amigdas.com

Cauzele prostatitei computerizate: principalele simptome și tratament

Prostatita calcicăProstatita prostatică este una dintre varietățile de prostatită cronică. Particularitatea acestei boli constă în formarea de prostatoliți și concremente, care înfundă canalele excretoare și acini ale glandei. Procesul de formare a prostatolitice este însoțit de urgenta frecventă de a urina, adesea însoțită de senzații dureroase, care sunt plictisitoare și dureroase. Adesea, odată cu dezvoltarea prostatitei, se observă inflamarea glandei prostatei.

Pietre cu prostatităMedicii consideră prostatita calculată drept o complicație a prostatitei cronice, care a apărut într-o formă latentă și nu a fost tratată. Conform datelor statistice, în timpul examinărilor profilactice cu ultrasunete, sunt detectate prostatolit în prostată la 8% dintre bărbații din diferite grupe de vârstă.

Primele semne de prostatită calculată apar la bărbați cel mai adesea cu vârste cuprinse între 30 și 39 de ani. Acest lucru se întâmplă pe fundalul unei prostatite cronice, care sa dezvoltat datorită infecțiilor sexuale netratate. În grupa de vârstă de la 40 la 60 de ani, principala cauză a dezvoltării prostatei calculiste este adenomul de prostată. La vârsta de peste 60 de ani, prostatita calculată pe fondul modificărilor hormonale din corpul unui bărbat.

De ce se dezvoltă prostatita calculată?

Prostatiliturile formate în prostată pot fi împărțite în primar și secundar. Formarea unui anumit tip de piatră este determinată de cauzele dezvoltării bolii. Astfel, prostanatiții primari încep să crească imediat în canale și acini. Pietrele secundare coboară din vezică, rinichi și uretra.

Medicina identifică 4 cauze principale ale dezvoltării prostatitei computerizate:

 1. Procese stagnante. Ele apar în două cazuri: omul nu are o viață sexuală regulată, există o creștere a adenomului prostatic. În ambele, glandele prostatice nu pot fi în mod normal golite. În plus, fenomenele stagnante în prostată se pot dezvolta datorită unui stil de viață sedentar, alimentației dure, fumatului și alcoolismului.
 2. Infecții genitourinare. Ele conduc adesea la deteriorarea canalele prostatei, făcându-l secretul mai gros și lipicios. Astfel de modificări provoca următoarele boli :. Trichomoniasis, gonoreea, chlamydia, micoplasmoze, ureaplasmosis etc. Când prostatolitov un cerc vicios care nu poate fi rupt fără îngrijire de specialitate: Inflamația cronică determină creșterea de pietre, și pietre, la rândul său, nu permite să atenueze inflamația cronică și provoacă procese stagnante în prostată.
 3. Refluxul uretro-prostatic. Această patologie este turnarea unor porțiuni mici de urină în canalele prostatei. Deoarece turnarea are loc în mod continuu, sărurile care alcătuiesc urina încep să formeze pietre. Curățirea prostatitei calcaroase în această patologie este imposibilă fără eliminarea ei. Refluxul uretro-prostatic se poate dezvolta din diferite motive: datorită traumei, după intervenție chirurgicală, datorită atoniei prostatei etc.
 4. Prostatolity se pot forma la bărbați din motive morfologice. Aceasta este cauza cauzată de pietre și de corpurile amiloide și epiteliul epiteliat. Cu cât omul mai în vârstă devine, cu atât apar mai multe depuneri de calcar și acid fosforic. Dacă procataliții apar din motive morfologice, ele sunt localizate în canalele sau în lobulele prostatei.

Prost etalite sunt destul de mari: de la 0.25 la 0.4 cm. Pot fi localizate fie singură, fie în grupuri. Conform compoziției lor chimice, prostanatitele sunt identice cu pietrele formate în vezică.

Simptomatologia bolii

La simptomatologia, prostatita computerizată practic copiază semnele unei inflamații cronice a unei prostate. Are următoarele manifestări:

 • Dureri și plictisitoare, care apar în scrot și perineu. În unele cazuri, ea poate da în sacrum și pubis.
 • Simptomele prostatiteiDurerea se poate intensifica în timpul actului de defecare, a sexului, în timpul muncii fizice. De asemenea, intensitatea durerii poate fi crescută datorită unei poziții statice prelungite a corpului, mai ales dacă omul ocupă o poziție așezată pe o suprafață tare. Durerea se poate manifesta în orice activitate asociată cu apariția vibrațiilor în organism.
 • Probleme cu urinare. Un bărbat dorește de multe ori să golească vezica sau urinarea are loc cu întârziere. În cazurile severe, un bărbat nu poate goli deloc o vezică.
 • În urină apare sânge. O patologie similară se numește hematurie. Se manifestă destul de des cu prostatita calculată. Apariția sângelui se datorează faptului că prostatolitanii traumatizează pereții canalelor cu marginile lor ascuțite.
 • Prostatoreya. Această patologie se caracterizează prin secreția secreției prostatei atunci când urinează sau în timp ce joacă sport. În unele cazuri, secretul este alocat chiar și în stare de repaus. Secretul este un lichid transparent, elastic, care iese din uretra. Împreună cu aspectul său, poate apărea o senzație de arsură.
 • În sperma există impurități de sânge.
 • Probleme în zona genitală. Ele apar într-o erecție slabă și o încălcare a yaekulyatsii. În timpul ejaculării, pacientul poate simți durerea.

Destul de des, pietrele din prostată nu se manifestă în nici un fel de multă vreme. Totuși, într-un anumit moment, ei se vor anunța în mod necesar și vor provoca progresia rapidă a bolii.

Posibile complicații

Dacă un om pentru o lungă perioadă de timp nu acordă atenție simptomelor de prostatită calculată, cu atât mai mare este probabilitatea apariției complicațiilor grave. Ele au următoarea expresie:

 • Abcesul de prostată. Ea provoacă formarea focarelor purulente în țesuturile glandei, ceea ce duce la hipertermie, durere severă, probleme cu urinarea și defecarea. Aceasta este o complicație foarte gravă. Tehnologiile și tehnologiile medicale moderne nu permit întotdeauna medicilor să salveze un pacient. Există pericolul generalizării infecției cu dezvoltarea ulterioară a urosepsisului, care duce adesea la deces.
 • Inflamația testiculelorInflamația testiculară cronică. Este însoțită de senzații dureroase de intensitate ridicată și de probleme legate de funcția sexuală. Fără tratamentul adecvat în 100% din cazuri duce la infertilitate.
 • Atrofia prostatei cu înlocuirea ulterioară a țesuturilor glandelor cu țesut cicatricial. Din această cauză, prostata încetează să mai funcționeze.
 • Incontinența urinară.
 • Probleme cu potență.

Diagnosticul bolii

Identificarea prostatitei cubice este un urolog sau un androlog. Diagnosticul se face pe baza examinării anamnezice, vizuale, fizice și instrumentale. Adesea, medicul la o examinare primară efectuează examinarea cu deget a prostatei. Aceasta permite dezvăluirea tuberozității suprafeței prostatei, ceea ce indică prezența prostanatitelor.

Când se diagnostichează prostatita calculată, este necesară ultrasunete transrectală. Această metodă de cercetare vă permite să vizualizați vizual pietrele, să determinați poziția exactă, dimensiunea, numărul și structura lor. De asemenea, pentru detectarea concrementelor pot fi utilizate RMN, CT, urografie revizuită. Dacă un doctor suspectează acest lucru pietrele sunt în afara prostatei, pot fi prescrise următoarele studii suplimentare: uretrografie, cistografie, pielogarfie.

Pentru a clarifica diagnosticul, faceți următoarele metodele de diagnosticare de laborator:

 • Culturi bacteriologice de urină și secreții luate din uretra.
 • Studiu de secreție a prostatei.
 • Test de sânge biochimic.
 • Probele pentru detectarea bolilor cu transmitere sexuală.
 • Analiza biochimică a spermei.

Un astfel de set extins de metode de diagnostic utilizate în detectarea prostatita calculoasa, deoarece medicii este important să se facă distincția aceasta boala de la adenoame, cancer si prostatita bacteriana, care au exact aceleași simptome.

Tratamentul prostatitei

Astăzi, două metode sunt utilizate pentru a trata această boală: chirurgicale și conservatoare. Fiecare dintre ele este selectată în funcție de starea fiziologică a pacientului, stadiul bolii, severitatea simptomelor, contraindicațiile personale la diverse proceduri și medicamente.

litotripsie

Litotripsia cu prostatităUn astfel de tratament al prostatitei computerizate implică utilizarea unui dispozitiv special, care prin radiația laser este rapid, eficient și, cel mai important, zdrobește fără durere pietrele în praf. Urmează urina. După această procedură, pacientul uită problema pentru totdeauna.

De regulă, pentru eliminarea completă a tuturor pietrelor, sunt necesare mai multe sesiuni. În cazurile severe, numărul lor ajunge la 10. În timpul ciclului de proceduri, medicii minimizează utilizarea oricărui medicament. Numai acele medicamente care sporesc funcția de restaurare a prostatei sunt lăsate.

Un astfel de tratament are următoarele avantaje:

 • Viteză mare de tratament.
 • Timp minim de expunere.
 • Nedureros.
 • Înlăturarea completă a Prostatolitelor.

Litiotripsia exclude posibilitatea de deteriorare a țesutului prostatic.

Tratament operativ

Această opțiune de tratament este aleasă atunci când boala se află într-o formă avansată sau într-o etapă acută cu formarea de abcese. Intervenția chirurgicală se efectuează cel mai adesea cu ajutorul unei sonde, care îndepărtează procataliții. Abcesele din zonele afectate ale prostatei sunt eliminate prin electroresecție.

Utilizarea unui amestec de litioliză

Un astfel de tratament se deosebește, deoarece este un set de proceduri. Medicii Introduceți un amestec special în prostatăü, care distruge pietrele în starea de nisip. Ulterior, se excretă în urină. Pentru a stimula procesul, pacientului îi sunt atribuite anumite proceduri de fizioterapie. În paralel, pacientul este expus terapiei antibacteriene și antiinflamatorii.

medicament

Medicatie pentru prostatitaSe folosește atunci când pietrele din prostată au un diametru de cel mult 4 mm. Tratamentul medicamentos este însoțit în mod necesar de proceduri de fizioterapie care stimulează procesele de îndepărtare a pietrelor.

Medicamentele pentru tratamentul medicamentos sunt selectate pentru fiecare pacient individual.

Cele mai frecvent prescrise medicamente sunt:

 • Spasmolitice pentru a elimina durerea.
 • Complexe de vitamine.
 • Antibiotice sub formă de lumânări.
 • Glucocorticoizii.
 • Medicamente antiinflamatoare.

Toate medicamentele numit de un medic și luat sub supravegherea sa. Auto-tratamentul este inacceptabil, deoarece poate duce la consecințe triste.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Antibiotice pentru prostatita cronicaAntibiotice pentru prostatita cronica
Cel mai eficient remediu pentru prostatităCel mai eficient remediu pentru prostatită
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
Primele semne de prostatită la bărbați și tratamentul boliiPrimele semne de prostatită la bărbați și tratamentul bolii
Crema "sănătoasă" din prostatită: descriere și instrucțiuniCrema "sănătoasă" din prostatită: descriere și instrucțiuni
Simptomele bolii de prostată la bărbați și tratamentul cu medicamentele populareSimptomele bolii de prostată la bărbați și tratamentul cu medicamentele populare
Tratamentul prostatitei la domiciliu cu remedii folcloriceTratamentul prostatitei la domiciliu cu remedii folclorice
Pregătirea pentru Cernilon: instrucțiuni de utilizare, analogi, recenzii ale bărbațilorPregătirea pentru Cernilon: instrucțiuni de utilizare, analogi, recenzii ale bărbaților
» » Cauzele prostatitei computerizate: principalele simptome și tratament
© 2021 amigdas.com