amigdas.com

Cauzele urinei tulbure la bărbați și femei

urinalysisUrina este un lichid care se excretă din corpul uman prin rinichi. Prin aceasta, toate substanțele care intră în corpul nostru sunt excretate. Schimbările de culoare și turbiditatea ne dau un semnal alarmant că totul nu este potrivit cu corpul nostru. Cauza acestui proces poate fi un proces inflamator, ceea ce înseamnă debutul oricărei boli a organelor interne.

Când apare urină tulbure, poate fi cistita, pielonefrita si prostatita la barbati:

  1. De ce urina devine tulbureCistita este o boală urologică cauzată de inflamația vezicii urinare. Urina capătă o nuanță tulbure, se observă prezența sedimentului: fulgi, mucus. Mirosul se poate schimba. O persoană începe nevoia frecventă de a merge la toaletă, atunci când urinează, există o durere ascuțită și la sfârșitul urinării poate apărea sânge.
  2. Pielonefrita este, de asemenea, o boală urologică. Urina turbidă este alocată, temperatura corpului crește, iar durerea pătrată apare în regiunea lombară. În organism există intoxicație, care este însoțită de dureri de cap și dureri articulare, frisoane. Principalul lucru nu este să amesteci durerea din spatele inferior și să nu-l luați pentru radiculită, ceea ce poate agrava situația. Este necesar să vă adresați unui specialist la timp și să faceți o analiză pentru a afla motivul.
  3. Prostatita. Cu această boală la bărbați, abdomenul inferior începe să doară, există urgență frecventă de a urina, care sunt dureroase. Un om are sentimentul că vezica urinară nu a fost complet golită. Există diverse tulburări în funcționarea sistemului reproducător: dureri ale uretrei, erecție slabă, pierderea orgasmului. Omul tot mai mult fixează atenția asupra stării sale și acest lucru devine cauza unei nervozități și anxietate sporite. În cazul prostatitei cronice, simptomele sunt mai relaxate, dar agravarea poate apărea oricând. Cu prostatita acută, temperatura corpului poate fi foarte ridicată. Pe glanda prostatică apare edem, ceea ce determină o întârziere în urinare.

O persoană sănătoasă are o culoare de urină de la o culoare transparentă la o culoare galbenă bogată, fără sedimente. Depinde de prezența pigmenților, de produsele și medicamentele pe care le utilizați în acest moment. Urina, care nu are transparență, este considerată tulbure sau spumoasă. Acest fenomen apare deseori când corpul nu are lichid. Și dacă nu există altă simptomatologie, atunci acest fenomen este normal pentru organism.

De ce este urina tulbure?

  • Cauzele urinei tulbureAtunci când există un conținut mare de săruri minerale în corpul uman, în timpul urinării dimineții acest lucru va fi deosebit de vizibil. Culoarea murdară a urinei se întâmplă la încărcături fizice intense atunci când pe stradă există o vreme caldă, după vizitarea unei băi sau a unei saune. La copii mici, motivul pentru culoarea umedă a urinei este consumul insuficient al cantității de băutură lichidă pe zi. În aceste situații, tratamentul nu este necesar, trebuie doar să măriți cantitatea de băutură. Cel mai bine este să fie ceai verde sau apă minerală.
  • Dacă urina este turbidă și există sedimente în ea: mucus, fulgi, puroi, un miros ascuțit - toate acestea sunt cauza tractului urinar sau a bolii renale.
  • Cauza apariției în zăpadă tulbure a sărurilor poate deveni pietre la rinichi.
  • Tenta roșie, prezentă în urina turbidă, indică conținutul de impurități sanguine. Aceasta poate fi o mișcare a pietrei de-a lungul tractului urinar sau afectarea rinichiului în sine.
  • La femei, implicate activ în activități sexuale, după sex există o urină murdară cu sedimente. Motivul este nerespectarea de către femeie a regulilor de igienă personală. Un alt motiv poate fi cauzat de urina care intră în sperma partenerului.
  • La femeile gravide, urina turbidă este un semn al sărurilor de calciu din acesta, iar dacă este cu miros, sediment și sânge, aceasta poate duce la apariția pielonefritei. Dacă o femeie este însoțită de o durere constantă în abdomenul inferior, în zona inferioară, atunci ar trebui să consultați un specialist.

Ce afectează culoarea urinei?

Culoarea urinei este afectată de consumul alimentar fasole și sfecla. Sparanghelul, sucul de portocale din lapte este, de asemenea, cauza schimbării urinei. Corpul poate absorbi numai o anumită cantitate de vitamine, astfel încât toate excedentele sunt excretate cu urină. Dacă luați în mod regulat un complex de vitamine sau utilizați o dietă cu fructe, probabil ați observat o schimbare a culorii urinei. Dacă vă schimbați regimul alimentar și eliminați toate produsele menționate mai sus, veți observa că în câteva zile culoarea urinei devine lumină sau transparentă. Culoarea brună poate indica debutul unei tumori sau hepatitei.

De ce este urină tulbure la un om, motivele

Urină murdară într-o femeieAcest fenomen poate fi observat la bărbații destul de sănătoși nu este un motiv de panică. În primul rând, trebuie să vă respectați stilul de viață și dieta. Dacă urina tulbureală este alocată în mod constant, numai atunci trebuie să începeți să bateți alarma. Ar trebui să consultați un medic pentru a avea un sistem renal și genitourinar. Să treacă analize pentru cercetarea microscopică și diagnosticarea în laborator.

În bolile sistemului genito-urinar, bărbații au adesea sânge în urină. Modificări de culoare cu boli infecțioase și venerice, cu prostatită.

Pentru a începe tratamentul la timp, trebuie să vizitați un medic. Va va scrie o trimitere pentru testele necesare.

Analiza generală dezvăluie diverse afecțiuni ale corpului. Dacă numărul de celule albe din sânge este crescut - aceasta va însemna acest lucru în organism există o infecție. O proteină mare indică o boală de jad.

Analiza lui Nechiporenko este mai exactă. Dacă analiza generală a arătat că aveți indicatori care depășesc normele, atunci vi se va cere să treceți această analiză. Și deja prin definiția sa, prezența infecției în organism va fi dezvăluită.

Cum se colectează corect urina?

În primul rând, trebuie să vă spălați bine organele genitale. Dacă utilizați detergenți, trebuie să vă asigurați că nu rămâne nimic din ele. După aceea, începem să colectăm analiza. Pentru analiză, este necesară o porțiune medie de urină. Toate astea făcut dimineața devreme, pentru a efectua imediat această analiză la laboratorul de cercetare ulterioară. Dacă nu aveți ocazia să efectuați imediat analiza, puteți să o puneți în frigider pentru depozitare, dar nu mai mult de 2 ore.

Urmăriți-vă sănătatea și stați sănătoși!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratamentDe ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
Cum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbațiCum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbați
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Principalele motive pentru apariția urinei tulburate la un copilPrincipalele motive pentru apariția urinei tulburate la un copil
Cauzele urinei întunecate la bărbațiCauzele urinei întunecate la bărbați
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Cauzele apariției mucusului în urină la femeiCauzele apariției mucusului în urină la femei
Inflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratamentInflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratament
Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femeiSimptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
Durere puternică și dureroasă de a urinaDurere puternică și dureroasă de a urina
» » Cauzele urinei tulbure la bărbați și femei
© 2021 amigdas.com