amigdas.com

Vopsea la temperaturi ridicate rezistente la căldură pentru grătar și metal

Vopseaua refractară, ce esteDupă ce ați făcut brazarul cu mâinile dvs. sau cumpărați-l într-un magazin specializat, trebuie să vă gândiți la faptul că suprafața trebuie acoperită cu vopsea specială la căldură. Acest lucru se datorează rezistenței reduse la coroziune a multor metale. Vopseaua rezistentă la căldură pentru brazare vă permite să prelungiți în mod semnificativ durata de viață a produsului. Dacă nu protejezi metalul de vreme, atunci după o vreme el va acoperi cu rugina.

Cerințe pentru compoziție

Vopsea rezistentă la căldură

Vopseaua metalică refractară pentru brazi trebuie să aibă anumite calități pentru a proteja metalul din următoarele efecte:

 • umiditate ridicată;
 • fluctuațiile de temperatură;
 • substanțe chimice.

Gândindu-ne la ce să picteze brazierul astfel încât să nu ardă, trebuie avut în vedere faptul că produsul folosit va trebui să reziste la efectele căldurii până la 800 de grade. În plus, compoziția nu trebuie să includă substanțe nocive, deoarece acestea pot intra în produsele alimentare fierte.

Vopseaua metalică refractară profesională pentru mangal este ușor de aplicat și nu dăunează sănătății umane. Prin urmare, poate fi folosit pentru colorarea nu numai a suprafeței exterioare, ci și a suprafeței interioare.

Clasificarea vopselelor de protecție termică

Cum să pictezi brazierul.

Atunci când alegeți o vopsea, ar trebui să acordați mai multă atenție clasificării sale pe următorii parametri:

 • regimul de temperatură admisibil;
 • compoziție;
 • domeniu de aplicare.

De regulă, gospodăriile cu o temperatură de până la 100 ° C sunt folosite în viața de zi cu zi. Ele pot fi produse pe rășină acrilică sau alchidică și, datorită proprietăților speciale, pot crea un strat de protecție fără sudură.

Dacă suprafața este expusă la căldură până la 120 de grade Celsius, ar trebui să se acorde prioritate formulărilor pe bază de epoxi. La vânzare sunt compuși cu un singur component care pot rezista la o temperatură de aproximativ 400 ° C.

Se aplică marcajul fabricii

Pentru desemnarea vopselelor rezistente la căldură se utilizează o denumire alfanumerică. Marcarea compozițiilor în cauză se efectuează după cum urmează:

 1. Cele două litere "KO" indică faptul că cerneala termică este fabricată pe bază organică de siliciu.
 2. După desemnarea literei există numere. Primul spune despre scopul compoziției, următorul - datele din catalog.

De exemplu, denumirea KO-811. Această compoziție este destinată pentru oțel, titan, aliaje de aluminiu, care trebuie protejate de expunerea atmosferică. Aceste emailuri se caracterizează printr-o stabilitate termică ridicată și, de asemenea, datorită faptului că acestea pot fi utilizate la temperaturi scăzute. Ca urmare a aplicării KO-811, se obține o suprafață care este rezistentă la schimbări de temperatură, căldură sau umiditate.

Vopseaua KO-813 este utilizată pentru a proteja suprafețele care pot fi expuse la temperaturi de până la 500 de grade Celsius. KO-8111 rezistă expunerii la 600 de grade Celsius. În plus, acești compuși chimici sunt rezistenți la efectele agenților chimici agresivi.

Vopsele acrilice rezistente la căldură

Termo-culoarea acrilică pentru mangal este foarte popular astăzi. Compoziția poate rezista la efectele temperaturilor de până la 650 C. În plus, suprafața poate rezista și o scurtă expunere la încălzire la 800 de grade.

Rezistă la temperaturi de până la 650 ° C

Pictura este mult simplificată atunci când se utilizează cutii de aerosoli. Meritele lor constau în următoarele puncte:

 • uscarea rapidă a suprafeței;
 • simplitatea stocării;
 • durată lungă de conservare;
 • abilitatea de a alege compoziții acrilice de diferite culori.

Înainte de a aplica vopsea acrilică, suprafața trebuie să fie pregătită.

Pulberi rezistente la căldură de protecție

Compozițiile de pulbere au fost de asemenea utilizate pe scară largă. Ele diferă în ceea ce privește modul de aplicare și eficiența ridicată. Caracteristicile lor:

 • Pulverizarea pulberii se efectuează la suprafață cu echipament special;
 • suprafețele tratate rezistă la temperaturi ridicate;
 • În momentul sinterizării compoziției de pulbere, suprafața devine refractară.

Un exemplu de agent de protecție sub formă de pulbere este marca S54. Este fabricat din silicon. Substanța dezvoltată este proiectată pentru a proteja suprafețele de grătar, cuptoare și grătare. Trebuie să se țină seama de faptul că această pulbere nu este practic folosită în viața de zi cu zi, deoarece necesită o cameră de uscare la temperaturi ridicate.

De asemenea, alegerea vopselei trebuie efectuată de producător. Nu este un secret faptul că firmele care sunt de încredere produc produse mai bune. De regulă, ofertele producătorilor străini sunt mai populare, dar produsele firmelor naționale merită atenție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a face independent un brazier de la o sticla de gazCum de a face independent un brazier de la o sticla de gaz
Cum și ce să îndepărtați rugina de metalCum și ce să îndepărtați rugina de metal
Vopsea rezistentă la căldură pentru metal până la 1000 de gradeVopsea rezistentă la căldură pentru metal până la 1000 de grade
Punctul de topire al metalului în gradePunctul de topire al metalului în grade
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Conductibilitatea termică a metalelor și a aliajelorConductibilitatea termică a metalelor și a aliajelor
Caracteristicile și compoziția oțelului inoxidabilCaracteristicile și compoziția oțelului inoxidabil
Cum sa faci o manghel acasa cu mainile taleCum sa faci o manghel acasa cu mainile tale
Caracteristicile și aplicarea oțelului y8Caracteristicile și aplicarea oțelului y8
Tipuri și caracteristici ale dispozitivului de îndepărtare a vopselelor din metalTipuri și caracteristici ale dispozitivului de îndepărtare a vopselelor din metal
» » Vopsea la temperaturi ridicate rezistente la căldură pentru grătar și metal
© 2021 amigdas.com