amigdas.com

Tratamentul cu varicocelu: înainte și după intervenția chirurgicală

Ce metode sunt utilizate pentru a trata varicocelele?Varicocele sunt vene varicoase care înconjoară cordonul seminal și testiculele organelor genitale masculine. Astăzi, această patologie la bărbați este destul de comună. Potrivit statisticilor, varicocele sunt afectate de 17-22% dintre bărbații adulți, iar în 50% dintre bărbați această boală este diagnosticată cu infertilitate. De regulă, tinerii sunt expuși acestei boli la începutul pubertății. Cel mai adesea, varicocele suferă de un testicul stâng și este mult mai puțin probabil să aibă un testicul drept. Luați în considerare cauzele și simptomele apariției varicocelu, înainte și după operație, precum și necesitatea de a trata boala.

Varikotsele: informații generale și fotografii

Cauzele bolii

Sângele care trece prin testicule, scrot și țesuturile adiacente, prin supapele venei de pe testicule, trece la vena renală. Într-un corp sănătos, revenirea omului la sânge prin vene este împiedicată sistem special de supape pe peretele venoas. Dacă supapele din acest sistem nu se pot închide complet, atunci se produce procesul invers, în acest caz sângele din vena renală începe să circule în testicul. Datorită acestei tulburări, circulația sângelui încetinește semnificativ, iar țesuturile care înconjoară testiculul primesc mai puțin decât oxigenul necesar.

În plus, temperatura naturală a testiculelor trebuie să fie mai mică cu mai multe grade decât temperatura corporală totală. Dar în timpul varicocelei, testiculul este situat în miezul venelor mărită și temperatura devine mai mare, supraîncălzirea și funcțiile sale principale (creșterea și dezvoltarea normală a spermatozoizilor) sunt deprimate în mod semnificativ.

Asta este, există factori care provoacă deteriorarea iremediabilă a testiculului:

 • La 50% dintre bărbații cu varicocel, un diagnostic de infertilitate;
 • Otrăvurile care se află în vena renală încep să otrăvească testiculul;
 • În vene ale testiculului începe stagnarea produselor de substanțe de descompunere.

Motivele pentru care se poate dezvolta boala:

 • Deseori creșterea sau tensiunea arterială crescută în vene ale organelor genitale sau, mai degrabă, în venele scrotului și organelor pelvine;
 • Insuficiența sistemului de supape, fragilitatea pereților vaselor (patologie congenitală).

Operație în sistemul genito-urinarStatisticile arată că, în principiu, varicocele depășesc bărbații localizat genetic la acest tip de patologie. De multe ori, familia pacientului sa plâns și de această boală (în mod direct varicocelul, fimoza dureroasă, picioarele pline de picioare, varicele ale picioarelor) și alte simptome ale tulburărilor tisulare.

Adesea, creșterea tensiunii arteriale în venele organelor genitale (în pelvis sau scrot mic) este un proces care are un varicocel, dar nu este cauzat direct. Dar dacă este clar, fără nici un efort vizibil modificări anatomice ale organelor genitale, în acest caz, o creștere periodică a presiunii în venele poate fi cauza varicocelei. Vena din testicul poate fi transferată sau fixată cu alte vase. Aceste anomalii pot contribui la reducerea lumenului din venă, iar presiunea venoasă se schimbă în mod constant în partea mai mare. Varicocelul poate apărea cu suprasolicitarea frecventă a mușchilor din presă, diaree, constipație etc.

Semne și simptome ale bolii

Creșterea venei în scrot este o boală destul de insidioasă la bărbați, care este adesea dificil de determinat. Pacientul nu știe că această boală nu poate fi însoțită de mult timp de simptome sau semne. Pentru a diagnostica varicocele poate fi doar un medic cu experiență în examinarea externă a scrotului, metoda palpării și ținând seama de rezultatele studiilor. Principalele simptome ale varicocelelor sunt:

 • Unul dintre testicule se schimbă în dimensiune sau densitate.
 • Durere in zona inghinala sau scrotului.
 • Modificări externe explicite la nivelul organelor genitale.
 • Aspectul sindromului de testicule epuizate.
 • Schimbarea datelor din spermogramă.

Boala, ca regulă, se dezvoltă într-o anumită etapă și apoi se oprește. Independent, bărbații nu o pot identifica și, prin urmare, nu se plâng, iar patologia este diagnosticată complet accidental, de exemplu, pe examenul preventiv medical. În unele cazuri, tinerii observă o creștere a testiculului stâng sau a coborârii acestuia cu disconfort dureros în zona de înghițit, în timp ce forma testiculului drept se găsește fără modificări.

Senzație de disconfort poate crește odată cu excitația sexuală sau cu efort fizic redus. Uneori, scrotul poate scădea atât de mult încât începe să interfereze cu mersul pe jos. O durere insuportabilă apare în stadiul neglijat de varicocelă. Senzațiile dureroase devin permanente, dacă scrotul crește considerabil în dimensiune, testiculul stâng pierde dimensiunea acestuia, iar venele devin foarte vizibile. În procesul de testare, testul spermogramei va arăta că persoana a scăzut numărul de spermatozoizi, activitatea lor sa înrăutățit, ceea ce provoacă apariția infertilității.

Adesea bărbații întreabă dacă varicocele pot afecta potența? Având în vedere că această patologie contribuie la întreruperea transportului nutrienților și oxigenului în țesuturi, cu astfel de încălcări formarea hormonilor sexuali se deterioreaza, și în timpul oricăror dureri de excitație sexuală în scrot, impotența este pur teoretic posibilă. Dar acest lucru se întâmplă doar în situații foarte neglijate și foarte rar.

Clasificarea bolii

Conform clasificării moderne, se disting forma primară (idiopatică) și secundară (simptomatică) a bolii. Până în prezent, există o clasificare simplificată, în funcție de severitatea bolii și modificările care au apărut în testicul, ea are 3 etape:

 1. Cum se diagnostichează boala varicocelăVaricele pot fi diagnosticate prin palpare, atunci când pacientul este în poziție verticală și venele mințite nu sunt sonde. Prima etapă este asimptomatică. Când apare patologia subclinică, palparea este inutilă, iar venele pot fi mărite numai prin ultrasunete sau dopplerografie.
 2. Varile varice pot fi văzute clar, în timp ce forma testiculelor nu se schimbă. Venele pot fi înclinate într-o stare stândă și mincinoasă. A doua etapă a bolii este adesea însoțită de un sentiment de disconfort la nivelul căței.
 3. Lărgirea venelor poate fi văzută ușor, iar în timpul senzației sub degete există o senzație de încurcătură de viermi groși. A treia etapă a bolii este însoțită de dureri acute, iar testiculul stâng își pierde considerabil dimensiunea.

Stadiile de mai sus varicocele aproape niciodată nu curge unul în altul.

Astăzi, clasificarea autorilor R. Amelar și L. Dubin, care împart varicocele prin astfel de etape:

 1. Creșterea venei poate fi diagnosticată prin utilizarea unei sarcini de defalcare Valsalva. Acesta este sentimentul venelor din zona testiculelor infectate, atunci când persoana strânge cât mai mult posibil mușchii abdominali ai presei.
 2. Pe vene scrot sunt invizibile, dar ele pot fi groped fără a efectua sarcina.
 3. Varicele pot fi văzute clar.

Cu toate acestea, OMS recomandă clasificarea celor 3 etape:

 1. Venele din scrot nu sunt cercetate sau observate (cu excepția încărcăturii cu defalcarea Valsalva).
 2. Venele din scrot sunt cercetate, dar nu sunt vizibile.
 3. Puteți vedea și simți cu ușurință venele.

Examinarea cu spermograma poate fi efectuată la pacienți de 2 ori cu un interval de timp de o lună. Pentru ca studiul să fie cât mai exact posibil, medicii sfătuiesc un bărbat să se abțină de la sex cu o săptămână înainte de examen.

Tratamentul: varicocele foto înainte și după operație

Modalități de tratare a varicoceluluiPână în prezent, medicina susține că cea mai eficientă metodă de tratament - operație chirurgicală. Metodele folclorice de tratament nu demonstrează efectul necesar. Dacă un pacient prezintă dureri semnificative în zona genitală sau se stabilește un diagnostic de infertilitate, operația este o procedură obligatorie care se efectuează în orice caz.

În cazul în care pacientul nu are plângeri, nu intenționează să aibă un descendent sau a ajuns la vârsta înaintată, operația nu poate fi efectuată. Dacă varicocelele sunt identificate la un om matur, atunci este necesar să efectuați operația. Până în prezent, metodele de tratare (operațiuni) sunt foarte mari. Cel mai adesea, interferențe se efectuează sub anestezie generală, în unele cazuri se utilizează anestezie locală. Operația de a elimina această boală nu este foarte traumatizantă și pacientul va putea reveni la viața normală după câteva zile. Când operația are succes, numărul de spermatozoizi începe să crească, devin mai activi și mai sănătoși.

Ce metodă de operare ar trebui să aleg?

Alegerea opțiunilor pentru operație va depinde de categoria de vârstă a pacientului, de caracteristicile bolii și de posibilitățile financiare.

Există următoarele metode de intervenții chirurgicale:

 • Cum se manifestă varicocelele?Revascularizarea (intervenția microscopică) a testiculului, dacă un om are un grad mediu sau sever de durere în regiunea inghinală sau o anomalie în spermograma este observată.
 • Operația endoscopică, dacă o persoană are un curs asimptomatic de varicocelu sau un pacient este de vârstă mijlocie. Această metodă de tratament se efectuează atunci când se remarcă o recidivă a patologiei după intervențiile anterioare, precum și cu o varicocelă bilaterală.

În timpul revascularizării, venele testiculului sunt complet îndepărtate și apoi restaurate cu ajutorul chirurgiei plastice. Intervenția endoscopică este cea mai progresivă și cea mai puțin traumatică.

Alte tratamente și posibile complicații

De asemenea, pentru tratamentul varicocelei, se utilizează metoda Marmar și metoda Ivanissevich. Metoda lui Ivanissevich este mai traumatizantă, dar aceasta este singura metodă utilizată de medicina publică pentru pacienții cu poziție financiară scăzută. Tratamentul conform metodei Marmara este cea mai progresistă metodă, dar este adecvată numai pentru pacienții cu patologii în stadiile 1 și 2. După orice metodă de operație pentru a elimina varicocelele pot apărea următoarele complicații:

 • Efectuarea operației pe varicocelHipertrofia sau atrofia testiculară.
 • Încălcarea arterei iliace.
 • Dropsy of testicul.
 • Durerea postoperatorie semnificativă la nivelul bustului și în scrot.
 • Aderarea la infecție.
 • Azoospermia testiculului, spermatogeneza afectată.
 • Perforația vaselor de sânge.
 • Apariția reacțiilor alergice.
 • Reaparitia varicocelului.
 • Tromboflebita venoasă la nivelul tromboflebitei venoase în plexul groin.

Căi populare

Folosirea metodelor populare contribuie la înlăturarea durerii, reabilitarea și pregătirea preoperatorie. În tratamentul varikotsele metodele populare folosite decocții și tincturi de plante medicinale în diferite combinații. Tratamentul la domiciliu cu remedii folclorice este doar o etapă de pregătire și nu există mai multe retete pentru aceste scopuri:

 • Cauzele boliiÎn orice stadiu al bolii, vor fi necesare 50 ml de suc de ghimbir, amestecat cu 200 ml de lapte. Această compoziție este utilizată timp de 2 luni dimineața, înainte de a mânca.
 • Puteți, de asemenea, să faceți o tinctură, pentru care veți avea nevoie de 0,5 litri. apă fiartă, puneți aici 2 linguri. l. o colectie de urs, verbena medicinala, coada de cal, radacina de papadie, va avea nevoie de o camera de lunca, de lăstari sau frunze de zmeură, sporis, medinitza și flori de salcam alb. Acest amestec este infuzat într-o sticlă termos și după o oră se filtrează. Utilizați 40 ml în fiecare dimineață și înainte de culcare.
 • La proporții identice, amestecate cu sulfină cretusca rădăcină vazolistogo, bujorul adăugat la amestecul de măceșe și cenușă, precum și triple odorant porțiune rue. Se lasă să stea o oră, apoi se decantează. Utilizați remediu pentru 40 ml dimineața și înainte de culcare.
 • Cel mai bun efect este un amestec preparat din balsam de lămâie, măr uscat zdrobit, fructe de afine, frunze de mesteacăn, frunze de dafin și salvie. Totul se amestecă bine până se obține un amestec omogen. 3 linguri. l. insistati in 1 litru. apă fierbinte, după două ore perfuzia poate fi utilizată pentru prevenirea și tratamentul.

Pentru a trata boala cel mai eficient, este necesară consultarea specialiștilor și executarea completă a instrucțiunii.

Dar, într-un fel sau altul, nu căutați vindecători sau nu încercați să tratați complet Varicocele în moduri populare, tratamentul bolii trebuie să aibă loc numai sub supravegherea strictă a unui medic. În caz contrar, poate exista mai mult rău decât bine, iar consecințele pot fi foarte grave. În orice caz, alegerea unei metode de tratament va fi numai pentru dvs., dar este necesar să se abordeze acest lucru foarte responsabil.

Tratamentul varicocelului
Modalități de tratament pentru varicocelOperațiunea pe testiculTratamentul varicoceluluiManifestarea varicoceluluiBoala varicocelelorImagine clinică a varicoceleiCum să tratați varicocelele
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Torsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratamentTorsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratament
Durerea în testicule la bărbați: cauze și tratamentDurerea în testicule la bărbați: cauze și tratament
Varicocelul la bărbați: semne, simptome și tratamentVaricocelul la bărbați: semne, simptome și tratament
Varicocelă la copii și adolescenți la vârsta de 14 aniVaricocelă la copii și adolescenți la vârsta de 14 ani
Dropsy of testicles la băieții nou-născuțiDropsy of testicles la băieții nou-născuți
Testiculele picante: ce amenințare este apariția fluidului în scrotTesticulele picante: ce amenințare este apariția fluidului în scrot
Testele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografiiTestele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografii
Varicocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratamentVaricocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratament
Problema picăturii de testicule la nou-născuțiProblema picăturii de testicule la nou-născuți
Varicocele la bărbați: tipuri de operațiiVaricocele la bărbați: tipuri de operații
» » Tratamentul cu varicocelu: înainte și după intervenția chirurgicală
© 2021 amigdas.com