amigdas.com

Bolile venereale la bărbați: tipuri, simptome și tratament

Bolile venere - trăsături de manifestareVenereal (denumit și STI) este denumită în mod obișnuit o boală care este transmisă de la o persoană infectată la o persoană sănătoasă în timpul unui contact sexual neprotejat. Totuși, relativ recent, lista bolilor venerice a fost limitată doar la gonoreea, sifilisul, limfogranulomatoza inghinală, chancre moale. După un anumit timp, au fost adăugate: herpes genital, trichomoniasis, papilomavirus uman și alți viruși.

De fapt, bolile venerice sunt uriașe, iau în considerare numai cele mai frecvente boli venerice la bărbați.

Boli cu transmitere sexuală obișnuită

sifilis

Sifilisul este cea mai frecventă și mai veche boală care este transmisă cu sex neprotejat. Odată cu dezvoltarea medicinei moderne acest virus a încetat să mai fie fatal, iar astăzi poate fi vindecat cu succes, dar numai în primele sale etape de dezvoltare. Această infecție este cauzată de un virus mobil de treponema palid. În timpul ingerării în corpul uman, acest microorganism începe să se înmulțească prin împărțirea în mai multe părți. Timpul de incubație al infecției durează până la o lună, după care vine semnul primar al infecției. Având în vedere dezvoltarea infecției afectează cele mai importante sisteme ale corpului uman și ale organelor sale interne.

În timpul perioadei de incubație, nu există semne de infecție. La o lună după infecție la locul de treponema în țesuturile corpului apare un chancre mic - o durere mică nedureroasă. Atunci când un microorganism este deteriorat de un organ intern, un om poate să nu știe nici măcar despre prezența acestei boli. Adesea chancre se formează la bărbați pe buze, amigdaliști, penis. Apoi patogenul infecției se extinde la ganglionii limfatici, de unde trece rapid la toate organele interne ale corpului.

Mânatul penisului - cauze posibileși nodurile limfatice devin dureroase și în dimensiune a crescut semnificativ. Sifilisul în a doua etapă este prezentat tot felul de erupții pe piele, apariția de ulcere mici pe ea, în timp, în diferite țesuturi și organe, există așa-numitele Gumma - sunt predispuse la degradare și de lovituri limitate. Luând în considerare organele care sunt infectate, poate apărea metadenită, artrită, în anumite cazuri este posibil un rezultat fatal.

În centrul tratamentului sifilisului sunt antibiotice:

 • eritromicină;
 • tetraciclină;
 • Azitromicina.

Boala se dezvoltă de mai mulți ani, lipsa unui tratament adecvat duce în mod inevitabil la moartea unui bărbat.

gonoree

Gonoreea este o boală infecțioasă care afectează membranele mucoase ale corpului. cap Agentul cauzal al acestei infecții este gonococul Neisser. Această boală este transmisă cu orice sex neprotejat cu o persoană infectată și poate fi, de asemenea, transmisă de la mamă la copil. Timpul de incubare a infecției poate dura aproximativ o săptămână, infiltrat în corpul uman, aceasta gonococi afectează membranele mucoase și începe să se multiplice în aceste țesuturi, creând astfel un proces inflamator puternic.

Semnele de gonoree la femei și bărbați pot varia. În timpul infecției cu bărbați, se observă următoarele:

 • Ce semne de gonoree pot fi determinate de tineurgenta frecventa de a urina;
 • durere în timpul deplasării intestinului;
 • mâncărime cu urinare;
 • eliminarea unei mici cantități de puroi din organele genitale;
 • inflamația penisului;
 • deteriorarea bunăstării;
 • adesea o frig puternic.

La femei, această infecție manifestată prin dificultatea urinării, mâncărime în zona genitală, inflamație a vaginului, apariția durerii în timpul actului sexual. Există câteva soiuri de gonoree care sunt asociate cu înfrângerea amigdalelor palatine, intestinelor, ochilor. Adesea, infecția este combinată cu prezența altor virusuri cu transmitere sexuală.

Gonoree tratată cu antibiotice (macrolide, fluorochinolone). Pentru a facilita caracteristicile de bază folosite de medicamentele locale, care reduc inflamația și ameliorează mâncărimea pielii.

Soft chancre

Ce înseamnă chancre moale?Un ulcer veneric sau chancre ușor este o infecție infecțioasă care este însoțită de apariția unui ulcer fără durere în zona genitală. Acest virus este destul de rar, de regulă, distribuit pe teritoriul țărilor africane, sud-americane, asiatice. În țara noastră există cazuri izolate de această boală în rândul turiștilor care au vizitat aceste țări. Abstinența de la relațiile sexuale promiscuite în concediu în stări exotice reduce probabilitatea de îmbolnăvire la bolile cu transmitere sexuală la zero. Pe teritoriul statului nostru nu există nici o chancre moale, nici limfogranulomatoza inghinală.

Herpes genital

Această boală este una dintre tipurile de herpes simplex - o boală care are o origine virală și se caracterizează prin precipitarea veziculelor pe membranele mucoase ale corpului și pe pielea unei persoane. Perioada de incubație a herpesului genital durează aproximativ o săptămână, după ce bărbatul începe să arate primele semne ale bolii:

 • alocarea unei cantități mici de sânge în timpul urinării;
 • creșterea temperaturii;
 • bule transparente lângă penis, care sunt însoțite de mâncărime și roșeață.

Herpes genital - trăsături ale boliiLa femei, această infecție se poate răspândi în membrana mucoasă a vaginului și colului uterin, afectează organele genitale externe. La bărbați, virusul se răspândește cel mai adesea în uretra.

Împotriviți-vă simptomul principal al bolii permiteți comprimatele de sare pe partea infectată, băile sedentare, utilizarea acidului salicilic și paracetamolului. Cel mai adesea, în ceea ce privește tratamentul herpes simplex, medicul prescrie geluri antivirale speciale. De exemplu, aciclovir. Nu este un secret că, odată ce herpesul a apărut, poate să reapară, adică să reapară în condiții favorabile pentru apariția acestuia.

Human papillomavirus

Este o infecție care intră în corpul uman într-un mod sexual, afectând membranele mucoase și pielea. HPV trece sub formă cronică și pot contribui la apariția papiloamelor pe diferite părți ale corpului uman. În mod tipic, așa-numitele papilome, sunt negii de dimensiuni mici și se formează pe picioarele și mâinile pacientului. Negi care se formeaza in zona genitala se numesc condiloame genitale. Dacă, în primul caz, papiloamele nu reprezintă o amenințare la adresa sănătății umane, condiloamele pot contribui la apariția neoplasmelor maligne în penis la bărbați.

Infecția, penetrantă în corp, poate exista aici pentru o perioadă lungă de timp și nu se poate manifesta în nici un fel. Primul semnele unei boli venerice masculii sunt negii, care pot apărea la imunitatea de slăbire din cauza bolii, stres, și așa mai departe. d. Dimensiunea negilor pot fi diferite, și variază de la aproximativ 2-10 mm, iar nuanța lor este, în general, aproape de culoarea pielii. Aceste formațiuni ale pielii sunt nedureroase și sigure, dar creează disconfort estetic. Auto-eliminarea de pe papiloame cel mai adesea nu prezintă un efect pozitiv.

Negi genitale - metode de tratamentNegrul se formează din nou pe același loc, pe lângă faptul că în timpul autodeterminării apare posibilitatea infecției sub piele. Când papilloma este localizată pe zona corpului închisă de la vederi străine și nu-l deranjează pe om, atunci nu este necesar să scăpăm de el. Dacă este necesar, îndepărtarea se efectuează folosind un laser sau azot lichid. Papiloamele genitale sunt, de asemenea, supuse îndepărtării conform instrucțiunilor unui medic. Medicamente speciale care sunt destinate numai pentru îndepărtarea HPV, în momentul de față.

trichomoniaza

Este o boală venerică apare în timpul penetrării în corpul uman al patogenului său principal - Trichomonas. Acest virus nu este adaptat la viața din afara corpului uman (nu poate trăi mai mult de o zi), prin urmare, probabilitatea de a fi infectată cu această boală prin mijloace interne este aproape imposibilă. Trichomonasisul poate infecta atât bărbații, cât și femeile.

Trichomonasis - ce este?În cele din urmă, semnele sale sunt mai pronunțate. Principalul simptom al prezenței Trichomonas unei femei - o schimbare de secreții vaginale, care sunt miros neplăcut ascuțite, textură spumoasă și o tentă gălbuie. De asemenea, poate apărea prurit în zona genitală, durere cu urinare și contact sexual.

La bărbați, această infecție apariția unei senzații de arsură în regiunea penisului, care poate crește în timpul actului sexual și în timpul vizitei la toaletă. De regulă, medicii prescriu medicamentul - metronidazol - pentru a trata această boală. Un curs de terapie cu acest medicament este de cel puțin o lună, atunci este necesar să se transmită oa doua analiză pentru definirea virusului. Tratamentul trebuie făcut simultan ambilor parteneri sexuali.

Tratamentul bolilor cu transmitere sexuală

Orice boală cu transmitere sexuală atât la bărbați cât și la femei trebuie tratată în mod necesar numai sub supravegherea unui medic specialist. Este necesar să înțelegeți în mod clar, că tratamentul bolilor venerice într-o etapă acută este mult mai eficient și mai ușor decât terapia bolilor care au trecut deja într-o etapă cronică. Pentru tratamentul cel mai eficient și cel mai rapid, este necesar să se facă un diagnostic în timp util.

În acest moment tratamentul bolilor venerice apare cu utilizarea atât a metodelor fizioterapeutice cât și a celor medicamentoase. Înainte de elaborarea unui regim de tratament, medicul trebuie să facă un diagnostic aprofundat și, cu siguranță, să utilizeze doar o abordare individuală a alegerii tratamentului.

Bolile venere - prevenirea și tratamentulÎntrucât, în unele cazuri, tratamentul bolilor cu transmitere sexuală la bărbați poate să nu aibă efectul dorit, datorită faptului că anumite remedii, care penetrează în sânge și apoi în țesut, nu va funcționa corect asupra virusului agentului cauzal al infecției care se află în interiorul acestor țesuturi. După finalizarea medicamentelor prescrise, agentul cauzal părăsește țesuturile și începe să se reproducă, provocând astfel o recidivă a bolii.

În consecință, medicul trebuie să aleagă planul de tratament numai individual pentru individ și numai după o examinare amănunțită și stabilirea unui diagnostic precis. Atunci când alegeți o metodă de tratament, este necesar să se țină cont de eficacitatea unui anumit medicament, de confortul utilizării acestuia de către un pacient, de cât de bine poate tolera acest medicament și de apariția efectelor secundare în timpul tratamentului. De asemenea, specialistul trebuie să analizeze dacă este posibilă combinarea diferitelor infecții ale pacientului, rezistența agentului cauzal al bolii venerice la un produs medicamentos care a fost prescris pentru a trata pacientul.

Există, de asemenea un alt punct foarte important, care este necesară pentru un tratament eficace si eficient al bolii, această ascuțirea atenției oamenilor asupra faptului că partenerul său în relațiile sexuale este, de asemenea, nevoie de îngrijire medicală imediată și tratament, indiferent dacă există semne că bolile cu transmitere sexuală. În caz contrar, tratamentul nu va afișa rezultatul dorit.

Venusul bolile pot trece în mod specific sau masca pentru alte afectiuni. Prin urmare, atunci când a existat cel puțin o suspiciune de infecție cu o boală venerică, trebuie să căutați imediat un medic. Specialistul va putea diagnostica și dezvolta un tratament complex. Dar nu trebuie să uităm că cel mai ideal mijloc împotriva bolilor venerice este cultura vieții sexuale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Vagin Gardnerella la bărbați: simptome și tratamentVagin Gardnerella la bărbați: simptome și tratament
Gonoreea simptome, tratamentul unei boli la bărbațiGonoreea simptome, tratamentul unei boli la bărbați
Sifilis: primele semne și simptomeSifilis: primele semne și simptome
Bolile venereologice la bărbați: simptome generale și specificeBolile venereologice la bărbați: simptome generale și specifice
Arsură și mâncărime în uretra la bărbațiArsură și mâncărime în uretra la bărbați
Simptomele bolilor cu transmitere sexualăSimptomele bolilor cu transmitere sexuală
Semne ale bolilor cu transmitere sexuală la bărbațiSemne ale bolilor cu transmitere sexuală la bărbați
Cauze de alb pe penisul glansului la bărbațiCauze de alb pe penisul glansului la bărbați
Bolile venereologice la bărbați: simptome și fotografiiBolile venereologice la bărbați: simptome și fotografii
Despre bolile cu transmitere sexuală și particularitățile lorDespre bolile cu transmitere sexuală și particularitățile lor
» » Bolile venereale la bărbați: tipuri, simptome și tratament
© 2021 amigdas.com