amigdas.com

Uzi vezicii urinare la bărbați: caracteristicile preparatului

Când se numește ultrasunete a prostateiCele mai frecvente boli care apar la bărbați sunt cancerul de prostată și adenomul de prostată. Prin urmare, ultrasunetele vezicii urinare și a prostatei sunt recomandate tuturor bărbaților cu vârsta peste 45 de ani. Această metodă de diagnostic este foarte mult în cerere. Datorită lui puteți determina dimensiunea exactă a organelor, abaterile de la normă, structura țesuturilor și așa mai departe.

Dar această procedură trebuie pregătită în mod corespunzător. Ce trebuie să faci pentru asta? Să încercăm să ne dăm seama.

Pentru ce este ultrasunetele?

Dacă există astfel boli ale sistemului urinar, ca o cistita, prezența de pietre, tumori, apoi numiți o examinare cu ultrasunete a vezicii urinare. O persoană de obicei caută ajutor de la un medic dacă are următoarele simptome:

 • durere la urinare;
 • traumatisme ale vezicii urinare;
 • încălcarea regularității excreției urinare;
 • senzatii dureroase in partea inferioara a spatelui si abdomenului inferior;
 • sânge în urină și altele.

Ecografia prostatei este prescrisă în următoarele cazuri:

 • Cuvă vezică urinară ultrasonică - fotografie, pacient - masculurinarea frecventă și dureroasă;
 • scăderea activității sexuale;
 • incompletă excreție a urinei;
 • extinderea prostatei;
 • rezultate slabe ale analizei urinei, sângelui și spermei;
 • procesul inflamator în apendicele testiculului.

Ecografia oferă rezultate destul de precise, permițându-vă să puneți diagnosticul potrivit.

Tipuri de ecografie a vezicii urinare și a prostatei

Cel mai mult metoda comună de examinare - transabdominală. Treceți-l prin abdomenul inferior și peretele abdominal. Datorită acestei metode, toate organele din pelvisul mic sunt diagnosticate. Pentru această procedură, nu este necesară pregătirea specială, este suficient doar să nu se golească vezica cu trei ore înainte de începerea studiului. Dacă pacientul suferă de incontinență urinară, vezica este umplută cu un cateter.

Ecografia transrectală pentru bărbați este mai informativă. Procedura se efectuează prin rect și este destinată studiului diferitelor tumori și vizualizării insuficiente dacă, de exemplu, pacientul este supraponderal.

Reguli generale pentru pregătirea pentru ultrasunete

La regulile generale de pregătire la examinarea cu ultrasunete vezica urinara si prostata transporta urmatoarele puncte:

 • Cum arată vezica urinară în imaginea cu ultrasuneteprocedura este interzisa cu rani deschise pe abdomen;
 • înainte de cercetare este mai bine să nu fumezi;
 • Ecografia este întârziată datorită gastroscopiei, colonoscopiei, examinării cu raze X a stomacului și intestinelor;
 • pacientul trebuie să-i avertizeze medicul despre medicamentele luate;
 • cu două zile înainte de procedura nu trebuie să bea alcool.

Pregătirea pentru ultrasunete a prostatei și a vezicii urinare

Această procedură trebuie pregătită în mod corespunzător. În timpul lui vezica urinara trebuie sa fie completa. În acest scop, cu două ore înainte de studiu, se recomandă utilizarea a 1,5 litri de apă și, dacă există dorința de a merge la toaletă, trebuie să suferiți. Dacă pacientul nu este capabil să se oprească, este permisă golirea parțială. După aceea, trebuie să bea o cantitate mică de lichid, astfel încât, înainte de examinare, vezica urinară să fie umplută.

Dacă în timpul ultrasunetelor va fi pentru a examina toate organele din pelvisul mic, atunci pacientul ar trebui să se pregătească pentru aceasta în câteva zile. Scopul său este de a reduce flatulența, deoarece gazele fac dificilă efectuarea unui examen. Pentru o zi sau două înainte de studiu ar trebui să încetați să utilizați alimente care provoacă formarea de gaze în intestin:

 • pâine neagră;
 • tort, coacere;
 • fasole;
 • băuturi cu gaz;
 • fructe si legume crude;
 • produse lactate.

Ecografia vezicii urinare se petrece dimineața pe un stomac gol. Dacă medicul a desemnat sau a desemnat efectuarea acestuia după o cină dimineața, este posibil să aveți o gustare ușoară. Pentru ca ecograful să prezinte rezultate exacte, se recomandă micul dejun cu cel mult șase ore înainte de procedură.

Ecografia sistemului genito-urinar este efectuată atât pentru bărbați, cât și pentru femeiDacă este efectuată mod transrectal de cercetare, este necesar să se curețe intestinele scaunului. În acest scop, ei primesc un laxativ special - Fortrans. Acest remediu este special conceput pentru a se pregăti pentru proceduri medicale, care curăță complet intestinul fără a folosi o clismă.

O altă modalitate implică aplicarea clismei uzuale de curățare. Se recomandă să o faceți cu 2-3 ore înainte de examinare. De asemenea, intestinele pot fi curățate cu o lingură de glicerină sau cu o microclisie farmacie microlax.

Pregătirea pentru ultrasunete a prostatei se efectuează cu studii planificate. Dar dacă o astfel de analiză este necesară pentru a fi efectuată urgent, atunci este posibil să se facă fără măsuri pregătitoare.

Conducerea ultrasunetelor într-un mod transabdominal

Pacientul se află pe canapea și își găsește stomacul. Pe pielea lui specialistul aplică un gel special, Îndepărtează un strat de aer între senzor și piele. Pe măsură ce medicul deplasează senzorul pe o anumită parte a corpului, pe ecran apare o imagine corespunzătoare. Această procedură durează 10 minute.

Conducerea ultrasunetelor într-un mod transrectal

Dacă medicul desemnează o astfel de metodă de investigare, atunci oamenii se duc la el extrem de reticent. Și în zadar, pentru că este extrem de informativ și complet sigur. Pacientul își scoate hainele sub talie și se află pe canapea înapoi la medic, în timp ce își îndoaie picioarele și își trage genunchii în stomac. În rect, doctorul intră într-un senzor special și îl deplasează spre locul prostatei, explorându-l astfel. În scopuri de igienă, un prezervativ trebuie pus pe senzor și lubrifiat cu un gel special pentru a facilita cercetarea. Pentru ca pacientul să nu aibă sentimente neplăcute, trebuie doar să se relaxeze.

Astfel, pregătirea pentru Ecografia vezicii urinare iar prostata necesită abordarea corectă, deoarece aceasta determină calitatea și acuratețea studiului. Dacă procedura este efectuată de un specialist calificat, atunci puteți fi sigur de diagnosticul corect și de numirea unui tratament competent.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Tratamentul cancerului vezicii urinare la bărbațiTratamentul cancerului vezicii urinare la bărbați
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Inflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratamentInflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratament
Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analizăPregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
» » Uzi vezicii urinare la bărbați: caracteristicile preparatului
© 2021 amigdas.com