amigdas.com

Structura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuire

Spider și structura saPartea superioară a păianjenului este denumită partea dorsală (adică partea din spate), iar partea inferioară se numește partea ventrală (adică stomacul). Cefalotoraxul pe partea dorsală constă din chitină, care se numește carapace. Structura exterioară a păianjenului este formată din două ușor de recunoscut Piese

.

 • Proxomul sau cefalotoraxul (capul topit cu torace)
 • Abdomen (corpul din spate sau burta).
 • Talia îngustă (falsă) conectează ambele părți.

În interior cefalotorace:

 • mușchii - pentru a ajuta la mișcarea fălcilor și a membrelor. Mușchii membrelor atașate, intestinele și carapacele sunt asociate cu endosternita centrală, placa scheletică internă non-chitină.
 • ganglia cerebrală - masa țesutului nervos.
 • glandele otrăvitoare - produc otrava pentru a ucide prada
 • stomacul muscular - pomparea alimentelor lichide în esofag și faringe o mută prin intestine. Capătul intestinului anterior formează stomacul.
 • Diverticulele (excrementele) care se extind în picioare sunt, de asemenea, găsite în creier.

înapoi prosomy se numește cavitatea abdominală sau opistozomul. În spatele capului este direct un canal, o groapă. Zona din spatele ochilor se numește clypeus (frunte). Partea din regiunea dorsală dintre picioare se numește sternum. Degetele din față sunt folosite în scopuri senzoriale. La un bărbat, flapsurile sunt modificate pentru a plasa sperma în diafragma genitală a femelei, care se află pe partea inferioară a cavității abdominale.

fălcifălci localizat sub ochi și numit chelicerae. Părțile piercing ale acestor fălci sunt colți care eliberează otrava printr-o mică gaură la vârful ei. Mătasea este făcută cu glandele de mătase și este produsă de un organ de filare. Imediat înaintea glandelor de filare, unii păianjeni au un pieptene, o placă specială care conține o serie de găuri prin care se formează multe fire de mătase foarte subțire. Cu labele lor din spate, pot piepta mătase pentru a face lâna pufoasă, cum ar fi mătasea, pentru a face așa-numitele benzi pe plasele lor.

ochi sunt situate în față. Majoritatea păianjenilor au opt ochi, unii au șase ochi. Ochii sunt singulari și numiți prize oculare, spre deosebire de insectele care au ochi complexe. Principala pereche de ochi este în mijloc și are un design diferit față de ceilalți ochi.

Celulele sensibile la lumină indică lumina care intră și, prin urmare, sunt denumite retina indirectă. În plus față de crabi păianjeni și jumping păianjeni, ochii principali sunt mici sau chiar lipsesc de păianjeni cu șase ochi. Designul este similar cu ochiul uman și are o rezoluție înaltă. În alte ochi, celulele fotosensibile indică lumină și au o retină indirectă. Aceste ochi secundari dau păianjenului un câmp de viziune mult mai larg decât ochii principali și sunt obișnuiți să le ofere posibilitatea de a judeca distanța. În timpul vânătorii, aceste ochi secundari captează mișcarea victimei, iar ochii principali sunt obișnuiți să se concentreze când se apropie de pradă.

Traheea și schema ușoară a păianjenuluideschideri traheea și plămânii - pentru afluxul de oxigen. Aceste găuri sunt situate în partea inferioară a cavității abdominale. Numărul de trahee și plămânii și poziția lor variază de la specie la specie. Pe partea anterioară dorsală a abdomenului este un punct în formă de inimă. Sub acest loc este inima păianjenilor. La păianjeni mari, frecvența cardiacă este de 30 până la 70 de bătăi pe minut, în timp ce în păianjeni mai mici, frecvența cardiacă poate crește la 200 de bătăi pe minut.

digestie

Păianjenul îi prinde extracție adepții, adică picioarele. Apoi își folosește colții ascuțiți pentru a turna otravă în victimă. Această otravă conține, de asemenea, enzime care dizolvă prada. Digestia are loc parțial în pradă. Conținutul lichefiat este absorbit în canalul digestiv printr-un stomac supt, care este localizat în cefalotorax.

Particulele din alimente sunt filtrate cu ajutorul multor fire de păr în jurul și în gură. Filtrarea este atât de eficientă încât poate separa particulele solide de lichid. Din stomacul stomacului, alimentele sunt transportate prin intestin către midgut, care se află în cavitatea abdominală, unde celulele secretoare secretă enzime care digeră alimentele în continuare. Celulele resorptive ocupă globulele de mâncare mici și continuă să digereze. În acest proces, alimentele sunt distruse la o dimensiune moleculară. În cele din urmă, intestinul mijlociu se termină în celulele cloacale unde sunt depozitate fecalele.

respirație

Descrierea respirației spideruluiSpider respirator diferit de la a noastră. Există două sisteme separate asociate cu plămânii și cu traheea. Se presupune că plămânii sunt primul sistem respirator, care este înlocuit ulterior cu traheea. Plămânii constau dintr-un teanc de plăci. Sângele trece prin aceste plăci, iar schimbul de gaz are loc. Gazul trece prin procesul de difuzie și, prin urmare, nu este utilizat în mod eficient. În cazul păianjenilor mai activi, traheea este înlocuită cu o parte a sacului pentru pasageri sau a întregului plămân. Traheea sunt tuburi care nu se fragmentează, dar penetrează din exterior direct în țesuturi și organe.

Circulația sângelui

Sistemul de sânge păianjen este cunoscut sub numele de deschis sistem. Nu există nici un sistem de vase de sânge, ca o persoană, sângele se toarnă de la capătul arterelor chiar în țesutul în care funcționează liber. Cavitatea din jurul inimii se numește pericard. Sângele păianjenului este diferit de om. Oxigenul este asociat cu hemocianina, o molecula care contine cupru, in timp ce la om, oxigenul este legat de hemoglobina, o molecula care contine fier. Culoarea cuprului oxidat este albastru-verde. Prin urmare, păianjenii au sânge "albastru".

Sângele conține câteva celule, deși joacă în principal rolul de a proteja împotriva infecțiilor și vindecarea rănilor. Presiunea arterială a păianjenilor este ridicată și este de 0,18 atmosfere, aproape egală cu bărbații. În timpul schimbărilor de piele, această presiune se dublează. Se crede că tensiunea arterială este utilizată ca forță hidraulică pentru mers.

Anatomia sistemului nervos

Structura sistemului nervos este similară cu vertebratele, cu excepția faptului că este mult mai simplă, mai ales în ceea ce privește funcțiile intelectuale. Structurile care alcătuiesc masele celulare ale sistemului nervos al păianjenului sunt aproape complet detectate în cefalotoraxul cu doar câteva ganglioni relativ mici (un plex de celule nervoase) în cavitatea abdominală.

Anatomia sistemului nervospic neurologice Țesutul care servește drept creierul păianjenului este un "ganglion" care se află chiar deasupra tractului digestiv și în fața stomacului de aspirație. Datele disponibile indică faptul că cea mai importantă funcție a acestui creier este prelucrarea informațiilor senzoriale, în special din ochi, și obținerea de răspunsuri adecvate, inclusiv mișcări ale cheilarului și eliberarea de otrăvire din glandele otrăvitoare. Aceste răspunsuri sunt, evident, importante pentru supraviețuire, iar creierul păianjenului are cel puțin o mică capacitate de a învăța din experiențele anterioare și de a răspunde mai adecvat evenimentelor recurente.

de mai jos digestiv sistem și conectat la creier prin extensii laterale este ganglionul "subesofagian". Structura are forma unei stele, are ramuri mari care duc la picioare și palme. Aceasta este probabil echivalentă cu trunchiul uman și are un nivel primitiv de segmentare, similar cu cel observat la alte nevertebrate, precum și în sistemul nervos uman. Majoritatea mușchilor păianjenului și, în special, a mușchilor picioarelor sunt controlați de subganglion. La unele specii care au fost studiate, s-au găsit ganglioni periferici electrofiziologic mici în picioare și sunt susceptibili să controleze mușchii picioarelor și să ofere acces la multe dintre receptorii senzoriali ai fiecărui picior.

Organe senzoriale

Structura păianjenului este diferită organisme percepția de a comunica cu mediul:

 • ochi
 • Senzori tactili
 • Gustați receptorii
 • Organe aruncate
 • Prorioretseptory

pelageCele mai importante sunt ochii descrisi mai devreme. tactil Senzorii sunt părul care se răspândește în tot corpul. Mișcarea părului provoacă un impuls nervos. Că sistemul funcționează, puteți verifica cu ușurință strigând la păianjen. Se va opri în mod direct activitatea sa, deoarece undele sonore afectează părul tactil și organele tăiate. Atingerea păianjenului va avea același efect.

degustare Senzorii sunt localizați în interiorul gurii și la segmentele de capăt ale degetelor. Pe degete există fire de păr goale, în care intră chimicale volatile. Dacă păianjenii își manipulează produsele și le ating cu degetele, gustul este! Organele de creuzet se extind în jurul părții exterioare a corpului, care simte stresul, vibrațiile și gravitatea. Proprioceptorii sunt localizați pe anexe și sunt utilizați pentru a detecta și determina poziția picioarelor și direcția de mișcare.

Funcția de reproducere

Reproducerea este o sarcină periculoasă pentru un păianjen de sex masculin, de care trebuie adesea plăti viața lui. Acesta este un proces complex, care implică o gamă largă de abordări și tactici. Un om are organe pentru producerea spermei în cavitatea abdominală. Tuburile conduc la deschiderea genitală, care se află în centrul sulului epigastric, care se găsește pe abdomenul din spatele picioarelor.

Înainte ca un bărbat să se poată îmbina, trebuie să transfere spermatozoizii în rezervoare în organele sale palpabile. Pentru a face acest lucru, pictează pe o panglică o picătură mică, extrasă din deschiderea genitală. Apoi ia sperma cu degetul. Absorbția absorbției este probabil o combinație de forțe capilare și gravitaționale. Acum partea periculoasă. Trebuie să se apropie de o femeie cu ritualurile corecte. Nerespectarea acestor condiții conduce la pedeapsa cu moartea. Când femelele iau un bărbat, el leagă palma cu epigenul feminin și inserează sperma.

posteritate

Descoperirea păianjenuluiCând ouăle sunt fertilizate și se coacă, femela amână ouă. Mama trebuie să aibă grijă de copiii ei nenăscuți, deoarece prădătorii sau paraziții îi pot face rău. Păianjenii convenționali, care locuiesc în aproape fiecare casă, folosesc cea mai simplă formă. Ei își poartă copiii în ligamente libere. Își pot permite, pentru că trăiesc în interior și nu sunt expuși amenințărilor meteorologice. Alte specii, cum ar fi păianjenii de lup, își așează ouăle într-o pungă de mătase și atașează sacul la corpul lor.

După nașterea copiilor, femelele le mută în stomac pentru o vreme. Multe alte specii își pun ouăle într-o pungă de mătase și o păzesc până când apar păianjenii tineri. Spider-mamă va avea grijă de copii ei până când ea moare. Printre unele specii, copiii mănâncă o mamă. Unele Araneidae își păstrează ouăle până când mama moare în toamnă. Ouăle rămân nesupravegheate până când nu vor fi aruncate în primăvara următoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este faringe și orofaringe ale omului: structură, funcțiiCe este faringe și orofaringe ale omului: structură, funcții
Cartilajul cricoid, nepereche al laringelui: structura și funcțiile acestuiaCartilajul cricoid, nepereche al laringelui: structura și funcțiile acestuia
River cancer - descrierea organelor interne și externeRiver cancer - descrierea organelor interne și externe
Care sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselorCare sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselor
Muschiul ridică pleoapa superioarăMuschiul ridică pleoapa superioară
Structura și funcția cavității bucaleStructura și funcția cavității bucale
Anatomia câinelui: structura internă și externă a corpuluiAnatomia câinelui: structura internă și externă a corpului
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Brazilian războinic răpitor soldatBrazilian războinic răpitor soldat
» » Structura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuire
© 2021 amigdas.com