amigdas.com

Enterococcus faecalis în urină și frotiu la bărbați și femei: cauze

Cum este diagnosticat enterococulEntrococcus faecalis este un tip special de enterococcus, care se găsește în mod constant în corpul uman. Se referă la microflora normală a sistemului digestiv uman. Foarte des, Enterococcus faecalis se numește streptococi fecali. Acest lucru se explică prin faptul că, conform clasificării vechi, enterococii au fost incluși în serogrupul D al streptococilor.

Enterococii fecali sunt agenții cauzali ai diferitelor boli care afectează tractul urinar, organele pelvine. Aceste bacterii, impreuna cu feciorul de enterococci sunt considerate cele mai patogene. Acestea sunt responsabile de 80% din toate infecțiile nosocomiale și de bolile identificate care implică enterococci.

În ciuda patogenității sale, Entrococcus faecalis joacă un rol important în funcționarea corpului uman. Acestea nu permit altor agenți patogeni să colonizeze mucoasa sistemului digestiv.

Majoritatea enterococilor fecali trăiesc în intestinul subțire, dar se găsesc și în colon, uretra, pe organele genitale.

În ciuda faptului că medicii fecali enterococcus sunt considerați un microorganism patogen patogen, apariția lor în frotiu la bărbați este cauza alarmei, deoarece există un risc ridicat de a dezvolta boli infecțioase asociate cu pelvisul mic, sistemul urogenital și intestinele. Entrococcus faecalis poate fi, de asemenea, periculos pentru femeile gravide, nou-născuții și persoanele care iau medicamente care afectează negativ imunitatea.

Entrococcus faecalis la bărbați

Tratamentul enterococuluiDupă cum sa menționat deja, Enterococcus fecal este prezent la toți oamenii și în condiții normale ajută la procesele digestive și chiar asigură protecția organismului împotriva diferitelor infecții. Acest lucru se datorează faptului că sistemul imunitar este capabil să controleze enterococcus faecalis, dar merită să eșueze, ca enterococlul fecal începe să se înmulțească rapid unde anterior era prezent în cantități minime. Ca rezultat, se dezvoltă un proces inflamator, împotriva căruia Entrococcus faecalis este transformat într-o microflore patogenă.

Este de remarcat faptul că prezența Entrococcus faecalis în urină sau frotiu la bărbați nu este întotdeauna o scuză pentru începerea tratamentului. Patologia este excesul de titru 105 la însămânțarea unei probe bacteriologice. Toți indicatorii sub această valoare sunt considerați normali.

Caracteristicile lui Entrococcus faecalis la bărbați

Enterococcus faecalis este foarte viabil. Ei supraviețuiesc în cazul în care alte microorganisme sunt ucise. Pentru viață, au nevoie de o cantitate minimă de oxigen. Ca sursă de nutriție, pot utiliza produsele de fermentare prezente în toate organele mucoase.

La bărbați, enterococcusul fecal demonstrează o uimitoare rezistența la diferite antibiotice. Mai mult, după tratamentul unei răceli sau inflamații cu antibiotice, nivelul acestor bacterii în organele digestive este în mod semnificativ crescut. Acest lucru se explică prin faptul că antibioticele distrug microflora intestinală, iar locul vacant este ocupat de Entrococcus faecalis.

De asemenea, ar trebui să știți că Enterococcus faecalis poate suporta schimbări critice de temperatură.

Semne de inflamație cauzate de Entrococcus faecalis la bărbați

Sexul puternic al enterococului faecalis cauzează cel mai adesea dezvoltarea proceselor inflamatorii în sistemul genito-urinar. Uneori medicii detectează înfrângerea intestinului mic și gros.

Pericolul unor astfel de inflamații constă în faptul că ele se dezvoltă mult timp într-o stare latentă și se declară numai atunci când corpul este slăbit. În timpul unei exacerbări a bolii următoarele caracteristici caracteristice:

 • Anal frotiu la bărbațiDurere acută în zona abdomenului și a uretrei.
 • Senzații dureroase la golirea intestinului.
 • Frecvent impuls pentru a urina.
 • Încălcarea unei erecții.
 • Probleme cu ejacularea.
 • Modificați culoarea și transparența urinei.
 • Aspectul descărcării de la uretra.
 • Dificultăți cu devierea urinară.
 • O orgasm dureros.
 • A scăzut unitatea de sex.
 • Oboseală rapidă.

Cu cursul latent al proceselor inflamatorii, este posibil să le detectăm numai în timpul examinării de rutină și în timpul administrării de urină și fecale. În cazul în care titrul este depășit ușor, nu se recomandă nici un tratament special. Medicii prescriu fizioterapia pacientului și medicamentele pentru întărirea imunității.

tratament

Terapia cu medicamente este prescrisă numai după ce medicii au primit confirmarea că procesul inflamator este cauzat de Entrococcus faecalis. Faptul este că toate simptomele unor astfel de inflamații sunt similare cu alte boli infecțioase care afectează sistemul genitourinar la bărbați. Pentru a clarifica diagnosticul se atribuie următoarele teste:

 • Semănarea bacteriană a unui frotiu din uretra.
 • Semănând un secret luat de prostată.
 • Bacteriuria urinei proaspete.

Dacă se confirmă diagnosticul, se dezvoltă cel mai potrivit tratament. Terapia poate dura mult timp, deoarece Entrococcus faecalis este rezistent la diferite tipuri de efecte.

Terapia cu medicamente are trei aspecte importante:

 • Medicii trebuie să renunțe la utilizarea antibioticelor, deoarece nu sunt eficienți în cazul enterococilor fecali. Antibioticele din grupul tetraciclinic sunt înlocuite cu bacteriofagi: Ciprolet, Tavanik. Atunci când se prescriu aceste sau alte medicamente, tulpina de bacterii și susceptibilitatea lor la diferite medicamente sunt luate în considerare.
 • Utilizarea obligatorie a agenților locali: geluri, unguente, supozitoare. Accelerează normalizarea microflorei și vindecarea focarelor de eroziune a membranelor mucoase.
 • Prescrii medicamente pentru a stimula imunitatea. Vorbim despre imunomodulatori și complexe vitamin-minerale.

Viteza de recuperare crește odată cu o nutriție adecvată și o exercițiu fizio-terapeutică.

Entrococcus faecalis la femei

Enterococul în frotiuLa sexul mai slab, aceste bacterii pot provoca astfel de boli cum ar fi:

 • Pielonefrită.
 • Uretrita.
 • Cistita.
 • Andechs.

De obicei, femeile se îmbolnăvesc după ce au trecut terapia antibacteriană, precum și examinarea instrumentală. Apropo, este cel mai des în clinici și există infecții cu enterococi fecali. Acest lucru se explică prin rezistența bacteriilor la dezinfectanți și la efectele de temperatură.

Semne ale bolii

Identificarea infecției cauzate de Entrococcus faecalis la femei poate fi din următoarele motive:

 • Durerea la urinare.
 • Descărcarea din sistemul genito-urinar.
 • Senzații dureroase în zona inghinală.
 • Scăderea libidoului.
 • Un orgasm ușor exprimat.
 • Somnolență constantă.

Foarte des Entrococcus faecalis este detectat la femeile gravide și acesta este un semn alarmant, indicând dezvoltarea unor procese inflamatorii grave în rinichi sau vezică, deși adesea pacienții indică absența oricărui semn de patologie. Dacă se detectează mai mult de 100.000 de Entrococcus faecalis într-o cultură de urină de 1 cm3, este diagnosticată bacteriuria. Cu acest titru, boala este adesea asimptomatică.

Fecal enterococcus determină dezvoltarea bacteriuriei în 20% din cazuri, iar în 100% cauzează infecții ale tractului urinar la femei.

Femeile gravide sunt vulnerabile la diferite infecții bacteriene. Faptul este că în timpul sarcinii în corpul feminin este notat dezechilibru hormonal și o scădere a eficienței sistemului imunitar. De fapt, acest lucru explică faptul că enterococlul fecal este detectat în urină la femeile gravide de 5 ori mai des.

Tratamentul bolii

Entrococcus faecalis la femei, în special la femeile gravide, poate amenința dezvoltarea complicațiilor grave. Prin urmare, după efectuarea unui diagnostic precis, medicamentele grave sunt imediat prescrise.

Pentru combaterea enterococului fecal, sunt numiți următoarele grupuri de medicamente:

 • Agenți antibacterieni: Ceftriaxonă, Ampicilină.
 • Complexe vitamin-minerale: Aerovit, Pregnavit, Vitalux.
 • Medicamente cu efecte locale: geluri, unguente și supozitoare.

De asemenea, pot fi numiți femei intestin bacteriofag. Acest medicament este din ce în ce mai utilizat de medicii ruși în tratamentul inflamațiilor cauzate de Entrococcus faecalis.

concluzie

Toate microorganismele din corpul uman îndeplinesc o funcție importantă. Ele devin libere numai în anumite condiții. Pentru a evita acest lucru, trebuie să respectați următoarele reguli:

 1. Manifestări ale boliiMâncați în mod corespunzător și renunțați complet la alimentele liofilizate.
 2. Adăugați mai multă verdeață, legume și fructe în dietă.
 3. Regular examinat de un medic.

Aceste trei reguli simple sunt suficiente pentru a forma un potențial de protecție fiabil al corpului și pentru a împiedica dezvoltarea infecției.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este acest streptococ pyogenes: tratamentul cu StreptococcusCe este acest streptococ pyogenes: tratamentul cu Streptococcus
Ce sunt bacteriile anaerobe și infecțiile anaerobe?Ce sunt bacteriile anaerobe și infecțiile anaerobe?
Ce este faringe și orofaringe ale omului: structură, funcțiiCe este faringe și orofaringe ale omului: structură, funcții
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Vagin Gardnerella la bărbați: simptome și tratamentVagin Gardnerella la bărbați: simptome și tratament
Cauzele apariției mucusului în urină la femeiCauzele apariției mucusului în urină la femei
Staphylococcus aureus: cauze și căi de infectare, tratamentStaphylococcus aureus: cauze și căi de infectare, tratament
Sumamed și analogul său rus azitromicinăSumamed și analogul său rus azitromicină
Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femeiSimptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
» » Enterococcus faecalis în urină și frotiu la bărbați și femei: cauze
© 2021 amigdas.com