furnir sau tampoane ceramice. Furnirurile sunt adesea folosite pentru corectarea formei sau culorii dintelui. La urma urmei, refacerea este deseori efectuată în scopuri estetice și nu numai pentru boli sau răniri.

Această procedură este complet nedureros, dar dacă pacientul are o sensibilitate ridicată, medicul poate aplica anestezie. Efectul asupra smalțului va fi minim, așa că procesul de restaurare va fi mai puțin dureros decât în ​​cazul protezelor convenționale.

Restaurarea poate fi efectuată direct sau indirect mod. În primul caz, dintele distrus este restaurat în cavitatea bucală a pacientului într-o etapă folosind un heliocompozit retroreflexiv. O excepție este situația în care mai multe clădiri deteriorate sunt restaurate simultan.

Metode de restaurare a dinților și costul acestora

Fiecare dintre tipurile de restaurare are propriile caracteristici, ele stau diferit, în plus, există mărturii și contraindicații în fiecare caz. Să le analizăm în detaliu mai jos.

Refacerea dinților prin umplere

Tratamentul cariiloretanșare - este încă o modalitate eficientă de a restabili dentiția. În plus, sigiliile pe care oamenii le-au pus mai mult de 20 de ani în urmă, iar cele moderne diferă semnificativ unul față de celălalt. Umpluturile moderne sunt confortabile atunci când mâncând alimente, au cea mai asemănătoare culoare cu dinții naturali. Materialele noi pentru etanșare sunt de așa natură încât datorită lor este posibil să se umple cavitățile carioase și să se ofere o privire atractivă asupra cavității orale.

Indicațiile pentru etanșare sunt cel mai adesea carii extinse, mai puțin frecvent - crăpăturile și chipsurile. contraindicații la etanșare sunt:

 • procesul inflamator în baza dentară;
 • rădăcină dentară slabă;
 • tambur.

Pentru a face sigilii, utilizați plastifianți sau fotopolimeri care reflectă lumina, iar bolțurile sunt realizate pe bază de metal sau fibră de sticlă.

luare Sigiliile și instalarea lor arată astfel:

 • etanșarecu ajutorul unui material de umplutură, cavitatea carioasă este închisă, iar aspectul natural al părții dentare a coroanei este restabilit. În acest scop, masa polimerică este stratificată în cavitatea bucală. Medicul așteaptă o vindecare completă;
 • dacă există un loc de distrugere mai mult de jumătate, atunci pentru a ține sigiliul, se pune un bolț;
 • este foarte important formă suprafața de mestecat, astfel încât sarcina optimă a întregii danturi să fie restabilită.

Lucrările de restaurare se efectuează într-o singură sesiune, dar dacă dintele este distrus mai mult de jumătate, durata umplerii este de aproximativ 15 ani. Sigiliile vor arăta plăcut din punct de vedere estetic, dacă este aleasă compoziția corectă pentru etanșare și pini, dintele va arăta natural. Vorbind despre costul de restaurare prin această metodă, un dinte fără un ac în medie, va costa 4 mii de ruble, și cu un pin - până la 6 mii, respectiv.

Caracteristicile restaurării artei cu utilizarea materialelor compozite

Se întâmplă că și dinții perfect sănătoși pot avea un aspect neatractiv. Și că zâmbetul a devenit mai frumos, se recomandă să recurgă la ficțiune restaurare. Este prescris în prezența chipsurilor, fisurilor, marginilor drepte imparțiale, a suprafețelor uzate și a petelor de pe smalț. Contraindicația la procedură este bruxismul - cu acest fenomen, omul își dă din gură dinții noaptea. Ca și în cazul montajului de etanșare, în acest caz se utilizează fotopolimeri.

Refacerea dințilorTehnologia de implementare și instalare asigură manual lucrează la restaurarea externă a dinților prin utilizarea unei mase fotopolimerice. O singură procedură este suficientă pentru restaurarea mai multor unități simultan. Durabilitatea structurii este de aproximativ 15 ani, apoi, în unele cazuri, polizarea este necesară aproximativ o dată pe an sau două. Costul muncii este de aproximativ 1500 mii pentru un dinte.

Amintiți-vă că un medic care efectuează restaurare artistică ar trebui să aibă o mare experiență în acest domeniu, de asemenea, să utilizeze numai materiale de înaltă calitate. De asemenea, este foarte important să alegeți o clinică bună.

Lumineerii și furnirurile: indicații și caracteristici

Datorită utilizării căptușelii dentare compozite și ceramice, este posibilă înlocuirea instalării de coroane scumpe și complexe de ceramică. Luminerele sau furnirurile sunt recomandate în astfel de cazuri cazuri:

 • abraziune ridicată a smalțului dinților;
 • culoare neuniformă a smalțului;
 • danturii strâmbi sau îndoiți;
 • nereguli sau jetoane;
 • spații interdentare mari.

contraindicații la instalare sunt:

 • Boala bruxismuluicarii;
 • bruxism;
 • smalț subțire;
 • incorectă ocluzie dentară.

Pentru fabricarea unor astfel de structuri, sunt utilizate ceramica sau materiale reflexive compozite.

În comparație cu luminatoarele, furnirurile sunt foarte groase, astfel încât acestea sunt așezate pe dinți pre-ascuțiți. După măcinare, trebuie să faceți o matriță pentru a face furnir. Și pentru luminatoare, sunt făcute mucegaiuri neobtochennyh dinți.

În ceea ce privește timpul de fabricație, corpurile de iluminat sunt instalate în una sau două sesiuni. Dar pentru a instala furnire se va dovedi pentru mai multe vizite la medic. Toate pentru că trebuie să îndepărtați mai întâi smalțul la o adâncime de aproximativ 0,3 mm.

Fierurile, în medie, sunt de 7 până la 10 ani, iar luminatoarele ultrathin - până la douăzeci de ani.

Utilizarea datelor modele puteți transforma linia gurii și aliniați dinții.

Și în ceea ce privește costul procedurii, în funcție de marca fabricantului și a materialelor, va fi de aproximativ 10-60 de mii de ruble pentru un dinte. Cel mai adesea procedura se extinde la restabilirea simultană a 8 dinți inferiori și 10 dinți maxilari anteriori. Instalarea de furnire nu este ieftină, însă această procedură este considerată destul de fiabilă.

Când sunt necesare coroane

Este demn de remarcat faptul că multe metode moderne de restaurare a dinților nu sunt universale. Dacă cazurile sunt complexe, singura soluție la problemă poate fi instalarea coroanelor ceramice clasice. Acest lucru poate fi necesar pentru pacienți după corectarea unei dureri de dinți sau înlăturarea armăturilor. Bătăi corecte - nu este totul, după care trebuie să oferiți o mângâiere confortabilă, precum și o nuanță naturală a dinților.

În cazuri dificile, coroanele sunt concepute pentru a restabili forma anatomică și funcționalitatea curbelor și dinții grav deteriorați.

Printre contraindicații la instalarea de coroane:

 • Parodontoza - ce este?mușcături incorecte;
 • alergie la materialele coroanei;
 • imprecizie;
 • bolii parodontale.

Coroanele sunt realizate din următoarele materiale:

 • oxid de aluminiu;
 • cermet;
 • ceramică;
 • oxid de zirconiu.

Sub coroane se înțelege căptușeala, care este instalată în partea coroanei. Dinții trebuie pre-ascuțiți. De asemenea, va fi necesar să eliminați nervii dentari (de asemenea, pulpa). Și problema poate fi că pulpita poate fi provocată prin ascuțire după instalarea coroanelor. Prin urmare, nervul este îndepărtat imediat pentru a preveni inflamația.

Atunci când instalați coroana pe un suport puternic ruinat dinții, trebuie mai întâi să fie restabiliți la volumul posibil cu ajutorul filelor speciale. Și dacă dintele este complet absent, înainte de instalarea designului, implantul este implantat în țesutul maxilarului osos.

Coroanele sunt realizate individual după procedura de măcinare, pentru această perioadă pacientul este plasat în structuri temporare din plastic.

toate proces Restaurarea durează câteva săptămâni și 3-5 vizite la medic. Coroanele pe bază de cermete pot dura aproximativ 12 ani, porțelanul - de la 5 ani sau mai mult, iar modelele de oxid de aluminiu sau dioxid de zirconiu pot fi utile timp de 10-20 de ani.

În ceea ce privește aspectul dentiției, când se instalează coroane metalice sau cermete, va fi destul de acceptabil și dacă vor fi materiale mai scumpe, atunci zâmbetul va deveni cu adevărat "Hollywood". Uneori, pentru a reduce costul restabilirii dinților, coroanele metalice sunt așezate pe rădăcină, iar cermeturile sunt așezate pe cele din față. Cea mai atractivă apariție este în măsură să ofere cele mai scumpe coroane fără metale, dar în același timp acestea vor servi mai puțin decât altele. Costul de coroane, în funcție de material, este de la 6000 la 15000 de ruble.

Unul dintre factorii care definesc succesul vieții este un zâmbet atractiv. Formați imaginea unui om de afaceri sau model de succes nu poate fi decât să urmăriți pentru aspectul lor, inclusiv pentru un zâmbet. Și defectele sale pot fi corectate prin restaurare.

.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să vă întăriți dinții astfel încât să nu se scalde?Cum să vă întăriți dinții astfel încât să nu se scalde?
Care sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentițieiCare sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentiției
Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Când începeți să vă spălați dinții copiluluiCând începeți să vă spălați dinții copilului
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Importanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificatImportanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificat
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
» » Restaurarea dinților: trăsături de restaurare
© 2021 amigdas.com